Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
16
Favori
16.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    O beyazlık direkt gözü alıyor zaten.Akaşm detaylı incelemesini hazırlarım hocam.Çok merak ettim.

    Banada bi etiket koyuver bende göz atıp yorumlarım :)

    Tamamdır hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevil35

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    Açıkcası biraz araştırdım hatta göz doktorumlada görüştüm bu durumla ilgili olaydan renklerden vs bahsettim 50 yaşındaki bir insan bile sürekli bu tip şeylere bakmak zorunda kalsa astigmat hastalığına yakalanabilirmiş... Bu oldukça normal bazı insanlar 1 ay içinde etkilenir bazıları 10 sene sonra göz hastası olur dedi bunu bilmenin imkanı yok ama birden bire daha önce ağrımamasına rağmen şimdi rahatsız ediyorsa astigmat başlangıcıdır çok beklemeden bir doktora başvurmasını ve gözlük kullanmasını söyledi...

    Nvidiada ben çok kurcaladım o renk ayarını tutturmanın kesinlikle hiçbir imkanı yok...

    Motion blur - ambient of oc. - hbqo off - shadows off yapıp vysnc açmalı ve antialiasing ise minimum 2x konumuna getirilmeli... Ekran kontrast ve parlaklık ayarları ise max 35 civarında olmalı ne kadar karanlık o kadar iyi astigmat hastası için... çok uğraşma 7990 duruyorsa geri tak bilgisayarına... ve kesinlikle bir doktora görün dostum hafife alınacak bir rahatsızlık değil minoset bağımlısı yapar adamı :)

    Ben gts250nin her ayarıyla oynadım hdmi mis dvi mis vga mis lcd tv led tv kare monitör yok düzelmiyor rahat oyun oynayamıyorsun dediklerimi yap mümkünse hatta hiç uğraşma tüm grafikleri LOW yap sadece antialiasing aç ve kontrast - parlaklık ikilisini kısabildiğin kadar kıs seni idare edecektir ben azıcıkda olsa rahatlamayı öyle buldum ama sadece 30dk fazla katlanabillmeni sağlıyor sonra ağrı yine başlıyo :)

    Hocam gözümü korkuttunuz.Maalesef 7990 kartım arızalandığı için 780ti ve 780ti iadesi sonunda 970 almak durumunda kaldım.Sweetfx testi yapmış Nvidia'nın kendi sitesi...Çok ilginç geldi.Size bu kadar fark olması normal mi?

    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/call-of-duty-black-ops-2/call-of-duty-black-ops-2-sweetfx-comparison.html

    Bu da SweetFx Profilleri

    http://sfx.thelazy.net/games/

    Akşam eve gidince testini yapar herkesle paylaşırım arkadaşlar.

    http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/8332/

    Buna bak şimdi sol alt tarafta kaldırıma bak iyi dediğin görüntüde etraf daha güzel gözüküyo ama kaldırım bembeyaz? orasının bembeyaz olmaması gerekiyor işte kötü olarak adlandırılan görüntüye bakmak daha kolay ama o parlak görüntüye bakmak benim bile şuan başımı ağrıttı... inceliyim derken... sweetfx zaten kötü olan durumu iyice kötüleştirmiş gibi görünüyor... bende bi minoset alıp geleyim bu arada :)


    Edit: Kısa zamanda göz doktoruna gidersen hoş olur...


    görüntü dikkatimi çekti ama nasıl yapılacağını anlamadım güzel birşeye benziyor.

    Valla hiç o özelliği kullanmadım o yüzden bilmiyorum ama zaten göz alıyordu iyice gitmiş gibi duruyor bakamadm ben resme tabi beni rahatsız ediyor bir sorunu olmayan için görüntü baya canlı duruyor ilerleyen zamanlarda gözü bozar mı bilemem uzun süre maruz kalınırsa muhtemel :) Destekleyen oyunlar vardır heralde ona göre...

