Şimdi Ara

uzun yolda araba ile yolda kalan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iller arası uzun yola çıkıpta yolda arabası ile kalan varmı ne yaptınız

• geçenlerde abim kalmış adanaya 50 km kala 250 lira çekici parası vermiş.
  • mesela adam istanbulda ama işi için samsuna gitti diyelim
    çorum amasya arasında yolda kaldı diyelim,o zaman çekiciyi kendisine yakın olan ilden bulması lazım mesela çorumdan veya amasyadan,sonra çekiyiye para vercek ve çorum veya amasyanın oto sanayisine bıraktıracak
    ordan servis bulup baktıracak,serviste kazık atmaması için,kendi ilinden mesela istanbuldan kendi servisine telefon edip arıza ve fiyat hakkında fikir alabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 6 Ocak 2014; 11:07:13 >
  • Ben kaldım. Edirne'den Adapazarı'na donüyordum. Yag lambası yandı. Saga çektim, çekene kadar yatak sardı araba. Yag pompası bozulmuş. Garantiden halloldu, gezici servis aracı bizi aldı, arkadan cekiciyle araba geldi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmit istanbul arasinda yolda kaldim kaskoyu aradim cekici gonderdiler. Gec saatte otobus kalmadigi icin otel yada kiralik arac teklif ettiler, arabayi sectim ertesi gun evimin onunden araci gelip aldilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insanın yolda kalarak rezil olmasının en uç hali başımıza geldi.

Uşak'tan Burdur'a iki araba 10 kişi bir düğün dönüşü, gece saat 1'de benim değil ama diğer arabanın önüne iri bir yaban domuzu fırladı. Domuza çarptı, radyatör yarıldı, motor suyu olduğu gibi aktı.

Gecenin 1'inde, düğün dönüşü abiye kıyafetlerle, 8'i bayan toplamda 10 kişi yolda kaldık. O gece yaşadığımız rezilliği anlatamam. Çekici bulup eve dönüşümüz sabahı buldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bir insanın yolda kalarak rezil olmasının en uç hali başımıza geldi.

Uşak'tan Burdur'a iki araba 10 kişi bir düğün dönüşü, gece saat 1'de benim değil ama diğer arabanın önüne iri bir yaban domuzu fırladı. Domuza çarptı, radyatör yarıldı, motor suyu olduğu gibi aktı.

Gecenin 1'inde, düğün dönüşü abiye kıyafetlerle, 8'i bayan toplamda 10 kişi yolda kaldık. O gece yaşadığımız rezilliği anlatamam. Çekici bulup eve dönüşümüz sabahı buldu.

Geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uzun yolda kullanılacak araba
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçen sene bir tane C3 arabam vardı iki kere yolda bıraktı beni biri şehir içi biri de Adapazarindan Istanbula giderken izmitte kaldık. Fena halde yağmur yağıyordu bir tane otobüs durdurdum eşimi otobüsle gönderdim. Yağmur altında bir sürü çekici aradım bulamadım , bulamayınca dayımi aradım arabayla geldi onun arabaya bağladık sanayiye kadar bin bela götürdük. O araba sağolsun psikolojimi bozdu ne zaman ordan geçsem mideme kramplar giriyor hala.

• 2-3 sene önce basımıza geldi.O zaman 2008 1.6 hdı c4 vardı bizde.

Annem babam ben halam ve kuzenim vardık.depo fulldü bagaj doluydu.

Neyse giresuna gitmek üzere yola cıktık.Daha boluya gelmeden yarım depo mazot bitti.boluya gelene kadar icimden hep " allah allah ya bu araba bu kadar yakamaz ne kadar basıyor olsakta" diye konusuyordum.

Babamda yola cıktıgındna beri yakıt kokusu alıyormuş ama dısarıdan geliyor herhalde diye önemsememiş.Tam çerkeş'e geldik ve ısıklarda durduk.Arabanın önünden beyaz beyaz dumanlar yoğun sekilde cıkmaya başladı.ceyrek depo mazot kalmıştı.cektil kenara baktık enjektörlerden biri patlamıs mazot fışkırtıyor heryere.arabayı inceledim ön arka kaput ön farlar ön diskler fren balatalsrı diskler camırluklar komple mazot olmus.

Servisi aradık yerimizi anlayamadı , sonra samsundan cekici gelcek vs dedi.samsuna 400 km uzaktayız ! Neyse sordu yoldan gecen yerlilerin birir sanayı varmış sansa yanımızda.gitti hemen soğuk lehim yaptırdık kurtardık durumu.sonra istanbula döndüğümüzde enjektörleri değiştirdik serviste.

• Italya'da kaldik, otoyolda. Benzin gostergesi bozuktu, benzin bitti yokusta. Cekici bizi atolyeye goturmek istedi. Bizi benzinlige gotur dedik, hallettik.
    Ama 2 saatimiz gitti.
  • Istanbuldan Ankaraya giderken Kocaeli deki Mc Donalds da kaldim.

