Şimdi Ara

(SATILDI) Yüksek hasar kayıtlı aracımızı satamıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
0
Favori
7.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracın ilk sahibiyiz, geçtiğimiz ay ilk kazamızı yaşadık(7 sene/200bin km'dir tek), sağ önden yüksek hızla kaldırıma çıkma sonucu iki airbag patladı. Ön hasar raporu 23.700tl çıktı

Kasko dosyasını kapatıp aracı özel serviste 12 bin tlye onardık, fakat hasar kaydı 23.700 olarak işlendi.

Aracımız yaklaşık 1 aydır ilanda. Şuan 1 tl dahi düşmeyeceğimiz son fiyat 65.000 Tl.

Piyasayı takip etmek için, uygulamadan aracımın modelini ve km aralığını favori arama olarak kaydettim. Aracıma benzer paket/km/model ilanlar bana bildirim olarak geliyor.

Karşılaştırmayı şu şekilde göstereyim,

200.000km 2013 model 23.700 hasar kayıtlı aracımız 65.000tl

190.000km 2013 model hasar kayıtsız araç 93.000Tl (ilan tarihi 9.9.20)

195.000km 2013 model 535tl hasar kayıtlı araç 79.750Tl (ilan tarihi 7.9.20)

176.000km 2013 model 2150tl hasar kayıtlı araç 82.750Tl (ilan tarihi 4.9.20)

200.000km 2013 model 16.000tl hasar kayıtlı araç 78.000Tl (ilan tarihi 5.9.20)

Sözün özü araç piyasanın minimum 20.000tl altında fakat satılmıyor.
    Sizce bu segmentteki aracın yüksek hasar kaydı, değerini bu kadar düşürmeli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 13 Eylül 2020; 23:0:56 >

• Kardeş ben de uzun uzun ilanlara bakıp göz nuru tüketmiş bir alıcı olarak araç almaktan tamamen vazgeçtim. Piyasanın altında dediğin fiyatın piyasasının temeli ne, o yazdığın fiyatlar nasıl oluştu, daha birkaç ay öncesinde ne kadardı, ÖTV artışına uygun bir artış mı yoksa çok daha fahiş bir artış mı, bunu hiç hesaplamış veya düşünmüş müydün? Ben kendi aradığım piyasadan örnek vereyim şubat ayında 25.000 TL'lik fiyatı olan araçlara şu an 55.000 TL isteniyor. Yüksek modeller daha uçuk... Ne oldu, dolar %100 mü arttı, ÖTV %500 mü arttı?

Hasılı kelam hiç abartısız söylüyorum araç almayı düşünenlerin yarısı şu an almaktan vazgeçti, belki ne olursa olsun fiyatlar düşmeyecek ancak biz de ne olursa olsun fiyatlar düşmedikçe almayacağız! Alır satarım, alır satarım, piyasanın içine ederim diye düşünenler ile beraber siz de yanacaksınız, çaresiz...
    hocam yarım yamalak toplamadık kesinlikle diyorsunuzda airbag tamiri: yarım yamalak toplamak. bir sonraki kazada o airbag in patlayacagının garantisi kesinlikle yok yada zararlı bir şekilde patlayarak dogrudan airbagın kişiye zarar vermeyecegininde hiçbir garantisi yok airbag orjinali ile alınıp değiştirilmeli tamir başka tüp falan boş işler bunlar adam 10 yıllık çıkma ordan burdan küçük büyük farketmeksiniz rastgele bir tüp takıyor karbonatla japonla birşeyle yapıstırıyor al sana airbag tamiri kaskonuz vardı neden pert e çıkartmadınız arabayı orayı pek anlayamadım
    78000-65000=13000 tl kadar piyasanın altında aracınız , onda da 16000 kadar hasar kaydı mevcut. Sizinkinde ise daha fazla. Bir de airbagler açmış, kasko olduğu halde gitmişsiniz özel serviste yaptırmışsınız. Neden özelde yaptırdınız ki ? Yetkili serviste onarılmış araca daha çok güvenirim ben.
    10 bin tl lik şahin 30 bin tl olmadı kusura bakma senin 30 bin tl paran 10 bin tl oldu bu açıdan bakacaksın tl nin uçuk şekilde değer kaybettiğini görmüyonuz galiba ev fiyatlarına bakın altın fiyatlarına bakın altınla eşdeğer şekilde arttu araçlar evler ve birsürü gıda maddesi izleyin siz a haberi atv yi vurun almanyaya darbeyi keyfe keder ötv artıyo demi
  • Kardeş ben de uzun uzun ilanlara bakıp göz nuru tüketmiş bir alıcı olarak araç almaktan tamamen vazgeçtim. Piyasanın altında dediğin fiyatın piyasasının temeli ne, o yazdığın fiyatlar nasıl oluştu, daha birkaç ay öncesinde ne kadardı, ÖTV artışına uygun bir artış mı yoksa çok daha fahiş bir artış mı, bunu hiç hesaplamış veya düşünmüş müydün? Ben kendi aradığım piyasadan örnek vereyim şubat ayında 25.000 TL'lik fiyatı olan araçlara şu an 55.000 TL isteniyor. Yüksek modeller daha uçuk... Ne oldu, dolar %100 mü arttı, ÖTV %500 mü arttı?

Hasılı kelam hiç abartısız söylüyorum araç almayı düşünenlerin yarısı şu an almaktan vazgeçti, belki ne olursa olsun fiyatlar düşmeyecek ancak biz de ne olursa olsun fiyatlar düşmedikçe almayacağız! Alır satarım, alır satarım, piyasanın içine ederim diye düşünenler ile beraber siz de yanacaksınız, çaresiz...

• Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el temiz Vectra alacaktım. Baktım fiyatlar 40-50 dayanmış. 10 yılda geçse de araba almam dedim. Benim Maaşım belli, para da kolay kazanılmıyor. Alın terimizden arta kalan parayı köşeye koyuyorduk. Dolar euro uçtu diyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam geçen senelerdeki kur dalgalanması zaten ciddi bir zam yaptırmıştı sıfır araçlara. Dediğiniz gibi ne oldu da fiyatlar birden şişti? Bu şartlar altında araç aramaktan bende vazgeçtim. Piyasa oturmadan da almayacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trink sat vs kaç veriyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Trink sat vs kaç veriyor?
    Ağır hasar kayıtlılara teklif vermiyorlar.
  • 20.000 normal tramer sandım. Pert ise işler değişir insanlar tercih etmek istemeyebilir. Nasıl yapıldığınıda bilinmez genelde pert araçlarda, airbag patladı ne oldu tamir mi edildi direnç mi atıldı ne yapıldı muamma olduğu için airbag açmış araç almayı tercih etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • satamıyorsanız fiyat yüksektir nokta. piyasadaki fiyatı alıcı belirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nuisance kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi hasar kayitsiz arac ile arasinda 25 bin tl fark var.
    Araca 7 sene biz bindik, emanet bile vermedik, bakimlarini aksatmadik. Bir kaza yuzunden 25 bin dusuk veriyoruz, gelen mesajlar, 52 olur mu, 58-60 dusunur musunuz.

• 23.700tl normal kayit, agir veya pert değil.

Airbag tupu degistirildi ve katlandi. Servis zaten tek airbagde perte cikariyor. Kaskoyu dahil etseydik mutlaka pert derlerdi

Airbag tamir icin de yine yuksek bir fiyat odedik zaten. Araci elden cikarmak icin yarim yamalak toplamadik kesinlikle, biz binicez dedik fakat arac onarimdayken yeni araci dolar bozdurarak aldik zararimiz buyuk oldugu icin satiyoruz

Ekleme:
    Trink 200.000km altina teklif veriyormus simdi denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 9 Eylül 2020; 14:38:8 >
  • Perte ciksaydi araba neden ozel yerde yaptirdiniz ki? Kasko almanin amaci ne o zaman?
  • 51 bin verim baaa sat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 84.350 olarak günceller misiniz fiyatı. Çok rica ediyorum. Satınca teşekkür isterim sadece.
  • 78000-65000=13000 tl kadar piyasanın altında aracınız , onda da 16000 kadar hasar kaydı mevcut. Sizinkinde ise daha fazla. Bir de airbagler açmış, kasko olduğu halde gitmişsiniz özel serviste yaptırmışsınız. Neden özelde yaptırdınız ki ? Yetkili serviste onarılmış araca daha çok güvenirim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RCRICOS

84.350 olarak günceller misiniz fiyatı. Çok rica ediyorum. Satınca teşekkür isterim sadece.
    :))
    İnsanlar dolandırıcı olduğumuzu mu düşünüyor sizce hocam ucuz olduğu için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310

Perte ciksaydi araba neden ozel yerde yaptirdiniz ki? Kasko almanin amaci ne o zaman?
    Kaskonun karşılamadığı durumlar mevcuttu sayın hocalarım

Üçkağıt yapıp kaskoya karşılatmak etik olmadı gözümüzde
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Kaskonun karşılamadığı durumlar mevcuttu sayın hocalarım

Üçkağıt yapıp kaskoya karşılatmak etik olmadı gözümüzde

Alıntıları Göster
    Kasko senin hasar dosyana bakar, hasar şuralara gelmiş olabilir der ve orayı onarır, daha önceki hasarlarını karışamaz ki.

Hatta bu konuda VW ile ben papaz oluyordum az daha, soldan kaldırıma vurdum, sağdaki bilya setinde ses olabilir dedim. Sağı karşılamayız dedi oradan çarpmadığınız için. Halbuki aksla bağlı birbirine, experlere de laf anlatmak zor.

• Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    10 bin tl lik şahin 30 bin tl olmadı kusura bakma senin 30 bin tl paran 10 bin tl oldu bu açıdan bakacaksın tl nin uçuk şekilde değer kaybettiğini görmüyonuz galiba ev fiyatlarına bakın altın fiyatlarına bakın altınla eşdeğer şekilde arttu araçlar evler ve birsürü gıda maddesi izleyin siz a haberi atv yi vurun almanyaya darbeyi keyfe keder ötv artıyo demi

• Servisteki 23.000 tl hasar özelde yapılan 12000 tl hasardan daha az korkutucudur. Özelde yapılınca kesin üç kağıt dönmüştür diye düşünüyorlar.
  • Konudan bağımsız ama bizim arkadaşta passatı çarptı. Kaskı sağ maurluk far ayna kapı derken 30 bin lira hasar kaydı çıkarttı.

Bunlar bir şekilde firmayla görüştüler. 15 bin lira verin bize biz halledelim gibisinden. Aracı 8 bine topladılar ( 5 bin parça işçilikte kendileri yaptılar gibi birşey oldu işçiliğide hesaba katarsan 8 bin civarı bir rakam).

Şimdi hem oradan ceplerine bi 7-8 bin lira para girdi. Hem hasar kaydı 30 bin yerine 15 bin işlenmiş oldu. Keşke sizde öyle birşeyler yapsaydınız.

Üstelik siz dosyayı kapatsanız bile nasıl 23 bin hasar kaydı işlerler anlamadım gitti.
  • Nerden kaybediyorsunuz;
    Kasko dosyasını kapatıp aracı özel serviste 12 bin tlye onardık, fakat hasar kaydı 23.700 olarak işlendi.

Kasko, yerkili serviste yaptırsaydı, sorun olmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.