Şimdi Ara

SIFIR ARACA SÜT DÖKÜLMESİ VE BERBAT KOKUNUN ÇIKABİLMESİ İÇİN TEK ÇÖZÜM YOLU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
311
Cevap
36
Favori
88.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
458 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba, böyle uzun bir başlık varken yenisini açmak istemedim.

Benim sorunum süt değil ama koku, kısaca anlatayım. 10 gün önce a101 denen yerden bir kefir alayım dedim, tarihine baktım daha 5 gün var, soğuk dolabında da duruyordu ama indirimdeydi, neyse aldım sağlıklı diye arabaya bindim , aracı çalıştırmadan önce açtım ve hemen bir yudum aldım ki birden köpürmeye başladı, dilim yandı ve sağ ön koltuğun kenarına biraz döküldü ben biranda şaşırdığım için anında arabadan atamadım ama kapağı kapattım bu arada elime falan da bulaştı, ön koltuğa elimdeki yarım litre suyu komple boşalttım, güya seyrelteceğim koltuğa işlemeden, bu sulu kefir biraz da ayak halısına bulaştı. ama aslında toplam miktar yarım çay bardağı kefir.

Eve gittim 4 cam açık hava 35 derece 4 saat durdu, koku nem yok. Fakat 3 gün sonra bagajdan başlayarak arabanın içinde de bir koku var, ama dökülen koltukta zerre koku yok, koku ortamda var. Bagaja bir şey dökğlmedi. Bagajda stepne yerinde geçen sene taktırdığım simit tüp var, üstünde bagaj halısı üstünde de bagaj havuzu var.

İlk olarak tüm koltujları arap sabunlu su ile sildim, 2 gün sonra karbonatı her yere döktüm 12 saat beklettim, ertesi gün sirkeli su ile sildim ertesi gün s,rkeli karbonatlı arap sabunlu su ile sildim, Silika Jel aldım 5 gündür heryee attım, en son bugün zefiran aldım 1 e 3 oranında seyrelletim sıktım ve mümkün olduğunca camlar hatta gündüz bagaj bile açık durdu en az 100 saat penceler tam açık durdu en az 10 saat toplamda bagaj açık durdu, bir yıkamacı baktı abi nem koku koltuklarda yok diyor.

Sonuç o koku hala var, bakmadık yer kalmadı, " koku şurdan geliyor diyecek bir şey yok, özellikle koltuklardan gelmiyor , klimayı açınca bir klima kokusu var ama arabanın içine sirkğlasyona verirsem o kokuyu yayıyor belki klimaya kaçmıştır koku desem araba kapalıyken de koku artıyor hatta selsil marka klima temizleyici de aldım, olmadı.

sadece lpg tankından daha yoğun koku geliyor baktırdım gaz kaçağı sıfır dedi, zaten gaz kokusu da değil de bagajı açınca koku yüze vuruyor, havuzu ve paspadı kaldırınca tankın kendisinden bir koku var.

var mı bana başka bir tavsiyesi olan, sıcaktan mı acaba diyreceğim ama araba geçen sene yazın böyle kokmadı.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Eczaneden zefiran alın onunla dökülen her yeri güzelce silin. Eğer geçmez ise zefiran ile koltukları yıkamanız gerekir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yasir19 Y kullanıcısına yanıt

teşekkürler,

bugün akşam zaten zefiran ile ama 1e 3 oranla bagaja 20-25 fıs fıs sıktım ama etkisi olmadı, zerifan ile yıkayın derken maske ve eldiven takıp komple ısşatayım mı? ben de yarın 1e 1 oran hazırlayıp bagaja yine ıslatmadan fıs fıs yaparak bir daha sıkacaktım. dediğiniz yöntem nasıl olacak ve sonrasında temiz bezle mi sileceim yoksa güneşin altına mı bırakayım?

Hocam yıkamaktan kastım 1:1 oranında sulandırıp fısfıs ile ıslatıp sonrasında güçlü bir koltuk yıkama makinesi ile süngerin içine akan sıvıyı çekmeniz. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın. Yaşadığınız durum basite alınacak bir sorun değil. İhmal etmeyin aracınızda kurtçuklar bile oluşablilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gecmis olsun. Taban halisina dokuldumu peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su ile karışık olan kısım paspasa döküldü, paspası çıartırken az bir miktar da oraya döküldü. şuanda koltuk ve paspasta asla koku yok. bagajda lpg tankının teneke kısmında ve döşemeler sinmiş bir koku var sanki nemli bez günlerce kalmış gibi.

