Şimdi Ara

Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
147
Favori
59.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
462 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce bu konuda açılmış iki konu:

    https://forum.donanimhaber.com/ozel-hastanelerde-cok-para-odemeyin--137290134


    https://forum.donanimhaber.com/ozel-hastanelere-odenen-fazla-ucreti-geri-alma--137479136#137479136


    SGK ile anlaşmalı hastanelerde yapılan fahiş fiyatlandırmalardan mağdur olan arkadaşlara çözüm yöntemini anlatacağım. Özellikle doğum gibi yüksek tutarlı operasyonlar için bu anlatacaklarım çok önemli.

    SGK ile anlaşmalı bir özel hastanede eşim doğum yaptı. Bulunduğumuz çevrede tek özel hastane olduğu için mecbur bu hastaneye geldik. Fiyatta sadece 100 tl indirim yaptılar ve bu indirim yüzünden bize fatura verilemeyeceğini söylediler. Son derece memnun kaldığım hastaneyle böylece bir savaş başlamış oldu.

    Maliye mezunu olduğumu söyledim ve fatura vermeme gibi bir şansları olmadıklarını söyledim. Nereye isterseniz şikayet edebilirsiniz dediler. Direkt üslupları buydu. Hiç şikayet etme uğraşma gibi bir amacım yoktu ama bu sayede çok şey öğrendim.

    Öncelikle bin bir ısrarla fatura aldım. Yaptıkları indirimi geri verdim. Ama faturada hiçbir bilgi yoktu. Yapılan işlemlerin detaylı fatulandırılmasını istedim. SUT bilgileri yer alan faturayı aldım. Bu faturada her işlem detaylı yazıyor. Bu işlemleri SGK'nın websitesinde bulunan ekrandan en fazla ne kadar ödeyeceğinizi hesaplayabiliyorsunuz.
    https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/ilaveUcretHesaplama.faces

    Detaylı faturaya baktığımda şok oldum. Çünkü hiç kullanılmayan şeyler kabartılmış, abartılmış, kafalarına göre eklemişler. Sırf belirledikleri tutara çıkabilmek için rastgele faturalandırma yapmışlar. Örneğin oda süsleme yazmışlar odada sabit duran süsleri bize satıyormuş gibi göstermişler. Bir tane verdikleri şeyleri 40'lı paket girmişler. Bir kez yemek getirip 6 öğün yemek göstermişler vs. vs. Bunun gibi onlarca kalem var.

    Tüm bunları fark ettiyseniz nereye ve nasıl şikayet edebilirsiniz bunlara geçelim.

    1- SGK Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine yazılacak dilekçe: Hastane sizden fazla ilave ücret aldıysa aldığı ilave ücretin 2 ila 5 katı kadar tutarla cezalandırılır. Dilekçenizde detaylı faturayı ek tutun ve durumu bildirin. SGK size iade sağlayamaz ama iade hakkınızın olduğunu belirterek hastaneye 5 katı ceza yazar.

    2- Tüketici Hakem Heyetine Başvuru: SGK'dan gelen cevabı ek tutarak hakem heyetine bu durumu anlatan bir dilekçe ile başvurun. SGK cevabi yazıda iade hakkınızın olduğunu belirttiğinden hakem heyeti sizi haklı bulacaktır.

    Not: Hastane sizden bir sürü imza alacak, "SGK'ya başvurmayacağım", "Ödediğim ücretin iadesini istemeyeceğim." gibi bir sürü imza. Hukuken bu imzaların hiçbir manası yok. Dürüstlük ve iyiniyet kurallarına uymadığından bu imzalar mahkeme ya da hakem heyeti nezdinde kabul görmeyecektir. Hastane yaptığı dalaverenin farkında ve kılıfına uydurmaya çalışıyor.

    Hakem heyetinden gelen cevapla icra yoluyla ödediğiniz fazla tutarı alabilirsiniz. Ama iş burada benim için bitmedi. Adamlar giderlerini o kadar yüksek göstermiş ki bu faturada kaçırılan vergi beni rahatsız etti. Hem bulunduğum ilin Vergi Denetim Kuruluna şikayet dilekçesinde bulundum, hem de faturayı resmen sattıkları için usulsüzlük cezası kesilmesi için Vergi Dairesi Başkanlığına şikayet ettim.