    Bakılır artık göze zararlı kullanılmaz ama güzel bir şeye benziyor:D




  • Sweetfx bu sorunu çözmek bir tarafa, kontrastı daha da artırdığı için sorunu büyütmekten başka işe yaramaz. cinayet13'ün verdiği kaldırım örneği güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Sweetfx bu sorunu çözmek bir tarafa, kontrastı daha da artırdığı için sorunu büyütmekten başka işe yaramaz. cinayet13'ün verdiği kaldırım örneği güzel.

    Ne diyorsun bu konu hakkinda hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ya bu monitörün ayarlarıyla oynayınca acayip derece de farkettiriyo yani bencede en doğalda kullanmak en güzeli gözleri cok fazla yoruyor ve göz bozukluğuna kdr yolu var ondan parlaklığı cok olması bence kötü
  • Sweetfx'i diyorsun sanırım. Göz rahatsızlığı olmayanlar ve Sweetfx'li görüntüleri daha çok beğenenler kullanabilir tabii ki. Kontrastı artırarak renkleri daha keskin hale getirdiği için orta tonlar tabii ki bana da güzel geliyor ama cinayet13'ün verdiği örnekte olduğu gibi resmin sol alt köşesi (kaldırım) renk olarak patladığı için rahatsız ediyor. Yani rahatsızlık duyular yerler orta tonlar değil, ekseriyetle patlak açık tonlar. Yukarıda bir video paylaştım ve kaçıncı saniyelerinde sorun olduğunu yazmıştım.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Acilan konuyu kastetmistim.malum bunun tersini ispat eden yorumlarinin oldugu konu vardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yazdım ben cevabımı ama gözünden kaçtı sanırım. Bu mesajda o 2 konunun linki de var:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=98380059

    Mesaj içinde birden fazla alıntı olduğu için Alıntıları Göster'e tıkla lütfen okurken. Yoksa mesajın yarısından fazlası görünmüyor. Sanırım kimse o kısmı görmediği için mesaj içine not düştüm bunun için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Ekim 2014; 18:18:27 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Tamamdir okudum az once.sonuna kadar katiliyorum.zaten forumda tartislar cikmasina yol acan asil sebebi belirtmissin.karsilastirma yapilan urunlerden ikisinide kullanmadan yorum yapilmasi.elma yemeden elma hakkinda yorum yapilmasindan farki yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SweetFX'de o yukarda verilen linkde adam kötü iş çıkartmış. Yaptığı şeyler koyu alanların detay kaybına uğramasına yol açıyor,iyice kararıyor. Daha açık renkli parlak yerlerinde iyice beyaza girip detayın tamamen kaybolmasına yol açıyor. Sonuçta sizi rahatsız eden şeyi ortaya çıkartmış. Mesela En başta siyah-beyaz seviyelerini sonuna kadar götürmesi lazım ki 235 sonrası tamamen beyaz, 16 öncesi tamamen siyah gözükmesin. Adam Bloom/parlama ışık saçma efekti eklemiş ama bunu parlak ışık alan yerlerin birbiri ile çakışıp geniş beyaz parlak alanlar oluşturmasını iplememiş. vs. vs.

    SweetFx'e direk kötü demeyin. Bi pixelin alacağı keskinlik miktarını beyaz detayıyla oynama vs. gibi imkanlar veriyor. Oyunun rahatsızlık veren kısmını, bi miktar bile olsa daha iyi hale getirebiliyor. Sizin için hangisi daha iyi olr rahatsız edici olmaz anca deneyerek bakablirsnz.

