Şimdi Ara

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
10
Favori
16.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence yolun birazını siz önden gidin birazını da Sn UberJager gitsin. Böylece toplam yakıt tüketimi ne kadar düşer görürüz.
    Bildiğim kadarıyla Mercedesin tırlar için böyle bir çalışması vardı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de yaptığım hesaplamalara göre;

Bunları hesaplamak için harcadığın zamanda dışarda gezerek
    yerde bulduğun parayla yakıt alırsan daha kardasın.

Benzin 7 tl olunca millet kafayı yedi.
  • UberJager kullanıcısına yanıt
    Drag'ı hesaplarken alan olarak arabanın neresini aldınız?

Sonuçlar yanıltıcı olabilir çünkü bildiğim kadarıyla tekerlek kısmında oluşan drag daha fazla olabilir. Arabanın modelini çizip CFD'ye atmak lazım ama kim uğraşıcak
  • Akaryakıt pahalılığı insana ne hesaplar yaptırıyor! Olumlu tarafından bakmak lazım
    Umarim 1 saati 52TL değil 520TL'den fazla yapacak güzel bir iş fırsatı yakalarsin.

Tabi bu esnada tutumluluk iyidir tebrikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Umarim 1 saati 52TL değil 520TL'den fazla yapacak güzel bir iş fırsatı yakalarsin.

Tabi bu esnada tutumluluk iyidir tebrikler
    Araba sürmek çok keyif aldığım bir uğraşırdır. Aldığım keyfin pahası yoktur. 2000 km yol yapmak uğruna 3400 tl harcamış biriyimdir. :)

• Kardeş uzman doktorun saati bile neredeyse 100 TL ye geliyor. Adamın hesaplaması ekstrem kabul ediyorum ama iyi yani :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis i20 1.4 otomatik için de hesaplasana en verimli hızı

• quote:

Orijinalden alıntı: gaisensei

Reis i20 1.4 otomatik için de hesaplasana en verimli hızı
    500 km yol sürüp bsfc tablosu cıkarıcan.
    Değişken subab zamanlaması ve değişken emme manifold verileri ölçülecek.
    Dwell time ve ateşleme açıları bakılcak.

• Başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ederim.
  • unknownartist kullanıcısına yanıt
    Kardeş yeni ameliyat oldum Sadece prof 40lira aldi ;) tamam 6 saat sürdü ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 31 Aralık 2019; 22:18:10 >
  • Şanzıman oranı önemli. Eski 1.6 Polo tdi araçlar 3500 devirde 205 km/h hız görüyor.

https://i.imgyukle.com/2019/12/31/Vx7bxh.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 31 Aralık 2019; 22:33:28 >
  • @UberJager ben en son seni wot forumunda tanklar hakkında war thunder uçaklar hakkında teknik verileri hakkında yazılarını görüyordum. Şimdide burada araba kullananların %99'unun umrunda bile olmadığı ince teknik verileri inceliyorsun. Senin bu kadar teknik verilere olan merakın nedir böyle
    Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş

• Benzin 7 lira olunca kafayı yedi millet gibi saçma yorumlar yapmayın, avrupa ve amerika da bir sürü hypermiller forumları var yıllardır aktif bir şekilde Bilgi paylaşımı yapıyorlar en az yakıtla en fazla yolu yapmaya çalışmak için kafa patlatiyorlar ve adamların yakıt pahalılığı derdi olmamasına ragmen. Asıl bizim ülkede böyle hypermilling hakkında bir ayrı formun olmaması eksikliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

Daha önce uzun hesaplamalar ve ölçümlerle elde etdiğim arabaların 1:1 oranda rampa performansları

Arabaların 1:1 orana en yakın vites oranında saate 90 km hızla giderken tırmana bildikleri en yüksek eğim açısını hesaplamıştım.

Tablo anlamları,
    model, ağırlık, 1:1 orana en yakın şanzıman oranı (dd g), son dişli oranı (fd g), rüzgar direncei (cg), lastik çapı (diameter), Lastik sürtünme katsayısı (t), Ön yüz alanı m2 cinsinden (Fa), 90 km hızla giderken dd g vitesinde çevirdiği devir ( devir güç) , Ürettiği tork (nm) , Şanzımandaki tork çıkışı (nmxgear) , Difransiyelden tork çıkışı (nm X fnl) , Teker dönüş hızı (t rpm) , Tekerde oluşan güç watt cinsinden (teker watt), sürat km/h ( hız) , 90 km hız ile yavaşlamadan tırmanacağı rampa eğimi (eğim)

Sürtünme kuvvetlerini Atalet kuvvetlerini hesaplamamışsın eksikler var Muhtemelen değerlerde oynama olur ama faklı konu görmek güzel

• gaisensei kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ettim. Herhalde 100-110 arasıdır o da.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz teknik veriler çok hoşuma gidiyor. 1.4 LPG'li Palio nun ideal hızı kaçtır acaba. Ben 95-100 diye biliyorum. Onu nasıl hesaplarım.

Faydalı çalışmalarınız için teşekkür ederim. Benim de ilk aracım sizin i10' un kardeşi Kia Picanto idi. İyi sürüşler:)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.