    Milyonlarla oynayan adamların devletten vergi kaçırmak bir yana hastaların üzerinden ekstra ekstra para kazanmalarına acayip tilt oldum ve tanıdığım o hastanede doğum yapan herkese bu yöntemi anlattım. Adamlar o kadar para kazanıyor ki ödedikleri cezalar koymuyor ve bu durumu fark eden hasta sayısı yüzde 1 bile değildir. Herkes ödüyor çıkıyor.

    Bu durumda olan ve aklına bir şey takılan varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    Bu hastanenin minareye uydurmaya çalıştığı kılıf:

    Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi)

    Bu SGK'nın yaptırım yazısı:

    Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi)

    Bu Tüketici Hakem Heyetinin kararı:

    Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goudelock -- 20 Ağustos 2019; 15:30:38 >







  • Geçen sene başıma geleni söylüyorum, Türkiye'nin en tanınmış özel hastanelerinden birine kalp krizi geçiren yakınımız için acil girişi yaptırdık girerken bize tedavilerin ücretli olacağını kabul ediyorsak imza atmamiz gerektiğini ondan sonra tedaviye başlayacaklarini söylediler. Acil girişi yapanlardan ücret alınmadığını biliyordum ama durumun aciliyeti olduğu için ödeme ile ilgili birkaç soru soruphemen imza attım. 3 gün sonra taburcu edildik o ara ben araştırma yaptım ve ücret ödememem gerektiğini öğrendim. Yoğun bakımda elime bi kağıt verildi ve muhasebeye yönlendirildim. Ücret konusunu konuşmak için odaya girince adam hemen başladı yalanlara, ödeyeceğiniz tutar şu kadar ama efendim biz size bi iyilik yapıp fiyatta indirimde bulunacağız ama bunun karşılığında fatura veremeyiz vs vs şeyler söyledi. Ben dedim ki indiriminizi kabul etmiyorum bana asıl miktarı fatura edin ben onu ödeyeceğim diye. Sonra bana ama fatura edemeyeceğimiz ek harcamalar oldu onlar için sizden bi 400 lira almam lazım dedi. Dedim onlar için bi belge düzenlerseniz öderim tabi ne demek. Bir kac mirin kirin etti ben bir görüşme yapicam faturalarla ilgili lütfen dışarda bekleyin dedi. 1 saat bekletti beni tabi o ara adam başkalarindan para topluyor cam oda olduğu için görünüyordu. En son kendim gittim dedim hasta yukarida bekliyor biraz acele edebilir miyiz diye, bana da simdi cevap geldi diye aldi beni içeri. Sonra bana borcunuz bulunmuyor yaptığımız 400 liralık alışverişi size hediye ediyoruz vs dedi. Yüzüne nefretle baktım şerefsizin. Ve inanin muhasebe bölümünde bekleme alanında onlarca insan kendilerine söylenecek yalanların farkında olmadan bekliyordu.

    Sonra şikayet etmedim bi yere. Diyorum ya Türkiye'nin en tanınmış hastahanelerinden birinin şubesi. Malesef ülkenin durumu bu. Hastahanelere bile güvenemiyorsunuz. Benim ne kullanilan ilaçlara ne de doktorların hipokrat yeminine uyduklarına zerre güvenim yok. Aklı olan sağlık sisteminin insafına kalmamak için vücuduna iyi bakar. Hasta olduktan sonra yaşayacağıniz çaresizliğin tarifi olamaz.
    isim vermek istemiyorum ama kurabiyesiyle ünlü bir hastaneyle davalı olucam yakında mahkemem açılmış olucak. Araç dışı trafik kazası nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığım bu hastane, acil hastasından para alamadığı için tedavilerimi ameliyatlarımı görmezden gelip gerekli tetkikleri mr'ları yapmadan, iyileşecek diyerek taburcu etmiş. Bunun dolayısıyla sakat bi şekilde taburcu edildim hatta beyin kanamam bile devam ederken taburcu edildim. Kapalı olarak yapılabilecek ameliyatlarım açık ameliyatlara döndü. Yakında bir video hazırlayıp paylaşıcam sosyal medyada ve forumda.
    Dediklerinize katılmakla beraber şurda şu yanlışı düzeltmekte fayda var. Hipokrat yemini doktorla arasında olan bir bağ yani yemindir. Hastanın hayatı ve sağlığı ilgili bir yemindir. Hastanenin ticari yada kurumun para alması ve ticarete dökmesi ile hipokrat yemini arasında bağlam yoktur. Belki yakınızı tedavi doktor-çalışanlar sadece işini yapıyordur. İşte bu algı ve düşünçe sağlık çalışanlarına şiddeti artırıyor.
    Hocam, hipokrat yemini falan hikâye. Arkadaşımın ablasının anlattığı şeyler şok etti beni:

    Yeni doğmuş çocuğu küvezden çıkarırken yere düşüyor hemşire ve kafası yere çarpıyor, çocuk ölüyor maalesef. Ailesine de “Ölü doğum” yaptığını söylüyorlar. Bunu söyleyenler doktor ne yazık ki.

