Şimdi Ara

Teknoloji basınına neden güvenmemelisiniz? VİDEOLARLA KANITLI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
16
Favori
56.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
630 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sende forumdakileri yanıltıyorsun ismin guest account ama aslında Guest değilsin.

Ayrıca teknolojik ürün almak için araştırma yapan biri bunları kolayca ayırt edebilir konuşma tonlarında bile hayır yok bu attıklarının hiçbiri inandırıcı değil robot gibi konuşuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Kasım 2019; 20:42:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şunu her gördüğümde gülmekten ölüyorum.
  • Bana göre gerçekten samimi ve gerçekci kanallar
    1.iphonedo
    2. Teknoseyir
    Gerisi ozellik okuyucu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoseyir adamdır .

• Bir süredir takip ettiğim başka bir bilgisayar ile alakalı kanalda nedense hep Gamepower ürünleri övülüyor. Gamepower'dan para aldığı net belli. Normal kullanıcılar bu markadan memnun değilken sürekli bu markanın övülmesi bir tezat. Aynı şekilde Rampage'de...

Fare satın alma dönemine girdiğimde bende bu zatın Rampage övgülerine dayanamayıp yanlış bir hamle yapıp 200 liraya Rampage SMX-R19 Fighter alıyordum. Almadan önce farklı bir facebook PC grubuna danıştım. Bir kişi dışında hiçkimse önermedi. Hatta bir kullanıcının yorumu düştüğümüz durumu kanıtlıyordu:

Teknoloji basınına neden güvenmemelisiniz? VİDEOLARLA KANITLI

Biz kullanıcılar reklamlara "gerçek inceleme" gözüyle bakıp kanıyoruz, gidip bunların övdüğü ürünleri alıyoruz ve elimizde patlıyor.

Kemal Sunal'ın Yüz Numaralı Adam filminden hiçbir farkı yok bu yaşadıklarımızın. Halk kahramanı ilan ettiğimiz kişilerle firmalar anlaşıyor ve çürük mallarını bize en kaliteli malmış gibi satıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

Parasını alıp, suç işlemeyen(vergi kaçırarak), takipçilerini kandırmayan yayınların artması adına bu şekilde ses çıkarmak gerekli diye düşünüyorum.
    Vergi ödeseler böyle bir şey yapma hakları mı doğuyor? Bence influencer mantığıyla insanları kandırmaya çalışanlar ya da gerçekleri gizleyenler ayıklanmalı. Zaten bir sürü teknoloji sitesi var. İnceleme yapılsın diye ürün yollanıyor ama sadece iyi yönleri anlatılıyorsa ne anladık bu işten?

Her üye 1 tl yollasa da inceleyen kişi parasıyla alıp her yönüyle değerlendirse, belki de yüzbinlerce kişinin parası çöp ürünlere gitmez, cebinde kalır...
  • Bir ürün alacağımda ilk öncelikle altındaki yorumlarin puan ortalamasına, sonra da tek tek ne dediklerine bakarım. Sonra Youtube girerim ve bir araştırma yaparım ve o ürünle ilgili tüm videoları izlerim. Video izlemekteki amaç ürünün farklı açılardan nasıl göründüğünü vs. yani fotoğraftan çok anlaşılmayan şeyleri görmek ve anlattıkları şeylerde çelişkili olan yerleri aklıma not ederim. Sonra özelliklerine bakarım yine araştırma yaparak. Sonra ürün hakkında yorum bulabileceğim tüm forum ve alışveriş sitelerine bakarım. Özellikle kafamdaki soru işaretlerini içeren yorumlara daha fazla önem gösteririm. Tek tek okurum. Artık o ürünün nasıl bir şey olduğu aklımda 3 aşağı 5 yukarı belli olur. Bu arada önemli not: Her kullanıcı yorumu da doğru değil, dikkat etmek lazım. Çok fazla araştırınca artık yalan söyleyenleri anlıyorsun kolayca.
    Geçen bluetooth kulaklık bakiyordum. Bir eleman o kulaklıkla ilgili 3-4 tane uzun video çekmiş. Öyle reklam alacak değerde bir kanalı da yok. Ki zaten kendi Dr söylemiş kaç kere reklam almadığını ama almak için mail attığını. Her neyse biilinmeyen bir kanal.
    Adam o kulaklığın birkaç önemli sorunundan bahsetmemiş. Sana uyduk, aldık, bunları neden söylemedin diye kullanıcılardan tepki gelince yeni bir video çekip arkadaşlar çok da sorun değil, ben şöyle yaparak olayı çözüyorum demiş. Ee madem öyle niye söylemiyorsun.. Bırak da o şeye insanlar karar versin, senin amelelik yaparak çözdüğün problemi biz kökten istemiyorsak napacagiz? Reklam alan bir dert, almayan da bir dert. En iyisi yoğun araştırmalar sonucunda almak, gerisi şans artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 22 Kasım 2019; 22:16:41 >

