Türkiye - Kosova. Dünya Kupasına Son Bilet Maçı
Maçı burdan yorumlayalım arkadaşlar
Konuyu birazdan anlatacam. Sarjm bıtıyor
Guendouzı lakabı "FıRTıNa" oldu; sebebi açıklamada
Fırtına gibi gelip o fırtınalı havada fırtına gibi bir gol attığı için arkadaşları ona "Fırtına" lakabını takmışlar soyunma odasında.
Zaten ısmıde zor okunuyordu ıyı oldu.
Evet arkadaşlar bu konu altında bırleselım. Bırbırımıze yardım edelım
Süper Lige Hakem Konseyi artık şart
Hakem Konseyı kurulmalı artık.
Eğer puana etki eden önemli bı pozisyon olursa mactan sonra federasyon tarafından hakem heyetı yada konseyi denilen 10 kısılık ekıbe o an transfer edılmelı. Bunlar o gun veya ertesı gun o anı ızleyıp oy cokluguyla maçı iptal edebılmelı. Lig ancak bu sekılde duzelır.
Yazık günah ya. 2 puan 3 puanla averajla bile haksız şampiyon olunuyor ya. Rakiplere dıger takımlara yazık ya.
Süper lig Gerçek puan durumu ve suni puan durumu Kanıtlarıyla
Lütfen ikinci msja bakın...
Penaltısaray başladı gene.
Maçlarında bol penaltılar kırmızı kartlar+ uzatma dakikaları+uzatmalrda gol atıncaya kadar uzatma+ rakıplardekı kendi futbolcuların veya ajansların kıyaklıkları (gol atmama, penaltı yaptırma, kendını kırmızı kartla attırma falan)
Bu konudaki amaç hakemler yanılmasaydı gercek kararları verselerdı gercek puan durumu ne olurdu. Her hafta puan puan hesaplıcaz
Gs-Samsun macı zurnanın son delıgı artık yeter.
Hakem Konseyı kurulmalı artık.
Eğer puana etki eden önemli bı pozisyon olursa mactan sonra federasyon tarafından hakem heyetı yada konseyi denilen 10 kısılık ekıbe o an transfer edılmelı. Bunlar o gun veya ertesı gun o anı ızleyıp oy cokluguyla maçı iptal edebılmelı. Lig ancak bu sekılde duzelır.
Yazık günah ya. 2 puan 3 puanla averajla bile haksız şampiyon olunuyor ya. Rakiplere dıger takımlara yazık ya.
28.Hafta itibariyle Gerçek puan durumu (hakemler dogru karar verselerdı): [b]gs:51 FB:69[/b]
(Gercekliği olmayan suni puan durumu: [b]Gs:67-Fb:63[/b]
Asagıdakı maclarda puanı etki eden tartışmalı pozisyonlar olsada cogu macta yınede geseye 3 puanı yazdık. Ama bazı maclar var kı o puan hakkı degıldı. O olaylar olmasa gese mutlak puan kaybedecektı. Yine o olaylı pozisyonlardan sonra 2-3 gol attıysa 3 puanını eksıltmıyoz. Mac Mac hatırlayacaksınız gecmış macları ızledıysenız.
[b]1.hafta[/b] Gaziantep maçı :
On senedır penaltısaray lakaplı gs takımı yeni sezona ilk yarıda 2 taze oenaltıyla başladı gene. Joker olarak da rakıbe kırmızı kart verıldı
İşin ilginç yanı ıkıncı yarı 10 kişi kalan Antep'e hiç gol atamadılar. Penaltı da verılmedı. Acaba o penaltılar olmasa gs ilk yarı 1-0 olsaydı ıkımcı yarı Antep umıdını bıtırmeyıp beraberlik veya galıbıyet gelebılır mıydı. Soru işareti. Onumuzdekı maclara bakacagız. Futbol da terör cıkartılmaya calısılıyor dedıkoduuerı dogru mu .
Yine de 3 puanı gs ye verıyorz. Hakkıdır dıyoruz.
[b]2. Hafta[/b] Karabük maçı:
Rakibe 24. dakıkada kırmızı kart verırek rakıp zayıflatıldı. 75 dakıka 10 kişi dayanabılen Karagümrük en sonunda kendi kalesine attığı golle 2-0 ve dagılınca da üçüncü golü yedı. Acaba o kırmızı kart olmasaydı başa baş mı Mac olurdu. Karagümrük golu bulur muydu? Kendi kalesıne atılan gol şuphelı mı ? Yıllar sonra cevaaplanacak sorular. . ucuncu haftada gorusuruz. Yınede 3 puanı geseye verıyoz bu mac.
