Yüzbaşı
26 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme
Toplam: 153 (Bu ay: 3)
Gönderileri
afiyet olsun
7 mayıs 2018 alkol fiyatlarında güncelleme
bu iki kulaklık arasındayım ama kağıt üzerinde özellikleri aynı
noise cancellingde farkları var mı?
deneyim edebilen var mı?
aralarında 80 dolar fark var
Nasıl oluyor bu iş bilen var mı?
rockford fosgate p1 subwoofer ve hifi 804d amfi var elimde ama bilinçsiz kullanım sonucu subı yaktım.
ankara etlikde hakan ticarette yaptırdım gayet güzel oldu ama bir daha yakmak istemiyorum
sizce ayarlar nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli?

subwoofer yakma ve ayarlar

4 ohm 80w rms x4
2 ohm 120w rmsx4
köprü 4 ohm 240w rmsx2
frekans tepkisi-2db.+2db 10hz-30khz
gürültü rasyonu 90db
hassasiyet 200mV-8V
önerilensigorta tipi 30ax2
boyutlar 241mmx160mmx48mm

Bir arkadaşım rica etti, konuyu onun adına açıyorum

quote:

Yaşadığım şehrin en iyi cafesinin mutfağında çalışıyorum, bu yazıyı yazmamın amacı insanları bu gibi hijyenik olmayan yerlerden uzak tutmak.

1-Kahvaltılıklar yeniden kullanılıyor, hem de hepsi.Kafelerde neredeyse hiçbir şey atılmaz anca çok pis bıraktılarsa, hatta üstünde domates suyu kırıntı vs olan peynirleri yıkayıp tekrar servis ediyoruz.Yarı dolu gelen reçel tabaklarından tut bal, zeytin ceviz ne varsa hepsi tekrar kullanılıyor fakat tabiki garsonlar atıldığını söylüyorlar.

2-Mutfak çalışanı genelde ellerini yıkamaz, ellerini yıkayan bir mutfak personeli gördüyseniz muhtemelen eli çok kirlendiği için (yağ, yapışkan vs) yıkıyordur, hijyeni önemsediği için değil.Molaya çıkarlar, oraya buraya ellerini sürerler ve o ellerle salatalık domates doğrar yemek yaparlar.

3-Bulaşıklar genelde makinede yıkanır, içiniz rahat olsun fakat servis tabakları elde yalnızca sudan geçirilir, genelde yağlı olurlar ve üstlerinde yiyecek artıkları vardır fakat üstüne kahvaltı malzemeleri veya hamburger patates vs konulduğu için müşteri fark etmez

4-Eğer acilen bardak lazım olursa kirli bardaklar çanaklar elde çalkalanır yeniden servis edilir, müşteri tabiki de fark edemez.

5-Dışarıdan bakınca mutfak tertemiz görünür fakat işin aslı öyle değildir.Yamaklar boş kaldıkça mutfaktaki tüm tezgahları vs tek bir bez ile siler ki tüm krom aksam parıl parıl parlasın temiz gözüksün, aynı bez ile servisten önce tabaklardaki artık yağlar veya bardaklardaki taşan kısımlar, yıkanan bıçaklar silinir.Bu bezler bazen 2-3 günde bir dezenfekte edilir yani kısaca yağlı tost makinesinin üstünü altını sildiğimiz bez ile tabaklarınızı da yiyeceğiniz domatesi kesen bıçağı da siliyoruz

6-İyi kafeler tüm gıdaların en kalitelisini kullanır ki yemeklerin tadı güzel olsun fakat malesef pek çok gıda hazır gelir.Mesela kafelerde yediğiniz pek çok yemek önceden yapılmış ve dondurulmuş yemeklerdir ve sipariş anında mikrodalgada ısıtılır.Biz etli yemekleri ve tost-sandviç salata türevlerini sipariş anında yapıyoruz, etli yemeklerin yanında verilen sıcak pilav veya garnitürler ise genelde 3-4 günlük oluyor ve benmari ısıtıcının içinde kalıyor, sürekli pişmediği ve sıcak kaldığı için müşteri tabiki kaç günlük pilav yediğini anlayamıyor.

7-Dondurulmuş gıda güvenliği çok önemlidir ve soğuk zincir bir defa kırılırsa ürün bakteri toplamaya başlar.Kafelerde beyaz-kırmızı et sipariş yoğunluğuna göre uzun süre dışarıda kalabilir, bakteri toplayabilir, bozulmadığı sürece kullanırız, çözülmüş etleri genelde ikinci güne bırakmayız.

8-Tüm etler margarin ile pişer, genelde en iyi margarin kullanılır.Yemeğe lezzet versin diye soğan margarin ve sarımsağı bol kullanırız, aynı yemeği hatta daha lezzetlisini evde kendiniz de yapabilirsiniz

9-Kafelerde patates kızartması yemeyin derim.Patatesin ıskartaya çıkma süresi 10 dakikadır, biz fazla patatesi tekrar yağda kızartıp veriyoruz 1 saat kadar bekleyebiliyor patates.Ayrıca kızartma yaptığımız yağı görseniz bir daha herhalde kızartma yiyemezsiniz.Ayrıca tüm kaliteli kafeler müşterinin gözünü boyamak için çok kaliteli soslar kullanırlar mesela bizim tüm soslarımız heinz marka, maksat müşterinin gözünü boyamak.

Genel olarak durum bu şekilde, kıyı köşe kafelerde ise daha da kötü, illaki yiyecekseniz o anda pişen şeyleri tercih etmenizi öneririm
Yarin gece yurtdisina cikiyorum.Merak ettigim ilk giristeki xrayden cebimdeki 5-1 ile gecsem sorun olur mu yani guvenlik bakar mi cebime ya da valizime?
 Bugun aliyorum, yorumlar lutfen
Islemci
intel i5 4590 3.5 ghz

Anakart
asus h97 pro gamer

Bellek
Corsair 8 gb (4x2) ddr3 1600 mhz cl9 vengeance

Ekran karti
asus gtx 970 strix 4gb

Hdd
Seagate 1tb

Islemci sogutucu
Akasa venom

Fiyat:2800 TL

Yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum
Merhaba bugün amfiye takılı erkek rcanin ucunu kirdim
Ankara'da nerde yaptirabilirimm
Fiyat aralığını nedir? Ne kadar vereyim?
Merhaba. Bana amfi ayarları ile ilgili bilgi verebilecek olan var mı?
Ne nedir ne konumda kullanılmalıdır falan?

amfi ayarları
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Kia
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Vodafone
ISS
Superonline
Oyun Platformu
PC
Takım
Galatasaray
TV
Samsung
Klima
Klima
Ses Sistemi
Logitech
Fotoğraf Ekipmanları
Canon
Basketbol
New York Knicks
İşlemci
Intel
Anakart
MSI
Sabit Disk
Corsair
Ekran Kartı
MSI
Modem
Pirelli
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.391
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 161.763 (Bu ay: 685)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 543 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.