Şimdi Ara

Sosyal Medya İnsanların Karakterini mi Bozdu?

5 sn
30
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, sosyal medyada sıklıkla karşımıza kendilerini bilerek rezil eden, abuk sabuk hareketlerde bulunan, eşini veya kızını hatta annesini paylaşan, yeni doğan bebeğini, hamile kaldığını, kocasına yaptığı yemeği, kocasına tuvalette peçete veren bir kitle var. Bunların para ve etkileşim için bu şaklabanlıkları ve mezhebi geniş tavırları yaptıkları aşikar olsa da yine de anlam vermek zor. Bu şey gibi bir kız fahişelik yaparak da para kazanabilir ama bunun yerine namusuyla 10 saat boyunca asgari ücretle çalışıyor. Çünkü insanlar sırf para kazanmaya çalışan onursuz yaratıklar değil. Yanlış anlamayın kimseye bir etiketleme yapmıyorum ama bilerek uç örnek veriyorum ki okuyan arkadaşlar ne demek istediğimi anlasınlar.

Gelgelelim bu kişiler para ve etkileşim için bunları yapıyor ama bunları izleyenler niçin izliyor? Onlar izledikleri için para kazanmıyorlar veya yorum yaptıkları için etkileşim almıyorlar. Neden izliyorlar? Başkalarının yapmacık yaşamını izlemek kime ne katacak? Bunları izleyip kendi sevgilisine, eşine, ailesine hatta çocuğuna hayatı zindan ettiklerini biliyoruz. Onlar bunu almış biz de alalım, herkes bunu yapıyor bizde yapalım gibisinden. Bu içeriklerin hayatlarını mahvettiklerini neden göremiyorlar?

Bu içerikleri üreten ve izleyen güruh azımsanmayacak sayıda fazla. Özellikle üretenler sizce mutlu mu? O para onları mutlu mu ediyor? Schopenhauer'in bir sözü var "Para deniz suyuna benzer, içtikçe daha çok susarsın. Aynı şey şöhret içinde geçerli." Evet bu kişilerin zamanları ve hayatları tamamen o içerik. Anın tadını hiçbir zaman çıkaramıyorlar, aile değerlerinin içi boşaltılıyor, en yakınındakileri bile içerik malzemesi olarak görmekten değer veremiyorlar. Bu ortamda büyüyen çocuklar sizce topluma entegre olabilecekler mi?

Bazen üzülüyorum. Birisiyle tanıştım. Silivri'ye gittik. Mimar Sinan döneminde kalma köprü vardı. Orada kargalar su içiyordu. Onları izlerken bunların fotoğrafını çekmem lazım dedi ve oraya gitti ve kuşlar uçtu. Sonra da güldü ve videoyu gösterdi. Sırf o kuşların havadayken fotosunu çekip instagrama atmak için bu hayvanları korkuttu. Ya da dümenden kedi ve köpek sevmeleri yok mu ayrı komedi. Her neyse sözün özü sosyal medya insanlar arası etkileşimi arttırsa da içini boşaltmıştır. Psikolojisi bozuk, mutsuz, para ve gösteriş için yaşayan, içi boş, kültürsüz canlılar yarattı. Umarım bu illetten olabildiğince uzak dururuz. Kendimizi kaptırmayız.

• sırf para ve izlenme için evinin özelini açanlar aşağılık insanlardır benim gözümde. en aşağılık olanları da sırf para ve izlenme için çoluk çocuğunu, bebeğini paylaşanlardır.

hepsi unter fazla onemsemem ne yaparlarsa yapsinlar, bana uzak olduklari surece beni ilgilendirmiyor dejenere tipler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mart 2026; 18:47:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben şahsen bu meselenin ne yaparlarsa yapsınlar diyecek kadar basit olduğunu düşünmüyorum. böyle tipler çok fazla var ve toplumun yapısını olumsuz etkiliyorlar bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

toplum yapısı bozuluyor bu çocuklara da yansıyor. bugün hırt sorunu varsa onların bu işi yaparken aynı zamanda gösteriş için yaptıkları alenen ortada. özlü sözler altında yaptıkları suçları övüyorlar.

ya da bugün bir bebeğin ve çocuğun fotoğraflarını, videolarını tüm medya önünde paylaşılması ne kadar etik?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bence biryere varmak için şaklabanlık yapanların karakterini bozdu. Ben gittiğim bi yerde resim çekiliyorum onu yüklüyorum geçiyorum. Ne yediğimi ne içtiğimi paylaşmıyorum. Hayatın içinden bir kare sadece

• Başka konuda da yazmıştım; sosyal medya içerikleri de diziler gibi arz ve talepe göre içerikler üretirler. Beğeniler ve izlenme sayıları, yeni içeriklerin hazırlanmasında en etkili itici gücü meydana getirirler.

Merakına yenilmez, izlemez ve başparmağını otamatiğe bağlayıp herşeye like atmazsan, hiçbir aklı başında kullanıcı içerik üretmeyecektir. İçeri sahibi bakacak, like yok, 10 kişi bile izlememiş. Bir müddet sonra boşa kürek çektiğini anlayıp foto ve video çekme azmini zamanla kaybedecektir. İzleyiciler istekli olduğu sürece, yani yuvadaki yavru kuşlar gibi ağızları açık video, foto beklerlerse o ağzı dolduran da çok olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Mart 2026; 20:14:53 >

ben sosyal medyaya tamamen karsiyim zionist yhd diye kullanmiyorum. en son x'ten zenciler yuzunden atildiktan sonra tekrar hsp olusturmadim

elon'un x'ine bir sans vermistim yani ama o da zion bence cunku moderatorleri bize kufreden ve sizin sey ufak diyen zencileri savunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mart 2026; 20:32:45 >
  • Sosyal medya en çok anadolu da küçük şehir de oturanların karakterini ortaya çıkarttı önceden ayıp olur diye insanlar çok dikkat ederdi her şeye şimdi çevre genişleyince gerçek karakter ortaya çıktı özellikle kadınlarını, eşlerini oynatanlara sözüm. Önceden bunlara g...t denirdi.

Nankörlerle dolu orası

Karakterini bozmayanlar da var. Hayalini kurduğu hayatı yaşayan da var. İhtiyacı olan ilgiyi ya da bilgiyi alan da var.

Nasıl kullandığına göre değişir.

Dark web diye bir gerçek varken sosyal medyadki insanlar bana bi nebze masum geliyor.

Geçen demon çağırdık geldi ama kediye bişeyler oldu

ınstagram
    Shakey Marie on Instagram: "I’m pretty sure this model was recalled #wobblycat #cerebellarhypoplasia #cat #cats #specialneeds"
    https://www.instagram.com/reel/DT334lFDmK3/?igsh=dDBoM2dmMWwxc282

Eskiden ne guzel gormuyorduk, goz gormeyince, gonul katlanir, artık hirtlar sadece bir tik uzakta   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Mart 2026; 11:38:24 >

Carpılmıs bu..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.