Şimdi Ara

Lpg li araçlardaki yüksek benzin tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıralı sistemlerde araç önce benzinle çalışıyor, ısınınca lpg ye geçmektedir. Yazın daha kısa sürede, Kışın daha uzun sürede olmaktadır. Hepimiz hesap yaparken hep lpg yakıt tüketimine odaklanmaktayız, fakat ilk çalışma esnasındaki benzin tüketimini göz ardı etmekteyiz. Bunun hesaplanmasıda zor malesef.

    Kendim 2 farklı aracımda lpgli araçta benzin tüketimini ölçtüm. Aynı benzin için nasıl hesap yapılıyorsa aynı ölçümü yaptım. Depoyu benzinle fulledim. Sonra 3-5 aydan sonra depo yarılanınca tekrar benzini fulledim. Çıkan litleyi, yapılan km böldüm ve ölçümümü 100 km ölçümü şeklinde tespit ettik. Sonuç olarak 100 km/ en az 1,5 lt ve üzeri benzin tüketimi çıktı. Yapılan tüm kilometrenin % 100 şehir içi yapılmıştır. Kesinlikle uzun yol hesabı katılmamıştır.
    Araç kullanımında yakıt tüketimini etkileyen çok fazla faktör vardır. Bu ölçümü yaparken % 100 ü şehir içinde yapılmıştır. Mesafeler 1-1,5 km kısa mesafelerdir. Günde 8-10 defa kontak açma kapamalar vardır. Aynı yöntemle 4 defa yapılmıştır sonuç degerler 100/1,5-2 lt benzin tüketimi çıkmıştır. Ayrıca lpg yi ustaya kaç defa kontrol ettirdim, sorun olmadığını söyledi.
    Araçlar 1,2 palio 2004 model ve 2012 model 1,2 opel corsadır
    Belki başkalarını kullanımında daha düşük değerler ortaya çıkabilir fakat bunun 100/1 lt altına düşecegini zannetmiyorum.
    Buradan çıkardığım sonuç kendi şahsım olarak lpgli bir araç olmaktansa az yakan benzinli bir araç almak daha mantıklı gelmektedir.
    100/10 lt lpg km de güncel rakamla km de 360 kuruş (lt lpg 3,60) + 100/1,5 lt benzin tüketimi güncel rakamla kmde 100 krş (litre benzin 7 tl) = 460 kuruş maliyet
    1,2 benzinli araçlar şehir içi tüketimi 100/7 litre benzin km de 7*7 = 490 kuruş







  • Sizin kullanım tarzınıza göre benzin tüketiminin fazla çıkması normal. Çünkü daha araç lpg ye geçmeden günde 8-10 defa kısa mesafe yollara gitmişsiniz. Ama sabah akşam evden işe, işten eve kullanan ve ortalama 20-30 km yol giden birinin kullanım tarzına göre benzin tüketimi lpg nin yanında çok çok düşük kalıyor. Ayrıca, lpg kullanmaktansa az yakan araç daha mantıklı demeniz de her zaman doğru değil. kişiden kişiye değişen bir konu bu. Motor gücü yüksek, ağır ve konforlu sedan araba kullanmayı seven biri Clioya binmek istemez. Arabasına benzin koyamayan adam lpg de Clioya yakın ekonomi sağlar. Tamamen tercih meselesi.



    He tabi şu da var. Araba eğer lpg de sorun çıkarmaya meyilli bir modelse lpg ye bulaşmamak en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl önce çakma Italyan tomasetto taktırdıydım.Isınana kadar tüketimi bir yana 3500 devirden sonra da habersiz benzine geçiyordu.Tabiri caizse 2004 model aracın içine ettilerdi.Satana kadar problem yaşadım.



    Benzin tüketimini hesap etmeden yapılan bütün hesaplamalar yanlıştır.30 kuruş yakan aracın kilometre maliyeti benzinle birlikte en az 34-35 kuruşa mal olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x15 kullanıcısına yanıt
    :) çakma tomasetto. gülüyorum ama üzülerek gülüyorum. bu arkadaşlarımızın birinin daha çok para kazanma hırsıyla yaptığı bir hata ne yazık ki ve bütün lpg piyasasına zarar verdi. geçmiş olsun size.
  • Ancak sizin o kullanımınıza göre 7 lt benzin yakan araç zor bulursunuz, bir çok dizel araç bile 1, 5 km lik kapat açlı kullanımda 7 lt yi görür, fabrika verisi şehir içi 7 lt olan benzinli bir araç kullanıyorum şuan benzer bir kullanımda 11 lt yakıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 3 Aralık 2018; 19:6:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @dndd



    Benim 1.2 benzinli araç lpg li araçtan daha az yakıyor.Nedeni de lpg li arabamla ayda 100 tl benzin harcamam.Öyle sık dur kalkta yapmıyorum.Sabah git aksam gel.Toplam 2 km benzinde çalışıyor günde..Mesafe de 8-10 km.



    Lpg nin yaktığını yazsam ooo super derler ama 100 tl yi de hesaba katarsam sadece benzin kullanmak daha mantıklı.Dolayısıyla ilk alım maliyetini hesap etmezsek her halükarda dizel daha tasarruflu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x15 kullanıcısına yanıt
    Sanırım önceki aracınızda lpg problemli olmuş, aslında hala kablonuzu alıp kendi ayarınızı yapmazsanız lpg den istediğiniz performans ve tasarrufu alamazsınız, eniyisi dizel alıp hiç bunlarla uğraşmamak ama ona da paramız yetmiyor işte

    Aslında eski arabanızla yenisini karşılaştırmak hatalı olur, başlığı açan arkadaş arabayı bir müddet sadece benzinde kullanıp toplam tüketimi hesaplayıp karşılaştırırsa daha doğru sonuç alır, bence tüm araçlar her halükarda ısınana kadar yakıtı fazla yakacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 4 Aralık 2018; 13:44:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.