Şimdi Ara

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
10
Favori
16.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu videoda , aracı kapali döngü yani closed loop'da tutarak maksimum yakıt ekonomisi sağlanarak , maksimum seyir süratinde yol alınmaktadır. Hız değeri GPS üzerinden hesaplansada, kadranda 115 km sürat göstermektedir. Bu sürat aracın ön yüz alanın m2 değeri ve gövde sürtünme katsayısı çarpıştırılarak elde edilen verilerle bulunmuştur. Motorun maksimum tork devri , Şanzımanın 5 nci vites oranı ve Difransiyel oranları çarpıştırılmıştır. Uzun yolculuklarda en ekonomik seyir sürati denek otomobil için 105 km/h olduğu tepit edilmiştir.
    Zaman / Maliyet konusunda en ideal değerdir.
    105 km/h sürate 100 km yol gitmenin maliyeti 6,4 litre lpg olarak ölçülmüştür.

Hız sabitleyici ile 3500 devirde saate 105 km/h sürat sabitlenmiştir. Araba tüm yolculuk boyunca Closed Loop olarak çalışmaktadır. Oksijen sensörleri ve Ateşleme sistemi sürekli düzenlemeler yaparak STFT ve LTFT değerlerini düzenleyerek , yakılan yakıt miktarını azaltmaya çalışmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 30 Aralık 2019; 23:32:5 >

• Bu benim denek otomobilin exel tablosu hesaplamaları.
    Arabanın hıza göre karşı koyduğu drag kuvveti Newton cinsinden ve hp cinsinden verilmiş.
    Önceden hesaplanıp yerleştrdiğim o hızda elde edilen motor gücü belirttim.
    Motor gücü ile drag gücü arasındaki farkı bizim rampalarda harcıyacağımız toleransı gösteriyor.
    80 ile giderken araba 5,45 beygir ihtiyacı var.
    140 km ile giderken ise 30 beygir gerekli.
    Arabanın özgül yakıt tüketimi saate 0,375 gram benzin olduğunuda bilşyoruz.
    saate 80 km hızla giderken 100 km yolu 1 saat 15 dakikada alıyoruz.
    5,45 beygir güc üretme saate 2 litre yakıt tüketimi anlamına geliyor.
    1 saat 15 dakikada yakılacak yakıt 2,4 litre benzin.
    Hiç karşı rüzgarın olmadığı, hiç rampanın olmadığı, deniz seviyesinde bir sahil yolunca teorik olarak 2,4 litre benzin yakarak gitmek mümkün.

Teorik olarak 100 km/h ile 100km yol gitmek için gereken yakıt 4,2 litre
    80 ile 100 km hız arasında 15 dakika far var. ama tüketim 1,8 litre artıyor.
    100 ile 140 km arasında fark ise 2 katına ulaşıyor. 140 km ile 1 saat gitmek 11 litre tüketim demek.
    Lakin 100 km yolu 40 dakikada aldığınız için, 7,8 litre tüketim çıkıyor.
    80 ile gitmek 2,4 litre
    100 ile gitmek 4,2 litre
    140 ile gitmek 7,8 litre
    Denklem bu kadar basit.
    millet sizin konularla dalga geçiyor ama ben çok seviyorum. sürekli de takip ediyorum. çünkü bir amaca, ideolojinize göre hareket ediyorsunuz. keşke herkesin bir amacı olsa bu hayatta. sizin de amacınız en kıt imkanlarla nasıl büyük faydalar yaratılır olmakta... ben de aynı çizgide hareket ediyorum. mesela artık ekmeğimi istanbul halk ekmek'ten alıyorum, fırında 1.50 tl halk ekmekte 75 kuruş. Allah'ın ekmeğine 1.50 lira ödüyormuşum yıllardır 75 kuruşa mis gibi ekmek...
    Bence de boş boş birbirini küçümseyenlerin yerine sizin araştırmalarınızın son dönemde forumun en iyi başlıkları olduğunu düşünüyorum. Bu anlattığınıza göre en düşük tüketim 80 km hız ile elde ediliyor diye anladım. Siz ekonomik seyir sürati denek otomobil için 105 km/h derken erken varış konusunu da mı hesap ettiniz.
    Biz sizle yakın oturuyoruz. Çıkacağınız zaman bana yazın ben önden rüzgar tüneli yaratayım