    Diğer bir vakıa ise: bizzat arkadaşımla konuşurken şahit oldum. Arkadaşım, tanıdığı bir yerde 1 haftalık hemşireye ihtiyaç olduğu için kendilerini çağırdıklarını anlattı bana. Ben de dedim ki, tabii ki git ve yardımcı ol. Daha ilk iş gününden bana şunları anlattı: Bir hastanın kanı alınması gerekiyor, şeker değerlerine bakılması söyleniyor. Tabii arkadaşım yapıyor bu işi. Her neyse, hastanın şekerinin tam bilmiyorum ama 200’lerde olduğunu söylüyor doktora. Doktor da, “Öyle olmaz, bir daha bak,” diyor. Tekrar ölçüyor arkadaşım, sonuç yine aynı. Her neyse, doktora söylüyor bunu. Doktor da hastaya, “Kan şekeriniz gayet normal, 100 falan diyor”. Arkadaşım da bizzat bunu görüyor, akşamında da bana anlatıyor.

    Kısacası: Hipokrat yemini vs. tamamen kişiye kalmış. Para için her şey yapılıyor bu ülkede.

    Ömer Korkmaz diye biri var YouTube’da, yeraltının (mafya, suikast vs) sırlarını açıklıyor diye bir video serisi var, gazeteciye röportaj veriyor. Açın izleyin ve görün karanlık tarihimizi. Adam hapisteyken savcıyı arayıp “Beni yarın çıkarın,” diyor ve ertesi gün tahliye ediliyor. Şöyle söylüyor sonra: “Paranın olduğu her yerde her şey olur.”
    Antalya Manavgat eslem hastanesine gece acile gittik her seferinde serum tahlil yapıldı hiç ücret ödemedim, ertesi gün dahiliye muayenesi oldum ultrason için ekstra ücret ödemedim,
    İstanbul dışında ilk kez hastaneye gittim istanbulda bizi mi yiyolar anlamadım. 10 liralık seruma 100 lira ücret iğneye 50 lira ücret her hastanenin ücreti farklı.
    İstanbul’da iki tane hastane var mesela seçtiğin 3 branşta MR filan hersey için de full ücretsiz muayene oluyorsun, artık sisteme ne girdikleri belli değil SGK dan kim bilir ne alıyorlar.

    bu kadar büyük paranın döndüğü ama bu kadar düzensiz , kontrolsüz bir sistem başka biyerde yoktur, Sağlık sistemi şeffaf değil, ortada büyük para dönüyor, özellikle büyük zincir hastaneler fena götürüyor, memorial MR için bin tl aldı ya, diğer hastane ücretsiz çekerken
  • Güzel bir konu tsk ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi)

    Hocam bende aynı işlemleri yapıcam ama bu fatura ile olur mu? Yoksa hastahaneden daha farklı bir fatura almak mı gerekli?

    Siteye göre en fazla 56 tl alabilirler ancak ben 205 tl ödedim. Fatura 190 tl’lik çünkü 15 tl devlete ödenen katılım payıymış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 19 Ağustos 2019; 10:0:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sünnetçi34



    Hocam bende aynı işlemleri yapıcam ama bu fatura ile olur mu? Yoksa hastahaneden daha farklı bir fatura almak mı gerekli?

    Siteye göre en fazla 56 tl alabilirler ancak ben 205 tl ödedim. Fatura 190 tl’lik çünkü 15 tl devlete ödenen katılım payıymış
    SGK ile anlaşmalı bir hastane mi hocam? SUT bilgisi yer alıyorsa alabilirsin. Yapılan işlemin adı yazıyorsa ve tek işlemse yine alabilirsin.