@yasir19 bugün 2. defa zefiran yaptım 300 ml suya 500 ml koydum ve heryeri iyice ıslattım ve sonra da gğneşte kuruttum. bagajın arka kltuk kısmına doğru biraz yüzeysel pas vardı ve birçok ufak sarı şey vardı onlara da sıktım sonra iyice sildim sonra da arabayı yıkattım oraları süpürdü.

Bence kefirden sonra ortaya çıksa bile kefirle alakası yok yani en azında dökülen yeri kaç kere kokladım, arabaya binenler de oradan koku almadıklarını söyledi, araba içindeki koku kapalı kalınca bagajdan geliyor. bagajın döşemesinin altına baktım içindeki sünger falan ilk günkü gibi temiz ama döşemeler de bazı lekeler var.

dr mat diye bir ürün varmış, satıcı iki şişe al hallederiz demiş ama bilemedim. Bu yıkamanın, süpürmenin ne kadar etki edeceğine bakacağım , en azından azaltmasını umuryoum.

Son çare buharlı temizlik düşünüyorum, detaylı temizlik için 5 bin tl istedi. Süt kokusu gibi "leş" dayanılmaz koku değil. Zaten araba içindeki koku pencere açınca gidiyor.

Bana döşemeye sinmiş kokuları çıkaracak bir şey lazım.

cevpalar için teşekkürler sizlere.

Genelde sut turevi urunler eger taban halisina dokulurse taban halisini komple sokup altindaki keceyle 2-3kez yikayip kurutmaktan ya da keceyi degistirmekten baska caresi yok. (Zarifenle giderenler var-dusuk ihtimal)

Ama sizde cok cok az bir miktar dokulmus ise bu kadar koku yayilmamasi lazim.

Acaba aracin arka-alt kisminda bir ölü hayvan kalintisi vs olabilirmi ?

• nightblueist kullanıcısına yanıt

Ben de arka koltuğun bagaja giden o aralığından temizlik bezi ile elimş soktum oradan baya kir çıktı, çocuklar sürekli bir şey yiyor döküyor ,oraya da kaçmış, dünden bubüne temizlik sonrası koku azaldı ama bugün o arka koltuğu iyice koklayınca oradan hafif hafif geliyor koku ben de şimdi hiç seyreltmeden zefiran sıktım 3gün bekleyim bakalım tekrar yoğunlaşırsa artık profesyonel çare arayacağız. ama süt kokusu gibi tiksindirici değil pis koku ama uzun süre beklemiş nem kokusuna daha çok benziyor . ölü hayvan olarak da bir iki sinek böcek çıktı da onlar yapmaz sanırım. belki bir kee daha yıkatırım 1 hafta sonra ama bu sefer o bölgeleri iyice süpürün derim.

yardımınız için teşekkür ediyorum

• Yıllar önce bir arkadaşın küçük kızı arka koltuktayken kusmuştu, elinde poşet vardı ama yine de bir kaç damla paspasa gelmiş olmalı ki bir zaman sonra feci koku oluştu, sanayideki ustalar, kaporta içinde leş var dediler, yıkamacılar, koltuklar gerçek deri, onlar yazın kokuyor dediler, araç iç dış yıkama 15 ₺ iken detaylı ozonlu temizliğe 800 ₺ verdim, çözülmedi, sonra süt ve süt ürünlerinin bakteri ürettiğini okuyunca ampul yandı kafada, paspasları çıkarıp eve getirdim, Protex antibakteriyel sıvı sabunla yıkadım. Sorun geçti.
    Paspasın altına indiyse, döşemeler de yıkanacak. Bakteri öldüren bir şey olması şart, arap sabunu şu bu bakteri öldürmez.
    Bir büyük rakı da sorunun kaynağını çözmez, bir süre erteler, her zamanki gibi.

• qzwxec kullanıcısına yanıt

beyaz sirke , karbonat ve zefiran (*3) kullandım. 2 gün önce gece bagaj havuzunu bagajdan attım bve koku hergün biraz daha azalıyor, dün klimacıya gittim, heryerine baktı, klima sağlam dedi hatta "ben en ufak kokuyu alırım ama bu araba kokmuyor" dedi bagaj 5 dakika açık kalmıştı. " git biraz kahve al, içine ve bagaja koy" dedi zaten ben de öyle yapacaktım. dün 50şer gram bagaja ve içeri koydum şimdş hep kahve kokuyor. eğer bagaj havuzunun plastiği ise 7-10 güm içinde tamamen kaybolurmuş onu bekliyorum. kefir dökülen yerde hiç koku yok.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.