D

Yarbay
13 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme
Toplam: 605 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba,

Arızalanan GAINWARD VGA NVIDIA 12GB GDDR6 RTX3060 GHOST ekran kartı için aynı ürün olmadığı için muadil ürünle değişim veya iade seçeneği sundu.

Muadil ürün olarak GAINWARD VGA NVIDIA 8GB GDDR6 RTX3060TI GHOST V1 veriyor.

Sizce muadil ürünle değişim mi yoksa iade mi daha mantıklı olur?

Windows 11 ISO dosyası indiremiyorum, hata veriyor.

Microsoft'un kendi sitesinden indirmek istiyorum aşağıdaki hatayı veriyor. İndirme linki çıkmıyor.

Hata: Şu anda isteğinizi tamamlayamıyoruz. Bazı kullanıcıların, varlıkların ve konumların bu hizmeti kullanması yasaktır. Bu nedenle, hizmete bağlanırken anonim teknolojilerden veya konum gizleme teknolojilerinden yararlanılmasına genellikle izin verilmez. Bu sorunla yanlışlıkla karşılaştığınızı düşünüyorsanız, lütfen tekrar deneyin. Sorun devam ederse, yardım için https://support.microsoft.com/de-de/contactus/ Microsoft Desteği - Bize Ulaşın sayfasını ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz. 715-123130 mesaj koduna ve şu öğeye bakın: e283dd4e-3502-432b-8dd6-17c3f27e3812.

VPN kullanmıyorum. Reklam engelleyici sebep olabilir mi diye reklam engelleyiciyi kapatıp denedim, olmadı. Başka browser denedim, Edge, Chrome, Firefox denedim; yine olmadı. Başka bilgisayar denedim, yine olmadı. Cep telefonundan denedim, yine olmadı. Cep telefonunun wifi'sini kapatıp GSM hat üzerinden internete bağlandım, yine olmadı. Hep aynı hatayı verdi.

Böyle durumla karşılaşan var mı? Sizde de hata veriyor mu? Çözüm nedir bilen var mı? Media Creation Tool kullanmıyorum. Doğrudan iso dosyası indirmek daha kullanışlı oluyor.

Windows 11 iso dosyasını indirmediği gibi Windows 10 iso dosyasını da indirmiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu önceki seçimlerde rahatlıkla başka birini çatı adayı gösterirken neden şimdi birini gösteremiyor size anlatayım. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'yi aday gösterirken hiç zorlanmadı. Çünkü bunların Tayyip Erdoğan karşısında hiç şanslarının olmadığını biliyordu. Kendisi de milletvekili olur ve CHP genel başkanı işini de sürdürürdü. Hem de muhalefettesin hiç bir sorumluluğun yok. Ooohhh mis gibi... Bu sebeple bunları aday göstermekte tereddüt etmedi.

Şimdi ise AKP ve Tayyip Erdoğan en zayıf en kötü durumda, 20 senenin yıpranmışlığı var. Karşısına iyi bir aday çıkarılırsa ve iyi desteklenirse belki de kazanma ihtimali var. Diyeceksiniz ki tamam öyleyse çok güzel fırsat varken iyi bir aday çıkarsın ve Tayyip Erdoğan'ı devirsin! Niye yapamamıyor? Çünkü Tayyip Erdoğan'ı devirecek aday Kemal Kılıçdaroğlu'nu da devirir! Kazanacak aday sadece cumhurbaşkanlığına geçip görev yapmayacak CHP genel başkanlığına da geçecek.

O beğenmediğiniz Muharrem İnce 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin oylarından fazla oy aldığı için CHP genel başkanı olmak istedi. Sonuç ne oldu? Şutlandı!

Ama Tayyip Erdoğan'ı deviren ve cumhurbaşkanı olan bir adam Kemal Kılıçdaroğlu'nu rahatlıkla devirir. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıkıntısı; cumhurbaşkanı kim olacak değil, CHP genel başkanlığını kaybetmek!

Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi isimleri bu sebeple aday gösteremiyor. Ancak CHP dışından aday olursa CHP genel başkanlığını elinden alamaz. Bu durumda da 6'lı masanın en büyük partisi CHP'nin etkinliği kalmıyor.

Madem Tayyip Erdoğan bu defa devrilebilecek durumda öyleyse kendisi aday olmak istiyor. Öyle ya kim cumhurbaşkanı olmak istemez ki? Ama Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan karşısına çıkarılabilecek en zayıf aday. 20 senedir Tayyip Erdoğan karşısında bütün seçimleri kaybetti.