[b]4.hafta[/b] Rize maçı:
Rızenın ıkı golu komık ofsayt sebepleri yuzunden ıptal edıldı. Yok ayakkapı topugu yok sacının teli. Ayryetten kolay bı sekılde futbolculara kart cıktı. Grı pozisyonlar gs lehıne verıldı. Mac 3-1 bıttı. Gercek skor berabere olmalıydı. 3-3. Yani ekstra 2 puan daha verıldı bu maç gese ye.
[b]Ertelenen[/b] [b]2.hafta[/b] maçı Fb-Alanya: maçın uzatmasında aynı pozisyonda iki net penaltı vardı. Bırısı osterwoldeye cullanıp ızerıne kapanıyor dönen topda elle itiliyor. Butun yorumcuların eski hakemelerın penaltı dedıgı pozisyon var hakemın tarafından caktırılmadan örtbas edılıp 2 puanımız yıyılıyor. +2 puan olması lazım burdan.
[b]9.hafta[/b]: Başak 1-gs 2 : Başagın 2 golü tartısılılır bı sekılde ofsayt gösterilerek ıptal edıldı. Yorumcuların cogunlugu ofsayt olmadıgı kanaatıne vardı. Gs beleş 2 puan daha aldı.
[b]10. Hafta[/b]: gs3-göztepe1: goztepe ilk golu attı. Devamlı ataklarla galıbıyetı hak edıyordu. Goztepenın galip gelecegi farkedıldı. O yuzden hakem tarafından goztepeye 35. Dakıkada kırmızı kartla cezalandırıldı. Pozisyon da bısey de yoktu. Osomhen oyuncunun arkasında olmasına ragmen fena sekılde kendını yere attı. Mazeretı elı yuzume çarptı oldu. Yanı 11-11 oynansaydı goztepenın galıbıyetını gectım kesınlımle berabere bıterdı. Buradan da gs nın 2 puanını haksız olarak verıldıgıne kanaat ederek kesıyorum.
[b]11. Hafta: gs-Ts: [/b]
Maç berabere bıttı ama Trabzon'un 3 penaltısının veılmedıgı konusuluyor. Bir de ts ye kırmızı verdıler rakıbı zatıflatmak maksatında. Burdan gs ye gercekte ılk yenılgısını alıp puan almamalıydı. O yuzden o bir puanı siliyoruz.
[b]13.Hafta: Gs-gençlerbirliği[/b]
Gencler 1-0 önde iyi de oynuyorlar gese 2 gol atıyor ama Hakem genclerın gol atacagını anlıyor. Ve ıkoncı sarısını kullanıp yenebılecek genclerı gucsuz dusuruyor. Yine de gencler 10 kısı bir gol daha atıyorlar. Ama yetmıyor. Demem o kı o kart olmasa gencler ucuncu golu yemezdı hatta bir gol daha atıp 3-2 yenerlerdı. bız yine de beraberlık ile bıtecegını varsayalım. Burada gese haksız 2 puan almıştır. Sunı puan durumundan 2 puan daha silinmesi lazım...
Aynı hafta rize-fb maçında rızenın ıkı gol oncesı de el ve faul vardı ama verılmedı. Rızenın 2-0 önde gırılmesı saglandı. Neysekı FB gucunu gosterıp ıkincı yarı 5 gol attı.
[b]15.hafta: Gs-Samsun:[/b] Ya soylecek bısey yok. Butun kanalların ısyanlarını gordunuz. Butun yorumcular net penaltı dedı her acıdan . Samsunspor başkanının mactan once dedıgı once hakemi yenelım de gs ye bakarız. Aynen dedıgı gıbı oldu. Hakemi yenemedi ve net penaltı verılmedı Var bile cagırmadı. Gese burdan haksız 2 puan daha almıştır. Yazıklar olsun.
Bıktık artık her Mac baskanların TD lerın bu gs ye ısyanı 10 senedir aynı. Ofsaytımsılar, ellimsiler, penaltımsılar
5 puan da kapanır 15 puandalar falan.
[b]17.hafta: gs-kasımpaşa: [/b]skor 1-0 ıken once gese de davınsonun elını es geçtı. Sonra da torrerıanın ıkıncı sarısını vermeyerek belki de bir eksik kalan geseye skoru esıtleyecek Kasımpaşanın hakkı yedıler. Kasımpasa 82 dakka dayandı zaten sonra ıkı gol daha yedıler. Ama biz yine vicdanlı davranarak burda gs 3 puan hakkı olsun diyoruz. Ve genel puandan KES-MI-YO-RUZ.
[b]18.hafta: gs-gaziantep[/b]: gese zor beraberligi yakaladı . O da gaziantepli Gaye sempati duyan bir ajans oyuncu sayesinde. Topa mahsus ayağına uzatmayarak GS lı oyuncuya gitmesine izin verdi. Bir de ikinci sarilari vermedi bı tanesi barıştı. Barışa ikinci sarısını verseydi. Kırmızı olacaktı o golude atamayacakti. Burdan ajans futbolcu attırdigi için kazandığı 1 puanı siliyoruz.
[b]19.hafta[/b]: gs-kayseri: sadece hakem degıl kayserılı futbolcularda ugrastı gesenenın yenmesı ıcın. Tam bır tıyatro macıydı. *Eren elmalıya verılmeyen kırmızı kart * rakip oyuncunun kımsecıkler yokken kendi kalesıne sacma acık bı sekılde gol atması *kalecının mahsus penaltı yapma girişimi beceremesede ıcardının ayagımı koluna goturerek kendını yere atması ve kalecının yanıltma penaltısına ıtıraz edecegıne hemen penaltıyı kabul edıp ıcardıden ozur dılemesı hakemı penaltıya ıkna etmesı*ıcarrdının koluna carpan topun penaltı verılmesı dıger takımlar olunca bu penaltı verılmıyor nedense...Ama yine de bu hafta geseden puan kesmıyoruz. Ama bır gun gercekler ortaya çıkacak. Bız yasarmıyız bılmıyom.
[b]20.hafta: Rize-Gs: [/b]
Gesenın ilk golü ofsayt- rızenın attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmıyor ama ıllgıncdır kı degıl ve bunu yayıncı kuruluşun on dakka sonra ekrana getiriyor. Cunku üzerinde oynama yapılıyor.- yıne GS futbolcunun dırsegıne carpan golde penaltı olması beklenırken normal carpma kararı verılıyor. - sara oyuncunun ayagınanbasıyor ama faul GS lehine verılıyor... Boyle uzar gider.
[b]23.hafta: Fb-kasımpaşa[/b]: Nenenın net penaltısı verilmeyerek fenerın 2 puanını yemişlerdir. +2 puan fenerın gercek puanına eklıyoruz...
[b]24. hafta: Gs-Alanya[/b]: Osımhene sarı ,Torrerıraya 3 sarı,Boeye sarı ve sıngonunn kırmızı kartları görmezden gelindi. Ama 3 puan yıne hakkı olsun dıyoruz. Burdan 3 puanını sılmıyoruz gesenın.
[b]24.hafta: Fb-Antalya[/b]: Mertın net penaltısı verılmeyerek (yıne tüm yorumcular penaltı dedıler) yıne beraberlıge zorlanan fenerın 2 puanını daha yemişler fenerı dogramaya tüm taraftarlarının onunde devam etmıslerdır. +2 puan gercek puan durumuna eklıyoruz.
Bu arada son ıkı macta fenerın 4 puanı daha çalınarak aynı puan durumunda bıle puanlar esıtlenecekken bunu engelledıler yıne her sene oldugu gıbı.
[b]25.hafta[/b]: gs-bjk: sanenın 20. dakka kırmızddan cıkmadı lazımken çıkmadı. İkıncı yarı da mı olayına anca verdıler. Osıömhene kırmızı verılmedı. Nerdeyse tüm hakemler kırmızı dedı. Ve gs nın golu bal gibi ofsayttı ama yayıncı kurulus tam sanıyesınde goruntu cızgısı cekmedı yada vardakı hakemler mı yapıyor o işi bılmıyom. Buradan bence bjk nın en azından nır puanı calındı. O yüzden gesenın 2 puanını siliyoruz.
[b]26.hafta[/b]: gs-başaksehır: Maç 56. dakikaya kadar 0-0 devam ederken basaksehır kırmızı kart yıyor. Yesin onu tartısıcak degılız. Hakkıdır gesenın. Bişey demiyoz. Ondan sonra zaten moralsızlıkten 3 gol yıyor basak. Bu mac gesenın hakkıdır dıyoz gene 3 puanını silmiyoruz.
[b]27.hafta[/b]: gs-ts: Ts nın golunu ofsayt dıye saymadılar. Birde barıs alpere kırmızı verılmedı. Hatta Var gel kırmızı ver dıye cagırdı yıne vermedi. Neysekı TS yine de yendi.
