Şimdi Ara

Sonradan takılan lpgli araçta yakıt tüketimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonradan takılan lpg sistemine herhangi bir kit vs ekleyip yol bilgisayarındaki 100 kmdeki yakıtı göstermesi mümkün mü?
    Lpg çok yaygınca kullanılan bir sistem herhalde böyle bir şey vardır diye düşündüm ama bulamadım.
    Bilgi sahibi olan varsa yazarsa çok mutlu oluruz arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zannetmiyorum ama gerek de yok. Lpg ucuz olduğundan ve depoları küçük olduğundan genellikle tam depo dolduruluyor. Bu da x kilometrede y litre yakmış, sonucunu kolayca bulmanıza yarar.

Başka bir yöntem de aracın benzin sarfiyatını 5'e bölüp 6 ile çarpmak. Örneğin: anlık tüketim 7 litre ise (7/5)*6= 8,4 litre lpg tüketimi. Başka bir örnek: ortalama tüketiminiz 7,5 litre ise lpg tüketiminiz 9 litre.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Zannetmiyorum ama gerek de yok. Lpg ucuz olduğundan ve depoları küçük olduğundan genellikle tam depo dolduruluyor. Bu da x kilometrede y litre yakmış, sonucunu kolayca bulmanıza yarar.

Başka bir yöntem de aracın benzin sarfiyatını 5'e bölüp 6 ile çarpmak. Örneğin: anlık tüketim 7 litre ise (7/5)*6= 8,4 litre lpg tüketimi. Başka bir örnek: ortalama tüketiminiz 7,5 litre ise lpg tüketiminiz 9 litre.

Arkadaşında dediği gibi yol bilgisayarınızdaki değerin 1.2 katını Lpg olarak kabul edebilirsiniz. Tabi Lpg ayarınız iyiyse.

• Yol bilgisarındaki değer X 1.25 gerçek sonucu verir. Benim kullanım tarzımda bazen 13 lt leri görüyorum 13x 1.25 16.25 x 2 = 32.5 İyiki varsın LPG km de 32 kuruşa uzun süre yüksek devir araç kullanabiliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Yol bilgisarındaki değer X 1.25 gerçek sonucu verir. Benim kullanım tarzımda bazen 13 lt leri görüyorum 13x 1.25 16.25 x 2 = 32.5 İyiki varsın LPG km de 32 kuruşa uzun süre yüksek devir araç kullanabiliyoruz

32 krs nedir? Biz 16 17 krs ile dolaniyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    6000 6500 devirde 16 kuruş yakıyorsunuz demek hmmm tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 23 Temmuz 2016; 19:30:55 >
  • quote:

Valla en son lpg uyarı vermişti bitiyor diye. Sonra biz de girdik depoyu 52 liraya (26 lt) doldurmuştuk. Kmyi sifirladiktan sonra o depoyla 325 km civarı yol yaptık. Siz hesaplayin gerisini Bu arada araç da ufak tabi. Normal o kadar az yakması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç yol bilgisayarı gösterse derdine düşmüyorum 200 km yol yaptım 32 lira gaz aldı araba bir kısmı şehir içi geri kalanı uzun yolda. Bedavaya gezmek böyle birşey :)

• Zaten litresi 2 lira bişi bi de hesap peşine mi düşecem

• arabayı yaklaşık 4 ay önce aldım. yol bilgisayarı o zamanlar 5,5 -7 lt ortalama gösteriyordu.

lpg beyni yanınca, sistemi komple değiştirdim şimdi yol bilgisayarı 7-9 lt arası gösteriyor.

depoyu fulleyip tekrar doldurarak ölçtüğümde yol bilgisayarıyla uyuyor. yol bilgisayarı lpg le yaktığım ortalama yakıtı gösteriyor.

ya adamlar ayarladı, yada benim yol bilgisayarı lpg beyni yanınca oda hata verip fazla göstermeye başladı :)

ama depodaki yakıtla gidilecek yolu benzinden gösteriyor.

bende takılmıyorum o yol bilgisayarına

benzinliğe girip fulle diyorum 65 TL ye doluyo :)

bitene kada biniyorum şehir içi 300- 400 km arası yol yapıyor . şehir dışına hiç çıkmadım daha
  • Ben ekranda görmek istiyorum veriyi bulmak neyse tamam da arkadaşlar.
    Teşekkürler hepinize espirilı yorumlar için
    elektronik bi cihaz sordum aslında size :(

• kullandığınız aracın beyni ile lpg sisteminin beyni birbiri ile iletişim kurabiliyorsa (ki bu iş lpg sisteminde biter) göstergede gördüğünüz oran lpg 'li tüketim olacaktır.

kimi araçlar fabrikasyon olarak lpg li çıktığından kendi beyninde bu sistem kodlanmış oluyor ve lpg 'li olmayan versiyon alsanız bile sistem aktif edilebiliyor. Yine iş lpg sistemini bağlayan ve bunu okutmayı bilen adamdan ve lpg kitinden geçiyor.

mesela çok kısa bir sürede olsa opel insginia'ları fabrikasyon lpg li olarak getirmiş ve göstergede lpg tüketimi ve benzin tüketimi ayrı olarak gösterilebiliyordu. Muhtemelen lpg 'li gelmeyen araçlarda da o yazılım aktif edilebilir, ancak bağlanan lpg kitinin beyni o veriyi aracın beynine aktarma yeteneğine sahip olmalıdır.

yada renault grubunda da lpg li fabrikasyon araçlar gelmişti ve onlar da aynı şey geçerliydi..

bunların hiçbiri olmasa bile, lpg sisteminin beyni ortalama tüketimi aracın beynine iletebilme kabileyetine sahipse ve bunu usta aktif edebiliyorsa yine göstergede lpg tüketimini görürsünüz..

Yani sizin elektronik bir şey almanıza gerek yok.

eğer bunların hiçbiri yoksa ben, yol bilgisayarının bana gösterdiği değere iki litre daha ekleyip lpg tüketimini hesaplıyorum...

Yada depo dolumu ve yapılan km bölümü ile klasik sonuca ulaşıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 24 Temmuz 2016; 14:53:47 >

• ah ulan fakirlik....hep en uygunu en beleşini bulmaya çalışıyoruz...
    https://store.donanimhaber.com/b5/4e/b7/b54eb775506b14947f4663959be515c1.gif

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

Valla en son lpg uyarı vermişti bitiyor diye. Sonra biz de girdik depoyu 52 liraya (26 lt) doldurmuştuk. Kmyi sifirladiktan sonra o depoyla 325 km civarı yol yaptık. Siz hesaplayin gerisini Bu arada araç da ufak tabi. Normal o kadar az yakması.

Lpg sistemiyle 6000 devir çevirmeyi marifet sayan birisiyle konuşuyorsunuz, boşa çaba

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Hiç yol bilgisayarı gösterse derdine düşmüyorum 200 km yol yaptım 32 lira gaz aldı araba bir kısmı şehir içi geri kalanı uzun yolda. Bedavaya gezmek böyle birşey :)

lpg yi işlettinmi bari

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yok işletmedim valla muayene Zaman'ı işletiriz 😄

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.