Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
16
Favori
16.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu tür konuları görüyorum. NVIDIA’da global olarak full RGB gelmiyormuş (0-255), renkler canlı değilmiş, parlaklık çok fazlaymış vs…

    Bunların hepside yanlış bilgi. AÇIK VE NET olarak söylüyorum, NVIDIA driverlarında bunları default olarak manipule eden birşey yok, en ufak bir sorun yok!

    Ondan sonra insanlar bu ayarlarla ve monitor ayarlarıyla oynayarak, görüntünün doğallığını bozuyor. Bununla ilgili baya tecrübem ve araştırmam var, birkaç testlerimde oldu o yüzden bu kadar net konuşabiliyorum.

    Başlamadan evvel, DVI - DVI (ya da Display Port) kullananlarda hiç bir sıkıntı yok, olmamıştı ve olmazda zaten çünkü resolution kısmında PC ve CUSTOM adı altında ki tüm çözünülükler NVIDIA driver’ları tarafından GLOBAL (yani her yerde oyunlarda, internette, desktopta vs)dynamic range’leri NVIDIA driverları Full RGB 0-255 olarak ayarlar.

    Bunun dışında, HDMI bağlantı kullananlar da ise eskiden problem vardı NVIDIA driverları bu tür aygıtları HD-SD resolution kısmında bir çözünürlükle atıyor ve bu kısımdakilere GLOBAL olarak Limited RGB uyguluyor (16-235). Bu bir bug idi ve çözüldü, yeni ayar geldi buradan yapılıyor manual olarak. Hiçbir registry değiştiren tool ya da yukarıda .zip li dosya var toggler vs kullanmaya gerek yok zaten bunlarada güvenmeyin istediğiniz gibi full RGB’ye çevirmiyorda olabilir çünkü belkide full RGB’dir ekran ve siz bunu tekrar full RGB yaparsanız o toggler ya da her ne program ise siyahları olduğundan siyah yapıp görüntüyü wash out edebilir.

    Eskiden yaptıkları çözüm ise şöyle, custom bir çözünürlük yaratmak. Çünkü NVIDIA driverları custom ve PC adı altındaki çözünürlükere full RGB (0-255) force ediyor.

    Şimdi görmüş olduğunuz üzere hep GLOBAL olan dynamic rangelerden söz ettim.

    VIDEO dynamic rangler ise uygulama ayarlar modunda kalsın sorun olmaz, neden olmaz, çünkü mesela Power DVD’de bluray açtınız. Bluray zaten full dynamic range kullanacağından 0-255 alırsınız. Deneyin hatta gidin paneldende 0-255 seçin NVIDIA ayarlar yapıp ve bakın fark olmadığını göreceksiniz. O yüzden bunu hep application controlled olarak bırakmanız lazım. Zaten aksini yapmak video’da ki dinamik aralığı bozacaktır, sonra aldığınız siyah ve beyazlar olması gerektiği gibi olmayacak.

    ----------------------------------------------------

    Dediğim gibi ben mesela, C-PVA panel monitor + NVIDIA driver + oyun görüntü ayarlarımı her zaman hepsinide fabrika mod’da kullanırım çünkü en iyi ve en doğal görüntü renk, kontrastı böyle alırsınız, olması gerektiği gibi. Kesinlikle renklerde ya da parlaklıkta falan sorunum yok, oyun ne kadar fazla, az ışık ya da renk verirse onu görüyorum. Doğal.

    Çok basit olarak ekranınız şu an 0-255 e ayarlı mı anlamak için:http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php .. testine göz atın Işığı kapatın odanızda ve dikaktlice bakın arka plan 0 ilk kutu ise 1.. farkı göremezseniz monitorunuz kalitesiz açık ve net. Büyük ihtimalde renk, parlaklık sorunlarınız monitorunuzdne kaynaklanmakta. Eğer 1 yazan kutu gri renkte ise ekranınız Full RGB modda değil.

    Tüm bunların dışında yaptığınız o monitor parlaklık kısma, gamma ayarlama, panelden renklerle oynama vs. tarzı şeyler sadece doğallıktan uzaklaştırıyorsunuz. Fabrika ne ayar verdiyse onu kullanın, eğer monitörünüz kaliteli bir markadan gelmişse zaten fabrika çıkışlı RGB renk paletini düzgün şekilde veriyordur optimum olarak. İlla ki ben kalibre edecem diyorsanızda, bu tür calibrationları yapanlar özel aygıt kullanmaları ve bunun hakkında bilgiye sahip olmaları lazım. O yüzden fabrika çıkış ayarlarına güvenin.

    ----------------------------------------------------

    EDIT: 347.09 ile HDMI bağlantılarda artık global olarak RGB limited ve Full (0-255)’a geçmek için yeni ayar eklendi. Yani artık HDMI TV’niz için reg. hack, toggler ya da custom bir resolution yaratmanıza gerek kalmayacak.

    GURU3D'den gelen yorum: alıntı:

    quote:

    NVIDIA bazı Monitor/TV şirketlerinin HDMI üzerinden geçerli bir kod yollamadıkları ve bu yüzden HDMI üzerinden bağlantılarda NVIDIA driverların TV/monitorun Full mu yoksa Limited RGB'ye destek verdiklerini anlamıyordu bu yüzden default olarak Limited'a alıyordu. Bu yüzden NVIDIA suçu bu şirketlere atıyordu, çünkü monitorlere düzgün bir biçimde okuyamıyordu. Fakat mesela benim monitorum/tv m öyle değildi, bana hdmi üzerinden default olarak hep full RGB veriyordu çünkü doğru okuyabiliyordu. Yani bu her markada olan birşey değildi.

    Ama NVIDIA’nın HDMI bağlantıdan düzgün okuyamayıp limited RGB verdiği monitor/TV’leri Intel ve AMD gayet düzgün okuyup full RGB verebiliyordu.

    Ve hala NVIDIA driverlarında ki sorun orada var ve bu yüzdendir ki HDMI kullanıcıları için NVIDIA bu global RGB seçeneğini, manual yapabilsinler, registry toggler toollar ya da custom çözünürlük yaratmalarına gerek kalmasın, 2 tuşla full/limited seçebilsinler diye özellik olarak ekledi.

    Son olarak piyasada, NVIDIA ‘ın hdmi üzerinden doğru okuduğu monitor/TV’ler, okuyamadıklarından daha fazla bulunmakta.


    ----------------------------------------------------

    EDIT2: 352.86 WHQL ile gelen bit derinliği gelişmiş ayar.

    NVIDIA driverlarına yeni bir ayar daha ekledi. HDMI üzerinden bağlı aygıtların bit derinliği ayarlanabiliniyor.

     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)


    Eklenme sebebi artık UHD sayesinde Bluray standardı değişip 8-bit ten 10-12bit renk derinliğine geçecek. Şu an piyasada hazırda 10-bit monitorler ve TV ler bulunmakta, fiyatlar pahalı gerçi. Ayrıca 10bit’e remastered edilmiş bluray filmlerde mevcut bile. Eğer böyle bir aygıta sahipseniz, NVIDIA kart varsa denemek isteyebilrisiniz.

    Not: Piyasadaki çoğu monitor 6-8bit olduğunuda hatırlatayım. Yani 16.7 million renge denk oluyor 8-bit... Bunu 32bpp (bits per pixel) desktop renk derinliğiyle karıştırmayın.

    ----------------------------------------------------

    Ekstra birşey ekleyeyim, özellikle SAMSUNG telefonlar eğer telefonunuzda ekran ayarlarında renk seçenekleri açıksa bunu Dynamic'ten Basic'e (aynı şekilde TV'ler içinde geçerli) almanızı tavsiye ederim. Bu seçenek olması gereken RGB renk ve parlaklığı veriyor, üzerinde herhangi bir manipülasyon yapılmadan (sature etme gibi).
    Yani TV’niz de de bu tür ayarları standard’a almanız iyi olacaktır, ayrıca SAMSUNG için konuşuyorum eğer HDMI ile bağlamışsanız PC’ye veya benzeri alete;

    Renk input seçeneği Native değil AUTO’da kalmalı.
    Her türlü de-interlacing gibi modlar kapaltılmalı.
    Eğer ekran TV’de taşıyorsa, hemen hemen her TV’nin tv size ayarlında 16:9 değilde fit to screen gibi ayarı vardır bunu etkinleştirirseniz sorun düzelir.
    Game mode’u varsa açılmalı (düşük input lag için ki bunu elde etmek için TV her türlü post-process ayarı kapatıypr otomatik olarak bu da eşittir doğallık).
    HDMI black level, standard ya da high olarak ayarlanmalı eğer verici sinyal Full RGB moddda ise.
    HDMI black level, low olarak ayarlanmalı eğer verici sinyal Limited RGB moddda ise.