• Tolgayi sevmem ama hakkı dan nefret ederim bu hakkı bir tek bana mi bukadar itici geliyor "Bu nedir abiiiiii ayfon apple imac airpods bla bla'

• Aga zaten inceleme videolarını izleyipte ürün almak mantıklı bişey degilki. Forumlar var oralardan kullanıcı yorumlarına bakicaksin. Atıyorum 4 ay 5 ay sonra güncelleme yaziyo urun böyle şöyle diye. Evet çoğumuz aynı şeyi yapıyoruz x ürünü alırken netten yorumlara YouTube incelemesine bakıp alıyoruz firmalarda burdaki gücün ve etkinin farkında ve bu mecrayi ufak paralarla kullanıyorlar. Sorun surdaki önümüzde 3 seçenek var ve hepimiz en iyisi olsun istiyoruz kaziklanmak istemiyoruz salak yerine konmak istemiyoruz ama bu süreçte inanılmaz bir zaman harcıyoruz. Eşyalara bukadar değer biçmemek gerek al geç kullan emin ol mutlu olursun.

• Konuyu öne çıkarmak gerek.

• Bir kişi yese bu haltı kimse gözünün yaşına bakmaz ancak herkes yapıyor, haliyle normal gözüküyor. Buradan söylemek istediğim şey, reklam yapın. Para kazanın. Ama ya bunun reklam olduğunu belirtin ya da kendi düşüncelerinizmiş gibi sunmayın. Çünkü birçok insan size güveniyor ve sizin görüşlerinize dayanarak bunları satın alıyor. Halbuki siz sadece reklam yapıyorsunuz. Ancak bunu söylemediğiniz için ve insanlara sanki sizin düşüncelerinizmiş gibi sunduğunuz için yalan söylemiş oluyorsunuz. İnsanların güvenleriyle oynuyorsunuz. Bu mecrada takip ettiğim birçok kanal sponsorlu içerik üretiyor, reklam yapıyor ama bunların hepsini belirtiyor en başta. Ve biz de bundan çok memnunuz ve bu samimiyeti de arttıyor. Sizin yaptığınız şey ise sadece kendi geleceğinizi baltalamak.
  • Teknoseyir ve iphonedo dışındakileri takip etmiyorum.
  • Bazen kötü yönlerini bildiğim bir ürünün inceleme videosuna denk geliyorum. Bu inceleme yapan adamlara göre her şey işinizi görür, hiçbir şey üzmez, yeter ki siz alın.

