14700K almaya değer mi?
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün sonra bir aksilik olmazsa kullanmış olduğum 13700KF işlemcim garantiden değiştirilip yenisi gelecek. Acaba bu işlemciyi hiç kullanmadan satıp üzerine biraz daha koyarak 14700K almaya değer mi? Normalde aralarında çok büyük fark olmadığı aşikâr, ancak almışken daha güncel bir işlemci almak istiyorum ama tereddütlerim var. Sizce oksidasyon sorunu anlamında daha dezavantajlı mı olur, yoksa herhangi bir fark olmaz mı? Oyunlarda çökmeler, mavi ekran hataları alanlar varmış ama ben sadece tek bir oyun oynuyorum ve bu oyun da epey eski bir oyun olduğu için işlemciye yükleniyor ancak öyle olsa bile pek ısınmıyor işlemci. 13700KF ile oyunda 50C oluyordu, yani 14700K alsam ortalama sıcaklığı yine 50C civarı olacak. Bunun dışında YouTube, Chrome kullanıyorum, o kadar. Almışken daha güncel, daha güçlü bir işlemci almam mantıklı olur mu, yoksa voltaj kaynaklı oksidasyon sorunu yaşama ihtimali artacağı için (artar mı bilmiyorum, bu konuda bir bilgim yok) böyle bir maceraya gerek yok mu?
Cevaplarınız benim için çok önemli, çünkü çok kısa bir zamanda bu dediklerimi uygulamam gerekecek. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, mutlu günler dilerim.
Termal macun değişimi sonrası siyah ekran hatası
Beyler herkese iyi geceler dilerim. Yaklaşık bir ay önce 13700KF+Asus Z790-A Prime Wi-Fi almıştım. 240 mm sıvı soğutucu var Corsair marka. Bilgisayarı aldıktan sonra hemen microcode güncellemesi yaptım ve yaklaşık bir ay kadar bilgisayarı kullandım. Oyun oynarken herhangi bir sıkıntı yoktu ama son bir haftadır oyun açıkken Chrome'dan oyuna döndüğümde bir iki saniye takılıyordu ama çok sorun etmedim.
Normalde masaüstünde 24-28C arasında sıcaklık alıyordum, oyunda da ortalama 60C sıcaklık değerleri görüyordum. Bugün işlemcinin termal macununu değiştirdim (MX-4 macun ile). Masaüstünde 23-27C arasında sıcaklık, oyunda ise ortalama 50C sıcaklık görmeye başladım. Yani sıcaklık değerlerinde iyileşmeler olduğu fark ettim ancak oyunu açtıktan iki dakika sonra bir anda ekran karardı ve zzzzzzzz şeklinde bir ses geldi, ekran siyahlaştı. PC resetleyip tekrar denedim ama aynı sorunu yaşadım. Termal macun değiştirdikten sonra olmaya başladı bu sorun. BIOS'u tekrar microcode güncellemesi yapıp denedim ama değişen bir şey olmadı. Sorun ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemcimde sorun olsa şimdiye kadar yapardı, bilmiyorum belki de sorun var.
Bu arada, işlemcinin garantisi 2028 yılına kadar görünüyor Intel'in sitesinde garanti sorgulama yaptığımda. Destek talebi açtım, sizce bundan sonra süreç nasıl ilerler? Herkese mutlu günler dilerim.
WhatsApp Outdated Hatası
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarda (Windows 11 64 Bit) WhatsApp uygulaması yüklü, ancak uygulamaya girdiğimde oturum kapanmış oluyor ve güncelleme var diye uyarı veriyor, uygulamayı güncelle'ye tıkladığımda Microsoft Store'a yönlendiriyor ve oradan güncelle diyorum ancak uygulamada hâlâ güncel görünmüyor ve uygulama güncelle yazısı geliyor. Bilgisi olan var mı?
10 Bin Lira Civarı Laptop Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım yerde bir arkadaş benden laptop tavsiyesi istedi, ben de sıcak fırsatlar başlığında ''Acer TravelMate P2, TMP215-53G'' isimli, i5 1135G7 işlemcili latopu gördüm, 10 bin liraya geliyor yaklaşık olarak. Sizin daha iyi bir alternatif tavsiyeniz var mı? Gündelik kullanım için lazım; film, Chrome, Youtube vs... Ram'i 16 GB olup da işlemcisi zayıf olmayan bir model olursa çok iyi olur, ben baktım ama bulamadım. Tavsiyeleriniz önemli olup duruma göre sipariş verebilirim.
İstanbul'da Üniversite Okumak
İstanbul'da özel üni yazıcam ama devam zorunluluğu istiyorlar %70 oranında. Çalışmadan taksitleri ödemem mümkün değil, çalışsam devamsızlıktan kalıyorum. Özel ünide okuyanlar devamsızlık konusunda okul adıyla bilgi verebilir mi arkadaşlar, çok memnun olurum.
Silinebilir.
Silinebilir.
YouTube için Video Kamera Önerisi
Herkese merhaba arkadaşlar. Yakın bir zamanda Youtube için kamera almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok açıkçası. Araştırdığım kadarıyla Nikon D5200 modeli iyi gibi geldi bana. Fotoğraf benchmark skorları tatmin edici gibi görünüyor. Ama istediğim iş için uygun mu, bilemedim, o yüzden sizlerin de fikirlerini almak istedim. İstediğim özellikler az çok belli, Youtube'a kaliteli video yüklemek yani. Bunu da size şöyle açıklayayım: tahta karşısında ders anlatırken yazıların okunur olabilmesi ve netleme açısından problem olmaması. Tabii videolar yeri gelecek 50 dakika da olacak, bu yüzden ne kadar boyutta bir hafıza kartı lazım, kullanılan makine kaç GB'ye kadar destek veriyor, o kadar süre çekim yaparsa problem yaratır mı vs... Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.
Herkese merhaba arkadaşlar. Yakın bir zamanda Youtube için kamera almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok açıkçası. Araştırdığım kadarıyla Nikon D5200 modeli iyi gibi geldi bana. Fotoğraf benchmark skorları tatmin edici gibi görünüyor. Ama istediğim iş için uygun mu, bilemedim, o yüzden sizlerin de fikirlerini almak istedim. İstediğim özellikler az çok belli, Youtube'a kaliteli video yüklemek yani. Bunu da size şöyle açıklayayım: tahta karşısında ders anlatırken yazıların okunur olabilmesi ve netleme açısından problem olmaması. Tabii videolar yeri gelecek 50 dakika da olacak, bu yüzden ne kadar boyutta bir hafıza kartı lazım, kullanılan makine kaç GB'ye kadar destek veriyor, o kadar süre çekim yaparsa problem yaratır mı vs... Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.
Silinebilir.
konu silinebilir, servise gitmiş.
Silinebilir.
Silinebilir, servise gitmiş.
İyi bir insan için yaşamak zor, ölmek kolay. |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.142
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 52.025 (Bu ay: 774)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.861 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic