Şimdi Ara

Teknoloji basınına neden güvenmemelisiniz? VİDEOLARLA KANITLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
16
Favori
56.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
631 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Youtube'dan teknoloji kanallarını imkan buldukça takip eden birisiyim ve büyük bir kısmının haksız kazanç elde ettiğini, etik değerlere saygısının olmadığını, kullanıcıları/takipçilerini enayi yerine koyduklarını söyleyebilirim. Sebebine gelince aşağıdaki videolardan görebileceğiniz üzere Huawei Watch GT2 markalı saat bütün basına parayı dağıtmış ve bu videoları yayınlayın demiş. Her kanal da aynı anda bu videoları yayına almış. Fark ettiyseniz TeknoSeyir haricinde bu videolara "advertorial" yazan yok. Sorsan inceleme, fakat videolarda övgüden başka bir şey yok. Hatta videolara 2-3 dakika bakınırsanız huawei'nin tek tek bunları söyleyeceksiniz demişcesine ellerine not tutuşturdukları bile belli.

    Gelelim videolara ;



    Technopat'ın videosunun sadece güzelleme dolu olması, açıklamasının paragraflar sürmesi ve açıklama sonunun " Sonuç olarak, Huawei Watch GT 2 önceki modelin üzerine yepyeni özellikler ekliyor ve başarısını sürdürmeye devam ediyor. Eğer klasik saat görünümünde akıllı özellikler dikkatinizi çekiyorsa Watch GT 2 tam size göre bir ürün. " ile bitmesi bu içeriğin inceleme değil reklam olduğunu anlatıyor.



    Shiftdelete. Zaten sdn ile ilgili şaşırtıcı bir şey değil. Sponsorlu içeriklerini hiçbir şekilde belirtmeyen, kullanıcılarını kandıran bir başka teknoloji basını.




    HWP. Aynı şekilde işine gelince her markaya atar gider yapan ama niyeyse bazı markalarla arasının müthiş olmasının sebebini bir türlü niyeyse anlayamadığımız bir basın.






    Ve sırada donanımhaber. Bildiğiniz gibi. Amazon faciasından sonra bunlara da şaşırmassınız zaten.




    Gelelim teknoseyir'e. Gördüğünüz gibi gazetecilik ahlakına sahip tek kanal bunlar arasında. 3 kuruş için takipçilerini enayi yerine koymayı reddetmiş, ilkeli ve ahlaklı davranıp advertorial şeklinde ibare koymuşlar.



    Peki resmi anlamda reklam aldığını duyurmayan bu insanlar/yayınlar bu markalardan aldıkları paraların vergilerini ödüyor mu?




    ÖZET : BU YAYINLARIN HİÇBİRİSİNE GÜVENİP ÜRÜN SATIN ALMAYIN.







  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 27 Aralık 2020; 12:39:58 >
  • Parasını alıp, suç işlemeyen(vergi kaçırarak), takipçilerini kandırmayan yayınların artması adına bu şekilde ses çıkarmak gerekli diye düşünüyorum.
  • Kullanıcı yorumları dahi satın alınıyor. DH işte büyük forumlar vs. vs. bakarsın mesela birisi çıkmış aleti ürünü övüyor yani okuyorsun okursun dersin bunda bir iş var, ama nedir ? adam hep temcit pilavı gibi toplu bir ağızdan söylenen eksiklerini sayar. Atıyorum şuan ... model ... telefon diyelim incelemelerde heryerde toplu bir ağızdan derler ki '' ekran çözünürlüğü yetersiz '' tamam okey anladık eeee sadece o mu ? parlaklık nasıl ? güneş altında o ekran görünüyor mu ? renkler nasıl ? ya bunlardan bahset bize sen önceki cihazın neler ne kullandın ? bunlardan bahseden yok bu alet çok iyi ben kullanıyorum vs vs. vs ezber yorumlar hepsi bir ağızdan çıkmış yorumlar oluyor. Hatta daha kötüsü de adam hiç kullanmamış başkası övmüş diye övüyor ve savunuyor. Eskiden iphone bölümünde birkaç tane arkadaş sıralı gelip gelip her konuda yazıyordu çöp bunlar bunları kullanan beyinsiz vs. vs. isheep falan fistan, adamı bir araştırıyorsun hiç iphone kullanmamış android dahi kullanmamış çıkıyor. Şimdi bu adamlara bakıp o ürünü alacaksan nasıl güveneceksin ? şu devirde o çok zor.




  • SDN =
    Avea çekmiyor diyecekti sağdaki eleman ama dirsek gelince öyle bir çevirdi ki, ronaldinho izlese ben böyle top çeviremem diye alkışlar.
  • yine yakın zamanda evofone'un el altından para dağıtmasından sonra birden yayıncılar 400 dolarlık telefonların 5000 tl ye satılmasının normal olduğunu anlatmıştı. bkz.(hwp)
  • Saat takmanın felsefesine ters laflar

    Temel olay estetiktir.Paraya tapan yılan bünyelerse estetik kaldırmaz

    Estetik önemli ölçüde technedir.Para misali bulanık kaypak varlık tarzlarının herhangi bir belirlenime dolayısıyla techeye sahip olması beklenemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 22 Kasım 2019; 18:33:0 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 27 Aralık 2020; 12:39:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

    .
    Tabi o altın kural zaten, farklı yerler olacak ben facebook gruplarına vs de bakıyorum. Veya dediğin gibi yabancı forumlar var, oralarda mesela daha sağlıklı bilgiler oluyor. Hani anlattığım hadise bu arada başımıza geldi. Adamın öyle 8 tane falan üyeliğini çizdi yönetim, birde işin komedisi adam iphone'a sövüyor android'i övüyor ama araştırıyorsun herifte nokia 5800 çıkıyor. Profili gizli ama aratınca bulunuyor geçmiş mesajları vs. insan bakıyor bu adam bu kadar kötülüyorsa ne kullanıyor diye merak ediyorsun, eee bir bakıyorsun herif symbian kullanıyormuş.
  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 10 Eylül 2020; 23:55:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    Parasını alıp, suç işlemeyen(vergi kaçırarak), takipçilerini kandırmayan yayınların artması adına bu şekilde ses çıkarmak gerekli diye düşünüyorum.
    Kaliteli konu, katılıyorum. Umarım kaldırılmaz ama kaldıracaklar büyük ihtimalle. Bazı forum yetkililerinin işine gelmeyebilir çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 22 Kasım 2019; 19:4:37 >
  • Sonuna kadar katılıyorum. En basitinden bir kulaklık alacağım videolara bakıyorum adam öyle bir övmüş ki şaşırıyorum. Hiç mi kötü özelliği yok dedirtiyor insana.
  • Herşey iyi güzelde "advertorial" ne demek? O köşeye "Tanıtımdır" yada "Reklamdır" yazamadıktan sonra boş.
    Ülkemiz ingiltere - abd değil herkes ingilizce bilmiyor, her teknolojik ürün alanda ingilizce bilmiyor.
  • Tüm Teknoloji Kanalları Paraya bakar 2 Yüzlüdür.Bunu artık ögrenin yoksa para ve ürün akışını keser firmalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

    silindi.
    haklısınız. bu insanların küçük bir kısmına da olsa bu konuyla ulaşırım ümidiyle bu konuyu açtım ben de.
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Bu ikili bir ilişkidir, tüm siteler veya tanıtım mecraları dürüst şekilde yayın yapsa parayı ve ürün akışını kesmesi bir anlam ifade etmez. Satmak istiyorsa ücretsiz üründe gönderir, reklam da satın alır.
    Geçmişte bu durum DH için yaşanmadı mı? Sonuç ne oldu sen ürünü göndermesen bile parasıyla gidip alabiliyorsunç
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Bazı Şeyleri eksik biliyorsunuz aklınıza hayalinize gelmeyecek paralar dönüyor sektörde
  • Bir de "50 bin e bilgisayar topladım" diyenler var. Sadece kasayı topluyor ve bol bol marka isimlerini kullanarak teşekkür etmeler. Tabi canım 50 bin lira ver sonra bir de teşekkür et xD Neden ? Çünkü ben 50 bin lira verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrcunFix

    SDN =
    Avea çekmiyor diyecekti sağdaki eleman ama dirsek gelince öyle bir çevirdi ki, ronaldinho izlese ben böyle top çeviremem diye alkışlar.
    Yazıklar olsun.
  • Güzel bir konuya değinmişsin. Teknoloji forumunda görmek istediğim bilinçli insan.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.