Adam MSI oyuncu laptopu inceliyor. Sırf MSI olduğu için benzerlerinden daha pahalı olan laptopta çöp %42 NTSC panel var, bir de tatmin eder sizi diyor. Bari %42 NTSC olduğunu söyle yine tatmin eder be adam.
  • Ticari kaygılar nedeniyle maalesef birçok platform bu halde üzülüyoruz.
  • yurt dışında böyle değil. bitwit, mkbhd gibi birkaç kanal var takip ettiğim. adamların çoğu videosunda bir sponsor var fakat video girişinde sponsorumuz budur, açıklamadan linklere ulaşırsınız, teşekkürler diye anlatıp geçiyor videosuna. ya da asus sistem toplayacaksa video başlar başlamaz bu sistemi asus sponsorluğunda topluyoruz desteği için teşekkürler falan diye başlıyor. videoda "ücretli tanıtım" şeklinde altyazı düşüyorlar. bizim yayıncılarımızda tabiki böyle bir etik duruş görmek çok mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mineral

Sonuna kadar katılıyorum. En basitinden bir kulaklık alacağım videolara bakıyorum adam öyle bir övmüş ki şaşırıyorum. Hiç mi kötü özelliği yok dedirtiyor insana.
    20-20Hz önermem. İyi diyenin kulakları duymuyordur.

Mesela bu iyi.
    akakce.com
    Sony MDR-E9LPH Gri Kulak İçi Kulaklık Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/kulak-ici-kulaklik/en-ucuz-sony-mdr-e9lph-gri-fiyati,750018.html

Kulak üstü arıyorsanız bunu öneririm.
    Profesyonel Ses ve Işık Sistemleri | Yonka Müzik Market A.Ş
    Superlux Hd662B Kulaklık, Hd662B Fiyatı
    https://www.yonkamuzikmarket.com/superlux-hd662b-studyo-izleme-kulaklik

• Teknoseyir gerçekten ahlaki değerlere önem veriyor bu yüzden maddi sıkıntılar çekiyorlar. Benim gözümde donanımhaber sdn aynı şey hwp yi çözemedim bazı markalara çok atarlı bazılarını çok övüyor

Konuyu açan arkadaşı tebrik ederim iyi yakalamış
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Gercekten hakki cok itici asiri itici adam eksisozluk te kendi adiyla kullanici adi almis buna kotu yorum yapanlara cevap veriyor egosu tavan adamın. Konusmalari zaten bayık bayık. Sihirlielma yi da aldi o sitede sirf reklam kaliteli icerik yok esine de kanal acmis ordan da bayanlari etkilemeye calisiyor. Garip garip hareketleri var mesela ramazan ayinda video cekerken oruclu oldugunu surekli aralara sokuşturmasi gibi bircok enteresan halleri var.

• Doksanlı yılların sonunda dhw forumuyla tanışmıştım (teknoseyirin sahibine ait). Gerçekten özel biri olduğunu düşünüyordum. O ve ekibi elinden geldiğince üyelere yardımcı olurdu.
    Teknoseyir o dönemde projeydi. Çizgisinden sapmamışlar fakat sonu umarım dhw den farklı olur.

• Arkadaşlar,

Basettiğiniz bütün firmalar gelirlerinin VERGİSİNİ ödemek zorunda bu firmalarda ajanslara fatura kesiyor.

Belki beni tanıyan vardır bir çok yerde kurgucu olarak 4-5 sene öncesine kadar çalıştım.

Şu videolar size gelene kadar çok emek var ve bu yapılarda minimum 10 personel çalışıyor bunladın maaşı, yemeği v.s kimse kusura bakmasın babasının hayrına bu işi yapmıyor tabiki bu firmalarda para kazanmak ve kazandırmak zorunda.

Siz olaya nasıl bakarsınız bilmem ama her firmanın desteklediği veya desteklendiği marka vardır bu işler böyle kabul etsenizde etmesenizde.

İnanır inanmazsınız bilmem karışmam orasınada ben ama saygı duymanız gerek diye düşünüyorum.

He son olarak adam çıkar markalar bizi desteklemiyor diye ağlar reklam almıyoruz sonra reklamlı içerik hazırlar bunu ayrı tutuyorum bu sektörde bunu da yapanlar var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.