Yarbay
13 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 114 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Aracımın bakım zamanı geldiği için bu hafta içerisinde yetkili servisi arayarak randevu aldım fiyatı sormamıştım ilk yıl olduğu için mecbur gidicez garanti ayağına yapacak bir şey yok diye düşünüyordum. Ancak sağolsun telefondaki bayan bana politikamız gereği sizi fiyat konusunda da bilgilendirmem gerekiyor dedi, iyi madem dinliyorum dedim. 1. yıl bakımınız 750 TL (yediyüz elli) tutuyor dedi, ben 500 lirayı gözden çıkartmıştım ancak 750 yi duyunca telefonda bir şok yaşadım acaba yanlışlıkla ağır bakım (triger- v kayışı) değişim ücretimi söyledi diye emin olmak için hangi parçaların değiştiğini sordum tüm filtreler değişiyor dedi. Peki dedim mazot filtresi o 2 yılda bir değiştiriyorlar normalde dedim yok o zaten değişmiyor dedi (e hani tüm filtrelerdi ?). Sonra neyse kapattım telefonu internette araştırmaya başladım.

Servislerin aslında çokta standart olmadığı yazılıyordu internette her biri kendi kafasına göre parça değiştiriyor işine geleni değiştiriyor, ama işçiliği çok getirisi az olan parçaları değiştirmedikleri kanısına vardım. Daha sonra aracımın kullanma klavuzunu açtım ve aslında motor filtresi ve polen filtresinin de her yıl değişmesine gerek olmadığını gördüm. Bu belgeyi servise götürüp onlara göstermeye karar verdim.

Ve, bu gün 1 yıl/15.000 km bakımı için yetkili servise gittim. Aracın bakımını kullanma klavuzu önergelerine göre yapın dedim. Nasıl yani dediler, dedimki orada sadece yağ ve yağ filtresi değişimi mecburi kılınmış sadece onları değiştirin dedim. Önce, işte bize gelen emir bu doğrultuda değiştirmek zorundayız falan dediler ben biraz daha diretince servis müdürü ile konuşup kabul ettiler. Araç 2 saat boş boş bekledi. Sonra aracı lifte aldılar 45 dakika işlem sürdü. Daha sonrasında işlemler bitince ekteki fatura karşıma çıktı. El mahkum ödedik. Sonra boynumuz bükük günün acısı ile geri döndüm.
Not: Motor filtresini dışarıdan sipariş ettim kendim değiştiricem polen filtresinin de onların kullandığı dandik kağıt filtre yerine karbon filtre aldım daha kaliteli Orjinal GM her ikiside. Dışarıdan almamın tek nedeni sırf servislerin bu şekilde insanları söğüşlemelerine karşı kendimce koyduğum bir tavır

Özet: Yetkili serviste 5,4 litre yağ + yağ filtresi değişimi 520 TL (beşyüz yirmi)

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda bu yetkili servis dolandırıcılığına karşı bir şey yapılabilir mi ?
Araç şirket aracı 1.3 mjet linea, şirket aracı olması yakıtın yüksek olacağını açıklıyor ama bukadar yüksek olabilir mi yoksa bilgisayar mı yanlış gösteriyor. Okadar yakıt o arabanın enjektörlerinden nasıl geçiyo hayret.

Herkese iyi akşamlar, bu konuyu açsam mı açmasammı diye düşünürken belki sıkıntımı bir nebze hafifletir diye açmaya karar verdim.

Perşembe akşamı aracımı İstanbul Osmanbey tarafında Ramada otelin arkasından aşağı doğru inen caddenin kenarına parketmiştim. Bu sabah aracı almaya gittiğimde şok oldum.

Tahminlere göre alt taraftan gelen araç önce bal rengi lagunaya çarpıyor sonra sanırım spin atmaya başlıyor aralardaki arabaları es geçip siyah mazda ya sürtüp benim vectra ya çarpıp duruyor ve ardından geldiği yöne kaçıyor. Az yukarıda otel var güvenlik kamerası yolu görüyor ancak oraya çıkmadığı için araç görünmüyor. Aşağıdaki yol üzerindede yolu gören kamera yok her iş yeri sadece kendi dükkanının önünü görecek şekilde yerleştirmiş.

Polis çağırıp rapor tutturduk, karakolda ifade verdik ve ben ardından çekici çağırıp aracı servise çektirdim.

Olay sabah 5-6 arasında olduğunu söyleyen birisi var bir ses duydum araba dönüyordu ama marka model plaka göremedim dedi.
İlk çarpılan araçta sarı boya vardı bu nedenle ticari taksi olabileceğini düşünüyoruz.
Ayrıca çarpan aracın düşen farının hyundai farı olduğunu söyledi oradaki tamirciler.

En çok merak ettiğim soru ise okadar şiddetli çarptıktan sonra (2 araba pert 1 tane hasarlı) nasıl araç devam edebilmiş.

Birde eğer bu olayla ilgili oralarda oturan geçen duyan göreniniz varsa veya bu bahsettiğim özelliklerde büyük kazalı bir araç göreniniz olursa haber verirse önemli yardımı dokunabilir.

Son olarak bu kişi veya kişilere tüm bilgiğiniz küfürleri 2 ile çarpıp gönderiyorum.