Not: Peşin olarak buraya yazayım. Şimdi bunları yazdım diye beni aktroll, yandaş,... cart curt diye yaftalayanlar olacaktır. Arkadaşlar benim tuttuğum bir parti yok, futbol takımı tutar gibi parti tutmam. Kim bu memlekete daha iyi hizmette bulunacaksa, daha iyiye götürecekse onun kazanmasını isterim. Hiç sevmediğim adam kazansa bile başarılı olmasını isterim. Çünkü bu hepimizin yararınadır. Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak ümidiyle...

10 ili kapsayan büyük bir deprem oldu. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar dilerim. Enkazdan ne kadar can kurtarabilirsek iyidir.

Deprem görüntülerini seyrederken bir şey dikkatimi çekti. Yıkılan, moloz haline gelen, yerle bir olan binaların yanında ayakta kalmayı başaran binalar var. Belki onlarda da hasar var ama en azından ayakta kalmayı başarmış. O binalarda oturanlar yaralı bile olsa en azından hayatını kurtarır. Bunlar neden kağıt gibi yıkılırken diğerleri nasıl ayakta kalmayı başarıyor demek ki sağlam yapılmış diye düşünürken bugün bir haber gördüm.

Hatay'da yaptığı üç sitede yıkım yaşanan müteahhit: Bana binayı soramazsınız

Her yer yıkıldı, benim binam mı mesele? Bana binayı soramazsınız!
Her yer yıkıldı, benim binam mı mesele? Bana binayı soramazsınız!www.patronlardunyasi.com
Hatay'da yaptığı üç sitede yıkılan müteahhit Servet Altaş: Bana binayı soramazsınız
https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hatay-da-yaptigi-uc-sitede-yikilan-muteahhit-Servet-Altas-Bana-binayi-soramazsiniz/274797

Her yer yıkıldı, benim binam mı mesele? Bana binayı soramazsınız!ilerihaber.org
Hatay'da yaptığı üç sitede yıkım yaşanan müteahhit: Bana binayı soramazsınız
https://ilerihaber.org/icerik/hatayda-yaptigi-uc-sitede-yikim-yasanan-muteahhit-bana-binayi-soramazsiniz-150731

Burada atom bombaları etkisinde deprem oldu, her yer yıkıldı, benim binam mı mesele. Bana binayı soramazsınız” demiş. Üç site yapmışsın üçü de yıkılmış. Atom bombası etkisinde deprem oldu diyor. Tamam 7.7 şiddetinde deprem az buz bir deprem değil ama deprem sadece senin yaptığın binalara mı oldu? Senin yaptığın binaların yanı başında ayakta kalan binalar yok mu? Onlar nasıl ayakta kalıyor? Bu şahısın bilmem ne partisiyle ilgisi varmış. Bana ne varsa! Müteahhitin hatası ihmali varsa müteahitte sormayacağız da kime soracağız?

Siyaset yapmayalım!!!

Deprem bölgesinde hükümet yardım götüremesin, becereksiz olsun da seçimi kaybetsin kafasında olan şerefsizdir. Ölenler umunda olmayıp fırsat bu fırsat deyip cumhurbaşkanını, hükümeti eleştirmeyi, kötülemeyi fırsat bilenler şerefsizdir. Depremde ölenler, yaralananlar üzerinden yapılan ahlaksız siyasettir.

Zihniyeti görüyor musunuz? Zaten takma adında hayır yok. Kendisi de takma adı gibi. Siyaset yapmayalım dediğim budur. Böyle ahlaksız siyaset yapmayalım. Bunu bir kenara koyuyorum.

Depremde ihmali olanları eleştirmeyelim mi? Hatası, kusuru olanlardan hesap sormayalım mı? Hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun bizim insanımız daha iyi yaşamayı hak etmiyor mu? Daha iyiye ulaşmak için yorum yapmayalım mı? Yapacağımız eleştiriler, yorumlar bu yönde olursa daha faydalalı olur diye düşünüyorum.

Klavyede Shift tuşuna 5 kere basınca "Yapışkan Tuşlar" denen illet çıkıyor.

Yapışkan Tuşları icat edenin...

Burada "Evet" desem 5 kere Shifte basınca yine çıkıyor. "Hayır" desem 5 kere Shifte basınca yine çıkıyor. Ayarlara gitmek için link vermiş tıklayıp ayarlara gidiyorum.

Yapışkan Tuşları icat edenin...

Bu ayarlarda "Kapalı" olsa desem 5 kere Shifte basınca yine çıkıyor. "Açık" olsa 5 kere Shifte basınca yine çıkıyor. Yapışkan Tuşları icat edenine saydırdım haberi olsun.

Bu şerefsiz nasıl kapatılır bulamadım. 5 kere değil yüz kere bassam yine çıkmasın beni deli etti.

