Şimdi Ara

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
10
Favori
16.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Helal olsun diyorum, arabayı ilk aldığınızda açtığınız konudan itibaren takipteyim sizi.

Yaptıklarınızı yapmaya kalksam lakin böyle yapmam. Uzun yolda belli hızları denerim elde ettiğim verilere bakarım, ona göre bir hız seçerim. Tabiki herkesin hassasiyeti farklı, takdir ediyorum.

Ayrıca yılda ya da ayda kaç bin km yapıyorsunuz merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 1 Ocak 2020; 15:37:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Helal olsun diyorum, arabayı ilk aldığınızda açtığınız konudan itibaren takipteyim sizi.

Yaptıklarınızı yapmaya kalksam lakin böyle yapmam. Uzun yolda belli hızları denerim elde ettiğim verilere bakarım, ona göre bir hız seçerim. Tabiki herkesin hassasiyeti farklı, takdir ediyorum.

Ayrıca yılda ya da ayda kaç bin km yapıyorsunuz merak ettim.
    Bu sene sadece 11750 km yol yapmışım :(
  • Bu sabah ilk hypermili yaptım.

• UberJager kullanıcısına yanıt
    2019 Renault Clio 0.9 TCe ile denediğim ilk hypermile denememin sonucu = ortalama 100km de 5 litre yakıt. 40 litre benzin ile 800km şeklinde bir sonuca ulaştım. Gereksiz ve ani hızlanmalardan kaçındım. Trafiğin akışını yavaşlatmak için 2-3 kere 140-150lere çıktım ama çok tutmadım o hızda. Genel olarak 100km/s hıza sabitleyerek kullandım. 650km şehirler arası, geri kalan şehir içi olacak şekilde toplam 800km yol yaptım. Depoyu doldurduğumda 40litre benzin aldı. Normalde 45 litre depo.

• Her uzun yola çıktığımda 90-100 gideyim aracın ne kadar yaktığını hesaplayım diyorum ama yok, olmuyor en fazla 100 km gidebiliyorum birden kendimi bi daha mı gelecem dünyaya modunda buluyorum, basıyorum :) Vallahi imreniyorum size çok sabırlısınız.

• araç i10 mu hocam ?

iş yerinde birinde var da şehir içi ortalamaları 10 litrenin üzerinde Benzin ile kullanıyor. bayanlar bu konuda pek takıntılı değil sanırım ama yine de arada bir çok yaktığı için satmayı düşündüğünü söylüyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaqwear

Her uzun yola çıktığımda 90-100 gideyim aracın ne kadar yaktığını hesaplayım diyorum ama yok, olmuyor en fazla 100 km gidebiliyorum birden kendimi bi daha mı gelecem dünyaya modunda buluyorum, basıyorum :) Vallahi imreniyorum size çok sabırlısınız.
    Kişinin keyif alma şekli ile ilgili. Ben yol bitsin istemeyenlerdenim.

• zaqwear Z kullanıcısına yanıt
    Clioyu alana kadar ben de öyleydim. Hız sabitleme olmadığı için basıyordum. 120nin altına inmiyordum uzun yolda. Hatta avcılar e-5 üzerinde opetten yakıt alıp, 2 buçuk saat sonra Gelibolu iskelesinde sıraya girmişliğim var. Clioyu aldığımdan beri farkettiğim şey şu; arabalarımız b sınıfı olduğu için çok konforlu değiller ama, ne kadar hızlı giderseniz o kadar çabuk yoruluyorsunuz. Clio ile bu hypermile denememde hiç yorulmadan tek seferde 350km yol yaptım. Hızlı gittiğim zaman aynı yolda haşatım çıkmış, gözlerim kanlanmış olarak iniyordum. Yüksek dikkat = yüksek yorgunluk.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Otomatik de olsa 4 ileri tork konvertörlü de olsa, 1.0 atmosferik arabaya 10 litre yaktırmak için sürekli tam gaz gitmek lazım

• Videodaki Araç kamera / aplikasyon nedir?
    Obd olarak ne kullanıyorsunuz?

• Adananın en yoğun trafik olan semtinde yaşıyor galiba.
  • En yoğun semtte yaşasa da ortalama hız 10km/s altına inmez. Dur-kalk sırasında gaza çok fazla basmasından başka açıklaması yok. İstanbul trafiğinde bile bırak benzini 10 litre LPG anca yakar. Bu konuda uberjager daha bilgilidir tabiki.

• hocam bayan kullanıcı olduğu için topuklu ile falan gazı ayarlıyamıyor olabilir bişey diyemem. ben de aynı iş yerine benzinli civic ile gidip geliyorum benim yakıt ortalamam 7 litre. onun 10 litre üzeri, 1.2 clio var başka arkadaşta da o da 6 litre falan diyor.
  • Benzin 7 lira olunca millet kafayı yedi

• Sabah benim 1.4 otm. i20'ile 77 km'ye sabitleyerek gittim. 10.2 olan ortalamam ancak 9.7'ye düştü.
    Benim araç sağolsun 6 silindirli BMW gibi yakıyor.
    Daha 400 km'de olduğundan az fazla yakıyor diyelim. İleride düşse bile kaça düşer bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Videodaki Araç kamera / aplikasyon nedir?
    Obd olarak ne kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

2019 Renault Clio 0.9 TCe ile denediğim ilk hypermile denememin sonucu = ortalama 100km de 5 litre yakıt. 40 litre benzin ile 800km şeklinde bir sonuca ulaştım. Gereksiz ve ani hızlanmalardan kaçındım. Trafiğin akışını yavaşlatmak için 2-3 kere 140-150lere çıktım ama çok tutmadım o hızda. Genel olarak 100km/s hıza sabitleyerek kullandım. 650km şehirler arası, geri kalan şehir içi olacak şekilde toplam 800km yol yaptım. Depoyu doldurduğumda 40litre benzin aldı. Normalde 45 litre depo.
    Almayı istediğim bir otomobil. Özelikle 0.9 turbo motor ve Sport tourer model almak çok isterdim. Ben halen benzinli motorlara umut veriyorum. Dizele hiç gerek yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

araç i10 mu hocam ?

iş yerinde birinde var da şehir içi ortalamaları 10 litrenin üzerinde Benzin ile kullanıyor. bayanlar bu konuda pek takıntılı değil sanırım ama yine de arada bir çok yaktığı için satmayı düşündüğünü söylüyormuş.
    Araba i10,
    Hypermil proje aracım :) Şimdilik 5,8 litre tüketime ulaştım.

Size resimlerini göstereyim.

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 1 Ocak 2020; 20:57:41 >

Sporttourer ben aldığımda bu motorla satılmıyordu. Satılsa kesin onu alırdım. Dizel almama sebebim de tamamen fiyat kaynaklı. Dizel alabilecek durumum evet vardı ama, aynı arabanın aynı paketine sırf dizel diye 30 bin₺ fazla vermek istemedim. Aradaki 30 bin lira farkı eritmenin hiç bir yolu yok. Bunun üzerine dpf egr adblue gibi donanımlar da korkuttu. Hiç düşünmedim benzinli aldım. 30 bin lira fazla verecek olsam muhtemelen polo 1.0 TSI alırdım. Az yaksın diye fazla ödemek çok mantıklı gelmiyor. Zaten yılda yaptığım km nerden baksan 5000-7000.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 1 Ocak 2020; 22:26:18 >
    Normal sabit hızla gitmek en iyisi genelde böyle yapıyorum. Orta şeritten 90-100 km arası gidiyorum. Bu örnekle de anlamış oldum çok güzel bir çalışma, teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.