Şimdi Ara

PTT' nin Posta Çalışanını Şikayet Etme!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
24.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süredir yaşamış olduğum bir problemi paylaşacağım. Oturduğum ilde postaları (Kargoları değil) teslim eden bir PTT çalışanı var. Tahminimce IQ seviyesi yerlerde geziyor. Neyse konuya gelelim.

Bu çalışan arkadaş, benim Çin' den(çoğu buradan geliyor) postalarımı hiçbir şekilde evime teslim etmiyor. Şu zamana kadar yaklaşık 30 paket aldıysam 1 paketi kapımda teslim aldım. Onu da kapıya bırakıp kaçtı

Bu çalışan sürekli gelen postaları, konu komşuya, aşağıdaki Kıraathaneye bırakıyor. Ve ya zile hiç basmıyor ve kapıya "Şubemizden Postanızı Alınız" şeklinde not bırakıyor.

Bu teslim yapan arkadaşla hiç yüz yüze görüşme fırsatım olmadı ama zeka seviyesini yaptığı işlerden sezebiliyorum. Konuyla ilgili olarak bulunduğum yerdeki PTT şubesine gittim. Yurt dışından gelen postalar oradan dağıtıma çıkıyor. Bir kaç defa böyle Git Gel' lerden sonra çalışanlardan biriyle aramda şöyle bir diyalog geçti.
    -- "Elinde izleme kodu(kayıtlıysa) yoktur, olsa zaten sana teslim eder" dedi.
    + "Elimdeki çoğu üründe izleme kodu var" diye cevap verince,
    -- "Getir o zaman o izleme kodlarını şikayet ederiz" diye cevap verdi ve sohbet burada bitti.

Şahsi görüşüm olarak çalışana bir kere daha deneme şansı vermek için şikayet etmedim.

Son birkaç haftadır yurt dışından postalarım gelmekte ve gelmeye devam ediyor. Tahminimce 20 posta kadar daha var. Hepsininde izleme kodu mevcut. Elime gelen postalardan size bahsedeyim sırasıyla.

1. Gelen posta için kapıya not bıraktılar "Şubemizden Postanızı Alınız" diye. O gün 11 gibi kalkmıştım. Neyse olabilir belki sabah gelmiştir günahına girmeyeyim dedim. Gittim Şubeden aldım.

2. Gelen postada adam zili çaldı ve kapıya bıraktı gitti. Bu arada apartmanda yaşıyoruz. Otomatikten hem kapıyı açtım hemde sesleniyorum "kim o" diye, ses yok. Evin kapısını açtım, yere postayı bırakmış. Baktım ki Çin' den gelen beklediğim posta. Adamın apartmandan aşağı doğru inerken çıkardığı ayak seslerini duyuyorum Arkasından Bağırdım;
    + Başka Posta Var mı?
    -- Yok Yok!

3. Gelen posta da komşuma bırakıyor. Postacı bey amca komşumuzu kapıda yakalayınca;
    -- "Şunu *(ismim) beye verin" demiş, Yukarı çıkmaya tenezzül etmemiş.
    + "Tamam, bırakırım" demiş bizim komşuda ne yapsın

4. Gelende yine kapıya not bırakmış. Bu sefer açığını yakalamıştım. Sabah 7' den beri ayaktaydım. Dışarı çıkmamış, uyanıktım ve ders çalışıyordum vs. Zil sesini duymamın imkanı yoktu. Kesinlikle şikayet edecektim. Fakat gelen postayı da alacaktım.

Bizim birader bu konularda hevesli olduğunda hemen postayı almaya gitmiş. Üst kata yönlendirmişler. Ve postacıyla karşılaşmışlar. Kader ya, ben onlarca defa gittim geldim. Bir türlü şu postacıya denk gelemedim. Aralarında geçen konuşmalardan kısa kısa bahsedeceğim.
    Birader Yukarı çıktıktan sonra
    + "Postamız vardı "diye sormuş.
    -- "İsim Soyad nedir?"
    + "İsmimi ve Soyadımı" söylemiş.
    -- "Neyin olur?" Sinirli, yüksek ses tonuyla konuşuyor ve bundan sonraki sohbetlerinde aynı konuşma şekliyle devam ediyor.
    + "Ağabeyim"
    -- "Ben onu evde bulamıyorum, telefon arıyorum* cevap vermiyor. Kıraathaneye, Cevahir' e(komşumuz)** bıraktım. Ben oraya buraya bırakmak zorunda mıyım?"
    -- "Ayrıca benim, senin kapına kadar postanı götürme zorunluluğum yok!"
    + "Abi en azından bir zile basabilirdin."
    -- "Zil mi? Sen benle dalgamı geçiyorsun?"
    + "Yok abi niye dalga geçeyim."
    -- "Zilde isim filan yok!"
    + "Abi gel istiyorsan beraber bakalım."
    -- "Sen bana hesap mı soruyorsun?"
    + "Yok abi."
    Aradan başka bir çalışan atlar ve;
    -- "Sen 14 yaşındaki çocukla ne muhatap oluyorsun" diye seslenir. Halbuki birader reşit. Bir olay olsa karşındaki adam gibi yargılanacak.
    + "Ne diyorsun sen ben 17 yaşındayım" demiş(Aslında 18 ama yeni girdi).

*Telefon numarasını biraderin numarasını kaydettim. Bizim biraderin telefonu çoğu zaman açık ve olay günleri açıktı. Yani şikayet halinde dökümünü alıp şikayet edeceğim.
    ** Komşu cevahire teslim ettim diyor. Ben uğraşmak zorunda değilim diyor. Ulan teslim yaptığı komşuyu apartman kapısında rastgeliyor. Kapısına bırakmıyor ki. Eğer kapısına bıraksa kadının evi zaten bizim üstümüzde. Adam hayatında merdiven çıkmamış :D Bizi pas geçipte komşuya mı verecek?

Neyse bizim biraderin üstüne filan yürümüş bizim postacı. Velhasıl kelam zara zora almış postayı. Çıkıştaki güvenlikçiye nereye şikayet edebilirim diye sormuş. Merkez PTT ye git. Müdüre şikayet edebilirsin demiş.

Ben PTT ye gidip bu çalışan hakkında şikayetçi olacağım.
    Biraderle arasında geçen konuşma hakkında herhangi bir delilim yok fakat, ,işini yapmadığına dair bir sürü kanıt ve şahidim var. Karşı iş yerinde video kaydı var. Haftalarca zaten kayıt bildiğiniz üzere zorunlu. Rica edip bunları da alacağım.

Şimdi merak ettiğim Ben bu adamı işten attırabilir miyim? Gayet saygısız, işini layıkıyla yapmaz, müşteri üstüne yürüyor, tehdit vari konuşmalar vs.
    Memurluktan atılma nedenlerinde şöyle bir şey var.
    "Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak,"
    Dava açıp bunu lehimize kullanabilir miyiz? İşten atılması için yeterli olur mu?
    Benim gibi böyle durumlardan müzdarip olan arkadaşlar vardır illaki. Nasıl yol izlediler onlarda bilgilendirirse sevinirim.

Düzenlemeler: İmlaları elimden geldiğince düzelttim.

İmladan sonraki düzenleme: PTT Genel Merkeze gittim, müdürle görüştüm. Gayet iyi bir insan. Çok hoş karşıladı, ikramda bulundu. Konuşmada gayet sohbet havası vardı. Gerekli önlemlerin alınacağını, PTT' de işleyişin nasıl olduğunu, birimleri vs anlattı.
    3 ve ya 4 kattan fazla olan apartmanlarda Posta kutusunun zorunlu olduğunu söyledi(bizde zaten var).
    Konuşma Şeklinden, yaptığı işlerden kısaca bahsettim. Siz haklısınız, ben buraya not ettim, gerekli önlemler alınacaktır dedi. Eğer bir daha olursa dava edebilirsin zaten dedi. Ben Müdür olarak uyarımı yapıyorum dedi. Konuşma bu şekilde devam etti. Teşekkür ettik çıktık.

Düzenleme 3: Arkadaşlar bugün Çin' den 2 postam daha geldi. Zil çaldı
    + "Kim O?" dedim.
    -- "Postacı" diye cevap geldi.
    Dairenin kapısı açtım ne gelen var ne giden. Ayak sesi de gelmiyor. Aşağıya bırakıp kaçtı diye düşündüm hemen ve ayakkabıyı giyip aşağı indim. Düşündüğüm gibi çıkmıştı yine aşağı bırakmış.
    Aylardır dairenin zilini bulamayan Postacı şimdi direk zili çalmayı başarabildi. Demek ki gözlük almış kendine Ha birde adım sayar vardı paketin içinde. Sayaç yol boyu çalışmış, 453 adım atmış

Düzenleme 4: Sabah gelen 2 postadan bir kaç saat sonra başka bir postacı arkadaş geldi ve bir ilk yaşanmıştı. Gelen postacı ile yüz yüze görüşebilmiştim. Ve yine ilk defa benden posta için imza aldılar. Gelen postacı arkadaşın duruşundan, konuşmasından işini iyi yaptığı belli oluyor. Postacı arkadaş;
    -- "2 Adet postanız var"
    + "Tamam, teşekkürler"
    -- "Sizden imzada almam gerekiyor."
    + "İlk defa imza atıyorum posta alırken"
    -- "Zaten bundan sonra postalarınızı biz değil, Gümrük Genel Müdürlüğü merkezinden almanız gerekiyor"
    + "Hayırdır neden böyle oldu"
    -- "Bize de böyle bildirildi, yeni çıktı galiba. Yurt dışından gelen postalarınızı Gümrük Genel Müdürlüğü' nden almanız gerekiyor"
    + "Tamam"
    -- "Birde eğer bu işin ticaretini yapıyorsanız ceza yeme durumunuz var"
    Bu şekilde biraz daha sohbet devam etti. Sonra Postacı çalışan arkadaş ayrıldı. Bu durumu gördükten sonra 2 şey üzerinde düşündüm.
    Birincisi Demek ki her çalışan işini bozmuyor
    İkincisi ise, ya yeni genelge tarzında bir şey yayınlandı ya da ben çok fazla posta aldığımdan dolayı mercek altına alındım. Yurt dışından gelen postalar artık GGM' den mi almamız gerekiyor? Böyle bir duyum alan var mı arkadaşlar.

Düzenleme 5: Bunca olan olaydan sonra küçükken sürekli ağzımızda dolanan Bak Postacı Geliyor şarkısı aklıma geldi ve buraya yazayım dedim.

Koro(2x):
    Bak postacı geliyor
    Selam veriyor
    Herkes ona bakıyor
    Merak ediyor

Çocuk(2x):
    Çok teşekkür ederim
    Postacı sana
    Pek sevinçli haberler
    Getirdin bana

Postacı:
    Bu gün yalnız bu kadar
    Darılmayınız
    Yarın yine gelirim
    Hoşçakalınız

Koro(2x):
    Haydi git güle güle
    Uğurlar olsun
    Ellerin dert görmesin
    Kısmetle dolsun

Düzenleme 6(22.12.2014): Merhaba arkadaşlar, Ayın 22' sinde GGM' ye uğradım. Akşam üstü uğradım, ilgili birime çıktım konuşmaya başladık. Düzenlemeyi biraz geç yapıyorum kusura bakmayın.
    + Selamun Aleyküm.
    -- Aleyküm Selam.
    + Usta PTT' den arkadaş geldi. Bundan sonra postalarını GGM alacaksın dedi. Geldim bende, eğer postam varsa alacağım, vergisi ve ya ücreti neyse ödeyeceğim.
    -- İsmin nedir?
    + İsmim ***, Çin' den gelecekti. Genelde zarf şeklinde geliyor.
    -- Dahaca bize posta filan gelmedi. Genelde bize postalar ve kargolar salı günü ulaşır. Eğer gelirse haber veririz. Telefon numaranı ver, gelen posta olursa ben sana haber veririm.
    + Buyur abi telefon numaram bu. Birde sormak istediğim bir şey var. Vergi ödeyecekmişim ayrıca ticaret yapıyorum diye ceza yiyecekmişim. Eve gelen postacı arkadaş böyle söyledi. Ticaret yapmıyorum, ihtiyacım olanları zaten kendim için alıyorum. Ceza filan yer miyim? Aslı var mıdır, bilgi alabilir miyim?
    -- Senin postaların gelsin hele sonra bakarız. Ayrıca ben seni bilgilendireceğim. Sıkıntı yok.
    + Selamün aleyküm hayırlı akşamlar, kolay gelsin.
    -- Aleyküm selam, eyvallah.

