|
Evet, sosyal medyada sıklıkla karşımıza kendilerini bilerek rezil eden, abuk sabuk hareketlerde bulunan, eşini veya kızını hatta annesini paylaşan, yeni doğan bebeğini, hamile kaldığını, kocasına yaptığı yemeği, kocasına tuvalette peçete veren bir kitle var. Bunların para ve etkileşim için bu şaklabanlıkları ve mezhebi geniş tavırları yaptıkları aşikar olsa da yine de anlam vermek zor. Bu şey gibi bir kız fahişelik yaparak da para kazanabilir ama bunun yerine namusuyla 10 saat boyunca asgari ücretle çalışıyor. Çünkü insanlar sırf para kazanmaya çalışan onursuz yaratıklar değil. Yanlış anlamayın kimseye bir etiketleme yapmıyorum ama bilerek uç örnek veriyorum ki okuyan arkadaşlar ne demek istediğimi anlasınlar. Gelgelelim bu kişiler para ve etkileşim için bunları yapıyor ama bunları izleyenler niçin izliyor? Onlar izledikleri için para kazanmıyorlar veya yorum yaptıkları için etkileşim almıyorlar. Neden izliyorlar? Başkalarının yapmacık yaşamını izlemek kime ne katacak? Bunları izleyip kendi sevgilisine, eşine, ailesine hatta çocuğuna hayatı zindan ettiklerini biliyoruz. Onlar bunu almış biz de alalım, herkes bunu yapıyor bizde yapalım gibisinden. Bu içeriklerin hayatlarını mahvettiklerini neden göremiyorlar? Bu içerikleri üreten ve izleyen güruh azımsanmayacak sayıda fazla. Özellikle üretenler sizce mutlu mu? O para onları mutlu mu ediyor? Schopenhauer'in bir sözü var "Para deniz suyuna benzer, içtikçe daha çok susarsın. Aynı şey şöhret içinde geçerli." Evet bu kişilerin zamanları ve hayatları tamamen o içerik. Anın tadını hiçbir zaman çıkaramıyorlar, aile değerlerinin içi boşaltılıyor, en yakınındakileri bile içerik malzemesi olarak görmekten değer veremiyorlar. Bu ortamda büyüyen çocuklar sizce topluma entegre olabilecekler mi? Bazen üzülüyorum. Birisiyle tanıştım. Silivri'ye gittik. Mimar Sinan döneminde kalma köprü vardı. Orada kargalar su içiyordu. Onları izlerken bunların fotoğrafını çekmem lazım dedi ve oraya gitti ve kuşlar uçtu. Sonra da güldü ve videoyu gösterdi. Sırf o kuşların havadayken fotosunu çekip instagrama atmak için bu hayvanları korkuttu. Ya da dümenden kedi ve köpek sevmeleri yok mu ayrı komedi. Her neyse sözün özü sosyal medya insanlar arası etkileşimi arttırsa da içini boşaltmıştır. Psikolojisi bozuk, mutsuz, para ve gösteriş için yaşayan, içi boş, kültürsüz canlılar yarattı. Umarım bu illetten olabildiğince uzak dururuz. Kendimizi kaptırmayız. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt