Şimdi Ara

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
143
Cevap
10
Favori
16.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yahu derdin az yakmaksa, hız vites oranı şu şekildedir 70kmh/ en son vites

dünyadaki tüm az yakma yarışmaları bile 70kmh olarak yapılıyor zaten bilinen birşeyi böyle hesaplamaya gerek yok ki. örneğin vw en son yapmıştı 70kmh ile uzun mesafe en az yakıt yarışması
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Millet cidden boş işle uğraşıyor

yahu derdin az yakmaksa, hız vites oranı şu şekildedir 70kmh/ en son vites

dünyadaki tüm az yakma yarışmaları bile 70kmh olarak yapılıyor zaten bilinen birşeyi böyle hesaplamaya gerek yok ki. örneğin vw en son yapmıştı 70kmh ile uzun mesafe en az yakıt yarışması
    Tüm hypermil saate 70 km hızla gitmekten ibaret değildir.
    100 den fazla tekniği var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu görünce aklıma geçenlerde açılan benzer konu geldi, o konuda trafiği kitliyordu filan diye yazılmıştı. üşenmedim konuyu açan kişinin profiline baktım ve o konuyu buldum.https://forum.donanimhaber.com/cruze-dehset-az-yakiyor--140013510#140013510 linkide burada.
    bence konuyu açan kişi böyle ucuz işlerle uğraşacağına hiç kullanmasın daha iyi. 3-5 daha az yakacak diye hem kendisi kafayı yiyor hemde trafiktekileri dellendiriyor.
  • Bu videoda open loop ve close loop daha iyi anlaşılıyor.
    Benim arabada open loop %87 motor yükünde oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 2 Ocak 2020; 0:26:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Sabah benim 1.4 otm. i20'ile 77 km'ye sabitleyerek gittim. 10.2 olan ortalamam ancak 9.7'ye düştü.
    Benim araç sağolsun 6 silindirli BMW gibi yakıyor.
    Daha 400 km'de olduğundan az fazla yakıyor diyelim. İleride düşse bile kaça düşer bilmiyorum.
    İ20 manual 1.2 rekorum 4.6 litre
    1.4 otm rekorum 7 litre. Ama daha uzun süre kullansaydım 6 litre düşerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Sporttourer ben aldığımda bu motorla satılmıyordu. Satılsa kesin onu alırdım. Dizel almama sebebim de tamamen fiyat kaynaklı. Dizel alabilecek durumum evet vardı ama, aynı arabanın aynı paketine sırf dizel diye 30 bin₺ fazla vermek istemedim. Aradaki 30 bin lira farkı eritmenin hiç bir yolu yok. Bunun üzerine dpf egr adblue gibi donanımlar da korkuttu. Hiç düşünmedim benzinli aldım. 30 bin lira fazla verecek olsam muhtemelen polo 1.0 TSI alırdım. Az yaksın diye fazla ödemek çok mantıklı gelmiyor. Zaten yılda yaptığım km nerden baksan 5000-7000.
    30 bin fark verip dizel almak saçmalık.
    Qasqai katalizörü patladı 10500 tl istiyorlar.
    Dizelde çok fazla potansiyel pahalı parça var.
    Egr
    Cat
    Dpf.
    Turbo

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-472EA946E

Normal sabit hızla gitmek en iyisi genelde böyle yapıyorum. Orta şeritten 90-100 km arası gidiyorum. Bu örnekle de anlamış oldum çok güzel bir çalışma, teşekkürler.
    Sabit hızda gidince ecu kendini optimize eder. Tüketim düşer.

En kolay yakıt ekonomisi tekniğidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Bu tarz teknik veriler çok hoşuma gidiyor. 1.4 LPG'li Palio nun ideal hızı kaçtır acaba. Ben 95-100 diye biliyorum. Onu nasıl hesaplarım.
    O motor çok kara düzen. Bu da onu sağlam kılıyor. Yeni nesil lpg sistemi ile çok ekonomik olcaktır.
    Hacimden dolayı torku yüksek. İ10 1.0 dan seri.
    80 ile gidince benzinde 5.5 yakıyor.

• Eski konularin da gayet guzeldi dostum ..