Ozel servis son bakimda 2004 model otomatik Golf4 un fren müsürünü yan sanayi 16v takmis. Hareket halindeyken yol bilgisayari hata verdi.

Hem birseyler yemek hemde gelen hatayi anlamak icin durdum. Kitapciktan baktim. Sonra araci calistirdim ama otomatik vites P den cikmadi.

Usta denmeyecek biri baska bir yerden geldi müsürü söktü takti P den ciktik. 80 tl para verdim.

Ankara istikametine giderken bilgisayar ayni hatayi yine verdi. Bu sefer durmadim tabii. Ankara Ostimden arkadasimi aradim oda kesnlikle park etme benim dukkana kadar gel dedi. Dukkana varir varmaz ilk isim WC ye kosmak oldu.

Orjinal 8V müsürü 40 tl ye aldik ve sorunsuz sekilde devam ettik.
  • Bende kaldım Rabbim düşmanımın başına vermesin.

• Araç yeniyse yada kaskoluysa zaten yol yardım denilen unsur var,dert etmeye gerek yok yada kredi kartlarının bazılarında bu tarz özellikler var, günümüz teknoloji çağında yolda kalmak artık sorun değil, en fazla bir kaç saat ıssız yolda tek başınıza kalırsınız.
  • demekki gündüz yolculuk etmek lazım birde büyük bir kağıda yolda kaldım yardım diye yazı yazdırmak lazım

araba uzun yola fazla dayanmıyor parçaları arıza verebiliyor,mesela bende kaldım ama benimki akü bittiği için,şehir içinde benzinliklerde kalıyordum,istop edince çalışmama durumu oluyor,akü işte
  • 1200 km lik yolculuğun 700. kilometresinde turbo arızasından dolayı yolda kaldım. Kaskoyu aradım, hemen çekiciye yönlendirdiler. Yarım saat sonra çekici geldi. İstediğiniz özel veya yetkili servise ücretsiz çekiyorlar, ayrıca otel ve konaklama masraflarınızı karşılıyorlar ve kasko bozulmuyor, hasarsızlık indiriminiz devam ediyor.
  • 1996 yılında Kulu Makas - Konya arasında az kaldı yakıtsız kalıyorduk. Depo çeyreğin altına düştü. Baba sözü dinlemedim. Kulu Makas'taki bir tesisten almadım yakıtı. Konya tarafına dönünce alırım dedim. Gece 00:00 dan sonra o yol üzerindeki tüm akaryakıt istasyonları kepenk kapatıyormuş. ve saat o anlarda 02:30 filandı. Bir istasyonda adamın birini uyandırdık. Rica minnet, depoyu doldurduk. Cenazeye gidiyorduk ve geceye kalmıştık. Hatta babam bahşiş bile vermişti adama.

2010 yılında da Renault Broadway araba ile Konya'ya giderken Afyon'da yolda kaldık. Karbüratörü temizlettik. Bujileri değiştirdik. Adam 1000 km idare eder, fakat aynı arızayı yine yapar dedi. 500 km sonra tekrar etti. Kısacası o seneki memleket gezisini bize zehir etti.

O öfke ile İstanbul'a dönünce 24 ay taksitle sattım arabayı.

• 1 kere yolda kaldım.

Eski Granadam ile hava yaklaşık 38-40 dereceydi araçta 5 kişi vardı bagaj arka koltuk v.s komple eşya dolu halde idi.

Araba yalpalamaya başladı arkamdaki araç selektör yapıyordu sürekli.

Sağa çektim bir baktım sağ arka lastik erimiş değiştirip yoluma devam ettim.

Bunun dışında çok şükür mekanik bir sorun sebebi ile yolda kalmadım.

• Allah göstermesin hiç kalmadım. İnşallah da olmaz.

Ayrıca kaskosu olmayan arkadaşlara tavsiyem, sigorta yaptırırken mutlaka 20-30 TL fark verip çekici yardımı ekletmeleri. Şehiriçi 45 dk geçmeden geliyorlar.
  • 2 hafta önce izmir den istanbula giderken yakıtı petrol ofisinden alacağım diye ısrar ettim. Eli yüzü düzgün bir istasyon olsun diye düşündüm. Sabaha karşı yola çıktığımdan Manisa tarafındaki po yu dalgınlık sonucu geçtim. Izmir den çıktığımda çeyrek deponun biraz altında idi gösterge.

Arkadaş bir türlü gelmiyor po. Artık yol bilgisayarı menzil 50- 40 diye sınıra dayandı ama inadım inat. Navi de po lara bakıyorum tek pompa 2 pompa istasyonlar ya da kapanmış yerler hep. Artık hızımı 90 a indirdim. En son menzil 6 km gösterdi. Yaklaşık 200 km gelmiştim çeyrek altındaki yakıtla. Ve sonunda Balıkesir kavşağında aradığımı buldum. Ama epey heyecan oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.