Düzenleme 7(25.12.2014): Merhaba arkadaşlar, daha öncelerde açmış olduğum konuyu okuyanlar bilir icralık bir durum vardı. Bugün işlerimi hallettim ve Postaneden icra mektubunu yolladım. Hazır gelmişken de postam var mı bir sorayım dedim. Sağ olsun anlayışlı bir abla var, her gelmemde yardımcı oluyor.
    + Merhaba abla kolay gelsin.
    -- Sağ olasın, hoş geldin.
    ** Arada gönderilen mektupla ilgili konuşmalar var. Onları pas geçiyorum.
    + Abla gelen postam var mı hiç. Kapıya gelen giden yok bir haftadır. Beni GGM' ye yönlendirdiler, orası da senin bizde hiç postan yok olursa haber veririz diye bilgilendiler. Ne arama ne sorma var. Var mı acaba burada postam. Zahmet olmazsa bakabilir miyiz?
    -- Şurada var 3-5 tane posta. Şu işlerim bitsin, senin postaların mı hemen bakacağım.
    + Tamam.
    -- Bak dördü de seninmiş.
    + Ne güzel.
    -- Zaten arkadaşta söylemişti senin geleceğini. Kapısına not bırakacağım, kendisi gelip alacak diye söyledi.
    + Haa, öylemi...
    - Bu şekilde biraz konuşma devam etti, belgeleri imzaladım. Postaları aldım eve geldim inceledim vs.
    Dipnot: Merak edenler varsa (Merak eden olmuştu ) Kart Okuyucu, Çekmece içi düzenleyici, Vakumlu paketler, Tv arkası için renk değiştirilebilir ledler geldi.

Şimdi adam zaten niyetini baştan belli etmiş. Postalarımı eve çıkarmayacak beni yoracak. Yarın yine aynı ablanın yanına gidip, ağzından tekrar laf alacağım. Fakat bu sefer gizli olarak ses kaydı yapacağım. Tüm bilgileri aldıktan sonra, eğer kabul ederse adamın dediklerine şahit niteliğinde bir belge imzalatmaya çalışacağım. Gerçi kabul etmez ama ses kaydı işe yarar.
    Bu bilgiler ile ilk müdürün yanına, sonra aşağıda belirtmiş olduğum şikayet kanallarına, ses kayıtlı ve delilli olarak başvuracağım. Çalışma yerinin değiştirilmesini isteyeceğim.
    Yarın ayriyetten kablosuz kamera alacağım. Bilgisayara sistemi kurup, adamın işini yapmadığını kaydedeceğim. Bu iki delil sanırsam çalışma yerinin değiştirilmesi için yeterli olur.
    Baktım olmadı, soluğu adliyede alırım. Artık nerelere başvurabiliyorsam oralara kadar gideceğim.
    Yine mi işe yaramadı, burası küçük memleket bir yerde buluruz illaki. İfadesini de almayı biliriz.
    Tavsiyeleriniz Nelerdir arkadaşlar?

Düzenleme 8(27.12.2014): Bugün yolumun üstü olan PTT Merkeze uğradım. Müdürü sordum, yine şikayet edecektim ve memurun çalışma yerinin değiştirilmesi için talep verecektim. Bu seferde beni, posta dağıtımının yapıldığı şubeye yönlendirdiler. Şikayetini oradan dile getirebilirsin dediler.

Düzenleme 9(27.12.2014): Eve geldiğimde Webcam' den güvenlik kamerası yapmak için kolları sıvadım. 5 tane webcam leşim var Şu anda maalesef çalışanını yapamadım. Uzatma kablosu olarak Cat6 standardında kablo ile uzatma yapıyorum. İyice bağladım uçlarını, bantladım fakat okumuyor. Kablo uzunluğu 10 metre. Sanırsam sinyal kayboluyor. Biraz daha deneme yapacağım. Duruma göre buradan güncelleme yapacağım.
    Ayrıca aşağıda başka bir iş yeri var. Buranın güvenlik kamerasını bizim kapıyı görmesi için biraz sağa kaydırsak yeterli oluyor. İş yeri sahibiyle görüşmeye gittim, kendisi yoktu. Elemanlardan biri "Abi patron izin vermez, bir daha sormaya değmez" dedi. Bende "Kolay gelsin, hayırlı işler" deyip çıktım.
    Şu anda kendim hem webcam' i yapmaya çalışıyor hemde internetten güvenlik kamerası sistemlerine bakıyorum.

Düzenleme 10(29.12.2014): Düzenlemelerden ne kadar bıkmış olsam da yine de yazmak istiyorum :)
    Bugün öğle saatlerinde 12:00 sularında kapı çaldı. Evde birader vardı. Gidip kapıyı hemen açtı, postacı gelmiş :) 2 tane posta getirmiş :D 2. defa elden teslim aldık sayılır :D
    İşin enteresan tarafı şu anda bir kere bile görüşmek bana nasip olmadı Halbuki bugün gidip müdürüne talep oluşturacaktım, postalarımı başka bir çalışanın getirmesi için. Neyse bir hatasını daha göreyim o zaman şikayet ederiz

Tavsiyeler Kısmı:

Önemli Not: Ne yaparsanız yapın fakat öncesinde hem mail hem de telefon ile şikayetinizi dile getirin.
    Telefon Numarası: 444 1 788 (7 Gün / 24 Saat)
    İşitme Ve Konuşma Engelli arkadaşlar için Telefon numarası: 0850 222 1 788 (08:00 - 17:00 / Hafta Sonları ve Bayramlarda hizmet var mı yazmıyor)
    Mail Adresi: info@ptt.gov.tr
    Aynı zamanda direk PTT sitesi üzerinden Öneri ve ya Şikayette de bulunabilirsiniz:
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

Ayrıca PTT' nin başka bir iletişim sitesi bulunmakta:http://www.aloptt.gov.tr/
    Bu siteden direk olarak Canlı Destek alabilirsiniz. Vaktim olursa bu akşam inceleyip detaylarını, nasıl işlediğini yazacağım.

Tavsiyeler 1(22.12.2014): Eğer benim gibi ürününüz kapınıza, komşunuza ve ya yakınınızda ki İş yerlerine bırakılıyorsa haklı olarak şikayet edebilirsiniz ve haklı çıkarsınız.
    Bunun için kapınıza gelen postanın izleme kodu olması gerekiyor ve sizin adınıza gelmesi zorunlu.
    Bu şekilde kayıtlı gelen postalarda imza alma zorunluluğu mevcut. Yukarıda dediğim gibi teslim ediyorsa şikayet edin, imzanızı almadığı için siz haklı çıkacaksınız.

Tavsiyeler 2(22.12.2014): İlk olarak postalarınızı aldığınız PTT şubesinde herhangi bir müdür varsa oraya şikayette bulunabilirsiniz. Sonuç alamadıysanız ilçe veya il merkezindeki PTT müdürlüğüne gidip şikayette bulunabilirsiniz. Anlayışlı insanlarsa sorunlar bir nebze olsun çözülür. Eğer hatalarını kabul etmemekte ısrarcılarsa başka yöntemlere başvurmak zorundasınız.

Tavsiyeler 3(22.12.2014): Eğer bulunduğunuz apartman, site ve ya villanızın(Villası olan insan PTT ile uğraşmaz zaten) güvenliği varsa PTT' yi arayıp güvenliğe bırakmalarını isteyebilirsin. Böylesi uğraşmak istemeyenler için daha iyi gibi.

Tavsiyeler 4(26.12.2014): Bulunduğunuz memleket küçük bir yer ise postacıyı bulma ihtimaliniz de o kadar yüksektir. İş çıkışı postacıyı takip edip, ifadesini alabilirsiniz Gerçi bunu tavsiye ettiğimi söylemem ama bir seçenek işte.
    Violence solves everything!

Etiketler: PTT Şikayet , PTT Sikayet , PTT , PTT Çalışan şikayet , PTT Calisan Sikayet , PTT Dava , PTT Posta , PTT Kargo , AliExpress , Alibaba , Kargo Takip , Kayıtlı posta , Kayitli Posta , Bimer , PTT teslimat , PTT sıkıntı , PTT Sikinti , PTT Teslimat , PTT İmza , PTT Imza , Şikayet Tavsiye , Sikayet Tavsiye , PTT Görevli Değişim , PTT Gorevli Degisim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea99 -- 29 Aralık 2014; 13:24:36 >

• Şikayet et hocam, başıma geleni anlatıyım ben de müsadenle.

İşe başlayacağım yazı bekliyorum ha geldi ha gelecek yok, en sonunda dayanamadım gittim bakanlığa yazıyı eve göndermişler 15 gün önce, ki evde hergün biri var postayı bekliyoruz ailece. Ben işimi hallettim ama o sinirle oradan çıkıp doğru PTT genel müdürlüğüne gittim, şahıs sözde evi bulmuş zile basmış kimse yokmuş! Kapıya etiket yapıştırması gerekiyor taahhütlü yazı çünkü. Eve gittiğini kanıtlamak için de postacılar ya elektrik ya da su abone numarasını kayıt ederler, genel müdürlükte inceledik oraya bir numara karalamıs alakası yok bizim abone numaralarıyla. Şikayet ettik, hatta ordakiler de ilk şikayet eden siz değilsiniz falan dedi bu şahsı, ilgileneceklerini söylediler. 1 hafta sonra başka postacı gelmeye başladı, tekrar pttye gittim şahsın görev yerini değiştirmişler. Çok şükür işini düzgün yapan bir postacımız var artık. Şu ülkede herkes işini düzgün yapsa zaten bir çok şey aşılır :)
  • Hakim "Çin'den ne getirtiyorsun bu kadar?, vergiye tabi mi?" gibi sorular sorabilir mi düşüncesi ile dava aç.