  • Yav o değilde başka birşey sorucam ben şimdi cumartesi acile gittim tedavi oldum rapor almayı unuttum acaba bugun aynı hastaneye gitsem alma imkanım varmıdır acaba o güne sonuçta girişim var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kolan Hastanesi mi? Allah affetsin ama tam bir kazıktır.
  • seni tebrik ve taktir ediyorum. Herkesin senin gibi hareket etmesi dileği ile...
  • Hocam merhaba, öncelikle Allah bağışlasın. Bizim bebeklerden birine kalp doktoru bakacak diye 200 lira para aldılar bizden. Bu yasal mıdır peki? Bebeğimiz hala küvezde, 2 kere doktor geldi. Toplam 400 lira.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğum parasına doğum sonrası aşıları, tahlilleri ve kontrolleri dahildir. Ha çocukta olağandışı bir durum vardır, ilave tetkik ve tanı işlemi yaparlar o başka.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgilendirme için çok teşekkürler. Gayet faydalı ve üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
    Yeni doğan çocuğum yok, hatta eşim gebe bile değil, ancak hep içime dert olmuştur bu özel hastanelerin insanları söğüşlemesi.. Başıma böyle bir adilik gelirse aynı yolu izleyeceğim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene başıma geleni söylüyorum, Türkiye'nin en tanınmış özel hastanelerinden birine kalp krizi geçiren yakınımız için acil girişi yaptırdık girerken bize tedavilerin ücretli olacağını kabul ediyorsak imza atmamiz gerektiğini ondan sonra tedaviye başlayacaklarini söylediler. Acil girişi yapanlardan ücret alınmadığını biliyordum ama durumun aciliyeti olduğu için ödeme ile ilgili birkaç soru soruphemen imza attım. 3 gün sonra taburcu edildik o ara ben araştırma yaptım ve ücret ödememem gerektiğini öğrendim. Yoğun bakımda elime bi kağıt verildi ve muhasebeye yönlendirildim. Ücret konusunu konuşmak için odaya girince adam hemen başladı yalanlara, ödeyeceğiniz tutar şu kadar ama efendim biz size bi iyilik yapıp fiyatta indirimde bulunacağız ama bunun karşılığında fatura veremeyiz vs vs şeyler söyledi. Ben dedim ki indiriminizi kabul etmiyorum bana asıl miktarı fatura edin ben onu ödeyeceğim diye. Sonra bana ama fatura edemeyeceğimiz ek harcamalar oldu onlar için sizden bi 400 lira almam lazım dedi. Dedim onlar için bi belge düzenlerseniz öderim tabi ne demek. Bir kac mirin kirin etti ben bir görüşme yapicam faturalarla ilgili lütfen dışarda bekleyin dedi. 1 saat bekletti beni tabi o ara adam başkalarindan para topluyor cam oda olduğu için görünüyordu. En son kendim gittim dedim hasta yukarida bekliyor biraz acele edebilir miyiz diye, bana da simdi cevap geldi diye aldi beni içeri. Sonra bana borcunuz bulunmuyor yaptığımız 400 liralık alışverişi size hediye ediyoruz vs dedi. Yüzüne nefretle baktım şerefsizin. Ve inanin muhasebe bölümünde bekleme alanında onlarca insan kendilerine söylenecek yalanların farkında olmadan bekliyordu.

    Sonra şikayet etmedim bi yere. Diyorum ya Türkiye'nin en tanınmış hastahanelerinden birinin şubesi. Malesef ülkenin durumu bu. Hastahanelere bile güvenemiyorsunuz. Benim ne kullanilan ilaçlara ne de doktorların hipokrat yeminine uyduklarına zerre güvenim yok. Aklı olan sağlık sisteminin insafına kalmamak için vücuduna iyi bakar. Hasta olduktan sonra yaşayacağıniz çaresizliğin tarifi olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 20 Ağustos 2019; 13:3:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

    Hocam merhaba, öncelikle Allah bağışlasın. Bizim bebeklerden birine kalp doktoru bakacak diye 200 lira para aldılar bizden. Bu yasal mıdır peki? Bebeğimiz hala küvezde, 2 kere doktor geldi. Toplam 400 lira.
    Yenidoğandan ilave ücret alınmaz hocam. Geçmiş olsun bebeğiniz kaç haftalık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Geçen sene başıma geleni söylüyorum, Türkiye'nin en tanınmış özel hastanelerinden birine kalp krizi geçiren yakınımız için acil girişi yaptırdık girerken bize tedavilerin ücretli olacağını kabul ediyorsak imza atmamiz gerektiğini ondan sonra tedaviye başlayacaklarini söylediler. Acil girişi yapanlardan ücret alınmadığını biliyordum ama durumun aciliyeti olduğu için ödeme ile ilgili birkaç soru soruphemen imza attım. 3 gün sonra taburcu edildik o ara ben araştırma yaptım ve ücret ödememem gerektiğini öğrendim. Yoğun bakımda elime bi kağıt verildi ve muhasebeye yönlendirildim. Ücret konusunu konuşmak için odaya girince adam hemen başladı yalanlara, ödeyeceğiniz tutar şu kadar ama efendim biz size bi iyilik yapıp fiyatta indirimde bulunacağız ama bunun karşılığında fatura veremeyiz vs vs şeyler söyledi. Ben dedim ki indiriminizi kabul etmiyorum bana asıl miktarı fatura edin ben onu ödeyeceğim diye. Sonra bana ama fatura edemeyeceğimiz ek harcamalar oldu onlar için sizden bi 400 lira almam lazım dedi. Dedim onlar için bi belge düzenlerseniz öderim tabi ne demek. Bir kac mirin kirin etti ben bir görüşme yapicam faturalarla ilgili lütfen dışarda bekleyin dedi. 1 saat bekletti beni tabi o ara adam başkalarindan para topluyor cam oda olduğu için görünüyordu. En son kendim gittim dedim hasta yukarida bekliyor biraz acele edebilir miyiz diye, bana da simdi cevap geldi diye aldi beni içeri. Sonra bana borcunuz bulunmuyor yaptığımız 400 liralık alışverişi size hediye ediyoruz vs dedi. Yüzüne nefretle baktım şerefsizin. Ve inanin muhasebe bölümünde bekleme alanında onlarca insan kendilerine söylenecek yalanların farkında olmadan bekliyordu.

    Sonra şikayet etmedim bi yere. Diyorum ya Türkiye'nin en tanınmış hastahanelerinden birinin şubesi. Malesef ülkenin durumu bu. Hastahanelere bile güvenemiyorsunuz. Benim ne kullanilan ilaçlara ne de doktorların hipokrat yeminine uyduklarına zerre güvenim yok. Aklı olan sağlık sisteminin insafına kalmamak için vücuduna iyi bakar. Hasta olduktan sonra yaşayacağıniz çaresizliğin tarifi olamaz.
    Hocam özel hastanelerin bir diğer kurnazlığı da acile giren hastalardan alınan ücretler. Hakem heyetlerinde onlarca dosya var. Herkes peşine düşmez diyerek pişkin pişkin alıyorlar bu paraları. Benim zihniyetime göre hasta insandan yapılan bu gasp kadar iğrenç şey yok.

    Acile giriş barkodunu saklayıp bununla hakem heyetine ve SGK'ya başvuru yapıldığında hastaneyi öttüreceklerdir. Ama dediğim gibi bu başvurular azınlıkta olduğu sürece bilmeyen insanımızı gasp etmeye devam edecek vampirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim anlamadığım bu adamlar fiyatı yüksek tutamıyorlarmı sonuçta özel hastane. Çıkar bir tane fatura %200 zamla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastane fiyatları cidden yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goudelock kullanıcısına yanıt
    Hocam hastahaneyi googleden aratınca çıkan ortaklarının isimleri bile yetiyor insanı şikayetinden vazgeçirmeye. Hastalar hasta yakınları suçsuzken suçlu duruma düşmektense Allah'a havale ediyorlar. Bence devlet de halk da farkında olup bitenin ama artık dokunulmazlar tabakasi var ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hhhmehmet

    Benim anlamadığım bu adamlar fiyatı yüksek tutamıyorlarmı sonuçta özel hastane. Çıkar bir tane fatura %200 zamla.
    SGK ile anlaşmalı özel hastaneler istediği gibi ücret alamıyor. Alabilecekleri maksimum tutar ilk yazıda verdiğim linklerde kontrol edilebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goudelock kullanıcısına yanıt
    Sgk anlaşmalı , sut bilgisi nedir hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam gece rahatsızlandı acile Üsküdar'da özel yunus emre hastanesine götürdük. İlk kez gittik oraya serum bağladılar 550 lira para aldılar. Fatura falan da vermediler. Bizimde telaştan aklımıza gelmedi fatura almak. Sabah çıkıp gittik. Tabi giderken çok pahalıymış burası muhabbeti yaptık. Bize göre ederi 150-200 dedik. Şimdi biz bir daha oraya gitmeyeceğiz . Bir seruma 550 alan bir hastaneye ikinci kez gitmek saçma olur. Bence özel hastaneler işi bilmiyor. Yakaladığına yaslıyor düşünmüyorki bir daha gelirlermi diye. Zengin adama koymaz diyeceksiniz ama şöyle birşey var zengin adam ful sigortalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.