    SweetFX Configurator ile oyuna eklemek, ayar değişmek ve hemen uygulamak bi miktar daha kolay. http://sweetfx.thelazy.net/?p=137

    Oyunda problem çıkartırsa Radeon PRO'ya mahkum kalırsınız, onun da tek ama devasa derdi sweetfx'de değiştiğniz ayarları anında uygulayamıyorsunz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brsaltnc

    Bende amd den Nvidia karta geçtiğimde renklerdeki farklılığı hissetmiştim.Nette gezerkende bu arada bağlantım Hdmi ve monitörde eski değil yeni 24 inç monitör.Nfs Rivalsta özellikle parlamalar çok farkediliyordu.Tom Raider oynadığımda siyahların gri tonlamasını gördüm ve çözüm aramak için biraz araştırdığımda Nvida Denetim masasından masaüstü renk ayarlarını ayarlama kısmından Dijital renk Formatını RGb den YcBCr 444 yaptığımda sorunum çözüldü.Aşırı parlama ve siyah renkteki matlaşma ortadan kalktı.Kimse Nvidia da böyle bir sorun yok demesin basit bir çözümü var ama herkes araştırıp bulamayabilir ve öylece kullanabilir.Ayrıca video ayarlarınıda kullanıcıların yapması gerekir.Denetim masassından Video renk ayarını nvidia ayarlarıyla dedikten sonra gelişmiş sekmesinden snırılı (16-235) ten tam (0-255)e getirmesi gerekir.
    Çözümü gayet basit Nvidia kartını satıp sırf bu yüzden Amd ye geçmeye gerek yok yada tam tersi


    Dostum bunun nedenini bir sorun olmaıdğını ve çözümünü yukarıda paylaştım. Dikkatlice lütfen tekrarda oku.

    Evet, YcBCr 444 yapıncada düzeliyor çünkü zaten bu oay full, limitred rgb den kaynaklı sen direkt rgb yi eliyorsun... YcBCr 444 e geçiyorsun fakat buradaki dezavantajda bu foramtın sıkıştırılmış olması.. RGB dne kurtulmak ne kadar iyi bilememde, RGB kullanmak daha mantıklı ve iyidir.




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Dostu mhala daha diyorum nvidia driverlarında sorun yok.. ayarlar olması gerektiği gibi geliyor. Niye bunu anlamıyorsunuz? İlk elden tecrübeyle diyorum işte yıllardır kullanıyorum.

    Diğer konudada yazdım zaten şu renk, patlaklık meselesine bir son getirdim okumuşsundur herhalde katılmışsındırda..
  • pcrex kullanıcısına yanıt
    pcrex 2 mesaj üste bak, bir arkadaşa daha anlattım YcBCr 444 işini..
  • Konuya atılan yeni mesajları okudum da.. .. Öyle yorumlar var ki, yok şunu kapat bunu kapat.. En iyisi arkadaşlar siz oyunları low a alın, sweetfx ile de daha kötü hale sokun, başınız ağrımayacaktır.

    İşin şakası, gördüğünüz o ışıklar ve güneş tamamen oyun yapımcısının elinden çıkma.. Herkes farklı görür çünkü farklı monitor kullanır, farklı göze sahiptir, kimisi doğal ayarlarda kullanır, kimiside parlaklığı kısar karanlık eder öyle görür sonrada ışık yok der. vs vs.. Felsefeden birşey vardı perception herkeste farklıdır diye vs

    Yani bu konuda hiç kimse hiçbirşeyi kanıtlayamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Konuya atılan yeni mesajları okudum da.. .. Öyle yorumlar var ki, yok şunu kapat bunu kapat.. En iyisi arkadaşlar siz oyunları low a alın, sweetfx ile de daha kötü hale sokun, başınız ağrımayacaktır.

    İşin şakası, gördüğünüz o ışıklar ve güneş tamamen oyun yapımcısının elinden çıkma.. Herkes farklı görür çünkü farklı monitor kullanır, farklı göze sahiptir, kimisi doğal ayarlarda kullanır, kimiside parlaklığı kısar karanlık eder öyle görür sonrada ışık yok der. vs vs.. Felsefeden birşey vardı perception herkeste farklıdır diye vs

    Yani bu konuda hiç kimse hiçbirşeyi kanıtlayamaz.

    Hocam madem kimse bir şey kanıtlayamaz, siz neyi kanıtlamak için böyle bir konu açtınız?

