Şimdi Ara

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
10
Favori
16.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UberJager

Evet palio 1.4 5,5 litre ile yürütebilirsin.
    aynı motoru kullanan puntoyu 5,5 litre ile gezdirdim. http://uberjager.blogspot.com/2015/08/robot-ile-ilk-temas-fiat-grande-punto.html

Alıntıları Göster
    2500 devirde 90 la. 3000 devirde 100 km hızla gidiyor aracım. Ben ideal maks hız, minimum yakıtın 90 yani 2500 devir oldgunu sanıyordum. 80 i de deniyicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim araç ortlama 13-14 km de 1 lt yakıyor.
    13 den aşağı düşerse bakım gelmiş demektir,
    bi ara 14 km de 1 lt yi gördüm,

fazla yormadan 2000 dv de, 4 de 50km, 5 de 60km giderim, 2900 devirde, 85km yapıyor,
    reno kilio 2008 sedan lpg ,

Arkadaşımızı çalışmalarından dolayı takdir ve tebrik ediyorum, umarım biri görür, yaptıkları değer bulur,
    yeni aracımız için , tasarım proje ekibi içinde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

2500 devirde 90 la. 3000 devirde 100 km hızla gidiyor aracım. Ben ideal maks hız, minimum yakıtın 90 yani 2500 devir oldgunu sanıyordum. 80 i de deniyicem.

Alıntıları Göster
    Senin motor epey canlı. Torkuda oldukca iyidir.
    2000 - 2500 devirde ekonomi yapabilirsin . Vitesleri 3000 devirde değiştir. Seyir yaparkende 2500 2000 arasında yap.
    www.automobile-catalog.com
    Horsepower and Torque curve for 2012 Fiat Palio Fire 1.4 (man. 5) model for South America
    https://www.automobile-catalog.com/curve/2012/734960/fiat_palio_fire_1_4.html

• quote:

Orijinalden alıntı: scorn

"Oksijen sensörleri ve Ateşleme sistemi sürekli düzenlemeler yaparak STFT ve LTFT değerlerini düzenleyerek , yakılan yakıt miktarını azaltmaya çalışmıştır."

halihazırda ekü haritası bunu sağlamıyor mu? o zaman haritayı dışarıdan müdahale ile değiştirdiniz. bu durumda vuruntu ve emisyon parametrelerini gözlemlediniz mi?
    sanırım obd ile bağlısınız sisteme. lpg eküsüne mi bağlısınız araç obd'sine mi? eğer obd ise benzin için hesaplanan değerden farklı bir püskürtme oluşmuyor mu?
    bir de son videoda açık çevrimde 0 değeri gördüğünüzü söylemişsiniz. yokuş aşağı enjektörlü araç viteste ise zaten 0 görmesi lazım? motorda yük yok, rölanti devrinin üstünde, neden püskürtme yapsın?
    1.0 dcvvt motoru ecusü, lpg sisteminin haritalarını sürekli günceller. her 10 15 kmde yeni harita yaratır.

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

"Uzun yolculuklarda en ekonomik seyir sürati denek otomobil için 105 km/h olduğu tepit edilmiştir."

"EN EKONOMİK"

100 km/h ile giderseniz daha az yakacaksınız deneyin görün isterseniz. Neye göre en ekonomik lafını kullandınız?
    Harcanan zaman, alınan hizmet çerçevesinden bakınca 105 km hız iyi bir değerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Anladım demek istediğinizi. Ben şöyle düşündüm: eğer yol tamamen dümdüz ise dediğiniz gibi yavaşladıkça daha az yakarız. Ancak yol engebeli olduğu zaman işin içine tork giriyor. Evet 110 yerine 100 ile gidersem düz yolda daha düşük devir olacağından daha az yapabilirim. Ama aracım bir eğim ile karşılaştığı zaman süratini korumak için daha fazla yakıt yakacak.
    Aynen öyledir. İ10 1,0 motoru , 3500 devirde maksimum torkun verir. Rampaya dolu dolu çıkar. Daha az efor harcar. 3500 devir benim arabamda saate 105 km hıza tekabul eder.
  • Burda Denek otomobilin, devir ve hız bilgilerini görmeniz mümkün.

