Şimdi Ara

Periyodik bakım sonrası gerçekten performans artıyor mu? Yoksa Psikolojik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır okurum. Periyodik bakım sonrası aracın performansının arttığını söylerler hep. Bazıları ise buna katılmaz , değişen bir şey olmadığını söyler. Ben deneyim etmedim bu ilk arabam ama 1 ay sonra tadacağım o duyguyu  şuan bütün filtrelerim yan sanayi. Mazottan , havaya kadar hepsi yan sanayinin de yan sanayisi. Yağıda motül koyunca performans artar diye düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu arada 1000 km sonra eski haline döndüğü doğru mu?  

• Performans artigina şahit olmadim,ama yakit konusunda ve sessizlik konusunda ufak bi oynama olur.Aracini seven biri herşeyin orjinalini kullanir.Bilinmedik parcalar kullanildigi taktirde tüketim sessizlik bekleme hele ki aracda turbo varsa ozaman daha kötü sonuclar elde edersin
  • Hantal bir otomobilde fark hissedilir. Eski otomobilim tüplüydü (54 beygir 80 tork) ve hava filtresi tıkalıyken patinaj bile çekemezdi. Referans aldığım yokuşu Castrol yağ ile 4. vitesle başlayıp ortalarda 2. vitese düşerken PO yağ ile yokuşun sonunda 3. vitesin en alt devrinde olduğumu görmüştüm.
  • Yağ kalitesi ve hava filtresinin temiz gözeneklerin acık oluşj hissedilir fark eder. Lakin motorun sıkıştığı rampa, yük, klima kullanımı, alt devirlerde toparlanma gibi durumlarda ivmelenme veya hızını gec kaybetme gibi artıları olur. Özellikle 0 km de ki yağ ile 15 bin km de ki yağa göre elbette motorda bir miktar sessizliğe ve daha az titreşime sebeb olucaktır.
  • aracınızda şuan bayağı kalitesiz filtreler varsa daha beklemeyin şimdiden bakımını yaptırın mann filterla.

• Bu benim de inanmadığım bir hurafeydi . Bakımdan tam çıktım 200 metre sonra taksicinin yolcu indiresi geldi onun arkasında kaldım . Sola doğru manevrayla kendimi yola atmak istedim . Normal bir sürüşten farklı olacağını veya bir şeyler değişeceğini düşünmüyordum fakat araba bir anda inanılmaz seri atıldı . Açıkçası biraz şaşırdım .
  • Motor yağı, hava ve yağ filtresi gibi parçalar değişince aracın çalışmasında bir iyileşme hissedilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burun deliğinden birine pamuk tıka ve o şekilde 1-2 saat dolaş. sonra pamuğu çıkart , nasıl dünya varmış değil mi. işte hava filtresi de böyle. Kaldı ki yağ ve yağ filtresi de değişiyor.

• Ben bariz fark olduğunu düşünüyorum.
  • 1.3 multijette bariz farkediyor
  • Eskiyen yağın basıncı düşer , koyulan yeni yağın basıncı daha fazladır , ve araba elbette daha iyi gaz yer , iyi giden arabanın frenleride iyi tutar farkedenler olmuştur illaki  

• Ayrıca araç yıkandıktan sonra da sessizleşir. bunu da not edelim :)

• helsloot kullanıcısına yanıt

hocam bakımı yapılan iyi giden arabanın freninin daha iyi tutmasının nedeni nedir. kusura bakmayın bağlantı kuramadım.

fren bakımı yapılmadan bunu söylediğinizi düşünerek yazıyorum.

• Senkei kullanıcısına yanıt

Westinghouse daha iyi çalışıyor , ben her periyodik bakım sonrası frenin hep daha iyi tuttuğuna şahit oldum

• helsloot kullanıcısına yanıt

Psikolojin cok bozulmuş öyle her bakim sonrasi fren woww muhteşem tutuyor diyipde insanlari kandirma bari:) desene her bakim sonrasi frenler fren hidroliğii yenileniyor. Abi şakamisiniz

• Senkei kullanıcısına yanıt

Arkadaşin durumu iyi değil bakma sen:)

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Yav arkadaşım teknik bilgin yok konuşup durma , westinghouse sistemindeki hava nerden geliyor sence ??? manifolttan geliyor , manifolta hava nerden geliyor hava filtresinden, değişen temiz hava filtresi ile motora daha fazla hava girişi oluyor ve westinghouse sistemi de havayı daha iyi basıyor , sen bunu bilmiyorsan otomobil bölümüne hiç yazma !

Westinghouse Fren Sistemi Nasıl Çalışır? 

Motor çalışması ile birlikte, westinghouse fren sistemi devreye girmektedir. Motor çalışmadığı durumlarda ise kapalı konuma gelmektedir. Bu nedenle motor çalışmazken pedal kullanımı daha sert olmaktadır. Fren servosu bozulması ile birlikte fren desteklemesi çalışmaz ancak fren sistemi çalışmaya devam eder. Bu noktada frene basmak eskisi kadar kolay olmayacak ve sertleşecektir. Peki, Westinghouse sistemi nasıl çalışır?

Fren pedalı ve fren servosu belirttiğimiz gibi westinghouse fren merkezi ile birlikte çalışma sağlar. Fren pedalın üzerinde yapılan itme hareketi ise itme çubuğu olan valf kontrol çubuğu ile birlikte fren servosunun tam orta noktası üzerinden iç bölümüne doğru girer ve içeri de yer alan diyafram yapısına bağlanmış olan diğer itme çubuğunu iter. Diyaframda yer alan bu itme çubuğunun çıkış ucu, westinghouse fren merkezi silindirindeki pistonu hareket ettirir. Westinghouse yapısında yer alan diyafram plaka, kauçuk ve hava geçirmez bir malzemeden yapılmıştır. Bu diyafram westinghouse fren sistemini ikiye bölmektedir. Bazı araçlarda westinghouse fren gücünü daha da artırmak için çit diyafram yapısında yer almaktadır. Pedal tarafında yer alan oda basınç odası olarak, fren pedalına basılması halinde giriş çubuğunun, bir valf açmasıyla atmosfer basıncını bu oda içerisine alır. Alınana bu hava westinghouse fren merkezine iletilir. 

Vakum sistemi, benzinli araçlar içerisinde emme manifoldundan hortumla elde edilmektedir. Motor çalışması ile birlikte vakum sistemi de oluşur. Bu sayede vakum pedalı da yumuşamaya başlar. Vakum pompası motordan dairesel bir hareket alarak içerideki havayı vakumlamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 11 Kasım 2021; 16:19:25 >

• arabayı yıkadıktan sonra olan performans artışı psikolojik

• tabii ki hem yakıt düşüyor hem de performans artıyor örneğin bakımdan önce 6.7lt yakan 1.4d4d corolla terra bakımdan sonra 5.5’e düştü rampda gaz isteyen araç sabit gazda rampayı çıkıyor artık. benzinli araca gelirsek lpg’li olanlarda çok fark etmiyor ama düz benzinlilerde baya fark olduğunu söyleyebilirim bakımdan önce 12lt yakan 1.4 100hp honda city bakımdan sonra 8lt tüketti şu an bakım zamanı yaklaştı 9.2lt yakıyor. bakım hem yakıtı hem de performansı baya etkilemektedir. fakat gözlemlediğim kadarıyla bazı araçlarda oluyor bu lpg’li 1.4t 140hp astra j’de bakım öncesi 10.2lt tüketirken bakımdan sonra 8.7’ye düştü fakat performans gram değişmedi
  • Depoyu fulledikten sonra artan performans peki halis mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.