Binbaşı
11 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme
Toplam: 155 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar aşağıdaki linkteki alman oto test sitesinde en iyi yalıtım sunan araçları bir araya getirdim. Bunlar sıralayıp güncelledim. Bazı araçlar 2012 ve 2013 olabilir. Ya üretimden kalkmış yada daha yenilenmemiş olabilir. Ama en azından kafanızda bir şablon olabilir. Bence şaşırtıcı sonuçlar var.

KAYNAK: https://www.adac.de/infotestrat/tests/auto-test/

B sınıfındaki 100km/h deki DB değerleri

B ve C sınıfındaki en iyi yalıtım testleri ve değerleri

C sınıfındaki 100km/h deki DB değerleri

B ve C sınıfındaki en iyi yalıtım testleri ve değerleri

Özellikle Seat beni şaşırttı. Leon ve İbiza bu kadar iyi değerleri olduğunu bilmiyordum. Ayrıca Süpriz araç i10 oldu. (Ayrıca i10 B sınıfı olmadığını biliyorum.)

Hayalkırıklığı uğratan birtek Yaris oldu.

No: Bu arada araçların hepsi benzinli ve 1.4-1.6 arası motorları seçtim. Ayrıca birkaç araç daha eklendi. Ve liste tam oldu gibi...
.
Carrefour 1299 lira şu an ve 1 tane kalmış. Acele karar vermem lazım. Çünkü her an gidebilir.

Şu an 102 ekran 100hz vestel,lg yada sony almak varken 127 ekran seg almak çok mantıklı geldi. Zaten şu an 7 senelik seg 82 kullanıyorum. Vadesinide doldurdu.

Aklıma takılan kutuda 400hz yazıyor. Ama arkadaki bilgilerde 50hz yazıyor. O zaman kutuda neden 400hz koymuşlar sanırım pazarlama taktiği en azından 100hz olsaydı tadından yenmezdi.

Bu arada internet için aşağıdaki ürünü almak gerekiyor. Bilginize...
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/vonets-wi-fi-adaptor-wireless-ethernet-cevirici-92440034

Fiat Avrupa'daki pazar kaybını engellemek için lüks modellere 12.3 milyar dolar yatırım yapacak. Lüks modelleri İtalya'da üretecek Fiat Punto modelinin yerine de yeni 500'ü ikame edecek.

Fiat İtalya'daki fabrikalarını canlandırmak için lüks otomobile 12.3 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

Bloomberg'in konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre yatırım Fiat Maserati ve Alfa Romeo modellerinin İtalya'da üretimine ağırlık verirken Fiat'ın 500 ve Panda modellerine de odaklanmasını sağlayacak.

Fiat özellikle Avrupa'da son yıllarda kayıplar yaşıyor. Şirket Avrupa'da üç yıl üst üste zarar etmişti. Fiat bu zararı lüks otomobillere odaklanarak kapamaya çalışacak.Fiat 2009'da Avrupa'da 0.3 olan pazar payını kaybetmeye başlamış bu pazar payı bu sene yüzde 6.2'ye kadar düşmüştü.

PUNTO YERİNİ YENİ 500'E BIRAKIYOR
Bu planın bir parçası olarak Fiat yeni 500, Alfa Romeo 4C ve Jeep modellerini gelecek yıl tanıtacak. Bu modellerin hepsi İtalya'da üretilecek. İhracat için düşünülen yeni Alfa Romeo Giulia sedan ise 2016'da İtalyan fabrikalarının üretim bandından çıukacak.

Fiat'ın 500 modeline odaklanmasıyla birlikte hatchback modeli Punto üretimine son vereceği de açıklandı. Volkswagen'in Golf modeliyle Punto ile rekabet eden Fiat yeni 5 kapılı 500'ler ile rekabete yeni bir boyut getirmeyi hedefliyor. Bu model üretim maliyetinin düşüklüğü sebebiyle Polonya'da üretilecek. 2005'te yenilenen Punto 2007'de Fiat'ın Avrupa satışlarının yüzde 31'ini oluşturuyordu.

Kaynak
Ne olduğunu kimse anlayamadı!

İnternet ortamını çalkalayan bu görüntülerde, 2 kişi hızla gelen kamyonun altında kalmak üzereyken, bir anda...

Eğer bu gerçekse aramızda uzaylılar yada doğaüstü güçleri olan insanlar dolaşıyor. Farkındaysanız bu tarz olaylar artmaya başladı.

http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Ne-oldugunu-kimse-anlayamadi--OOfXCYblSWT8.html
DEVLERE NE OLUYOR?

Japon otomobil üreticisi Honda, dünya genelinde 646 bin adet aracını teknik sorun nedeniyle geri çağırma karar aldı.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da satılan Honda'nın Fit ve Jazz modellerinin geri çağrıldığı belirtilerek, karardan İngiltere'de 171 bin 372, ABD'de ise 140 bin aracın etkileneceği ifade edildi.

Açıklamada, geri çağırma kararının araç pencerelerinin açma ve kapama sisteminde oluşan hata nedeniyle alındığı bildirildi.
İngiliz The Times gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde ise bu teknik hatanın Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bir çocuğun ölümüne neden olduğu belirtildi.