Bilgisayarın donanımı desteklemiyor ama denemek için Windows 11 kurmuştum. Windows 10'la aynı hızda çalıştığını görünce kullanmaya devam ettim. Normal şekilde kullanıyorken, dün Windows 11 22H2 güncellemesi yaptım. Bu güncelleme bilgisayarın içine etti. Akıcı şekilde kullanıyorken şimdi yavaşlamalar hissediyorum. Sizde durum nasıl? Siz de 22H2'de bir yavaşlık hissediyor musunuz?

Evlere fiber getirmek neden bu kadar zor diye sorduğumuzda efendim kazı yapmak lazım, izin almak lazım, çok masraflı, bürokratik engeller var ıvır zıvır bir sürü bahane ileri sürüyorlar. Kasımpaşa Hacıahmet mahallesine gittim. Telefon teli çeker gibi fiber kablosu çekmişler. Hatta kablo yerlerde sürünüyor. Madem telefon teli çeker gibi kablo çekebiliyordunuz da bizim evlere neden çekmiyorsunuz? Bize gelince mi bahane üretiyorsunuz? İsteyince demek ki bir yolunu bulup kablo çekebiliyorsunuz.

Telefon teli çeker gibi fiber çekmişler

Yaklaşık 8 aydır TurkNet kullanıyorum. Aslında hizmet olarak memnundum. 2023 hazirana kadar zam yapılmayacak sözü verilince kalmaya karar vermiştim. Ama verdiği sözde durmayınca kendimi enayi gibi hissetim. Çünkü zam yapmama sözü verdiği günlerde taahhüt vererek Türk Telekom'da daha hesaplı tarifelere geçebilirdim. TurkNet'te kaldığıma pişman etti. Tepkimi göstermem gerekirdi. Dün başka ISS'ye geçiş için başvurdum.

TurkNet'e olan güvenim de sarsıldı. Güven kolay kazanılmıyor. Müşterisine kelek atmayacak, enayi yerine koymayacak çizgiye gelince kadar hoşçakal TurkNet!

@TurkNet Destek , şimdiye kadar desteklerin için sana teşekkür ederim.

Windows 10 hard diskle kullanınca çok yavaş çalışıyordu. Hard disk kullanımı %100'e ulaşıyordu. Bu sebeple Windows 10 kullanmak isteyenler SSD'ye geçti.

Windows 11'in hard disk performansı nasıl acaba, hard diskle kullanan var mı veya denemiş olan var mı?

İnternet Bağlantı Kopma Problemi ve Çözümü

Yıllardır Türk Telekom ADSL/VDSL kullanıyordum. Geçiş macerasını şurada paylaştığım gibi TurkNet geçiş macerası

12 Aralık 2021 Pazar günü TurkNet'e geçtim. Türk Telekom'da iken 16 Mbps kullanırken hız şöyledi:

TurkNet bana hattın desteklediği hızın tamamını verdi. Hızı kökledim.

Yüksek hız çok güzeldi. İlk gün pazar günü olduğu için fazla kullanamadım. Ama ikinci gün baktım ki sık sık kopuyor. Daha önce TurkNet'e geçenlerden benzer sıkıntıyı yaşayanlar var; TurkNet'e defalarca destek açmış, uğraşmış falan ama nafile... Bir çözüm bulamamış. Sonunda modemden olabileceğini düşünmüş ve modemi değiştirmiş. Şimdi sıkıntı yok diyor.

Benim tesbitime göre bu sıkıntı modemden değil. Signal to noise ratio (SNR) değerinden kaynaklanıyor. Çünkü Türk Telekom'dayken böyle kopmalar yaşamıyordum. Hat aynı hat, modem aynı modem. Neden şimdi olsun ki? Fark nedir? Yüksek hıza çıkmış olmak!

Hızı arttıkça SNR Margin değeri düşüyor. Hızı düşürdükçe SNR Margin değeri ise artıyor. Türk Telekom'dayken hızınızı yükselttiğinizde kopmalar yaşayınca "hattınız desteklemiyor hızınızı düşürelim" diyorlar.

Türk Telekom'dayken hat değerleri şöyleydi:

TurkNet'e geçtikten sonra hat değerleri şöyle oldu:

Gördüğünüz gibi hat aynı hat, modem aynı modem Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtik diye SNR Margin neden düşüyor? Çünkü hız arttı. Hattın kaldırabileceği en yüksek hıza çıktık. İnternet hızı ve SNR Margin ters orantılıdır. Hız arttıkça SNR Margin değeri düşüyor. Bu da kopmalara sebep oluyor. Şimdi hızımızı düşürerek SNR Margin'in arttığını size göstereceğim.

Gelişmiş bir arayüz sunan modemlarde SNR Margin ayarlamak için bir ayar bulunuyor. Fakat bende Türk Telekom'dan aldığım ZyXEL VMG3313-B10A modem var, modemde böyle bir ayar yok. Modem, SNR Margin değerini intenete bağlanırken en yüksek hızda bağlanacak şekilde otomatik ayarlıyor. Böylece düşük SNR Margin değerleriyle kullanıyoruz. Bu da kopmalara sebep oluyor.

Şimdi TELNET komutlarıyla modemde hız sınırlaması yapacağız ve SNR Margin'i yükselteceğiz. Benim modemde TELNET bağlantısı varsayılan olarak kapalıydı. Modeme TELNET bağlantısı yapmak için ayarlardan açmamız gerekiyor.

Bilgisayarınızda TELNET programı varsa kullanabilirsiniz. Yoksa şu adresten PuTTY isimli ücretsiz programı indirip kurun.

İnternet Bağlantı Kopma Problemi ve Çözümüwww.chiark.greenend.org.uk
Download PuTTY: latest release (0.73)
https://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/latest.html

Burada daha önce modemde ayarladığınız TELNET portuna dikkat ediniz. Modeme PuTTY ile daha sonra yine bağlanmak isterseniz. Bağlantınıza bir isim verip. "Save" tuşuyla kaydedebilirsiniz.

Burada gireceğimzi komutun yapısına bakalım.

xdslctl configure --maxDataRate [Download Değeri] [Upload Değeri] 100000

şeklinde olacak. Download ve Upload değerini Kbps cinsinden gireceğiz. Onun için ayarlayacağımız Mbps'yi 1024'le çarparak yazacağız. Örneğin; Download değerini 60 Mbps yapmak istiyorsak: 60 x 1024 = 61440 yazmamız lazım.

Ben şimdi Download değerini: 60 Mbps ve Upload değerini: 24 Mbps yapmak istiyorum diyelim. Bu durumda şu komutu gireceğim.

Kod

Yığını:
> xdslctl configure --maxDataRate 61440 24576 100000 > xdslctl profile --save

Yaptığımız ayarın elektrik kesildiğinde veya modemi kapatıp açtığıımzda silinmemesi için alttaki komutla kaydettik. Bu komutları veridiğimizde internet bağlantısı kesilecek ve modem yeniden internete bağlanacak. Şimdi modem değerlerine bakalım.

Gördüğünüz gibi SNR Margin değeri 8.4 civarından 12.9'a çıktı. Şimdi daha istikrarlı bağlantı yapar. Fakat bu değerler bu şekilde kalmıyor. İnternetin yoğun kullanım saatlerinde SNR Margin düşebiliyor. Ben hızımı 50 Mbps ile sınırlayarak SNR Margin değerini biraz daha yükseltmek istiyorum.

Kod

Yığını:
> xdslctl configure --maxDataRate 51200 24576 100000 > xdslctl profile --save

Şimdi duruma bakalım.

SNR Margin değeri 15.7'ye çıktı. Internetin yoğun kullanım saatlerinde SNR Margin değeri biraz düşse bile kopma yapmayacaktır. Yukarıdaki ekran görüntüsünde "Link Uptime" değerinden anlayacağınız gibi 17 saat 27 dakika geçmesine rağmen hiç kopma olmamış.

Upload olarak 24 Mbps ayarladım ama TurkNet upload hızını 8 Mbps ile sınırlandırmış. Halbuki hat daha yüksek upload hızlarını rahatlıkla destekliyor. Her neyse o başka konu...

Ben de isterim gelişmiş bir modem alayım böyle şeylerle uğraşmayayım ama elimizde bulunan modemi değerlendirmek lazım. Para kolay kazanılmıyor. Eğer sizin de SNR Margin'den dolayı internet kopmaları yaşıyorsanız burada anlattıklarım faydalı olacağını düşünüyorum.

Türk Telekom'da 16 Mbps ile kopmadan bağlanıyordum TurkNet'e geçtim hız müthiş şekilde arttı ama sürekli kopuyordu. Türk Telekom'da kalsaydım ve daha yüksek hıza geçseydim yine böyle kopmalar yaşayacaktım. Türk Telekom da "Hattınız desteklemiyor, hızınızı düşürelim" diyecekti. Neyse fazla uzatmayalım. Bu kadar yazıyı kim okuyacak?

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.793
İkinci El Bölümü Mesajları: 401
Konularının görüntülenme sayısı: 83.967 (Bu ay: 1.260)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.125 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.