L

Yarbay
03 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 423 (Bu ay: 2)
Gönderileri

merhaba arkadaşlar bir davam var da arabulucu bir tutanak gönderdi e-imza ile kendisine geri göndermemi istedi. e-imza nedir diye internetten araştırırken ücretli olduğunu ve ücretinin de çok pahalı olduğunu gördüm. bu e-imza denen şey ücretsiz olarak alınamıyor mu?

Merhaba arkadaşlar. Biraz önce babamla yaşadığım tatsız hadiseyi sizlerle paylaşmak isterim. Kimin haklı olduğuna siz karar verin.

Babamla bir yere gitmiştik. İşlerimizi halledip arabayla dönerken, yolda ülkenin sorunlarından konu açıldı.

Burada bir parantez açmak isterim. Babam eski koyu akp'lidir ve eskiden akp ye laf edeni bir çekip vurmadığı kalırdı. Hatta sırf süleyman soylu'ya laf ettim diye fiziksel olarak kavga ettik. Fiziksel dediysem bana vurmasın diye onu engellemek için ellerinden tuttum öyle bir kavgaydı, babama ne olursa olsun tabii ki de el kaldırmam. Ama o kadar milletperverdir ki, yanında ülkeyi eleştiremezsiniz bile. Karşısında kim varsa ezip geçer, kalbini kırar.

Neyse bugünkü olaya dönelim. Ben ülkenin sorunlarından bahsettikçe, o bana hiddetle yanıt verdi. Ülkenin hiçbir şeyi yok, gayet iyiyiz, bana chp ağzıyla konuşma diye bağırdı çağırdı. Konuşma bittikten sonra 10 dakika ikimizin de ağzını bıçak açmadı. Yolda giderken (arabayı ben kullanıyorum) teker çukura girdi. Bana çok tavırlı bir şekilde "çukura niye giriyorsun önüne bakmıyor musun sen" diyerek beni azarladı. Bu tavra kayıtsız kalamadım ve az önceki konuşmadan bana öfkeli olduğunu bildiğim için "ne diye sen şimdi benim üzerime geliyorsun" diye hiddetlendim. "Sen kim oluyorsun da benimle böyle konuşuyorsun, karşında baban var senin" diye bağırınca o bana bağırdı, ben ona sesimi yükselttim. Böyle davranması çok ağırıma gitti bir genç olarak, gururum çok incindi. Bu yüzden sesimi yükselttim. "Sen bana artistlik olsun diye çukurun üzerinden geçiyorsun" diye bağırdı (böyle bir şey tabii ki yok, sadece dalmıştım). Bunu duyunca resmen çıldırdım. Bana haksızlık yapamayacağını, sudan sebeplerle benim üzerime gelemeyeceğini söyledim. Bunları sesimi yükselterek söyledim çünkü babam olması bana böyle davranabileceği anlamına gelmiyor. Bana bağırarak "bak baba bedduası alma benden, ömür boyu iki yakan bir araya gelmez" dedi.

Simdi bu adam bana beddua etmiş olsaydı haklı yere mi beddua etmiş olacaktı? Bugüne kadar ne ona zulmettim, ne hakaret ettim, ne başını öne eğdirdim, ne de benim damarıma basmadığı sürece sesimi yükselttim, ne uyuşturucu kullandım, ne hırsızlık yaptım. Olanları olduğu gibi sizlerle paylaştım. Yorum sizin.

Merhaba arkadaşlar. Biraz önce babamla yaşadığım tatsız hadiseyi sizlerle paylaşmak isterim. Kimin haklı olduğuna siz karar verin.

Babamla bir yere gitmiştik. İşlerimizi halledip arabayla dönerken, yolda ülkenin sorunlarından konu açıldı.

Burada bir parantez açmak isterim. Babam eski koyu akp'lidir ve eskiden akp ye laf edeni bir çekip vurmadığı kalırdı. Hatta sırf süleyman soylu'ya laf ettim diye fiziksel olarak kavga ettik. Fiziksel dediysem bana vurmasın diye onu engellemek için ellerinden tuttum öyle bir kavgaydı, babama ne olursa olsun tabii ki de el kaldırmam. Ama o kadar milletperverdir ki, yanında ülkeyi eleştiremezsiniz bile. Karşısında kim varsa ezip geçer, kalbini kırar.

Neyse bugünkü olaya dönelim. Ben ülkenin sorunlarından bahsettikçe, o bana hiddetle yanıt verdi. Ülkenin hiçbir şeyi yok, gayet iyiyiz, bana chp ağzıyla konuşma diye bağırdı çağırdı. Konuşma bittikten sonra 10 dakika ikimizin de ağzını bıçak açmadı. Yolda giderken (arabayı ben kullanıyorum) teker çukura girdi. Bana çok tavırlı bir şekilde "çukura niye giriyorsun önüne bakmıyor musun sen" diyerek beni azarladı. Bu tavra kayıtsız kalamadım ve az önceki konuşmadan bana öfkeli olduğunu bildiğim için "ne diye sen şimdi benim üzerime geliyorsun" diye hiddetlendim. "Sen kim oluyorsun da benimle böyle konuşuyorsun, karşında baban var senin" diye bağırınca o bana bağırdı, ben ona sesimi yükselttim. Böyle davranması çok ağırıma gitti bir genç olarak, gururum çok incindi. Bu yüzden sesimi yükselttim. "Sen bana artistlik olsun diye çukurun üzerinden geçiyorsun" diye bağırdı (böyle bir şey tabii ki yok, sadece dalmıştım). Bunu duyunca resmen çıldırdım. Bana haksızlık yapamayacağını, sudan sebeplerle benim üzerime gelemeyeceğini söyledim. Bunları sesimi yükselterek söyledim çünkü babam olması bana böyle davranabileceği anlamına gelmiyor. Bana bağırarak "bak baba bedduası alma benden, ömür boyu iki yakan bir araya gelmez" dedi.

Simdi bu adam bana beddua etmiş olsaydı haklı yere mi beddua etmiş olacaktı? Bugüne kadar ne ona zulmettim, ne hakaret ettim, ne başını öne eğdirdim, ne de benim damarıma basmadığı sürece sesimi yükselttim, ne uyuşturucu kullandım, ne hırsızlık yaptım. Olanları olduğu gibi sizlerle paylaştım. Yorum sizin.

Ya arkadaş gerçekten birini çekip vuracağım artık. Yahu birini sevdiğin için bir konuda ısrar edersin de ölüm ısrarında bulunmak nedir ya. Ne zaman eşin dostun arkadaşın yanına gitsem abartmadan söylüyorum 10-15 dakika boyunca aralıksız "aa gitme hemen gel bir çay içelim gel bir kahve içelim" ısrarlarına maruz kalıyorum. Her ne kadar kırmadan nazikçe reddetsem de ardı arkası kesilmiyor ısrarların. Düşündüğünüz tüm ısrar çeşitlerini unutun. Öyle bir ısrar ediyorlar ki bakın içimden saydım bir keresinde 20 defa "hayır teşekkürler" demek zorunda kaldım. Bir insana 20 defa ısrar edilir mi ya şaka mı bu? "Aa olmaz gel bir kahve içelim, çay içmeden bırakmam hiçbir yere gidemezsin, saçmalama bi çay içmeden nereye gidiyorsun, hayır buraya gel çay içeceğiz öyle gidersin" falan filan. Tamam belki sevdikleri için öyle yapıyorlar diyeceksiniz ama bu kadarı ruhsal bozukluktur bence. Hatta ciddi söylüyorum bazıları acıtasyon falan yapıyor ciddi ciddi vicdan yaptırıyor bana. İşim var diyorum hesap sorar gibi "ne işin var" diye sorgulamalar da cabası. Ulan istemiyorum işte ne diye yakama yapışıyorsun. Bir kere sorarsın, hayır dedim mi bırakırsın yakamı. Üstelik bu davranışta bulunan tüm yakınlarım bu hayatta en nefret ettiğim huyun ısrar olduğunu da biliyor. Tamam ulan en misafirperver sensin anladık da benim yakamı bırak ya gözünü seveyim. Sonra niye insan sevmiyor oluyoruz.

yav bi tane laptop satıcam haftalardır adamı sinir ettiler ya. bu ülkenin insanında haysiyet şeref olmadığı buradan anlaşılıyor. pazarlık yoktur diye büyük puntolarla başlığa yazmama rağman ısrarla pazarlık teklif eden mi dersin, son fiyat nedir diye soran mı dersin. belki dersiniz ki "ulan bunda ne var alışverişte pazarlık yapılır" öyle fiyat teklifleri geliyor ki çeker vurursun ya. laptopu 20.000 tl ye ilana koyuyorum, gelen fiyat teklifi 12.000 tl. yaratığın evladı pazarlık adı altında fiyatı yarı yarıya düşürüyor. şimdi bunu öldürmeyip napayım ben. kimisi 20.000 e 14.000 teklif eder. bir tanesi de diyor ki "17.000 tl var bende başka para yok düşünür müsünüz" ben de dedim ki "son fiyat 20.000" bana hala ediyor ki "ama 17 var" dayanamayıp bastım küfürü "banane lan 17 varsa paran yoksa uza hadi " diye. her konuda ahlak yoksunu olduğumuz gibi alışveriş ve ticarette de baştan aşağı ahlak yoksunuyuz maalesef. ülkenin tamamı ölücü resmen.

yorumlar gelsin

Ya arkadaş, gerçekten o kadar yıldım ve bıktım ki. Arabayı satmayı bile düşündürür bu insanlar adama. İnsanlarda, eğer arabanız varsa birlikte dışarı çıktığınız herkesi evine bırakmak zorundasınız gibi hastalıklı bir düşünce yapısı var. Hele ki yakın arkadaş olmanızı kullanıp bu durumu suistimal edenler (b.kunu çıkaranlar desem daha doğru olur). Bazen 3-4 kişi çıkıyoruz, neymiş efendim gecenin bir vakti bir kız taksiye bırakılmazmış falan filan. Banane yahu, anası değilim babası değilim. Gittiğimiz yerde eğlence haram oluyor bana resmen. Ha tabi yakıt fiyatlarının artışından dolayı yakın arkadaşlarım son zamanlarda yakıt parasına destek olurlar haklarını yiyemem ama insanları bırakacağım diye 1 saat geç gidiyorum eve bana da yazık günah yahu.

