Merhaba, böyle uzun bir başlık varken yenisini açmak istemedim. Benim sorunum süt değil ama koku, kısaca anlatayım. 10 gün önce a101 denen yerden bir kefir alayım dedim, tarihine baktım daha 5 gün var, soğuk dolabında da duruyordu ama indirimdeydi, neyse aldım sağlıklı diye arabaya bindim , aracı çalıştırmadan önce açtım ve hemen bir yudum aldım ki birden köpürmeye başladı, dilim yandı ve sağ ön koltuğun kenarına biraz döküldü ben biranda şaşırdığım için anında arabadan atamadım ama kapağı kapattım bu arada elime falan da bulaştı, ön koltuğa elimdeki yarım litre suyu komple boşalttım, güya seyrelteceğim koltuğa işlemeden, bu sulu kefir biraz da ayak halısına bulaştı. ama aslında toplam miktar yarım çay bardağı kefir. Eve gittim 4 cam açık hava 35 derece 4 saat durdu, koku nem yok. Fakat 3 gün sonra bagajdan başlayarak arabanın içinde de bir koku var, ama dökülen koltukta zerre koku yok, koku ortamda var. Bagaja bir şey dökğlmedi. Bagajda stepne yerinde geçen sene taktırdığım simit tüp var, üstünde bagaj halısı üstünde de bagaj havuzu var. İlk olarak tüm koltujları arap sabunlu su ile sildim, 2 gün sonra karbonatı her yere döktüm 12 saat beklettim, ertesi gün sirkeli su ile sildim ertesi gün s,rkeli karbonatlı arap sabunlu su ile sildim, Silika Jel aldım 5 gündür heryee attım, en son bugün zefiran aldım 1 e 3 oranında seyrelletim sıktım ve mümkün olduğunca camlar hatta gündüz bagaj bile açık durdu en az 100 saat penceler tam açık durdu en az 10 saat toplamda bagaj açık durdu, bir yıkamacı baktı abi nem koku koltuklarda yok diyor. Sonuç o koku hala var, bakmadık yer kalmadı, " koku şurdan geliyor diyecek bir şey yok, özellikle koltuklardan gelmiyor , klimayı açınca bir klima kokusu var ama arabanın içine sirkğlasyona verirsem o kokuyu yayıyor belki klimaya kaçmıştır koku desem araba kapalıyken de koku artıyor hatta selsil marka klima temizleyici de aldım, olmadı. sadece lpg tankından daha yoğun koku geliyor baktırdım gaz kaçağı sıfır dedi, zaten gaz kokusu da değil de bagajı açınca koku yüze vuruyor, havuzu ve paspadı kaldırınca tankın kendisinden bir koku var. var mı bana başka bir tavsiyesi olan, sıcaktan mı acaba diyreceğim ama araba geçen sene yazın böyle kokmadı. |