Şimdi Ara

TurkNet geçiş macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
3.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazıları TurkNet'te çok sıkıntı yaşıyor sakın geçmeyin diyor, bazıları da şansı yaver gidiyor memnun kalıyor. Gerçi bende şans yok ama yine de şansımı denemek istiyordum, TurkNet'e geçmeyi düşünüyordum. Türk Telekom taahhüdü bitmesini bekliyordum. 10 Aralık 2021'de taahhüt bitiyor. Bugün TurkNet'e internet üzerinden başvurdum. Bundan sonraki gelişmeleri paylaşacağım. TurkNet'e geçmeyi düşünen arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.


    GEÇİŞ GÜNLÜĞÜ:

    --------------------

    5 Aralık 2021 Pazar : turk.net websitesi üzeriden başvuru yaptım.

    6 Aralık 2021 Pazartesi : TurkNet tarafından arandım. Yarın ziyaret edeceklerini söylediler.

    7 Aralık 2021 Salı : TurkNet tarafından arandım. Kuryenin hastalandığı için bugün gelemediğini müsaitsem yarın geleceğini söyledi. Yarın öğleden önce müsaitim dedim. Bakalım yarın gelecek mi...

    8 Aralık 2021 Çarşamba : Kurye bugün öğleden sonra 2'de aradı. Şimdi hastaneye gidiyorum. 5'ten sonra istediğin saate gel dedim. Yetiştirebilirsem sizi ararım, yetişmezse yarın öğleden önce gelirim dedi. Gelen giden yok. Du bakali yarın ne olecek?

    9 Aralık 2021 Perşembe : Öğlen 2'de evden çıkmak üzereyken kurye geldi. Evrakı imzalayıp teslim ettim. Forumdaki firma yetkilisi TurkNetDestek müşteri numaramı istemişti. Bundan dolayı TurkNet tarafından arandım. Yardımcı olalım dediler. Evrakı imzalayıp teslim ettiğimi söyledim. Mesele kalmadı. Artık bundan sonraki aşamada ne olacak ona bakacağız.

    10 Aralık 2021 Cuma : TurkNet tarafından arandım. Sesli onay istediler. Onay verdim. 48 saat içinde geçiş işlemi tamamlanacağını söyledi. Ayrıca öğreden sonra "Operatörünüzden cevap bekliyoruz. Sizin şu aşamada işlem yapmanıza gerek yok. Sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz." yazan SMS geldi.


    16:33'te +90 216 205 09 21 numaralı telefon aradı. Gürültülü bir ortamdaydım. Gürültüden tam anlayamadım ama yanlış anlamadıysam "TurkNet'ten arıyoruz. Hattınızda bir sorun yaşıyor musunuz? Kesilme kopma var mı?" gibi bir şey dedi. "Ben daha TurkNet'e geçmedim ki" dedim. "Nasıl olur? Geçmiş olmanız lazım. E-posta adresinize modem ayarları gitmedi mi? E-posta adresiniz ... değil mi?" dedi. Söylediği e-posta adresi doğruydu. Telefonu kulağımdan 6-7 saniyeliğine uzaklaştırmak zorunda kaldım. Tekrar kulağıma getirip konuşmaya çalıştım ama cevap vermiyordu ben de telefonu kapattım. Dolandırıcı mıdır neyin nesidir anlamadım.


    11 Aralık 2021 Cumartesi : Geçiş işleminin tamamlanmasını bekliyorum. Bugün geçemedik.

    12 Aralık 2021 Pazar : Saat 13:30'da cep telefonuna geçtiş yapıldığına dair mesaj geldi. Kullanıcı adı ve şifre gönderildi. Türk Telekom internet bağlantısı kesildi. TurkNet'in gönderdiği kullanıcı adı ve şifre ile internete giriş yaptım. Speedtest hız sonuçlarını aşağıda paylaşıyorum. Online işlemlere girdim. Sabit telefonu iptal ederek yalın internet talebinde bulundum.


    Türk Telekom'dayken hız testi:


    TurkNet geçiş macerası


    TurkNet'e geçtikten sonra hız testi:


    TurkNet geçiş macerası


    Hız farkını görüyorsunuz. TurkNet uzak ara önde TurkNet geçiş macerası 


    Bir haftadır Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş sürecinde yaşadıklarımı sizinle paylaştım. Evrak imzalamak için kuryenin geliş saatini denk getiremedim biraz sıkıntı yaşadım. Ama müsait bir zaman bularak onu hallettim. Bir de geçiş işlemleri sırasında şüpheli numaradan dolandırıcı olduğundan şüphelendiğim kişiler aradı. Onlardan da paçayı kurtardım. Nihayetinde TurkNet'e geçiş yaptım. İnşallah bundan sonrası da güzel devam eder.


    Geçiş işlemleri sırasında yardımlarını esirgemeyen @TurkNet Destek 'e çok teşekkür ederim.




    Tarih 24 Temmuz 2022 Pazar: TurkNet'in 2023'e kadar sabit fiyat garantisi verip sözünde durmayınca beni kaybetti. Şimdi diyor ki "Söz verdiğimiz dönemde abone olan kullanıcılar zam görmeyecek." Halbuki o zaman mevcut abone veya yeni abone diye bir ayrım yapmıyordu. Ben TurkNet'ten ayrılmaya karar verdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoubleDragon -- 24 Temmuz 2022; 16:18:50 >



  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Hocam memnun olsam hemen ref kodumu verir uye olmaniz icin sayfalarca yazi yazardim ama gecen hafta giden internet hala yok, bedava olsa neye yarar ki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • derniere kullanıcısına yanıt

    Bir akrabamın referans kodu ile kayıt yaptım. Kendisi çok memnun. Bir arıza durumunda ilgileniyorlar diyor. Benim geçmeme de o etkili oldu.