Diğer taraftan posta kayıtlı olduğu için senin imzan olmadan teslim edildiği için kaybolsa bile haklı olarak şikayet edebilirsin. Yani bunu postacı düşünsün sen niye düşünüyorsun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

Hakim "Çin'den ne getirtiyorsun bu kadar?, vergiye tabi mi?" gibi sorular sorabilir mi düşüncesi ile dava aç.

Diğer taraftan posta kayıtlı olduğu için senin imzan olmadan teslim edildiği için kaybolsa bile haklı olarak şikayet edebilirsin. Yani bunu postacı düşünsün sen niye düşünüyorsun ki?

Çin'den ne getirtiyorsun bu kadar?, vergiye tabi mi? Böyle bir Konu başlığıyla dava açmamın sebebi nedir? Nasıl bir getirisi veya zararı olabilir bana?
    Hiçbir zaman imza almadı benden bu çalışan. İzleme kodu kayıtlı oluyor sanırsam. Ve bu kayıtlı posta da imza zorunlu mudur?
  • dostum bizim burada da bir bayan var ben senin postalarını getirmek zorundamıyım falan diyor ama bal gibi getirmek zorunda hatta 1-2 kişiye daha böyle yapmış bunu şikayet etmişler pttnin eposta şikayet sistemine yani epostadan ekstra olarak şikayet edebilirisin ve kardeşin yerine sen git de ki hayırdır böyle böyle yapıyorsun kimsin sen diye.Müdüre şikayet ettiysen kesin sorun çözülür 1-2 kere daha böyle olursa dava edebilirsin böylelerine yüz vermemek lazım 1-2 seneden sonra ptt kendilerinin sanıyorlar.

Ben elimden geldiğince yardımcı oluyorum numaranı ver ağır paketleri ben gelip alırım ( ptt dağıtım şubesi yürüme mesafesinde) diye gelince su,içecek vb ikram ediyorum kapıda ama yeri gelince şikayette ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTT' de 1 sene çalıştım stajyer olarak cidden çok ... adamlar var. Uğraşması zor vallahi öyle tiplerle kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

PTT' de 1 sene çalıştım stajyer olarak cidden çok ... adamlar var. Uğraşması zor vallahi öyle tiplerle kolay gelsin.

Düzgünü de var yamuğu da. Katılıyorum sana. Senin bu yorumunu da biri eksilemiş. Kesin "...." zamiriyle bahsettiğin ptt çalışanlarından biri eksilemiştir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

dostum bizim burada da bir bayan var ben senin postalarını getirmek zorundamıyım falan diyor ama bal gibi getirmek zorunda hatta 1-2 kişiye daha böyle yapmış bunu şikayet etmişler pttnin eposta şikayet sistemine yani epostadan ekstra olarak şikayet edebilirisin ve kardeşin yerine sen git de ki hayırdır böyle böyle yapıyorsun kimsin sen diye.Müdüre şikayet ettiysen kesin sorun çözülür 1-2 kere daha böyle olursa dava edebilirsin böylelerine yüz vermemek lazım 1-2 seneden sonra ptt kendilerinin sanıyorlar.

Ben elimden geldiğince yardımcı oluyorum numaranı ver ağır paketleri ben gelip alırım ( ptt dağıtım şubesi yürüme mesafesinde) diye gelince su,içecek vb ikram ediyorum kapıda ama yeri gelince şikayette ediyorum.

Telefonla arasa aşağı gel bile dese yardımcı olurum. Adamın elinde zaten sadece zarflar var. Mektup getirip götürüyor. Adam yarım dünya belli ki kimsenin dairesine çıkmıyor. Birde kendini haklı sanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

dostum bizim burada da bir bayan var ben senin postalarını getirmek zorundamıyım falan diyor ama bal gibi getirmek zorunda hatta 1-2 kişiye daha böyle yapmış bunu şikayet etmişler pttnin eposta şikayet sistemine yani epostadan ekstra olarak şikayet edebilirisin ve kardeşin yerine sen git de ki hayırdır böyle böyle yapıyorsun kimsin sen diye.Müdüre şikayet ettiysen kesin sorun çözülür 1-2 kere daha böyle olursa dava edebilirsin böylelerine yüz vermemek lazım 1-2 seneden sonra ptt kendilerinin sanıyorlar.