Toyota otomobillerini geri çağırıyor

Toyota'da yaşanan geri çağırma krizi büyüyor. Önceki gün ABD'de 2.3 milyon adet aracını, dün de 1.9 milyon aracını geri çağıran Toyota'da bu rakam son iki ay itibariyle 8 milyona ulaştı. Üstelik şirket şimdi de Avrupa'da geri çağırmalara başlayacak.

Toyota 8 modelini satıştan çekti

Toyota 2.3 milyon aracını geri çağırıyor

Japon otmobil üreticisi Toyota, ABD'de gaz pedalında sorun bulunan 1,9 milyon aracını daha geri çağırıyor.

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, araçların gaz pedalı mekanizmasının aşındığı, bazı durumlarda takıldığı için geri çağrılma kararı alındığı ifade edildi.

Geri çağrılan araçların 2009-2010 yılı Corolla, Venza, Matrix ve Pontiac Vibe ve 2008-2010 yılı Highlander olduğu belirtildi.

Şirket, Avrupa'da da teknik sorunlar nedeniyle araçlarının geri çağrılacağını açıkladı.Şirket sözcüsü Paul Nolasco, yaptığı açıklamada, hangi modelin ya da kaç adet aracın geri çağrılacağını bilmediklerini söyledi.

KAYNAK:
http://otomobil.mynet.com/haberler/1807-bie-geri-cagirmada-hondadan
http://otomobil.mynet.com/haberler/1804-toyotada-kriz-buyuyor

Yalnız dikkatimi çekti. Türkiye'de Toyota ve Honda Türk firmaları bu konuda gerekli bir açıklama yaptıklarını duymadım. Hatırlamıyorum. Sanırım Japon otomobil sorunsuzluğuyla övündüğümüz araçlara nazar değdirdik. Japonculara duyurulur.
Arkadaşlar İlk çıkan model SEG 32" kullanıcısı olarak benim lcd gitmeye başladı. Ben 2006 da aldığım model yavaş yavaş ekran bozulmaları olmaya başladı. Zaten garantisi de bittiği için iade şansı da yok. Aşağıda resimlerini koyduğum gibi gayet net görebilirsiniz. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar varmı? Bunun adı yada sebebi varmı?

Başka soru soruyum. Bunun tamiri yada düzeltmenin yolu varmı? (Daha Vestel yetkili servis-bayi ile görüşmedim) Sanırım ekranda ölü pikseller oluşmaya başladı. Yada bilmediğim başka birşey. İzlerken çok sorun olmuyor. Ama açık renklerde belirgin farkediyor. Zaten Seg 32" benim 3-5 sene götürsün diye aldım. Çok fazla beklentim de yoktu. Bunu da belirtiyim. F/P olarak o zamanlar gayet makul bir seçenek idi.

Arkadaşlar eski kutuları karıştırırken CINE 5 decoderini buldum. Anahtarı ile beraber. Şaşırdım. Zamanında niye verilmemiş! Bilmiyorum.

Aranızda decoderi tutan veya saklayan varmı? Ne yapayım ben bunu? Çöpe mi atsak ne...

Bu konuda ile ilgili düşünçelerinizi alayım. Eski günleri ve anılarınızı da yad edebilirsiniz.
Arkadaşlar Diviks arşiv için kullanıyordum. Sonuçta 1000 filme yaklaştım. Mecbur olduğum için kullanıyorum. Neyse temzilik nedeniyle format attım. Diviksi kurdum. Hata veriyor. Hatanın jpeg olanı koydum. Film eklemeye çalıştığımda bu hata veriyor. Oysa başka bilgisayarda diviks sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca MDAC 2.8 RTM kurarken de hata veriyor. "Windows versiyonuyla uyumsuz hatası veriyor. " Acaba bu mdac ile ilgilimi?

Bu konuda bilgisi olan var mı?

İstanbul Çamlıca Gişeleri'nden geçiş yapmak isteyen sabırsız iki araç sürücüsünün kullandığı otomobiller, aynı anda OGS turnikesine girince ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Bir birlerine çarparak duran araçlar turnike içinde sıkıştı. Ölen ya da yaralananın olmadığı ilginç kazada araçlar, uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Temmuz ayında da yine benzer şekilde meydana gelen kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansımıştı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Çamlıca Gişeleri'nde meydana geldi. Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) bulunduğu turnikeyi kullanmak isteyen 34 FA 6163 plakalı Peugeot marka otomobil ile 34 EY 5297 plakalı BMW marka otomobil, aynı anda ve hızlı bir şekilde OGS turnikesine girmeye çalıştı. Bir birlerine çarpan iki otomobil turnikede sıkışarak durabildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, araçları kurtarmak için uzun süre uğraştı. Yaklaşık bir saat süren çalışmalardan sonra güçlükle çıkartılan araçlar büyük hasar gördü.

Bu arada gazetecilere açıklama yapmak istemeyen ve isimlerinin Mahmut ile Turgut oldukları öğrenilen araç sürücüleri ise, kullanılamaz hale gelen otomobillerinin kurtarılmasını umutsuz gözlerle seyretti.

Öte yandan, 18 Temmuz 2008 tarihinde de Çamlıca Gişeleri'nde yine benzer bir kaza meydana gelmişti. OGS turnikesinden aynı anda geçmek isteyen iki otomobil bir birine çarpmış, kaza anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti.

Kaynak:nethabercilik
Hakkında
Forum İmzası:
Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir.
Sistem ve Tercihleri
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.252
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 10.664 (Bu ay: 169)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 893 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.