Yüzbaşı
10 Kasım 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 192 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar şu an hali hazırda elimde honda civic otomatik aracım var, 1 yıldır severek biniyorum genel hatları ile çok memnunum sadece aracın yalıtımı beni rahatsız ediyor. Çok km yapan birisi olarak daha sessiz ve NİSPETEN daha konforlu araç almak ( elimdeki para ile maksimum konfor, yoksa merco, bmw falan sorardım) istiyorum. Bu bağlamda;

1- 2010-2012 arası 1.6 benzin+lpg Toyata avensis mi?
2- 2012- 2013 arası 1.6 benzin+lpg Elentra mı? ( Elentra otomatik de olabilir)

Not: Daha önce toyata geçmişim var sorunsuzca bindim ama avensisi test etme şansım olmadı, alacağım aracın sedan ve geniş olmasını istiyorum bu yüzden özellikle Elentra ve avensis hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Yıllardır atmosferik araç kullandığım için az çok çekiş ve performans durumunu tahmin edebiliyorum ama yine de özellikle avensis için hantal deniyor, civic e kıyasla daha mı kötüdür. Şimdiden teşekkür ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=Pmj0VQDLSzA&feature=youtu.be

Türkiye'de Dolandırıldım! Diye ağlayanların büyük çoğunluğunun aslında DOLANDIRAMAMIŞ olduğu gerçeği...

Silkme ve koparmada dünya lideriyiz...
Merhaba arkadaşlar.
09.09.2020 tarihinde bir araç aldım. Aracı alacağım kişi kısmen tanıdık sayılır, müşteri olduktan sonra meslektaş olduğumuzu ve birlikte görev yaptığımızı hatırladık, bunun üzerine önce KM ve Tramer sorgulaması yaptım sorun yoktu, ertesi gün expere sokmak için gittik. Bir önceki aracımı incelettiğim expere götürdüm, nihayetinde bildiğim yerdi ve öncekinde memnun kalmıştım. Aracı aldığım kişi 2. Sahibi ve aracın kaporta durumu hakkında net bilgisi yoktu, 3 yıldır biniyordu. Hatta expere gösterelim ikimizin de içi rahat etsin diyerek gittik. Nihayetinde aracın sağ iki KAPI SACININ farklı zamanlarda değişmiş olduğu ve motor kaputunda vida ayarı yada diğer tabirle sök tak olduğunu söyledi, kaput konusunda özellikle sordum ikna ederek anlattı kesinlikle orjinal ancak şu iki vida sök tak haricinde ne boya nede düzeltme var dedi. Ve pazarlığı yapıp aracı aldım.

Dün nerden esti ise hasar detayı sorgulamadığımı hatırladım ve yaptım, 3065 tl olan kayıtda motor kaputunun değiştiği yazıyordu. Sok oldum ve hemen expere tekrar gittim exper tekrar inceledi yanımda nokta nokta baktı ve abi nasıl değişen bu parça kesinlikle orjinal dedi, boya mikron değerinde bir sıkıntı yok, hatta aracın önden duruşu da çok iyi. Şimdi kafam çok karıştı aslında o an vida sök tak deyince biraz vaz geçecek gibi olmuştum ama araç bir çok anlamda içime sinmişti ve vazgeçmek istemedim. Ama motor kaputu değişen olduğunu bilsem ya vazgeçtim derdim ya da ona göre fiyat kırardım.

Şu an kafam çok karışık, satıcının durumdan haberdar olmadığını düşünüyorum. Ancak experin hatası var ortada net bir şekilde. Aldığım araç piyasanın en hızlı 5 aracından biridir. Expere dava açsam sonuç alır mıyım bilmiyorum, büyük ihtimalle araç için değer tazminat ödemesine karar verilecek emsal kararlara baktım genelde öyle olmuş. Sizce ne yapmalıyım? Araç al sat konusunda acemi değilim 7. Aracım ancak bu sefer satıcının kısmen tanıdık çıkması sanırım beni rehavete itti.
Not: Aracı 9 gündür yaklaşık 2000 km kullandım, şehir içi ve dışı olmak üzere gidişinde motorunda alt takımında bir sıkıntı yok, dün ustama kontrol için götürdüm sıkıntı yok dedi.
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
115 k civarı bir araçta kaput değişmiş olması ne kadar değer kaybına yol açar?
Merhaba dostlar.
Karar aşamasındayım ve tavsiyenize ihtiyacım var.

1. Seçenek: Honda civic 2011 model elegance
(full paket, sanruflu)

2. Seçenek: Ford Focus 2013 model style
(paket içerisinde aradığım bir çok özellik mevcut fulle yakın hatta sanruf hariç civic'e göre dolu dolu bir araç.

Fiyat bandı aşağı yukarı aynı, hatta civic de temizine bakarsak daha pahalı ama genel olarak aynı bantta diyebilirim.
Siz olsaydınız bu iki araç arasından hangisini seçersiniz ve neden?

Not: Sırasıyla;Fabia, Corolla, Civic, Focus(dizel), Golf ve Auris(dizel) kullandım, son aracımı ise sedan benzinli bir araç almak için sattım.
Teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar
Bayram sonu arabamı satıp ev alma girişiminde bulunacağım. Şu an kullandığım araç C segment dizel, genel itibariyle çok memnunum ama fiyat olarak biraz aşağı çekmek zorundayım. Ama açıkcası teneke gibi B segment arabaya binmektense km ve yaşı yüksek d segment araba almak daha mantıklı geliyor bana.
1. Seçenek: toyata avensis 2.0 motor benzin+lpg otomatik
2. Seçenek: opel vectra 2.0 motor benzin+lpg Manuel
Bu iki araç haricinde tavsiyelere açığım, min 2000 model, km 300 bin civarı olabilir ve en önemlisi 50 bin lirayı geçmeyecek bir araç olması :)
Not: yukarıda belirttiğim 2 araç hakkında detaylı bilgi verecek arkadaşlar var ise çok makbule geçer.
İyi günler
Merhaba 2017 model elegance paket sedan honda civic araç için sol arka far lazım orjinal çıkma bulursak kaskoyu bozmadan halletmek istiyoruz. Sadece fark kırık olduğu için servis ile konustuk orjinal parça olursa montajını biz yaparız dediler. Ankara ve Aksaray olursa elden teslim alırım. Diğer iller için detay konusuruz.
Yardımcı olacak varsa şimdiden teşekkür ederim.
Silinsin...
Merhaba forumdaşlar aracım 2007 model toyata corola sol paket ve aşağıda fotoğrafta mavi çizgi içerisinde ki düğme çalışmıyor bu düğme klima/kalorifer üfleme hızını artırıp azaltmaya yarıyor - (eksi) tarafı çalışıyor lakin + (artı) tarafı çalışmıyor. Hal böyle olunca klimayı kullanamıyorum fonksiyonel bir düğme. Ancak oto modda belirli ayarda çalışıyor artırma yapamıyorum. Ankara da bir kaç yere götürdüm ufak iş olduğu için açıkcası sallamadılar ya da ben doğru adrese götüremedim. Sizce oto elektirikçiler / kilmacılar / toyota servisleri bunlardan hangisine götürmeliyim.
Tavsiyenize ihtiyacım var.
İyi günler...
İlk toyota aracım olduğu için bilmiyorum aracı 15'inden sonra önce bakıma sonra muayeneye götüreceğim ancak o güne kadar sıkıntı olmaması için sormak istedim.
Araca 5 gün önce lpf taktırıdım montajı yapan usta bir kaç gün yağ ve su kontrolü yap eksiliyor ise bize mutlaka haber ver dedi ben yağ kontrolünü yaptım ancak aracın su ya da antifiriz deposunu çözemedim. Motorun önünde var bir hazne ancak emin olmak için soruyorum arkadaşlar.
2007 model toyota corolla HB aracın su haznesi nerdedir? Birde kırmızı antifiriz koymayı düşünüyorum sizce doğru mu yapmış olurum.
Totota kullacılıları bir el atın:)
Teşekkürler...
Toyota corolla HB 2007 model sol paket...
Km: 110.572
Hasar kaydı: 812 tl
Değişen parça: yok
Boya: sağ arka kapı göçük düzeltme ve rötuş boyası sol ön kapı sürtme sebebi ile boya ve yan çamurluklarda boya (yine sürtme sebebi ile)
Extra: 4 adet petlas kar lastiği çok iyi durumda

Not: satıcı 53 yaşında ve 5 yıldır biniyor. İstediği fiyat 40.000 bu arada araca lpg takılmamış hiç motor %91 çıktı. 2 farklı exper incelemesi sonucu teyitli diyebiliriz..

Evet arkadaşlar bu aracın ederi nedir fikirlerinizi bekliyorum...
Hakkında
Meslek: Memur
Forum İkinci El İmzası:
MuammA_
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 904
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 27.252 (Bu ay: 616)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.202 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.