Bu yüzden kısmı de olsa özelleştirme şart.. adamların genel müdür daha çok forsu oluyor nerdeyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackSea99

quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

PTT' de 1 sene çalıştım stajyer olarak cidden çok ... adamlar var. Uğraşması zor vallahi öyle tiplerle kolay gelsin.

Düzgünü de var yamuğu da. Katılıyorum sana. Senin bu yorumunu da biri eksilemiş. Kesin "...." zamiriyle bahsettiğin ptt çalışanlarından biri eksilemiştir :D

Kimin beni eksileyip eksilemedigi umrumda degil hocam..Konuya gelirsek her kurumda boyle curuk elmalar cikar ama bu durum pttde normalin kat ve kat fazlasidir kim ustune alinirsa alinsin gercek bu sizede allah kolaylik versin hayirli geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtıcalar taşeron oldukları için ne yazık ki özen göstermiyorlar

• Güncellemeleri ekledim arkadaşlar.
    Bundan sonra yurt dışından aldığınız postaları Gümrük Genel Müdürlüğünden alacaksınız denildi. Var mıdır bunun aslı? Nereden kontrol edebilirim?
  • quote:

Güncellemeleri ekledim arkadaşlar.
    Bundan sonra yurt dışından aldığınız postaları Gümrük Genel Müdürlüğünden alacaksınız denildi. Var mıdır bunun aslı? Nereden kontrol edebilirim?

Tabiiki var, eğer belirli gümrük şartlarını aşıyorsan vergi ödeyeceksin. Sanırım yılda 5 kez ve her ürün için 150 euro ve üstüydü sınır. Sonrasında topkapı (sen nerde oturuyorsun bilmiyorum) genel dağıtım merkezine gitmen için kağıt gelecek evine, o kağıtla gümrüklü mallar bölümüne gideceksin, memur paketini bulacak, içini senin yanında açacak değerine bakacak, sonra gerekirse sana vergi çıkaracak ödersen paketini alacaksın ödemezsen geri gidecek, veya devlete kalacak.

Sana ilk mesajımı bu manada yazmıştım, yani o sevmediğin postacıyı çıkarların için arayacaksın sanırım

• Şikayet et hocam, başıma geleni anlatıyım ben de müsadenle.

İşe başlayacağım yazı bekliyorum ha geldi ha gelecek yok, en sonunda dayanamadım gittim bakanlığa yazıyı eve göndermişler 15 gün önce, ki evde hergün biri var postayı bekliyoruz ailece. Ben işimi hallettim ama o sinirle oradan çıkıp doğru PTT genel müdürlüğüne gittim, şahıs sözde evi bulmuş zile basmış kimse yokmuş! Kapıya etiket yapıştırması gerekiyor taahhütlü yazı çünkü. Eve gittiğini kanıtlamak için de postacılar ya elektrik ya da su abone numarasını kayıt ederler, genel müdürlükte inceledik oraya bir numara karalamıs alakası yok bizim abone numaralarıyla. Şikayet ettik, hatta ordakiler de ilk şikayet eden siz değilsiniz falan dedi bu şahsı, ilgileneceklerini söylediler. 1 hafta sonra başka postacı gelmeye başladı, tekrar pttye gittim şahsın görev yerini değiştirmişler. Çok şükür işini düzgün yapan bir postacımız var artık. Şu ülkede herkes işini düzgün yapsa zaten bir çok şey aşılır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

quote:

Güncellemeleri ekledim arkadaşlar.

Tabiiki var, eğer belirli gümrük şartlarını aşıyorsan vergi ödeyeceksin. Sanırım yılda 5 kez ve her ürün için 150 euro ve üstüydü sınır. Sonrasında topkapı (sen nerde oturuyorsun bilmiyorum) genel dağıtım merkezine gitmen için kağıt gelecek evine, o kağıtla gümrüklü mallar bölümüne gideceksin, memur paketini bulacak, içini senin yanında açacak değerine bakacak, sonra gerekirse sana vergi çıkaracak ödersen paketini alacaksın ödemezsen geri gidecek, veya devlete kalacak.

Sana ilk mesajımı bu manada yazmıştım, yani o sevmediğin postacıyı çıkarların için arayacaksın sanırım

Bu gün 2 farklı postacı geldi. Artık kendileri nasıl işliyorlar bilmiyorum. Evime gelen paketler 3-5 lira değerindeki postalar. Vergi versem ne olacak, en fazla 1₺ öderim :) Ben Ordu da oturuyorum. Burada da varmış galiba ama araştırmadım dahaca. Muhtemelen oraya gider. Alırım oradan. Eğer bir sıkıntı daha çıkarmazsa daha karşılacağımızı zannetmiyorum.