Volvo Kamyon, yeni lanse ettiği FH serisini geliştirirken kamyonun yol tutuşuna ve yolda vereceği tepkilere büyük özen gösterdi. Hem ön hem de arka süspansiyon sistemlerinin optimize edilmesi, arttırılmış boşta gitme dengesi ve daha iyi kabin süspansiyonu gibi özelliklerin tümü, yeni Volvo FH'ın üstün bir sürüş ve yol tutuş sunmasını sağlıyor. Bağımsız ön süspansiyon ise yeni FH'ı daha da üstün kılıyor.

Dünya’da bir ilk - Bağımsız ön süspansiyon

Yeni Volvo FH serisi, aynı zamanda dünyanın bağımsız ön süspansiyonlu (IFS) ilk ağır çekicisi. IFS’nin yanı sıra kremayer ve pinyonlu direksiyon ile FH çekici, sürüş ve yol tutuş üzerinde çok büyük bir etkisi olan iki yeni özelliğe sahip.

Daha hassas yol tutuş

Kremayer ve pinyonlu direksiyon da binek araç sektöründen örnek alınan teknolojidir. Dişlilerle donatılmış bir direksiyon şaftı, direksiyon simidi hareketlerinin tekerleklere geleneksel bir direksiyon dişlisine kıyasla daha doğrudan iletilmesini sağlıyor. Bu da sürücüye daha hassas bir yol tutuş hissi olarak yansıyor. Bu iki yeni özelliğin bir arada oluşu yeni Volvo FH'a benzersiz sürüş ve yol tutuş özellikleri kazandırıyor.

Geçtiğimiz aylarda lansmanı yapılan Yeni Volvo FH, Avrupa pazarına 2013 baharında girecek.

KAYNAK:http://www.arabam.com/haber/Sirketlerden-Haberler-Yeni-Volvo-FH-serisi-ile-ustun-yol-tutus/Detay-296168

Kimi sözde PREMİUM markalar bağımsız süspansiyonu bırakırken bu haberi duymak gerçekten ilginç, PREMİUM culara duyurulur...
İyi bayramlar herkese.

Dün akşam talihsiz bir olay sonucu aracım hasar aldı. Kusur oranı ve sigorta işlemleri ile ilgili bazı sorularım var cevaplayabilirseniz sevinirim.

Çizdiğim şekilde çıkmaz sokaktan ara sokağa çıkarken yolu görmek için burnumu çıkarttım o sırada soldan ticari taksinin geri geri geldiğini gördüm ve korna ile frene aynı anda bastım ben durdum (zaten yürüme hızında çıkıyordum) taksici frene dokunamadan geri geri aracıma sol ön taraftan çarptı.

Tutanağına buna benzer bir şekilde tuttuk. Şimdi benim sorum; bu kazada kime nekadar kusur verilir ve eğer karşı taraf suçlu ise sigorta işlemleri için özel bir prosedür var mı?

2 yıl içinde 3. kaza olduğu için araçtan soğudum diyebilirim. Hasar olarak pek birşey yok gibi ancak hasar az da olsa bizim isteğimiz ile aracı perte ayırabilirler mi? bu gibi durumda sizce ne yapmam en mantıklısı olur.

günlerdir beklediğim açılış bugün. Saat 11:45 civarında kuyruğa girdim ve 12:30 da yakıtımı almıştım. Ben girdiğimde fazla kişi yoktu ama sonradan sıra biraz arttı. Eğer haberi olmayanlar varsa duyurulur.

Ve birkaç kare

bir konuyu merak ettim kavrama ekipmanlarının tam olarak çalışma prensibini ve konumunu bilmiyorum bu yüzden siz bir soru sormak istiyorum mesela bazı araçların balataları çabuk bitiyor (sürücü hatasından değil) acaba bunlara başka bir aracın veya farklı bir marka daha sağlam kavrama ekipmanları takılabilirmi yani bütün marklar ın şekilleri aynımı
arkadaşlar bilgisayara biraz o.c yapınca bu sorun oluştu tam olarak sorunmu onuda bilmiyorum ama bilgisayarı tamammen elektrikten çektikten sonra başlatınca 1 sn ışıklar fanlar yanıyo sonra kapanıyo 3 sn sonra aynen açılıyor o.c yi de sıfırlamıyor hiç bir sorun yok birde sadece elektrikten çekipte açtığımda oluyor anakart x48 DS5 , e8500 , ocz reaper 1066 acaba anormal bişeymi yoksa bir kontrol uygulaması falanmı
evet arkadaşlar 1 gündür bu cpu hiçbirley yapmazken yüzde 30 larda kasıyor işlemlerden hiçbirşey görünmüyor işlemciye o.c yaptım onunla ilgili olabilirmi
başlıkta da belirttiğim sistem var işlemciye o.c yapmayı denedim ancak 3.3 ghz de bile stabil olamadı güç kaynağı 560 watt high power stocktayken full kastırdığımda ekran kartı ile birlikte 390 watt falan çekiyor sorunun güç kaynağından olmadığı kanaatindeyim sorun nerededir yardımcı olursanız sevinirim
Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
AMD
Otomobil
Chevrolet
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.682
İkinci El Bölümü Mesajları: 31
Konularının görüntülenme sayısı: 9.466 (Bu ay: 195)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 769 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.