Şimdi Ara

Üniversiteye Giriş Sistemi Tekrar Değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşam gazetesine göre, yeni sistemde hereflenen başarı yakalanamadığı için sınav sistemi değişiyor. Milyonlarca öğrenciyi gelecek sene yeni bir süpriz bekliyor.
    Deniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamie Hyneman -- 3 Mayıs 2010; 16:19:09 >

Peki başka ayrıntı verilmemiş mi yada başka kaynaklardanda duydun mu bu haberi

Orijinalden alıntı: carl johnson

Kaynak falan yok ama YÖK başkanı demiş lysde de başarı düşük olursa değiştiririz falan sanki mobilya değiştiriryorlar.

O zaman yök başkanına bu lafını hatırlatmak lazım. Çünkü ygs lys den çok daha kolay bi sınav bunu biliyoruz. Ayrıca o kadar çok sistem değiştiki onlara göre mobilya değiştirmek daha zahmetli iştir

Bu sene sosyalde ters köşe olduk gelecek sene de matematikten oluruz 2 sene boşu boşuna gider

Orijinalden alıntı: huseyin16

Ohooo her sene değiştir o zaman.. Bu sefer nasıl birşey olacakmış ?

Bu sene sosyalde ters köşe olduk gelecek sene de matematikten oluruz 2 sene boşu boşuna gider

Haklı olabilirsin aslında, bu sene tr ve sosyal zordu fen ve mat kolaydı, hatta sosyalin zorluğu çok tepki aldığı için seneye sayısalcıları biraz zor durumda bırakıcaklar gibi görünüyo. Her sene bi alanın soruları diğer alana göre daha zor olur zaten
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzaN

Yalan haberdir. Hiç sanmam değişeceğini.

öyle bir değişir ki ağzın açık bakarsın...

Seni bile değiştirirlerde haberin olmaz.

quote:

Seni bile değiştirirlerde haberin olmaz.

Yapmayın beyler bu kadar gitmeyin adamın üstüne

Açıkcası sistemin seneye değişeceğini bende düşünmüyorum. Türkiye' de sistem sürekli değişiyor ama 2 yılda 2 kere değişmez bence. Az önce bir sitede gördüm 2008 yılında yeni yök başkanıyla beraber öss kalkıyor yöges geliyor diye bir haber okudum ve 2009 da bu uygulama başlayacak yazıyordu.

Demek istediğim her sene böyle haber çıkar, sürekli değişir ama 2 senede arka arkaya değişmez

• Bana kalırsa da değişmemesi lazım.Değişirse, o kadar masraf o kadar emek boşa demektir.Ama ygsnin hiçbirşey kazandırmadığı ve 50 milyon liranın çöpe gittiği kesin.Onun için bir iki sene içinde kesin değişecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamie Hyneman -- 3 Mayıs 2010; 16:07:15 >

Bana kalırsa da değişmemesi lazım.Değişirse, o kadar masraf o kadar emek boşa demektir.Ama ygsnin hiçbirşey kazandırmadığı ve 50 milyon liranın çöpe gittiği kesin.Onun için bir iki sene içinde kesin değişecektir.

'' Ama ygsnin hiçbirşey kazandırmadığı ve 50 milyon liranın çöpe gittiği kesin ''

Ygs öğrenci eleme görünümlü para kazanma sınavıdır. 2 sınava birden para veriyorsunuz böylece bu işin başındakilerde para kazanıyor.

Orijinalden alıntı: samsungstar10

quote:

Bana kalırsa da değişmemesi lazım.Değişirse, o kadar masraf o kadar emek boşa demektir.Ama ygsnin hiçbirşey kazandırmadığı ve 50 milyon liranın çöpe gittiği kesin.Onun için bir iki sene içinde kesin değişecektir.

'' Ama ygsnin hiçbirşey kazandırmadığı ve 50 milyon liranın çöpe gittiği kesin ''

Ygs öğrenci eleme görünümlü para kazanma sınavıdır. 2 sınava birden para veriyorsunuz böylece bu işin başındakilerde para kazanıyor.

Buna "Ne öğrenci eleyebildiler ne de para kazanabildiler " yakışıyo ama diyemiyoruz 50 milyon iyi para.

• Bende düşünmüyorum.
    Ama burası Türkiye
    Değişebilirde.Değişmeyebilirde.
    Eleme sınavı adı altında bir sınav yapıp ve yaklaşık 1.4 milyon insandan sadece 70 binini eleyebiliyorsanız buna karşı tepki gösterirler.
    Ha olan bize olur.Bu sene üniversiteye giremezsem seneye daha çok çalışmak zorunda kalırım.Zaten yine tahmini yüksekten atarak puan gösterirler.Sonra o puanları görünce moral bozulur.Zaten seneye neresi gelirse gelir.Ondan sonra müfredat değişiyorMuhtemelen sınav sistemi 2010-2011'de değişmezse 2011-2012'de değişecektir.

Kısmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 3 Mayıs 2010; 16:24:10 >

sınav sisteminde bi degişiklik yok. sadece sınavsız gecişlerde düzenlemeye gidilcek.

• açık uçlu soru ne demek yaw
  • Ben de merak ettim şimdi açık uçlu derken ? Aslında 2 sınav sistemi güzel oluyor.. İlk sınava daha çok çalışıyorsun. 1.yi geçtikten sonra 2.ye çalışma oranını yükseltiyorsun ama adam akıllı sınav sistemi olmadı. Çok çelişkili sorular sordular

ama degiştirirlersede şaşırmam.

Orijinalden alıntı: a|i

açık uçlu soru ne demek yaw

Hani ygs'de de felsefe bölümünde falan vardı saçma sapan cevabı doğru düzgün belli olmayan sorular işte onlar açık uçlu sorular.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.