    Genel olarak kullanıcılar TürkNet arıza çıkıncaya kadar iyi diyorlar. Arıza çıkınca Türk Telekom altyapısı olduğu için fazla müdahale edemiyorlar galiba. Arıza yapılmıyorsa Türk Telekoma geçin daha çabuk müdahale ederler.


    Ben daha yeni başvurdum. Benim başıma ne gelecek bilmiyorum.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Umarım hic bir sorun yaşamazsınız. Referans verenler genelde övüyor turkneti bir ay bedava gelecek diye.🙂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmeni tavsiye etmem.

  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt

    Bende şans yok ama bi şansımı denemek istedim. Kesintiler, arızalar tat vermezse Türk Telekom'a geri dönerim.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Bende bir ay önce TT den geçtim. Şu ana kadar herhangi bir problem olmadı. Gayet memnunum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugün TurkNet tarafından arandım. Yarın ziyaret edeceklerini söylediler.


    Daha önce TurkNet'e geçiş yapanlar: "Belgelerim bölümünden gerekli belgeleri indirip yazıcıdan çıktı alıp, imzalayıp gelen kuryeye verdik" diyorlar. Online işlemlere giriyorum; burada indirilecek belge yok, görünmüyor. Yoksa imzalayacağımız belgeleri kurye mi getirecek? Arayan kişiye sordum ama "Bilmiyorum, ben sadece randevuları ayarlıyorum" dedi.


    @TurkNet Destek

  • Bende geçen pazartesi başvurdum belgeleri çıkartıp imzaladım kurye gelip perşembe alıp gitti, ondan sonra gelen giden yok bekliyorum hala (Belgeler mail ile geliyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxFord46 -- 6 Aralık 2021; 19:45:59 >
  • oxFord46 O kullanıcısına yanıt

    Maile iki gündür bakıyorum TurkNet'ten gelen posta yok. Gereksiz klasörüne de baktım. Gelen bir şey yok. Kurye gelince verecek belge de yok.

  • Senin adına ise (benim babamın adına abonelik açıldı) kurye getiriyor imzalayıp veriyorsun sonra o sisteme yüklüyor yani abone olan kişi evde olucaksa onlar getirsin uğraşma boşuna

  • oxFord46 O kullanıcısına yanıt

    Evet internet benim adıma, ben evde olacağım. Biz bilgisayardan çıktı alıp imzalayacaksak, kuryeye verecek bir belge yok diye düşündüm. Onlar getiriyorsa tamamdır. Getirsinler imzalarım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. TurkNet geçiş macerası 

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer evraklar mail olarak gönderilmediyse kurye gelirken getirecektir.
  • oxFord46 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, abonelik işlemlerinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • TurkNet tarafından arandım. Kuryenin hastalandığı için bugün gelemediğini müsaitsem yarın geleceğini söyledi. Yarın öğleden önce müsaitim dedim. Bakalım yarın gelecek mi... TurkNet geçiş macerası 

  • Bende bugun telden basvurdum. Zeytınburnundayım.
    Uygulamadan kımlık cekıp kaydettım ama yollamış oldum mu boylece anlamadım. Destek ekıbı bılgı verırse tesekkur edıcem. Bırde gıgabyte gectim.
    Pekı turktelekomdan ıptal etmem lazımmış bıldıgıö kadarıyla. Bu ıslem nasıl olacak. Uygulamalarından ıptal edebılıyor muyum. Bılgınız var mı ?
    Yoksa telekom subesıne gıdıp benı ugrastırırlar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADSL/VDSL aboneliğinde siz iptal ettirmiyorsunuz geçiş tamamlanınca Türk Telekom aboneliği iptal edilmiş oluyor. Siz uğraşmıyorsunuz. Geçiş işlemi olduğu için de mevcut portunuzu kaybetmemiş oluyorsunuz.


    Fiber aboneliği nasıl oluyor bilmiyorum. @TurkNetDestek bilir.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Yaw ttnet mh si siz geleceksınız subeye ıptal edıceksınız ımza atacaksınız falam dıyo. Bıldıgım kadarıyla baska bı semte yollayacaklar oraya bılmem ne yapmaya gidecegiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw turnet uygulamasından kımlıgımın önlu arkalı fotosunu cektım. Sılınmiş. Kabul etmedıler mı acep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wakara kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki mesajımda dediğim gibi; ADSL/VDSL aboneliğinde siz iptal etmiyorsunuz. TTNET'ten iptal ederseniz portu kaybedebilirsiniz. Başka port yoksa internetsiz kalırsınız.


    TurkNet'in kendi alt yapısı olan GigaFiber var. Ona abone olacaksanız onda sistem nasıl işliyor bilmiyorum. Ona geçiş olmayabilir, TTNET iptal etmek gerekebilir.


    Ben de kimlik yükleyince önce silindi gibi oldu. Belgelerimde görüntülemek isteyince hata falan verdi ama bir süre sonra düzeldi. Şimdi giriş yapınca yüklediğim kimlik görülüyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.