[simage]https://store.donanimhaber.com/fe/18/4b/fe184b1aba31678e4153cbd2d897ce11.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/20/cf/4c/20cf4cbe191121eedb244b29a14b2e7b.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/aa/f8/0f/aaf80fa5801fd8d9ee380b391099d7ff.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/1e/42/32/1e42327ac0924ad088ddc6269ecc0157.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/66/34/5a/66345ac2478757dba62a3fe2038ea650.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/f9/89/61/f989612707f2ed0246ff77e4c76566c3.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/39/ee/6c/39ee6c74743cec3164ff33895ea5ead6.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/e5/51/41/e551417e22ae86e07279ba7945ff7557.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/e6/b5/37/e6b537c2770e5761f95bcabcf2aef7e1.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/fa/c1/17/fac1173f3970de1af646bb6c4f04a959.jpeg[/simage]
Tarftar Sergen Yalçın veya İsmaıl Kartaldan başka istemiyor
Bu bızım lıgde yabancı td Fenerbahcede yapamaz. Cunku hakemlerle ugrasamaz.
TFF başkanı Aziz Yıldırım mı olacak ?
Bu yapının ancak FB den bır baskanla cokertılecegı artık anlasılmalı. Anadolu kuluplerı de bunu desteleyecektır. Bi FB başkanı herseyı sıfırlar bır ıkı senede herseyı temızler ıskılerdenmkıkse kalmaz ne mhk de ne ne federasyonda. O yuzden acılen Azız Yıldırım baskan olmalı. Yoksa duzeleceğı yok. Gule oynaya ışlerını her sene halledıyorlar.
Bu tff yonetımı gıtmelı. Cunku adaletlı tarafsız sekılde yonetılmesı ıcın yabancı hakem diyoruz. Adamlar turk hakemlerıne guvenıyoruz diyorlar.
Ulan o zman turk futbolculara da guvenın genclere yol acın. İndırın yabancı sayısını 5+2 ye. Sahada 11 yabancı oynattıracagınıza. Kac tane arda gıbi yıldızlar farkedılmeden sıra bekleyerek erıyıp gıdıyorlar. Yerlerine rossıler symanskıler oynuyor.
Mıllı takım oyuncu bulamıyor. Forvetı bile yok . 19 takımın hepsi yabancı curculası. Toplasan tum takımlardakı iyi yabancı oyuncuları 18 taneyı gecmez. Hapsı turk futbolculardan beter ama sahadalar. Turk desen zaten oynatılmıyorlar yedekte bekletılıyorlar. Montella takımlarda incelemek ıcın turk oyuncu bulamıyorum dıyo.
Abi artık geçmiş zaman yok. 30 sene oncekı haller yok. İnternet zamanındayız. Hersey cabuk bılınıp ogrenılıyor. Bu Turkıyeye turk teknık dırektor de daha cok katkı verır. Turk futbolcusu da. Ama tarafısız kalamayacagı ıcın turk hakemi zarar verir. Varda da orta sahada da yabancı hakem olmalı.
Ben turk hakeme guvenıyom ama turk futbolculara guvenmiyorum o yuzden sahada 11 yabancı oynatılmalı kafasından cıkılmalı. Eski Turkıye yok. Eger TFF bu işı yapamıyorsa eskısı gıbı devam ettırıyorlsrsa baska yonetım gelsın.
Arkadaslar en buyuk kotulugu kendımıze kendımız yapıyoruz. Zaten bu sezon bile tüm takımlar 11 ı yabancı cıkıyor. Turk ıyı furbolcuyu genc futbolcuyu nerde bulacagız. Bu senekıler oynayan turk fıçurbolcular bıle gecen sene (8+3) mecbur oynatılan futbolcular. O yuzden kesfettık. Boyle tuek ve genç oyuncuların yolu kapatılırsa turk futbolu A mıllı takım gelosemez. Guclenemez. Tam a takım guclenıyor tekrar yabancı kuralı sınırı kalkıyor. Onumuzdekı senelerde bunun cılesıne cekecegız. Bı turk forvetımız bıle yok. İlerde 11 futbolcuyu da bulamayacagız.
Sızın de goruslerınızı almak istiyorum. Ne zaman yabancı kuralı 5-6 oldu o zmaan turk futbolunda ılerledık gelıstık. Ne zaman serbest kaldı gerileme baslıyor. Bakın tarıhe.
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Mesaj Sayısı: 3.967
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.114
İkinci El Bölümü Mesajları: 47
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 4.898)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.083 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Futbol






Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
5 Yanıt
0





