Şimdi Ara

SIFIR ARACA SÜT DÖKÜLMESİ VE BERBAT KOKUNUN ÇIKABİLMESİ İÇİN TEK ÇÖZÜM YOLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
299
Cevap
36
Favori
59.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
458 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Henüz bir haftalık aracımla süt almam, arabanın içine 5 litre sütün dökülmesi ve sonrasında yaşadıklarım.

    Öncelikle arabaya dökülen sütün başıma böylesine büyük bir iş çıkaracağını, bu kadar sıkıntı yaşayacağımı bilseydim, bırak arabaya süt almayı, yanından bile geçmezdim. İşte böylesine bela bir iş.

    Daha bir haftalık sıfır arabamla organik hassasiyetimizden dolayı daha önce defalarca süt aldığım sütçümüze giderek 5 litre süt aldım, virüsten dolayı çok fazla temas etmek istemediğinden dolayı arabanın sol arka koltuğunun önüne yere koydurdum. Eve gelip arabayı park ederken bir gürültü duydum, arka kapıyı açıp baktığımda süt şişesinin kapağının açılarak sütün neredeyse tamamının zemine dökülmüş olduğunu gördüm.

    Arabada alışverişler vardı, onları eve çıkarıp doğrudan ilk bulduğum yıkamacıya götürdüm. Burada keşke panikle acele etmeyip paspasın üstündeki sütü yere dökseydim, çünkü yıkamaya giderken bütün süt ön tarafa doğru da yayılmış oldu.

    Süt dökülmesinden itibaren toplam yarım saat içinde yıkanmaya başlanmıştı. Önce sütü vakumla çektiler, yıkama işleminden sonra ahtapotla kuruttular, tüm bu işlem 3-3.5 saat sürdü. Arabayı teslim aldığımda koku yoktu, sadece sıktıkları parfüm kokusu hissediliyordu. Yine de garantiye almak için arabanın camlarını iki gün boyunca hafif aralık bıraktım. Ucuz kurtulmuştum!...

    Ya da öyle olduğunu sanıyordum. Evet maalesef 3 günlük sokağa çıkma yasağından sonra arabaya bindiğimde büyük bir şok beni bekliyordu. Öylesine iğrenç bir koku vardı ki, arabanın içine bir hayvan girerek havasızlıktan öldüğünü ve leş koktuğunu sandım, o kadar kötü bir kokuydu. Arabanın bütün camlarını açarak işyerine gidebildim, iki gün boyunca çözüm yollarını aradım, internetten olsun, büyük oto temizlik firmaları olsun bütün seçenekleri araştırıyordum. Bu süreçte koku psikolojimi bozmaya başladı, daha yeni araç kokusu üzerinde aracım ne hale gelmişti, hele o koku, nereye gitsem burnumdan gitmiyordu. Abartmıyorum, büyük bir hevesle aldığım arabamdan soğumuştum.

    Çözüm arayışlarım esnasında aradığım Sonax Genel Merkezinden şimdi ismini hatırlayamadığım bir hanımefendi çok açık bir şekilde konuştu, yeni araç olduğu için çok üzüldüğünü, hiçbir kimyasal, ozon gibi ve farklı çözüm önerisini dikkate almamam gerektiğini, çözüm yolu olmadığını, tek çözüm yolunun aracın koltuk ve tabanının metal kısma kadar tamamen sökülerek köşe bucak ciddi bir temizlik yapılması ve taban keçesinin değişmesi olduğunu, başka türlü kokunun gitmesinin mümkün olmadığını söyledi. Araç sıfır olmasa bu işlem için yardımcı olmaya çalışacağını fakat sıfır olduğu için en doğru olanın servis ile irtibata geçmem olduğunu söyledi sağolsun.

    Sonrasında araç kiralama işi yapan büyük bir firmada yetkili olan tanıdığımı arayarak durumu izah ettim ve yardım rica ettim. Sağolsun hızlı bir şekilde yardımcı olarak beni Mahmutbey Renault Çetaş Oto Estetik Sorumlusu Cengiz Beye yönlendirdi. Cengiz Bey öncelikle telefonda süreci baştan sona detaylı bir şekilde anlattı, sütün bakteri ürettiğini, gün geçtikçe üreyen milyonlarca bakterinin kokuya yol açtığını, zamanla bakteriler çoğaldıkça kokunun çok daha dayanılmaz hal alacağını, kurtlanmaya başlayacağını ve hastalığa yol açacağını anlattı ve aracın 5-7 gün arası kendilerinde kalması gerekeceğini belirtti.

    Arabayı Cengiz Beye teslim ettim, tüm süreci anlık olarak benimle paylaştı, sık sık videolarla destekleyerek detaylı olarak bilgilendirdi.

    Arabayı teslim eder etmez çalışmaya başladılar ve ilk videoyu hemen paylaştı. Videoda işin vahameti açıkça belli oluyordu. Üstelik oto yıkamacı arabayı iyice kurutamamıştı, bu durum işimizi daha da zorlaştırmıştı, yıkamacıya götürmeden direk servise götürsem daha iyiymiş. Nereden bilebilirdim ki?









    Keçe çok zor temizlenebilecek bir hale gelmişti, biraz daha beklense kurtlanmaya başlayabilirdi bilgisini verdiler. Fakat araç sıfır olduğu için keçenin Fransa'dan gelmesi gerekiyordu ve Fransa'da fabrikalar virüsten dolayı kapalıydı, gelse bile en erken 1-1.5 ayda gelebilirdi. Temizleyerek sonuç almaya karar verdik, sonrasına bir şekilde bakacaktık.









    Sonrasında taban halısı komple sökülerek metal zemine kadar inildi.









    Taban Halısı söküldükten sonra detaylı bir şekilde yıkanarak hem güneşte, hem de fırında kurutuldu.









    Süt, keçelerin altına kadar geçmişti ve küflenmişti, sol ön tarafın keçesinin altına kadar dahi gelmişti.
















    Metal Zemine kadar süt ve su sızmış ve birikmişti. Sol arka ve sol ön tarafta süt birikintileri artık yoğurtlaşmaya başlamıştı. Sağ arka tarafta ise yıkamacı iyi kurutamadığı için su birikintisi oluşmuştu.









    Yani büyük emek gereken meşakkatli bir işçilik gerekiyordu, Cengiz Bey sağolsun sürekli moral verdi, daha önce çok daha kötüsüyle karşılaştıklarını ve başarılı sonuç aldıklarını, aracın geri gelmediğini söyledi. Hatta o aracı temizleyen personellerin aracı yıkarken hastalanıp üç gün yattıklarını söyledi.

    Bu süreçte sütün ve sıvının girebileceği her yere girerek defalarca temizlendi. Alt taban ve keçe yine defalarca yıkanarak güneşte ve fırında kurutuldu.

    Aracın kapı döşemelerine süt sıçramış olması riskine karşı deterjan ve bir miktar çamaşır suyu karışımı ile dezenfekte edildi ve aracın çıplak kalan içi ve tavanı tekrar temizlendi. Tüm işlemler sağlıklı olabilmesi ve başarılı sonuç alınabilmesi adına acele etmeden, yavaş yavaş yapıldı.
















    Aracın Çıplak içi tekrar tekrar temizlendi, taban ve keçeler de yine tekrar tekrar çamaşır suyu karışımı bulaştırılarak güneşte kurutuldu.

    Son olarak sigara kullanmayan iki personele koku testi yaptırıldı ve hiç koku kalmadığı sonucu alındı. Klima bakteri temizliği, ozonlama ve koronavirüse karşı 2 ay etkili dezenfekte uygulaması yapıldıktan sonra aracım teslim edildi. Teslim aldığım gün bu tarz sıkıntıların bir nebze önüne geçmek adına servisten bir de bagaj havuzu satın aldım.















    Teslim aldıktan sonra yaklaşık üç haftadır kullanıyorum ve çok şükür bugüne kadar kötü koku gelmedi, bu süreçte Cengiz Bey tekrar arayarak bilgi aldı, tekrar arayacağını, o sürece kadar da koku gelmemesi halinde bundan sonra artık koku gelmeyeceğine emin olacaklarını, son olarak bir kez daha ozonlama yaparak süreci başarılı bir sonuçlandıracakları müjdesini verdi.

    Konuyu bu kadar zaman ayırarak detaylı bir şekilde paylaşmamın sebebi, yaşadığım süreçte gerçekten bu konuda yeterli kaynak olmadığı ve bilgiye sahip olunmadığı kanısına ulaşmam. Başkalarının benim yaşadığım süreci yaşamadan öğrenmeleri, yaşamaları halinde, en doğru kaynağa ve yönteme hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri. Bir kişiye bile faydalı olabilir, bir kişinin bile böylesine sıkıntılı bir süreci yaşamasına engel olabilmek.