Düzenleme: Senin dediğin başlıkla dava açarsam çalışana yaptırım uygulatmam mümkün müdür?
    Ayrıca bu vergilendirme şahıs adına mı yoksa ev adresine mi oluyor?
    Evde ki diğer bireyler adına değiştirebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea99 -- 18 Aralık 2014; 16:02:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eléctronics

Şikayet et hocam, başıma geleni anlatıyım ben de müsadenle.

Son dediğin cümleye yüzde bi' milyon katılıyorum. Diğer devlet dairelerinde de öyle. Adamların işine gelirse. İşten atılma durumu da yok kolay kolay. Acelen var, işinin olmasını istiyorsun. Mecbur dosyanın arasına 10-20 birşeyler sıkıştırıyorsun. Ve ya Marlboro, parlement filan koyuyorsun. Devlette durumlar böyle. Bir düzenleme gelse, zannetmiyorum işini adam gibi yapmayan kalsın!.

Düzenleme: Eğer bir sıkıntı daha çıkarsa bende yaptıracağım aynısını!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea99 -- 18 Aralık 2014; 16:00:47 >

• Birak simdi postaci mostaci cinden ne aliyorsun bu kadar onu merak ettik forumca

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Birak simdi postaci mostaci cinden ne aliyorsun bu kadar onu merak ettik forumca

Sırasıyla bir kaç tanesini söyleyeyim;
    Numaralı Kilit: Evde hoparlör kutum var. Çalışmıyor, içine bir kaç özel eşya koyabilirim diye düşünüyorum. Dışına da birkaç süsleme yapacağım. 1.19$
    Kablo toplayıcı tarzında küçük bir aparat: Her taraf kablo dolu. Aynı masada ders çalışıyorum. Toplu olması benim için önemli. 0.30$
    3.5mm Audio jack uzatıcı: Bunu tv ye kulak içi kulaklığımı bağlamak için kullanıyorum. Tv kulaklığımyok maalesef. 1.29$
    3.5mm Audio splitter: Yine aynı sebepten.
    Vakum poşeti :) : Dolabı düzenleme için.
    Usb led,
    Duvar için Sticker
    Çekmece düzenleyici
    Tv arkası için renk değiştirilebilir led
    Ve onun kumandası
    Günlük için defter
    Usb çoklayıcı
    Ve bunlar gibi ürünler. Bazılarından 2şer tane bazılarından 3er tane. Ama dediğim gibi fiyatları çok çok aman yüksek değil.

• quote:

quote:

Birak simdi postaci mostaci cinden ne aliyorsun bu kadar onu merak ettik forumca

Numaralı Kilit: Evde hoparlör kutum var. Çalışmıyor, içine bir kaç özel eşya koyabilirim diye düşünüyorum. Dışına da birkaç süsleme yapacağım. 1.19$
    Kablo toplayıcı tarzında küçük bir aparat: Her taraf kablo dolu. Aynı masada ders çalışıyorum. Toplu olması benim için önemli. 0.30$
    3.5mm Audio jack uzatıcı: Bunu tv ye kulak içi kulaklığımı bağlamak için kullanıyorum. Tv kulaklığımyok maalesef. 1.29$
    Usb led,
    Duvar için Sticker
    Çekmece düzenleyici
    Ve onun kumandası
    Günlük için defter
    Usb çoklayıcı
    Ve bunlar gibi ürünler. Bazılarından 2şer tane bazılarından 3er tane. Ama dediğim gibi fiyatları çok çok aman yüksek değil.

Anladigim kadariyla çok sabirli bir insansiniz ben bir kere çinden siparis verdim hergun ptt sitesine bakardim gelmişmi diye

• quote:

quote:

quote:

Usb led,
    Duvar için Sticker
    Çekmece düzenleyici
    Ve onun kumandası
    Günlük için defter
    Usb çoklayıcı

Anladigim kadariyla çok sabirli bir insansiniz ben bir kere çinden siparis verdim hergun ptt sitesine bakardim gelmişmi diye

Aslında sabrım sıfırdır fakat alıcı koruma desteği sayesinde biraz daha rahatlıyorum. Eğer alıcının koruma desteği bitmeye yaklaşırsa (Gün olarak) satıcı ile irtabata geçiyorum hemen, Böylelikle problemleri en aza indirgemiş oluyorum.

• ben telefonla bilgilendiriliyorum güvenliğe bıraktırıyorum kargoları en iyisi bu..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.