    Ben tecrübe ettim bir sorun yok diyorsun ama amd kart kullanmamışsın. Neyin tecrübesi bu Allah aşkına.

    Kimse nvidia full rgb vs. Ayar yok demiyor. İki kartı aynı ayarlara dahi getirsen aynı sistemlerde aynı monitörlerde görüntü farkı var diyoruz. Bunu da anlaman için amd kart kullanman lazım öncelikle. Ben gtx560, gtx465,gtx770, 8800gt, 9600gt, gts250, 8600gt vs nvidia kartlar kullandım. Ati/amd tarafından x1650xt, hd2600xt,hd3870,hd5770,hd6950,hd7970 kullandım. Hepsinde de aynı sorunu yaşadım. Crt monitörde de denedim, 4,5 tane ayrı lcd monitörde de denedim.

    Bu durumdan şikayetçi herkes tecrübe etmiş bu iki farklı markayı. Ama siz tek taraflı tecrübenizle hiçbir sorun yok deyip bırakıyorsunuz. Konuya ne kadar tarafsız baktığınız buradan belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pusu47


    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Konuya atılan yeni mesajları okudum da.. .. Öyle yorumlar var ki, yok şunu kapat bunu kapat.. En iyisi arkadaşlar siz oyunları low a alın, sweetfx ile de daha kötü hale sokun, başınız ağrımayacaktır.

    İşin şakası, gördüğünüz o ışıklar ve güneş tamamen oyun yapımcısının elinden çıkma.. Herkes farklı görür çünkü farklı monitor kullanır, farklı göze sahiptir, kimisi doğal ayarlarda kullanır, kimiside parlaklığı kısar karanlık eder öyle görür sonrada ışık yok der. vs vs.. Felsefeden birşey vardı perception herkeste farklıdır diye vs

    Yani bu konuda hiç kimse hiçbirşeyi kanıtlayamaz.

    Hocam madem kimse bir şey kanıtlayamaz, siz neyi kanıtlamak için böyle bir konu açtınız?

    Ben tecrübe ettim bir sorun yok diyorsun ama amd kart kullanmamışsın. Neyin tecrübesi bu Allah aşkına.

    Kimse nvidia full rgb vs. Ayar yok demiyor. İki kartı aynı ayarlara dahi getirsen aynı sistemlerde aynı monitörlerde görüntü farkı var diyoruz. Bunu da anlaman için amd kart kullanman lazım öncelikle. Ben gtx560, gtx465,gtx770, 8800gt, 9600gt, gts250, 8600gt vs nvidia kartlar kullandım. Ati/amd tarafından x1650xt, hd2600xt,hd3870,hd5770,hd6950,hd7970 kullandım. Hepsinde de aynı sorunu yaşadım. Crt monitörde de denedim, 4,5 tane ayrı lcd monitörde de denedim.

    Bu durumdan şikayetçi herkes tecrübe etmiş bu iki farklı markayı. Ama siz tek taraflı tecrübenizle hiçbir sorun yok deyip bırakıyorsunuz. Konuya ne kadar tarafsız baktığınız buradan belli.

    Dostum nasıl okuyorsunuz benim yazdıklarımı?

    Ben birşey kanıtlama peşinde değilim sadece nvidia driverlarında gelen ayarlardan bahsettim, bunların öyle değil böyle olduğunu söyledim ilk mesajımı tekrar oku... Yanlış bilinen şeyler vardı onları doğrularıyla düzelttim, bunun hakkında kimse tersini söyleyemez artık çünkü bunlar FACT, doğru, gerçek değişmez.

    Renk ve parlaklık konusundada hiç birşey kanıtlamaya çalışmadım sadece nvidia doğal renk ve parlaklık sunuyor dedim bu ayarlarla (defalut ayarlar) o kadar yani... :S




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pusu47


    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Konuya atılan yeni mesajları okudum da.. .. Öyle yorumlar var ki, yok şunu kapat bunu kapat.. En iyisi arkadaşlar siz oyunları low a alın, sweetfx ile de daha kötü hale sokun, başınız ağrımayacaktır.