Bak bu da benim 1.5 senelik 1.5 dci sporttourer tuketimim.. Daha yeni sattim araci civic dizel zf9 aldim bu tuketimler onda yalan gibi :)

www.spritmonitor.de
    Diesel consumption: 4,25 l/100km - Renault, Clio, 1.5 Dci SportTourer
    https://www.spritmonitor.de/en/detail/906270.html

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• dünyada hiçbir şey bedava değildir derken boşuna mı diyoruz :)
    ancak her zaman sabit hızla gitmek pek mümkün olmuyor ama ne kadar gaz pedalına yüklenirsen ,o kadar para demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

O motor çok kara düzen. Bu da onu sağlam kılıyor. Yeni nesil lpg sistemi ile çok ekonomik olcaktır.
    Hacimden dolayı torku yüksek. İ10 1.0 dan seri.
    80 ile gidince benzinde 5.5 yakıyor.

Alıntıları Göster
    80 ile gidince benzinde 5.5 yakan benim araba dimi ? Yoksa i10 mu ?

• Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

80 ile gidince benzinde 5.5 yakan benim araba dimi ? Yoksa i10 mu ?

Alıntıları Göster
    Evet palio 1.4 5,5 litre ile yürütebilirsin.
    aynı motoru kullanan puntoyu 5,5 litre ile gezdirdim.
    uberjager.blogspot.com
    Bölüm 1 : Robot ile ilk Temas. Fiat Grande Punto 1.4L Dualogic İle Bozcaada Seyahati
    http://uberjager.blogspot.com/2015/08/robot-ile-ilk-temas-fiat-grande-punto.html

• "Oksijen sensörleri ve Ateşleme sistemi sürekli düzenlemeler yaparak STFT ve LTFT değerlerini düzenleyerek , yakılan yakıt miktarını azaltmaya çalışmıştır."

halihazırda ekü haritası bunu sağlamıyor mu? o zaman haritayı dışarıdan müdahale ile değiştirdiniz. bu durumda vuruntu ve emisyon parametrelerini gözlemlediniz mi?
    sanırım obd ile bağlısınız sisteme. lpg eküsüne mi bağlısınız araç obd'sine mi? eğer obd ise benzin için hesaplanan değerden farklı bir püskürtme oluşmuyor mu?
    bir de son videoda açık çevrimde 0 değeri gördüğünüzü söylemişsiniz. yokuş aşağı enjektörlü araç viteste ise zaten 0 görmesi lazım? motorda yük yok, rölanti devrinin üstünde, neden püskürtme yapsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 2 Ocak 2020; 10:9:7 >
  • "Uzun yolculuklarda en ekonomik seyir sürati denek otomobil için 105 km/h olduğu tepit edilmiştir."

"EN EKONOMİK"

100 km/h ile giderseniz daha az yakacaksınız deneyin görün isterseniz. Neye göre en ekonomik lafını kullandınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Denek araç için diyor hocam. Neye göre? Devre göre. Bu kadar detaylı olmasa da uzun km'ler boyunca yaptığım denemeler sonucu kendi aracım için ideal yakıt tüketimini 110 km/h değerinde yakaladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Denek araç için diyor hocam. Neye göre? Devre göre. Bu kadar detaylı olmasa da uzun km'ler boyunca yaptığım denemeler sonucu kendi aracım için ideal yakıt tüketimini 110 km/h değerinde yakaladım.
    Ben de aynı araç için diyorum, eğer 5 km/h daha yavaş giderse daha az yakacaktır. Bu sizin için de geçerli.

Sizin de ideal tanımınızın ucu açık ne için ideal?

Ha derseniz, benim zamanım değerli 110 altı gidince yol bitmiyor gibi geliyor, 100 le gitsem hepi topu 0.5 litre/100 km az yakacak gerek yok, anlarım

Ama ideal lafının altı biraz doldurulmalı.

Anlatabiliyor muyum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Anladım demek istediğinizi. Ben şöyle düşündüm: eğer yol tamamen dümdüz ise dediğiniz gibi yavaşladıkça daha az yakarız. Ancak yol engebeli olduğu zaman işin içine tork giriyor. Evet 110 yerine 100 ile gidersem düz yolda daha düşük devir olacağından daha az yapabilirim. Ama aracım bir eğim ile karşılaştığı zaman süratini korumak için daha fazla yakıt yakacak.

• çok yararlı bir konu olmuş teşekkürler konu sahibine
  • yol bilgisayarına bakarak 108 civarı gidiyorum da sizin hesaba göre benim kaç ile gitmem gerekir maksimum tasarruf için.
    focus 3 1.6tdci 6 ileri. lastikler 215,55,16 partikül filtre mevcut
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.