• Usta bana da bi ayar yapsana ya tüpte bir tülü 13 litrenin altına inemiyorum

Araç accord 2.4 motor 5 ileri tam otomatik
  • Burda saate 90 km hızla yapılmış bir testim var.

• UberJager kullanıcısına yanıt
    Bu kadar fark edeceğini asla düşünmezdim resmen hız arttıkça, artarak artan bir yakıt tüketimi var bu konuyu özetleme olarak akrabalarımdaki yaşlı amcalara da okutuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

1.0 dcvvt motoru ecusü, lpg sisteminin haritalarını sürekli günceller. her 10 15 kmde yeni harita yaratır.

Alıntıları Göster
    harita mı yaratır, harita üzerinde sensör verilerine göre belli aralıkta güncelleme mi yapar? arada fark var.
    en eski motorlarda bile vuruntu sensörü vardır, ateşleme zamanı için bu sensör verisi kullanılır. ama bu haritayı değiştirmez, çalışma anındaki anlık harita değerini o an için kalibre eder.

• UberJager kullanıcısına yanıt
    Çok güzel uğraşlar. Tebrik ederim. Buna bir de tekerlek sürtünmesini ekleyebilirseniz daha fazla bilinmeyeni hesabınıza katmış olursunuz, böylece sarfiyat hesabınıza bir bilinmeyeni daha eklemiş olursunuz. Araç model yılı kaç? 3D' sini bulabilirsem aracın sizin için Cd hesabı yapmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 3 Ocak 2020; 2:3:34 >
  • Anlıyorlar mı bari? Benimkiler anlamıyor. 0.9 motor gitmez diyorlar. Clio sağlam değil plastik diyorlar. Motor dediğin Toyota gibi olur diyolar ama hangi motor olduğundan haberleri yok. 1.6 olsun Toyota olsun yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %7 civarı zenginde yürüyorsunuz. Önce bir 100-200 km aracı benzinde kullanın da harita otursun. Sonra LPG ayarlarını düzeltin. Ondan sonra deneyin.
  • Hem dizel hem benzinli aracım ile bir çok denemeler yaptım uzun kısa.
    80 km ile sabit giderken araç en dip yakıt tüketimini görüyor gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Çok güzel uğraşlar. Tebrik ederim. Buna bir de tekerlek sürtünmesini ekleyebilirseniz daha fazla bilinmeyeni hesabınıza katmış olursunuz, böylece sarfiyat hesabınıza bir bilinmeyeni daha eklemiş olursunuz. Araç model yılı kaç? 3D' sini bulabilirsem aracın sizin için Cd hesabı yapmaya çalışacağım.
    2014 model hyundai i10 1.0 blue
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

%7 civarı zenginde yürüyorsunuz. Önce bir 100-200 km aracı benzinde kullanın da harita otursun. Sonra LPG ayarlarını düzeltin. Ondan sonra deneyin.
    Otomobilim, Hyundai i10 1.0 blue modeli. O herşeyi kendi kendine yapar. Diğer hiç bir montaj lpg sistemine benzemez. 4 kışdır, zengin yanar. Zaten araba benzinli modelden 5 beygir daha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 2 Ocak 2020; 15:2:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Anlam karmaşası olabilir. daha iyi anlatmak adına bu grafiği vereyim.
    Bu arabada yaratılan motor torkuna göre değişen para metreleri çıkarılmış.

Otobanda Closed Loop ( Kapalı döngü ) Sürüş

• ETS2 ye gelen Turkiye dlc sine araba yamasi yapmislar sandim. 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    aynen hocam 10 litrenin üstünde lpg yaktı 2008 yaris aracım istanbul izmir arası
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.