    ----------------------------------------------------

    10-bit ve 12-bit monitorler hakkında, WCG (wide color gamut) olarakta geçiyorlar ve oldukça pahalılar. Genelde fotoğrafla uğraşanlar alıyor.

    1) HDMI 2.0 60FPS 4:4:4 (Full) RGB 4K'da 12-bit görüntü aktaramıyor.
    2) Bu tür monitorlerin ekstra olarak kalibre edilmeye ve OS ortamında renk profili oluşturulmaya ihtiyaçları var. Aksi takdirde normal web sayfalarında ki renkler kötü gözükecektir. Çünkü normal web sayfaları 6-8-bit monitorler için tasarlanıyor (AdobeRBG farkı).
    3) Color banding sorunu bu monitorlerde olmaz fakat bazı oyunlarda oyun motorundan kaynaklı aynı sorun çıkabilir.
    4) 10-bit/12-bit panellerden yararlanmak için oyunlarında desteklemsi lazım mesela Alien Isolation destekliyor.
    5) 10-bit/12-bit paneller daha fazla renk sunacağından farkı anlayacaksınız fakat eğer görüntü o kadar renk verebiliyorsa. Mesela fotoğrafçılar sırf 12-bit içerikle çalışıyorlar, yeni nesil DSLR makineler 10-bit çekebiliyor vs. Ama oyunlar hala 6-8bit, bluray filmler bile 8-bit (4:2:0). UHD Bluray için 4:4:4 konuşuluyor (gerçek lossless).

    Normal monitorlerin kalibre edilmeye ihtiyacı yok, şahsi fikrim, fabrikadan gelen ayar uygun görüntüyü verecektir. Ama ben elle ayarlamak istiyorum diyorsanız, internette monitorunuz için hazır ayarlar bulmanız çok basit.
    Hatta renk profiller bile var (manual ayar yapınca kullanılması gerekiyor bazen) ama exclusive fullscreen alan uygulamalar (oyunlar vs) renk profili disable oluyor ve oyunun kendi profili kullanılıyor, her ne kadar bunun gerekli olduğu düşünsemde WCG monitorlerde bu kötü bir olay ve bunu engellemek için bazı ufak tool'lar mevcut.

    Ekstra bir not ise HDR TV'ler hakkında. HDR TV'ler 10-bit (WGC) panellere sahipler ve parlaklık range'i baya geniş, diyeceksiniz ki benimde panelde öyle o zaman bende de HDR desteği var. Hayır yok, malesef firmalar para kazansın diye HDR desteğini ayrı bir olay olarak tanıttılar (tamamen salakça bir gimmick) ve "HDR10" veya Dolby Vision uyumlu içerik adı altıyla UHD Bluray'ler falan çıkacak.
    Yani HDR10 destekli bir içeriğede sahip olmanız lazım. HDR içerikler 4:4:4 Full RGB değil hatırlatayım (ne kadar saçma değil mi?) ve piyasada hala daha gerçek 4K olmayan bir sürü model TV var.

    Dolby Vision HDMI 2.0A ile 12-bit görüntü sunuyor ve çıkabildiği parlaklık seviyesi HDR10'in 4 katı, (HDMI 2.0B ise 10-bit). UHD bluraylerde standard olarak HDR10 kullanılacak deniliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 27 Ekim 2016; 21:25:01 >







  • Yazının geneli çok güzel açıklayıcı olmuş ama şurayı alkışlamak istiyorum:




    @X-FI
    2006 yılından beridir bu forumda takılıyorum ve bir çok şeyi hatta herşeyi diyebilirim teknolojik anlamda ne varsa burdan öğrendim...Ve sizin kadar bu şekilde nasıl desem kendini yukarda görme kısacası kibirli birini görmedim...bundan bir sene önce oyunlarda fps atlaması ile ilgili konuşmamızda olmuştu hep tavrınız aynı,karşıdaki kişinin söyledikleri sanki doğru değil hep sizin dedikleriniz doğru yada onlarda sorun var sende sorun yok sende yoksa herkeste olmamalı yada ben yapıyorum oluyo sen yapamıyorsun havaları...
    Marka fanatiği olabilirsin ama karşındakine biraz saygın olsun...
    evet hdmi bağlantılı 24 inç monitör ve gtx 660 kullanıyorum
    karttan gayet memnunum.ama sende şunu anla be kardeşim git bi amd kart bul arkadalşından olabilir herhangi bir yerden tak kullan farkı o zaman anlarsın.
    ama şuda varki gözlerin sorun yaşayanlar kadar hassas değilse belki Nvidia ayarları sana daha iyi de gelebilir.
    sen bir yorumundda görecelikten bahsetmiştin bunun gibi bir şey işte
  • Insan hayret ediyor
  • 0-255 lcd monitorler icin ideal
    16-235 tvler ve eski tip monitorler icin ideal.

    0-255 siyah ve karanlik bölgelerde farkini gösteriyor. Led lcd monitorlar ve daha yeni teknoloji ile uretilmis monitor varsa tavsiye edilir.
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    "16-235 tvler ve eski tip monitorler icin ideal. " Zaten bu yüzden nvidia hdmi bağlantılarda otomatik Full HD adı altında çözünülük atıyor ve bu sekmede atadıklarına 16-235 veriyor, bilmiyor ki bağlanılan TV 0-255 destekliyor mudur.. Siz eminseniz bundan custom çözünülük yaratrak 0-255 i geti getiriyorsunuz..

    Hepsi üstte yazıyor.
  • Biz derdimizi kimseye anlatamayiz zaten bu yüzden ne desek boş olacak. Biz zaten default kullaniyoruz hdmi yada dvi dan baglasakda normal ayarlari kullansakda her zaman baş agrisi oluyor. Bunun sorunu çok fazla güneş ışığının parlamasi rahatsiz olmayan insanlar bunu anlayamaz siz ne kadarda nvidia savunsanizda ne yazikki kullanan ve rahatsiz olan insanlarda % 99 böyle nvidia da güneş çok parliyor o kadar çok parliyor ki 15 dakika oyun oynuyamiyorsun. Default halde yada monitör kissan fark etmez kisarsan hu seferde görüntü çok soluk oluyor
  • Dostum monitorun nedir? Diğer konuda yazdım ve yine burada diyorum hatta yeminle diyorum dediğin şeyi ben göremedim oyunlarda.. Güneş normal olması gerektiği gibi parlıyor.. bf4, crysis 3, ryse: son of rome.. Programcılar nasıl isterse öyle parlatıyorlar bana doğal geliyor.... kafamı ağrıtmıyor ve gözlüklü gözü bozuk bir insanım (arada lens takarım ) astigmatım da var...
  • Amd kartlarla alakasi yok dimi bunun
  • atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    amd kullanmadım bu sistem orada nasıl işliyor bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Dostum monitorun nedir? Diğer konuda yazdım ve yine burada diyorum hatta yeminle diyorum dediğin şeyi ben göremedim oyunlarda.. Güneş normal olması gerektiği gibi parlıyor.. bf4, crysis 3, ryse: son of rome.. Programcılar nasıl isterse öyle parlatıyorlar bana doğal geliyor.... kafamı ağrıtmıyor ve gözlüklü gözü bozuk bir insanım (arada lens takarım ) astigmatım da var...

    Monitörüm tam markasini bilmiyorum ama monitör ile ilgisi yok nedenmi? Arkadasimda amd grafik karti var pc sini benim monitöre bagladim inanin 2 saat boyunca oyun oynadım tik demedi.. kendi pcmden giriyorum göz baş agrisi suan yeni driver kurdum çok fazla bas ağrısı var.. o kadar çokki sinir bozucu. Siz ne kadar monitör desenizde biz demiyoruz çünkü farkin ekran kartindan olduğunu biliyoruz görüyoruz. Sen belki sorun hissetmiyorsun ama bizde var. Yani şimdi her göz farkli algilar hepsi aynı değil 12 senedir gözlük kullanirim bu farki o kadar iyi biliyorumki tansiyon felanda vardi yani bu yüzden renkleri çok canlı monitör tv lerden uzak duruyorum. ips gibi canli ama çok yorucu sadece bununla kalmiyorki her nereye gidersem gidiyim ekran kartı nvidia olan pclerde başım agriyor.




  • Bulunsun
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    zamanında amd x1650 ekran kartı kullanırken renkler çok güzel gelirdi bi zaman sonra gts250 ye geçtiğimde parlaklı farketmiştim ama önemsememiştim konuları görünce olayın iç yüzünü gördüm e tabi geç oldu şuan astigmatım ve gözlük kullanıyorum
  • Bu bilinen birşeydi zaten amd driverları daha vibrant renk kullanıyor, nvidia ise öyle değil.. Şimdi 2 side öyle değil, doğal olmuşlar. ATI de renkler daha satüre idi.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum hocam. Zaten adamlar bu ürünleri üretirken bir optimum değer belirliyorlardır. Aşırı dışına çıkmak görüntüyü pavyon gibi yapıyor. Cem Yılmaz'ın anlattığı gibi iyi monitörü alan dayıyor Contrast'ı sona, sonra gözlerim ağrıdı diyor. Ağrır tabi... Diğer açılan konuyu okudum, bence anlatılan ayarlar ile görüntü inanılmaz kötüleşmiş. Ben 1 yıldır Asus VN247H kullanıyorum. Monitör hali hazırda 5 tane ayarla geliyor. İşte Sinema modu, Oyun modu, Standart mod, Manzara modu vb. Örneğin günlük kullanımda standart mod gözü yormuyor, beyaz renk gözünüzü almıyor. Oyun modunda contrast ı açıyor temel olarak, daha canlı renkler oluşuyor. Sinema modu keza öyle. Bir kaç çok küçük ayar dışında hiç bir değişkliğe ihtiyaç duymadan kullanıyorum. Zaten Mod lar tek tuş ile değişiyor...
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    o modları bile ben kullanmıyorum.. sinema moduymuş, oyun moduymuş görüntüyü manüpule ediyor.. standard, original mode neyse onda bırakırım dokunmam.

    ---------------------------------

    ati de renkler daha vibrant satüre idi nvidia ya göre, bu bir gerçek. Su an 2 side ayni görüntü veriyormus diyorlar, amd kartim olmadigindna test edemeyecegim.. Fakat satüre edilmis renkler bana göre dogal olamaz.

    Bu "asiri parlaklik" diye tabir ettiginiz sorun var mi, yok mu kanitlayamazsiniz.. Bir arkadas yazmisti, herkes farkli görür diye. Bende artik buna böyle bir son uygun gördüm. Herkes farkli görür, kimine parlak gelir gözü agrir kiminede normal gelir. Zaten hiçbir monitor ayni parlaklik ve renk seviyesine sahip degil birde bu etmen var.

    Yani o yüzden su meseleye böyle bir son verdim.

    Fakat yinede söylüyorum nvidia driverlarda parlaklik ve renk adina sorun yok.. Belki amd renkleri daha vibrant ediyor seviyorsunuz, birsey diyemem iste üstteki cümleye gidiyor yine olay




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    Dediklerinize katılıyorum hocam. Zaten adamlar bu ürünleri üretirken bir optimum değer belirliyorlardır. Aşırı dışına çıkmak görüntüyü pavyon gibi yapıyor. Cem Yılmaz'ın anlattığı gibi iyi monitörü alan dayıyor Contrast'ı sona, sonra gözlerim ağrıdı diyor. Ağrır tabi... Diğer açılan konuyu okudum, bence anlatılan ayarlar ile görüntü inanılmaz kötüleşmiş. Ben 1 yıldır Asus VN247H kullanıyorum. Monitör hali hazırda 5 tane ayarla geliyor. İşte Sinema modu, Oyun modu, Standart mod, Manzara modu vb. Örneğin günlük kullanımda standart mod gözü yormuyor, beyaz renk gözünüzü almıyor. Oyun modunda contrast ı açıyor temel olarak, daha canlı renkler oluşuyor. Sinema modu keza öyle. Bir kaç çok küçük ayar dışında hiç bir değişkliğe ihtiyaç duymadan kullanıyorum. Zaten Mod lar tek tuş ile değişiyor...
    nvidia kart almamamın nedeni görüntünün atiden kötü olışu açıkçası atide görüntü daha oturaklı oluyor.nvidiada soluk oluyor düzelteyim derken iyice içine ediyosun:D




  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    düzeltilecek birşey yok dostum aslında. herşey olması gerektiği gibi.

