Klavye Kısayol Tuşlarını Basmıyor
Merhabalar, CTRL + W yapmak istediğimde internet tarayıcısındaki sekmeyi kapatmıyor ya da Counter Strike oynarken hem CTRL hem de W tuşuna bastığımda doğru işlemi yapmıyor. Neden olabilir, çözüm yolu var mıdır? Teşekkürler
Merhabalar,
Konu sağlık olunca parayı gözümüz görmüyor ama haksız yere olunca konu ne olursa olsun 1 lira bile ödemek istemiyorum. Bu sebeple haberlerde özel hastanelerin pandemi zamanında hastalardan almaması gereken paraları aldıklarına dair haberleri okuyunca araştırma gereği duydum. Aramızda pandemi nedeniyle özel hastaneye 5-10 gün yatışı yapılıp ücret ödeyen var mı? Bu yatışınız için E-Nabız kaydında tanı olarak ne yazıyordu?
Yönetmeliği yanlış yorumluyor olabilirim. Aramızda konuya daha vakıf olan birisi bilgilendirebilirse daha iyi olur.
Sağlık Uygulama Tebliği Nedir?
SUT, Devletin sağlığa ilişkin uygulayacağı sosyal politikalara imkan sağlayan, kılavuzluk yapan, fiyatlandırma yapan, düzen sağlayan ve bunlarla beraber diğer tüm uygulama detaylarını içerisinde barındıran mevzuat tebliğine verilen addır.
1.7 Provizyon İşlemleri (SGK sağlık yardımı almaya hakkın olup olmadığı)
09.04.2020 tarihli yayınlanan Resmi Gazete 'de SUT 'ta yer alan acil hal tanımında pandemiye de yer verilmiş. Acil hal "...ile pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri kapsamaktadır. Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir." şeklinde tanımlanmış ve kişilerin provizyon alıp alamamasına bakılmaksızın pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavilerin SGK'ya faturalandırılabileceği yazılmış.
Sağlık hizmeti sunucularınca T.C. Kimlik Numarası veya YUPASS numarası ile Kurum bilgi işlem sistemi üzerinden yapılan sorgulama sonucunda,
a) Kurum bilgi işlem sistemi tarafından hasta takip numarası/provizyon verilmesi halinde, sunulan sağlık hizmetleri faturalandırılabilecektir.
b) Kurum bilgi işlem sistemi tarafından prim ödeme gün sayısının yetersiz olması veya prim borcu bulunması nedeniyle hasta takip numarası/provizyon verilmemesi halinde sağlık hizmeti sunucularınca kişinin müracaatının, aşağıda belirtilen istisnai haller nedeniyle yapılıp yapılmadığı değerlendirilecektir. Müracaat aşağıda sayılan istisnai nedenlerle yapılmış ise sadece söz konusu müracaat nedeni ile ilgili sağlık hizmeti bedelleri faturalandırılabilecektir.
1.9 İlave Ücret
Bu ilave ücret konusu da hastanelere göre yüksek meblağ olarak karşımıza çıkıyor. Yine SUT 'un İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri maddesinde "aşağıda belirtilen sağlık hizmetleri için hiçbir ilave ücret alınamaz" yazmakta ve k bendinde pandemi süresince pandemi olgularının tanı ve tedavileri 'de bulunmaktadır. Bu maddeden açıkça yakınımız hastaneye yatmış olsa bile çıkışı yapılırken fark ödemeyeceğiz anlamına mı geliyor?
1.9.4 Otelcilik Hizmetlerinde İlave Ücret Uygulaması
Sözleşmeli/protokollü sağlık kurumları, asgari banyo, TV ve telefon bulunan; 2 yataklı odalarda sundukları otelcilik hizmetleri için SUT eki EK-2/B Listesinde 510.010 kod ile yer alan “Standart yatak tarifesi” işlem bedelinin 1,5 katını, tek yataklı odalarda ise 3 katını geçmemek üzere kişilerden ilave ücret alabilir. EK 2/B 'de standart yatak tarifesi 55,65 TL olarak geçiyor. Ben hiç 83,50 TL 'ye özel hastanede 2 kişilik oda görmedim. Eğer bu madde de 2 kişik oda fiyatını bu kadar net olarak açıklıyorsa denetleyenlerin hiç mi gözüne çarpmıyor?
Hat Değerlerini Yorumlar Mısınız
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1-2 hafta arasında bir süredir akşamları 18-19 sonrası hızda aşırı derecede yavaşlama oluyor. Bulunduğum bölge kırsal bir bölge ve 32 mbps 'ye kadar destekliyor. Ben 24 mbps 'ye kadar kullanıyorum. Hız yavaşlamaları olmadan önce 21-23 mbps arasında hız alabiliyordum. TP-LINK W9970 modemini kullanıyorum, en son firmware paketi yüklü. Herhangi bir özel ayar yapmadım. Kurulum ile gelen ayarlar nasılsa o şekilde kullanıyorum.
Türk Telekom ile görüştüğümde saha dolabı ve bina içi ankastre kutusuna kadar kontrol edildiği ve bir sorun olmadığı yönünde bilgi veriyorlar. Aşağıda modemin değerleri var. Bu değerleri yorumlayacak arkadaşımız var mı?

Sabah saatlerinde yapmış olduğum hız testi

Biraz önce yapmış olduğum hız testi

Videodaki Kırmızı Renkte Dalgalanmalar
Okuma/Yazma Hızı 1,5 Gb Civarında M2 Ssd Tavsiyesi
|
|
Vw Rcd310 Aux Bağlantı İşlemi
|
Başvuru Kabul Eden Enstitü Var Mı?
|
Aux/Usb Aparatı Takma RCD310
|
Caddy İçin Hangi Model ? (İlk Aracım)
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18.521
İkinci El Bölümü Mesajları: 97
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 3.635)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 956 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0