    Umarım faydalı olabilecek anlaşılır bir paylaşım olmuştur. Sürçülisan ettiysem affola.


    * Sürekli sorulduğu için başlığa ilave etme gereği hissettim toplam masrafım bagaj havuzu da dahil 2.000 TL civarı tuttu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Meticulous demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous

    yazık olmuş sıfır araca. kötü kokudan kurtulmak için her tarafı sökülüp kurcalandı. trim sesleri de gelmeye başlar malesef. geçmiş olsun.
    Hiç bir şey olmaz, kasap ustalara araba götürüp sonra ses çıkınca her araba söken zarar veriyor zannetmeyi bıraksanız keşke.
    quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

    Hiç bir şey olmaz, kasap ustalara araba götürüp sonra ses çıkınca her araba söken zarar veriyor zannetmeyi bıraksanız keşke.

    Alıntıları Göster
    bazı parçalar var, bir kere söküp taktıktan sonra gevşemeye başlıyor ve eski sıkılığını kaybediyor. ayriyeten hiçbir oto tamirci, aracınıza sizin kadar nazik davranmaz emin olun. siz aracınızda bir trim sökerken parçayı çizmemek için 40 takla atarken tamirci gavur malı gibi kırılsa da umrunda olmazmışçasına söküp takıyor. ha kendi malı gibi davranan tamirci var mıdır? elbette vardır ama çok çok nadirdir.
    Hayatında araç montajı görmemişsin atıp tutuyorsun yok fabrika montajı gibi olmaz şu bu.İşim gereği birçok otomotiv devinin montaj hatlarını gördüm, ne nasıl montajlanır bilirim. Servisteki montaj büyük ihtimal fabrikadaki montaj/sıkma vb. proseslerden daha garanti olur emin ol.Bilmeden de milletin moralini bozmaya çalışma.
    Konuyu okuyunca pek alakası olmasada başımdan geçen bu olayı anlatmak istedim.

    Ramazan ayı öncesi aracımı ustaya bırakmıştım. Teslim aldıktan sonra evimin önüne parkettim. Korona karantina ve ramazan dolayısıyla sürekli evde olacaktım artık neredeyse aracımı 30 gün kullanmayacaktım hiç. Aracı sabah teslim almıştım ve aynı günün akşamı karşı markete ekmek almaya çıkmıştım ve nedense birden arabaya gidip bakasım geldi. Ön kapıyı açtım durduk yere arka kapıyı da açtım ve içine göz gezdirdim birde ne göreyim arka koltukta ve yerde 2 tane kedi yavrusu. Camlarım tamamen kapalıydı oraya girmelerinin imkanı yoktu. Sanayide ki ustamı aradım ve olayı anlattım. Dükkanın önünde ki kedinin yavruları oraya taşımış olabileceğini söyledi ve kedilerin annelerinin orda olduğunu söyledi. Hemen kalktım ve yavruları annesine kavuşturdum.
    O gün bakkala giderken durduk yere arabaya gidip kapıları açmasaydım belki günlerce bir daha arabayı çalıştırmayacaktım bile. Ve o kedileri cansız olarak orada bulabilirdim. Bu aklıma geldikçe şükrediyorum hep.


    Öncelikle tüm forum ahalisinin önünde konuyu açan, detaylı bilgilendirme yapan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum. Saçma sapan yorum yapıp, yersiz eleştirmeyi fıtratlarına yerleştiren güruha da aynı durumları yaşamalarını temenni ediyorum

    Henüz bir kaç hafta önce üzülerek okuduğum bu konu dün beni büyük bir beladan kurtardı. Az miktarda süt dökülse de önlem alınmazsa neler olacağı ortadaydı. 1 litre kadar süt maalesef aracıma döküldü. Döküldüğü ilk andan itibaren müdahalenin her aşamasında daha bir kaç hafta önce bu konun film şeridi gibi geçti gözümün önünden. İşin ilginç tarafı da yıllardır başıma gelmeyen bu tür bir olayın bu konuyu okuduktan bir kaç hafta sonra başıma gelmesiydi. Ve konu sahibi sayesinde erken önlemle birlikte sorunu büyümeden engelleyebilim. Engelleyebildim diyorum çünkü yıkamacı makineyi sadece üstten temizlemek suretiyle kullandı. O halının üstünden temizlik yaparken benim aklım halının altında ve özellikle keçedeydi. Ustamız temizlik yaparken ben bu konunuzu bulup tekrar okumaya konuldum. E tabi içim rahat etmeyince usta ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ilk işim sağ ön koltuğu söküp halıyı kaldırmak oldu. Tabiki altında hala süt ve su birikintisi vardı. Halının altında keçe değil de daha stabil duran sarı kalın süngerimsi yapıda bir malzeme olması ayrıca şansımaydı. Ve ilk yarım saat içinde konu sahibi sayesinde böyle bir müdahalede bulunmam başıma büyük bir felaketin gelmesini engellemiş oldu. Erken müdahale hayat kurtarır. Tekrar teşekkür ederim hocam. Yazdığın her kelime için, vakit ayırdığınız her dakika için.
  • Faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler. Geçmiş olsun
  • Çok geçmiş olsun

    Galerici bir tanıdığımız 20 yıl önce aynı olaydan bahsetmişti Süt dökülünce arabaya ne bindirir ne sattırır demişti

    Masraflar konusunda da bilgi verir misiniz?
  • Geçmiş olsun maliyet ne oldu
  • Masraflı olmuştur baya, geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim. Maliyet olarak 3.000 TL civarlarında bahsediliyordu, sağolsunlar mağduriyetimi anlayıp oldukça yardımcı oldular, 1.600 TL + KDV maliyetle atlatmış olduk.
  • Geçmiş olsun, süt işi çok sıkıntı.
  • Detaylı paylaşıma dayalı bir konu görmeyeli epey zaman olmuştu. Teşekkürler.
  • Geçmiş olsun. Faydalı paylaşım
  • Geçmiş olsun, süt dökülmesi için araba yaktırır/sattırır derler ya doğrudur.

    Peki işlemlerden sonra, taban halısında deformasyon, sağından solundan ses gelmesi, ayak altında gevşeklik, bombe v.s. gibi sorunlar oldu mu?
  • geçmiş olsun, sorunun geçmesi beni sevindirdi, ücret de bu kadar detaya rağmen iyi bence.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yazık olmuş sıfır araca. kötü kokudan kurtulmak için her tarafı sökülüp kurcalandı. trim sesleri de gelmeye başlar malesef. geçmiş olsun.
  • çok geçmiş olsun, korku filmi gibi.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz sorunlardan hiçbirini yaşamadım çok şükür.
  • malesef süt kokusunu çıkaracak bir işlem yok.Tek yol tüm paspas ve keçelerin dğeişmesi.Geri kalan tüm işlemler boşa masraf ,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous

    yazık olmuş sıfır araca. kötü kokudan kurtulmak için her tarafı sökülüp kurcalandı. trim sesleri de gelmeye başlar malesef. geçmiş olsun.
    Aynen aracın her ye oynanmıştır fabrika gibi orijinal tekrar montajlanamaz yarın öbür gün her yeri orkestra şefi gibi çalar süt arabaya almak iyi cesaret
  • Geçmiş olsun, kurtulmuşsunuz dertten.

    Ben bugüne kadar arabama süt koymadım koymam da, isterse çelik kasanın içinde olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous

    yazık olmuş sıfır araca. kötü kokudan kurtulmak için her tarafı sökülüp kurcalandı. trim sesleri de gelmeye başlar malesef. geçmiş olsun.
    Hiç bir şey olmaz, kasap ustalara araba götürüp sonra ses çıkınca her araba söken zarar veriyor zannetmeyi bıraksanız keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

    Hiç bir şey olmaz, kasap ustalara araba götürüp sonra ses çıkınca her araba söken zarar veriyor zannetmeyi bıraksanız keşke.

    Alıntıları Göster
    bazı parçalar var, bir kere söküp taktıktan sonra gevşemeye başlıyor ve eski sıkılığını kaybediyor. ayriyeten hiçbir oto tamirci, aracınıza sizin kadar nazik davranmaz emin olun. siz aracınızda bir trim sökerken parçayı çizmemek için 40 takla atarken tamirci gavur malı gibi kırılsa da umrunda olmazmışçasına söküp takıyor. ha kendi malı gibi davranan tamirci var mıdır? elbette vardır ama çok çok nadirdir.




  • onuncu_köy O kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun.
    Konu dışı olacak biraz ama bizi dokuz köyden kovarlarsa size mi müracaat ediyoruz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.