    Bir yanda kötü driver yapan ve aşırı vibrant renkler sunan şirket var, diğer taraftada doğal görüntü sunan, daha iyi teknolojilere, driverlara ve oyuncu desteğine sahip bir şirket var...

    aşırı vibrant renkleri tüm bunlara tercih edersen, senin sorunun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    nvidia kart almamamın nedeni görüntünün atiden kötü olışu açıkçası atide görüntü daha oturaklı oluyor.nvidiada soluk oluyor düzelteyim derken iyice içine ediyosun:D

    bomb has been planted.
     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    nvidia kart almamamın nedeni görüntünün atiden kötü olışu açıkçası atide görüntü daha oturaklı oluyor.nvidiada soluk oluyor düzelteyim derken iyice içine ediyosun:D

    bomb has been planted.
     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)

    Alıntıları Göster
    önceden amd kullanıyordum şimdi nvidia ya geçtim ve renkler daha doğal geldi bana. contrast ve brightness ayarını monitörden yapıyorum, fazla parlaklığı da windowsun gama ayarını düşürerek ayarlıyorum, doğal ve gözü yormayan bir seviyede hem film izlerken hem oyun oynarken kusursuz diyebilirim. ne gölgeler aşırı karanlık ve detayları kapatıyor nede parlamalar olması gerekenden fazla, keskinlik ve yumuşaklık dengeli. renklerde doğallığını koruyor, ne kırmızı ne mavi de patlamalar oluyor. renk ayarı yaparken olması gereken gerçeğe en yakın görüntüye ulaşılmalıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    nvidia kart almamamın nedeni görüntünün atiden kötü olışu açıkçası atide görüntü daha oturaklı oluyor.nvidiada soluk oluyor düzelteyim derken iyice içine ediyosun:D

    bomb has been planted.
     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)

    Alıntıları Göster
    Benim ekranda da full rgb veya limitli rgb seçeneği var.Driverden full rgb seçiliyse ekrandan da full rgb mi seçmeliyim.? Şu an ekran kartımı sattığım için bilemiyorum ama aşırı parlaklık sorununu hayatımda ilk defa watch dogs oyununda yaşadım ve o zamanlar sorunun oyundan kaynaklandığını zannetmiş ve çıkan güncellemeleri yüklediğim halde düzelmeyince oyuna etmediğim söz bırakmamıştım.Ekran kartını alınca muhakkak deneyeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    düzeltilecek birşey yok dostum aslında. herşey olması gerektiği gibi.

    Bir yanda kötü driver yapan ve aşırı vibrant renkler sunan şirket var, diğer taraftada doğal görüntü sunan, daha iyi teknolojilere, driverlara ve oyuncu desteğine sahip bir şirket var...

    aşırı vibrant renkleri tüm bunlara tercih edersen, senin sorunun.

    Hocam siz biraz yanlı bakıyorsunuz olaya bence. Sonuçta amd kart kullanmamışsınız ama böyle bir fark olduğunu iddia edenlere karşı nvidia lehine konuşuyorsunuz.
    Sonuçta iki firma da aynı demeden önce ikisini de tecrübe etmiş olmanız gerekli diye düşünüyorum.
    Sonuçta aynı sistemde bir tek ekran kartı değiştiriyoruz ve farkı görüyoruz. Bende Hd7970 vardı ve gtx770'e geçmiştim. Fark bariz bir şekilde belliydi.
    1 ay dayanamadım sattım gtx770'i. Sırf bu yüzden nvidia kart almıyorum, çok kötü gözlerim ağrıyor. Yoksa gtx780 alacaktım şimdiki r9 290 yerine.
    Siz nvidia görüntüsüne alıştığınız için fark yok sanıyorsunuz ama en basitinden şu anki sisteminize amd kart takın farkı siz de göreceksiniz.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.