Sırf bugüne kadar insanları kırmamak için hep yakın çevreme şoförlük yapıp durdum ama ta ki geçen güne kadar. Yine arkadaşlarla dışarı çıktık, hatta yakın arkadaşımın (kendisi bayan) 1-2 tane arkadaşı geldi (ikisi de kız). Sabaha doğru 4'e kadar vakit geçirdik. Sonrasında arabaya doğru giderken bi baktım yakın arkadaşımın arkadaşları dediğim 2 kız da kuyruk gibi peşimize takılmış geliyor (bizi de bırakır mısınız diye sorma tenezzülünde bile bulunmadan arabaya binecekler aklınca) otoparkın önünde döndüm bunlara tavırlı bir şekilde "siz neyle gideceksiniz" diye sordum. Onlar da mesajı anlamış olacak ki "biz şuradan taksiyle bineriz" dediler. Bu arada taksimdeyiz, kızlar da beylikdüzünde oturuyor. Bir de utanmadan onları taksimden beylikdüzüne bırakacağımı falan zannediyorlar. Tam bu konuşma geçerken yakın arkadaşım "durun kızlar ya LastStand bırakır" demez mi.

İşte o an kan beynime sıçradı "yok ben beylikdüzüne kadar gidemem çok uzak" diye cevabı yapıştırıverdim. Kızlar da sorun değil biz gideriz vs diyerek cehennem olup gittiler. Arabaya bindiğimizde işte o zaman açtım ağzımı yumdum gözümü. Bir ton bağırdım arkadaşıma "sen kim oluyorsun milletin yanında bana emrivaki yapıyorsun, bu ne hadsizlik" diye. O da kırıldı bana. Kırılması zerre umrumda değil ama sırf milletin özel şoförlüğünü yapmadım diye öküz konumuna sokulmam nasıl bir terbiyesizlik yahu. Sanki bana güvendiler dışarı çıkarken. Gece vakti eve dönme sorunun varsa çıkmayacaksın bu kadar.

İnsanlardaki bu hadsizlik bu yüzsüzlük nereden geliyor gerçekten anlamıyorum. Ben 15 yıllık en yakın arkadaşıma sadece 1 kez bıraktırdım evime (arabam yokken). O da arkadaşım 10 kere falan ısrar etti. Ben insanlara yük olacağım diye ödüm koparken insanların böyle başkalarını kullanmaya çalışması beni tüm insanları hayatımdan çıkarmaya itiyor. Bu yüzden, yalnızsanız, arkadaşınız yoksa üzülmeyin arkadaşlar. En azından sizi kullanacak kimse yok.

2 ay önce işimden istifa ettim. Nedeni de aşırı seviyelerde mobbinge maruz kalmamdı. Hatta öyle ki mahkemeye bile verdim iş yerini. 2 aydır boştayım fakat ne halt edeceğim konusunda en ufak bir fikrim yok. İnsanlar bunca zaman bir şey yapmadığım için beni tembel olarak görüyor ama tembellik ile bir ilgisi yok, sadece nasıl bir yol izleyeceğimi, ne yapmam ve nasıl ilerlemem gerektiğini bilmiyorum. Kendime bir yol çizebilsem gece gündüz çalışıp çabalarım. Ama insanların tavsiye vermek yerine en çok sevdiği şey insanları yargılamak, annem babam dahil kimsenin benim hakkımda ne düşündüğü umurumda değil ama ben de bir şeyler yapmam gerektiğinin farkındayım. Yaş olmuş 32, elde ne bir altın bilezik ne de doğru düzgün meslek var. Elimde sadece profesyonel seviye ingilizce bilgisi var. Konu hakkında önerileriniz olursa mutlu olurum.

evet sizce hangisi

bu nedir ya? 3 senedir bir sorunu çözmemek ne demektir yahu? oyunu silmek durumunda kaldım 150 gb lık oyun dosyasını 200 kb/s'de indirmek nedir abi? sinirden elim ayağım titriyor. microsoft kadar rezil bir firma görmedim hayatımda. indirme işlemini oyun içinden yapmaya zorlamak nedir? steamden indirsem ne güzel full hızda indireceğim. oyun içine indirmeye zorluyorsun madem, ne demeye hızları sınırlıyorsun? allahım çıldıracağım ya. yerli yabancı hiçbir forumda adam akıllı bir çözümü yok bu işin. vpn kullanınca saniyede 5 mb ile indiriyor fakat bir süre sonra hız yine 200 kb a çakılıyor. 200 kb ile 150 gb dosyayı herhalde 10 yılda falan indiririm galiba. amerikada yaşasam anında dava ederdim. bunun bir çözümü yok mudur yahu?

Hakkında
Forum İmzası:
.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.619
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 146.407 (Bu ay: 7.172)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.452 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.