Eski videolarınızda çok sol şerit kapatıyordunuz şimdi gayet iyi. Güzel videolar ben de çok ekonomik kullanıyorum ama bu ara az km yaptığım için hiç takmıyorum. Işıklarda en öndeysem apaçi mod on.
  • Ön yüz alanın m2 değeri ve gövde sürtünme katsayısını çarparak 115 km/s'le gitmeniz gerektiğini nasıl buldunuz?
  • Sizin bu videoları seviyorum hocam ya. Bakmayın milletin dalga geçer gibi yorumlarına. Benim araba 110 ile giderken 3000 devir çevirip 8-9 litre arasında LPG yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 30 Aralık 2019; 23:54:46 >
  • merhaba,

2013 sandero stepway 0.9 tce 90bg 135nm
    sürtünme katsayısı: 0.39cx
    Motorun maksimum tork devri: 2500-3500
    Şanzımanın 5 nci vites oranı:0.66
    son dişli oranı: 4.5
    lastik 205 55 16

aracım 5.vites 2000dd 80kmh, 2250dd 90kmh, 2500dd 100kmh, 2750dd 110kmh, 3000dd 120 kmh yapıyor. hesaba göre otobanda ideal hız kaç olmalı?
  • Hayatı çok seviyorsunuz be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kendi araçlarımız için en azından teorik olarak nasıl hesaplayabiliriz ? bunun için mini bir rehber hazırlayıp yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
  • Bu benim denek otomobilin exel tablosu hesaplamaları.
    Arabanın hıza göre karşı koyduğu drag kuvveti Newton cinsinden ve hp cinsinden verilmiş.
    Önceden hesaplanıp yerleştrdiğim o hızda elde edilen motor gücü belirttim.
    Motor gücü ile drag gücü arasındaki farkı bizim rampalarda harcıyacağımız toleransı gösteriyor.
    80 ile giderken araba 5,45 beygir ihtiyacı var.
    140 km ile giderken ise 30 beygir gerekli.
    Arabanın özgül yakıt tüketimi saate 0,375 gram benzin olduğunuda bilşyoruz.
    saate 80 km hızla giderken 100 km yolu 1 saat 15 dakikada alıyoruz.
    5,45 beygir güc üretme saate 2 litre yakıt tüketimi anlamına geliyor.
    1 saat 15 dakikada yakılacak yakıt 2,4 litre benzin.
    Hiç karşı rüzgarın olmadığı, hiç rampanın olmadığı, deniz seviyesinde bir sahil yolunca teorik olarak 2,4 litre benzin yakarak gitmek mümkün.

Teorik olarak 100 km/h ile 100km yol gitmek için gereken yakıt 4,2 litre
    80 ile 100 km hız arasında 15 dakika far var. ama tüketim 1,8 litre artıyor.
    100 ile 140 km arasında fark ise 2 katına ulaşıyor. 140 km ile 1 saat gitmek 11 litre tüketim demek.
    Lakin 100 km yolu 40 dakikada aldığınız için, 7,8 litre tüketim çıkıyor.
    80 ile gitmek 2,4 litre
    100 ile gitmek 4,2 litre
    140 ile gitmek 7,8 litre
    Denklem bu kadar basit.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olaya gel, forumun çoğunluğunu aşan şeyler bunlar, ben en son hyper mill bişi diyorlardı orada kaldım Başarılarının devamını dilerim.
  • atomu parçalayıp tekrar toparlamışsınız bence

Motorun maksimum tork devri , Şanzımanın 5 nci vites oranı ve Difransiyel oranları çarpıştırılmıştır.

hadron çarpıştırmaya devam :)
  • Şöyle deliremedik ya bize de yazıklar olsun
  • millet sizin konularla dalga geçiyor ama ben çok seviyorum. sürekli de takip ediyorum. çünkü bir amaca, ideolojinize göre hareket ediyorsunuz. keşke herkesin bir amacı olsa bu hayatta. sizin de amacınız en kıt imkanlarla nasıl büyük faydalar yaratılır olmakta... ben de aynı çizgide hareket ediyorum. mesela artık ekmeğimi istanbul halk ekmek'ten alıyorum, fırında 1.50 tl halk ekmekte 75 kuruş. Allah'ın ekmeğine 1.50 lira ödüyormuşum yıllardır 75 kuruşa mis gibi ekmek...
  • Bence de boş boş birbirini küçümseyenlerin yerine sizin araştırmalarınızın son dönemde forumun en iyi başlıkları olduğunu düşünüyorum. Bu anlattığınıza göre en düşük tüketim 80 km hız ile elde ediliyor diye anladım. Siz ekonomik seyir sürati denek otomobil için 105 km/h derken erken varış konusunu da mı hesap ettiniz.
  • Bu foruma son derece fazlasınız.

Üzüldüğüm konu ise trol yada liseli tayfa gelip kulaktan akan iq seviyeleriyle sizinle dalga geçmeye çalışacaktır.
  • Mersin’e yolun düşerse benim arabaya da yapalım Adana’ya gider geliriz

• Daha önce uzun hesaplamalar ve ölçümlerle elde etdiğim arabaların 1:1 oranda rampa performansları

Arabaların 1:1 orana en yakın vites oranında saate 90 km hızla giderken tırmana bildikleri en yüksek eğim açısını hesaplamıştım.

Tablo anlamları,
    model, ağırlık, 1:1 orana en yakın şanzıman oranı (dd g), son dişli oranı (fd g), rüzgar direncei (cg), lastik çapı (diameter), Lastik sürtünme katsayısı (t), Ön yüz alanı m2 cinsinden (Fa), 90 km hızla giderken dd g vitesinde çevirdiği devir ( devir güç) , Ürettiği tork (nm) , Şanzımandaki tork çıkışı (nmxgear) , Difransiyelden tork çıkışı (nm X fnl) , Teker dönüş hızı (t rpm) , Tekerde oluşan güç watt cinsinden (teker watt), sürat km/h ( hız) , 90 km hız ile yavaşlamadan tırmanacağı rampa eğimi (eğim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 31 Aralık 2019; 12:36:23 >

• Biz sizle yakın oturuyoruz. Çıkacağınız zaman bana yazın ben önden rüzgar tüneli yaratayım

Eski videolarınızda çok sol şerit kapatıyordunuz şimdi gayet iyi. Güzel videolar ben de çok ekonomik kullanıyorum ama bu ara az km yaptığım için hiç takmıyorum. Işıklarda en öndeysem apaçi mod on.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Biz sizle yakın oturuyoruz. Çıkacağınız zaman bana yazın ben önden rüzgar tüneli yaratayım

Ben sadece kendi başıma, diğer araçlardan yardım almadan yakı tüketimi denemeleri yaparım. Geçen haftasonu bu uğurda 300 km yol yaptım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

Ben sadece kendi başıma, diğer araçlardan yardım almadan yakı tüketimi denemeleri yaparım. Geçen haftasonu bu uğurda 300 km yol yaptım :)

Alıntıları Göster
    Yav ben önden açayım vakumlanmış gibi olur rüzgara karşı kuvvet gerekmez Komşu sayılırız hem.
  • Öndeki kamyona kement atmayi denemelisin, hatta alternatör'den beleşe akü bile doldurabilirsiniz.

Kimi bir an evvel gitmek için uçaktaki ilk bileti alır, kimi saatlerce 1 kahve parasi içerisinden çıkarayım diye uğraşır.

Umarim bu hypermiling ile harcadigin vaktini en yakin zamanda daha çabuk nakte çevirebilecek fırsatlar önüne çıkar.

Tutumluluk iyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 31 Aralık 2019; 13:26:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Öndeki kamyona kement atmayi denemelisin, hatta alternatör'den beleşe akü bile doldurabilirsiniz.

Kimi bir an evvel gitmek için uçaktaki ilk bileti alır, kimi saatlerce 1 kahve parasi içerisinden çıkarayım diye uğraşır.

Umarim bu hypermiling ile harcadigin vaktini en yakin zamanda daha çabuk nakte çevirebilecek fırsatlar önüne çıkar.

Tutumluluk iyidir...
    İstanbul - Ankara arasını 1 saat geç gitmenin bana kazandırdığı 52 türk lirasıdır.
    4 saate gitmek yerine 5 saate gitmekten bahsediyorum :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.