Şimdi Ara

DOA (Hem e-cüzdan hem geri dönüşüm) | Resmi Kurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
5
Favori
977
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Twitter'da gördüm Türkiye Çevre Ajansı DOA adıyla bir uygulama yapmış. Diğer ülkelerde olan pet, cam, alüminyum gibi kapları geri dönüşüm kiosklarına götürüp iade alıyorsunuz. Şu an galiba Sakarya'da varmış sadece. Cüzdan özelliği Birleşik Ödeme altyapısında.

Sakarya'daki noktalar şöyle kabaca
    DOA (Hem e-cüzdan hem geri dönüşüm)  | Resmi Kurum

Bakılırsa iadeler az çünkü yasa yürürlüğe girmedi. Direkt biz tüketici olarak şu an depozito ödemiyoruz bu kaplar için ama olacak önünde sonunda.

Gördüğüm video https://x.com/stockabibak/status/1895104137513079296?t=N3qRkhFjJ4xDw2KTdNKikg&s=19

Bakanlık duyurusu:
    csb.gov.tr
    BAKANLIK, DEPOZİTO SİSTEMİYLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI
    https://csb.gov.tr/bakanlik-depozito-sistemiyle-ilgili-merak-edilen-sorulari-yanitladi-bakanlik-faaliyetleri-40465

Resmi Hesap:https://x.com/csbgovtr/status/1878348991319994513?t=KGGtvv5Aus1kZkpbdNTQ5A&s=19

Uygulama indirmek için;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feedyourhead. -- 28 Şubat 2025; 11:38:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sakarya pilot il seçildi yakında tüm şehirlere gelecektir. Fakat şöyle bir sıkıntı var; sadece DOA logolu ürünleri kabul ediyor ve karşılığında verdiği uğraşmaya değmeyecek miktarda bir bakiye. Plastik 25, cam 50 kuruş...

• H A N kullanıcısına yanıt

nakit para vereceklerine, 20 tane şişeye 1 basımlık ulaşım parası yükleme şeklinde olsa talep olurdu. 1 tane ekmek 15tl. 1 ekmek için 60 tane şişe lazım  

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Eninde sonunda iş Almanya sistemine dönecek. Satın alım yapılırken ekstra depozito ücreti yansıtılacak (örneğin 3 TL). Makineye atınca da paranı geri alabileceksin. Almanya'da herkes bu şekilde şişelerini atıyor. Atılmayanları da sokaklarda toplayıp geçinenler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞİŞE işi çok iyi olacak.. cılgın malıyet var.. boşa gidiyor.. hiç degılse plastıklerı yıllardır toplayanlar var

bedavaya bıle evde bırıktırıyordum markete goturuyordum cam atık

personel gecen ne dese begenırsınız

abı sen ugrasıyorsun da bız onları dırek çöpe atıyoruz zaten dedi.. olay görüntü yani

• omer14 kullanıcısına yanıt
    Çoğu yerde maalesef öyle. İş yerinde ayrı kutular var ben ayrıştırıp atıyorum da toplarken direkt çöple karıştırorlar muhtemelen. Evde olanları belediyenin atık kutusuna atıyorum camlar için de ayrı bir kumbara var ama kaynakta ayrışanı geri dönüştürüyorlar mı zaten o önemli.

• Logosunda Google Chrome'dan esinlenilmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çevrenizde geri dönüşüm malzemesi toplayan yerler olabilir. Onlara giderseniz muhtemelen daha fazla verirler. Kullanılmış okul kitaplarını vs tartarak alıyorlar

• Aslında çok güzel bir uygulama para mantığıyla bakmak yerine çevre içinde bakalm. Hepimizin evlatları var onlar geleceğimiz ne yazık ki bu çöpler de geleceğimiz

• Evet fiyat olarak düşük ama çocukları teşvik eder bence...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.