< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.gulteki -- 19 Ekim 2020; 21:48:17 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 19 Ekim 2020; 22:33:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Ekim 2020; 22:1:17 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Önüne de bir sıra kamyon, tır çıkarsa da artık bahtıma deyip arkasından devam mı etsin? allah muhafaza sollamak için sola geçer de 180'le giden bir araç gelir, 120'ye hız düşürmek zorunda kalırsa bu utanç ve vicdan azabı peşini bırakmaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 19 Ekim 2020; 22:34:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover
Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil. Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan |
kişiye göre değişiyor. ben de sabit hızda uyuyorum. sürekli 100 gidince uykum geliyor. arada 15-160 yapıp biraz rüzgar sesi biraz da yol titreşimi gelince açılıyorum. sürekli değil tabii |
_____________________________ |
"adamın parası vardır yasağı deler" yanlış. böyle bir bahane olamaz. benzer şekilde cezasını ödeyip her yasağı delmek, zenginin hakkı o zaman? hız sınırları güvenlik içindir. şimdiki arabalar için o yollar 160-180 de gider doğru, ama sadece yol araba unsuru değil bu. şehirler arası yollarda bağlantılar, girişler çıkışlar, hava durumu, bozulan araçlar, fırlayan tekerlekler vs herhangi güvenlik tehdidine karşı hız felakettir. gündüz bile yüksek hızda görüş mesafesi kısadır. yolun tamamını göremezsiniz, bi şey düşmüştür görmezsiniz, biri atlar tepki veremezsiniz. |
_____________________________ |
Katılmıyorum. 2 saat erken gitmek yerine 2 saat fazladan yol yapmak çok daha fazla yoruyor. Yaptığım uzun yol genelde 1000 km oluyor. Yemek yemem, yakıt alırken bile acele ederim. Anca kolum ayağım ağrıyacak ki öyle mola verir, dinlenirim. Zaten radarlar ve ağır vasıtalar sağolsun sabit ve makul hızda gitmek mümkün değil. Ruh halime ve yol durumuna göre 100-140 arası değişken kullanıyorum. Neyse ki altımdaki araba teneke, azıcık hızlanınca kıçı başı ayrı oynuyor. Düzgün birşey olsa radar madar umursamam basarım. |
Yolu ve araçları devamlı hesap edip süratimi değiştirmek beni yoruyor. Onun yerine hızı 110'a sabitleyip orta şeritte gidiyorum. Ancak İzmir otoyolu gibi (Özellikle Bursa'daki beton asfalt) 110 ile gidince uykum geliyor. Orada 140-150 rahat ve güvenli bir şekilde gidiyorum. Araç C sınıfı. |
Dikkat ettiyseniz yasağı delmek demedim genel manada riski göze almak dedim. Tabiki kural kuraldır herkes uymalı ama uymayanları denetleyecek çok bir merci göremiyorum ben ortalıkta. Açıkçası orman kanunları geçerli trafik kültürümüz var zaten bu kurallara devletin birimleri bile uymuyor. Halktan beklemek biraz saçma oluyor. Yani boşuna bana duyar kasmayın. Bu arada tabiki zenginin hakkı paran varsa kralsın bu ülkede. Bu ülke trafik olayında Emrah Serbes kazası altın harflerle kazındı. 3 kişiyi öldürdü 13yıl ceza aldı 2 yıl yattı çıktı. Buna artı Sinan Çetinin oğlu Rüzgar Çetin alkollu şekilde polisi öldürdü 1yıl yattı çıktı. Bunlar bahane değil bunlar gerçek. |
|
Yoluna gore degismekle beraber 90-100 ile cok fazla tir-kamyon ile cebellesmek zorunda kalabilirsiniz. Sagdan gittiginiz surece yavas gitmekte mahsur yok. Bos yolda benim icin 130 idealdir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
peki karsi tarafin guvenligi ne durumda? |