Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
16
Favori
16.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öbür konuda sorduğum soruyu tekrar edeyim:

    Başka FPSlerde sorun yaşamayıp sadece Half Life ve Valve'in diğer FPSlerinde aşırı derecede baş ağrısı çekenler hatta sırf bu yüzden oyunu bırakanlar var mı?

    Onun haricinde kişisel tecrübelerimden bahsetmek gerekirse:(Belki bazı çıkarımlarda bulunan olur

    1/Güneş ışığına karşı gözlerim aşırı hassas ama gittiğim doktorlardan bu şikayetimle ilgili doğru dürüst bir şey diyen olmadı. Şu kadar miyop şu kadar astigmatsın teşhisi ve bilgisayarda fazla durma tavsiyesi dışında verebildikleri bir şey yok. Daha fazlasını beklemiyorum zaten.

    2/Yazı okumak film seyretmek ve oyun oynamaktan çok daha rahatsız edici. Son aylarda PC başında geçirdiğim zamanı azaltınca göz yorgunluğumda azalma var. Ama özellikle beyaz ton üzerinde siyah yazıların bulunduğu herşey göz ağrısı yapıyor. Örneğin bilgisayardan siyah-beyaz çizgi roman okuyamıyorum.

    3/Oyunlara gelirsek:

    Dead Space serisini asla oynayamıyorum.

    Metro Last Light'ı biraz oynayıp göz ağrısı sebebiyle bıraktım.

    Half Life'ı oynadığımda yaşım daha genç ve gözlerim sağlamdı o yüzden sonuna kadar oynayabildim. Ama şimdi olsa oynamam.

    Quake 3'ün bazı levelları bayağı can sıkmıştı. (Detayından birazdan bahsedeceğim)

    Şehir yerine pistlerde geçen yarış oyunları beni her zaman rahatsız etmiştir.

    Bu şikayetlerimden anladığım kadarıyla:

    Özellikle gri ve siyah renk tonlarının fazla kullanıldığı oyunlarda göz ağrıları oluyor. (Quake 3'de en çok DM17 gibi levellar rahatsız ediciydi)

    Koridor FPSleriyle de ilgili bir sorunum var.

    Half Life'ın trende geçen giriş kısımları inanılmaz derecede rahatsız ediciydi. Sadece FOV kaynaklı mı? Sanmıyorum.

    Saturation ve Digital Vibrance'ı açıp parlaklığı kısmak hem görüntü kalitesi hem de gözlerimin hassasiyeti açısından en iyi sonucu veriyor.

    Gri ve siyah tonlarıyla ilgili rahatsızlığım filmlerde de mevcut. O yüzden -aslında çok sevmeme rağmen- uzay temalı filmlerden uzak durmaya başladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 14 Ekim 2014; 20:33:15 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    zaten custom kullanıyyorum ama sen anlamamakta hala diretiyorsun
  • brsaltnc kullanıcısına yanıt
    Neyi anlamıyorum? Sana diyorum ki ilk mesajımda bu yazdıkların hakkında herşey mevcut sen oradakileini bana tekrarlatmaktan başka birşey yapmıyorsun....

    NVIDIA kart vs HDMI bağlantı kullanıyorsun değil mi?
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    evet hdmi bağlantılı 24 inç monitör ve gtx 660 kullanıyorum
    karttan gayet memnunum.ama sende şunu anla be kardeşim git bi amd kart bul arkadalşından olabilir herhangi bir yerden tak kullan farkı o zaman anlarsın.
    ama şuda varki gözlerin sorun yaşayanlar kadar hassas değilse belki Nvidia ayarları sana daha iyi de gelebilir.
    sen bir yorumundda görecelikten bahsetmiştin bunun gibi bir şey işte
  • brsaltnc kullanıcısına yanıt
    O fark meselesini zaten söyledim önceden kimse birşey kanıtlayamaz dedim orada sorunum yok çünkü bana göre nvidia doğal renk ve parlaklık veriyor size göre amd veriyor belki 2 side öyle ama bizler algılayamıyoruz çünkü gözümüz ve monitormuz farklı vs. Son cümlene katılıyorum.

    Şimdi fark meselesini bırak sen bir yana, belli ki ilk mesajımı okuyup anlamakta zorluk çektin, büyük ihtimal benim biraz düzensiz yazışımdandır..

    Şu an bütün yorumlarına tekrardan bakıp hepsine precise şekilde cevap yazıyorum.

    Öncelikle hdmi bağlantın olduğunu anlamıştım çünkü bu şekilde rgb seçeneği çıkar orada çünkü nvidia hdmi bağlantıları TV olarak algılar ve limited rgb verir yani (16-235) Yani o dediğin siyahlar gri çıkıyor!!, beyazlar ise bilmem ne!!! bundan kaynaklı


    1) Nvidia panel ayarlarını komple factory resetle.
    2) DVI - DVI bağlama şansın varsa öyle bağla.

    1. maddeyi kesin yap defaulta al ve benim söylemeyeceğim birşeye dokunma, sonra bana yazdıklarını yaptım ama olmadı deme

    Eğer dvi bağladıysan sorun yok, Çünkü PC adı altında resolution verecek nvidia sana ve bu hep full rgb 0-255 olacak. SADECE istersen video için ayarlardan 0-255 i tercihen yapabilirsin eğer hep bluray film izlemiyorsan falan.

    Eğer HDMI bağladıysan; custom resolution oluştuman gerek ki nvidia full rgb yi (0-255) force etsin. https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/ first solution.. anlatılıyor basit birşey.

    Ve şu testi yaphttp://www.lagom.nl/lcd-test/black.php .. odanda ışığı falan kapat. arkaplan 0 dır ilk kutu 1 farkını çoook azda olsa görmen lazım..

    O kadar.. bu kadar basit işte. Ve bu bir sorun değil. Bunların dışında hiç bir ayara dokunma..

    Unutmadan!... kullandığın monitor mu, TV mi bilmiyorumda oradanda ayarları factory resetle, black level vs varsa normal e original e al o tür ayarları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Ekim 2014; 20:54:24 >




  • ekran görüntüsü karşılaştırması yapacaktım ama iki farklı ayarda da alınan görüntüler birbirinin aynısı. monitörün renk ayarlarını hiç değiştirmeden, RGB de ekran görüntüsü alsam ayarı ycbcr 444 değiştirdiğimde resim de değişiyor aynı şekilde ycbcr 444 aldığım resme RGB ayarında baktığımda ve karşılaştırdığımda renkler her şey aynı ama iki ayarda ayrı ayrı bakıldığında dağlar kadar fark var. sanırım alınan ekran görüntüsü temelde aynı veriye sahip olduğu için renk ayarını da değiştirince otomatikman resimde değişiyor. diğer bir yol off screen görüntü ama elimde o kadar kaliteli bir makine yok ve çok da sağlıklı olmaz. işin garip yanı aldığım ekran görüntüsü RGB ayarda benim ekranda gördüğüm ile aynı değil. monitörde gölgeler çok daha dengeli ve renkler daha doğal. ekran görüntüsünü paylaşıyorum ama pek bir faydası olmayacak anlatması zor bir durum




     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)




  • pcrex kullanıcısına yanıt
    anlıyorum durumunu.. böyle karşılaştırma olmaz dediğin gibi off screen lazım eğer esaslı bir foto koyacaksan. ayrıca film has full bluray mi?
  • pcrex kullanıcısına yanıt
    ayrı olarak, kullandığın

    player
    monitor
    kart driver

    hepside original ayarlarda factory ayar olmalı.

    edit: birde bağlantın ve kart ne? HDMI ve nvidia ise yukarıda yazdığım şeyi yapman lazım RGB kullanacaksan ki full rgb 0-255 alabilesin, zaten dediğim gibi rgb dışında renk sinyali kullanmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Ekim 2014; 21:03:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Dostu mhala daha diyorum nvidia driverlarında sorun yok..

    Tamam, tüm konular kapanabilir.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    film br değil, youtube den indirdiğim fhd fragmanı. oyun içi görüntü de alacaktım ama yine aynı şey olacağı için vazgeçtim. ekran kartı 780 amp ve HDMI dan bağlı. RGB ayarı tamamen default ve oynatıcı olarak gomplayer kullanıyorum. onunda ayarları default ama kendinden görüntüye etkisi var diye biliyorum.
  • Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    Valve oyunlarını oynamadım. Rahatsızlık veren siyah ve gri tonlar değil, patlak beyaz tonlar. Önceki sayfada paylaştığım bir videodaki belli yerleri örnek göstererek bunu anlattım. Sorunun tek kaynağı Nvidia kartlı sistemler değil çünkü.

    X-FI'nin AMD kart kullanmadığı halde "Nvidia sürücülerinde sorun yoktur" demesi onu taraflı kılmaz. O sorun yok diyorsa yoktur. Sorun, "Nvidia'nın renkleri gözlerimi rahatsız ediyor" diyenlerdeydi ve o da tezgâhı ortaya çıkardı ve herkesi aydınlattı. Artık tüm renk konuları artık kapanabilir. X-FI öyle diyor çünkü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Ekim 2014; 21:51:11 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Onu artık kabullenmeniz lazım.Onun kullandığı her kart sorunsuzdur her oyunu full akıcı oynar hiçbir driverda sorun yaşamaz oyunlarında hiç sorun olmaz gözlerine deniz feneri uzatsan rahatsız etmez çok ilginç üyelerden birisidir. : ))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Valve oyunlarını oynamadım. Rahatsızlık veren siyah ve gri tonlar değil, patlak beyaz tonlar. Önceki sayfada paylaştığım bir videodaki belli yerleri örnek göstererek bunu anlattım. Sorunun tek kaynağı Nvidia kartlı sistemler değil çünkü.

    X-FI'nin AMD kart kullanmadığı halde "Nvidia sürücülerinde sorun yoktur" demesi onu taraflı kılmaz. O sorun yok diyorsa yoktur. Sorun, "Nvidia'nın renkleri gözlerimi rahatsız ediyor" diyenlerdeydi ve o da tezgâhı ortaya çıkardı ve herkesi aydınlattı. Artık tüm renk konuları artık kapanabilir. X-FI öyle diyor çünkü...

    Kimse nvidia driverlarında sorun var demediki neden böyle bişeyden bahsediyor zaten anlamış değilim sorun direk nvidia Daha konuya yazmanın anlamı yok dostum arkadaş amd kart kullanmamış astigmat hastası değil bende öyle olsam bende nvidia savunurum neden parlak canlı renkler sunuyor görüntü hoş geliyo iyi güzelde bu insanın gözünü bozuyor işte :) onun doğal dediği renk aslında doğal değil sen kaldırıma güneş çarpınca kaldırımı beyaz mı görüyorsun ? hayır sarı turuncu ve beyazın karışımı bir renkde görüyorsun kaldırımı bembeyaz kaldırımın detaylarını ortadan kaldıracak şekilde görmüyorsun he öyleyse sende bir göz doktoruna görünmelisin... O kadar beyaz tonlarda patlama varki bırak doğal görüntüyü görüntü kalmıyo ortamda paintin silgisiyle beyaza boyamış gibi nerdeyse :) hani saçmalama vs değil yukarıda linkte örneğini attım yani... Dahada açıklamanın anlamı yok arkadaş sorunu anlamak yada kabullenmek istemiyor demekki...

    Alınmanı istemiyorum dostum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Ekim 2014; 23:14:02 >




  • Abi herşeyi bir tarafa bırak. 780'den 7990'a geçip gözlerinin rahatladığını ve ardından 970 SLI alıp incelemesini yapıp konu açan AC Kırıklar'ın yazdıkları da mı yalan? Böyle şey olur mu Allah aşkına?

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?Araştırmalarım beni "SweetFx" diye bir programa yönlendiriyor ancak bir türlü programın güncel kartlar için olan versiyonunu bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Ekim 2014; 2:08:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Valve oyunlarını oynamadım. Rahatsızlık veren siyah ve gri tonlar değil, patlak beyaz tonlar. Önceki sayfada paylaştığım bir videodaki belli yerleri örnek göstererek bunu anlattım. Sorunun tek kaynağı Nvidia kartlı sistemler değil çünkü.

    X-FI'nin AMD kart kullanmadığı halde "Nvidia sürücülerinde sorun yoktur" demesi onu taraflı kılmaz. O sorun yok diyorsa yoktur. Sorun, "Nvidia'nın renkleri gözlerimi rahatsız ediyor" diyenlerdeydi ve o da tezgâhı ortaya çıkardı ve herkesi aydınlattı. Artık tüm renk konuları artık kapanabilir. X-FI öyle diyor çünkü...

    Kimse nvidia driverlarında sorun var demediki neden böyle bişeyden bahsediyor zaten anlamış değilim sorun direk nvidia Daha konuya yazmanın anlamı yok dostum arkadaş amd kart kullanmamış astigmat hastası değil bende öyle olsam bende nvidia savunurum neden parlak canlı renkler sunuyor görüntü hoş geliyo iyi güzelde bu insanın gözünü bozuyor işte :) onun doğal dediği renk aslında doğal değil sen kaldırıma güneş çarpınca kaldırımı beyaz mı görüyorsun ? hayır sarı turuncu ve beyazın karışımı bir renkde görüyorsun kaldırımı bembeyaz kaldırımın detaylarını ortadan kaldıracak şekilde görmüyorsun he öyleyse sende bir göz doktoruna görünmelisin... O kadar beyaz tonlarda patlama varki bırak doğal görüntüyü görüntü kalmıyo ortamda paintin silgisiyle beyaza boyamış gibi nerdeyse :) hani saçmalama vs değil yukarıda linkte örneğini attım yani... Dahada açıklamanın anlamı yok arkadaş sorunu anlamak yada kabullenmek istemiyor demekki...

    Alınmanı istemiyorum dostum...

    Ben de anlatamadım arkadaşa bunu, sorun sürücülerde veya sürücülerdeki ayarlarda değil. Kartın verdiği görüntüde.
    Ama arkadaş ısrarla sürücünün global ayar verdiğini rgb ayarlarında sorun olmadığını söyleyip duruyor.
    Sanırsın dünyada bir tek kendisinin haberi var nvidia sürücülerindeki ayarlardan. Ne desek boş.




  • Baş ağrısı sadece grafik kartı tabanlı olmayabilir. Yani bende gözlük takıyorum başım ağrımıyor diyende var ağrıyor diyende. Atladığınız nokta "Migren" de olabilir. Unutmayın ki migreni en çok, Ses, ışık tetikler. Yani monitörün parlak renkleri sunması yada gözünüzü alması migreninizi tetikliyor olabilir, bundan dolayı da baş ağrısına sebep oluyor olabilir.
  • pcrex kullanıcısına yanıt
    hdmi dan bağlıysa custom res yarat ki full rgb yi alabilesin.

    ---

    Arkadaşlar burada normal şekilde tartışıyoruz ve öyle alaycı tavırlarla konuşmanız gerçekten hoş değil.

    Benim pc gayet temiz ve düzenli.. bütün herşeyim ayarlı ve gözümün önünde 2. bir ekran var sırf statlar için.

    Her oyunu full ultra açıyorum eğer akıcılık tamam ise sadece watch dogsta texture ultra açamadım ondada vram yetmedi takıldı. Ama 3 gb vram isteyen son of rome u very high texturede açabildim gayet rahat oynanıyor.
    Benimde nvidia driverla sorunlarım oldu gtx 460 ı yakıyordu az kalsın, nvidia nın çıkarıdğı bir driver vardı hatırlarsanız kart yakıyordu, aratın..

    Belliki driverda sorun yok diyince bazılarınız kabullenememi.. o zaman cümleyi değiştireyim, driver da bahsettiğim yerlerde yani rgb modlarında sorun yok (bunun aksini kimse söyleyemez test bile edebilrisiniz linkte).

    Ama esas konu bu değil diyorsunuz, adam anlamıyor bir türlü diyorsunuz..
    Diyorsunuz ki, renkler, parlaklıkları olması gerektiği gibi değil nvidia da.. buna bende dedim ki bence doğal renkleri sunuyor çünkü hiç bir driver yoktur ki oyunun sana verdiği ışığı komple değiştirsin, amd kart kullanmasamda nvidia için konuşacak olursam hatta şöyle izah edeyim.. son of rome oynuyordum ve güneşe baktım hiçte söylediğiniz gibi floresan değildi gayette sarımsı tonlarda ışık veriyordu.

    Siz amd yle karşılaştırınca daha farklı yorumlayabilirsiniz belkide amd de dahada sarı ışık veriyordur vs vs.. Farklı algı söz konusu.

    Şimdi çıkıpta böyle "çocuk" tarzı yorumlar yapmanız bu söylediklerimin hiçbir şeyini değştirmez.

    edit: astigmatım var ve astigmatın ordan burdan bahsettiğiniz ışıkla alakası malakası yok.. nerden çıkarıyorsunuz bunları şaşıp kalıyorum?




  • Bu konunun sonu gelmez Canlı ama parlak olmayan renkler istiyorsanız İnce ayar yapmalısınız Monitör ve Driver Ayarları Birbiriyle Uyumlu Olmalıdır.
  • Samsungun birebir aynı iki laptopunda bunu deneyimledim , iki kaptopda aynı seri aynı model aynı özelliklerdeydi aynı kafa flan herşey aynı yani

    nvidia olan renkleri çok parkaltı göz alıyodu amd ise daha iyiydi göz almıyodu ve renkleri canlıydı ..
  • Nvidia, detay kısıntısını gizlemek için beyaz tonları abartmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Ekim 2014; 1:27:02 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.