    İşin şakası, gördüğünüz o ışıklar ve güneş tamamen oyun yapımcısının elinden çıkma.. Herkes farklı görür çünkü farklı monitor kullanır, farklı göze sahiptir, kimisi doğal ayarlarda kullanır, kimiside parlaklığı kısar karanlık eder öyle görür sonrada ışık yok der. vs vs.. Felsefeden birşey vardı perception herkeste farklıdır diye vs

    Yani bu konuda hiç kimse hiçbirşeyi kanıtlayamaz.

    Hocam madem kimse bir şey kanıtlayamaz, siz neyi kanıtlamak için böyle bir konu açtınız?

    Ben tecrübe ettim bir sorun yok diyorsun ama amd kart kullanmamışsın. Neyin tecrübesi bu Allah aşkına.

    Kimse nvidia full rgb vs. Ayar yok demiyor. İki kartı aynı ayarlara dahi getirsen aynı sistemlerde aynı monitörlerde görüntü farkı var diyoruz. Bunu da anlaman için amd kart kullanman lazım öncelikle. Ben gtx560, gtx465,gtx770, 8800gt, 9600gt, gts250, 8600gt vs nvidia kartlar kullandım. Ati/amd tarafından x1650xt, hd2600xt,hd3870,hd5770,hd6950,hd7970 kullandım. Hepsinde de aynı sorunu yaşadım. Crt monitörde de denedim, 4,5 tane ayrı lcd monitörde de denedim.

    Bu durumdan şikayetçi herkes tecrübe etmiş bu iki farklı markayı. Ama siz tek taraflı tecrübenizle hiçbir sorun yok deyip bırakıyorsunuz. Konuya ne kadar tarafsız baktığınız buradan belli.

    Dostum nasıl okuyorsunuz benim yazdıklarımı?

    Ben birşey kanıtlama peşinde değilim sadece nvidia driverlarında gelen ayarlardan bahsettim, bunların öyle değil böyle olduğunu söyledim ilk mesajımı tekrar oku... Yanlış bilinen şeyler vardı onları doğrularıyla düzelttim, bunun hakkında kimse tersini söyleyemez artık çünkü bunlar FACT, doğru, gerçek değişmez.

    Renk ve parlaklık konusundada hiç birşey kanıtlamaya çalışmadım sadece nvidia doğal renk ve parlaklık sunuyor dedim bu ayarlarla (defalut ayarlar) o kadar yani... :S



    Hocam iyi de bu söylediklerinize kimse karşı çıkmadı ki zaten. Nvidia da bu ayar yok diye kimse şikayet etmiyor. Üst mesajlarda bir video linki verdim orada net bir şekilde görünüyor görüntünün farkı. Dediğiniz ayarların nvidia'da olduğunu ben de biliyorum zaten. Ama bu yarları yapsanız dahi arada fark var.
    Yani rahatsız olan kişiler Ayarın olmadığından şikayetçi değil, var olan ayarların tam anlamıyla iş görmemesi insanların şikayeti.

    Sonuçta görüntüde fark var. Sizin kaçırdığınız nokta bu. Yoksa buradaki insanlar belli bir kapasiteye sahip yazdığınız ayarlamaların var olduğunu belli bir seviyedeki her kullanıcı biliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    quote:

    Orijinalden alıntı: brsaltnc

    Bende amd den Nvidia karta geçtiğimde renklerdeki farklılığı hissetmiştim.Nette gezerkende bu arada bağlantım Hdmi ve monitörde eski değil yeni 24 inç monitör.Nfs Rivalsta özellikle parlamalar çok farkediliyordu.Tom Raider oynadığımda siyahların gri tonlamasını gördüm ve çözüm aramak için biraz araştırdığımda Nvida Denetim masasından masaüstü renk ayarlarını ayarlama kısmından Dijital renk Formatını RGb den YcBCr 444 yaptığımda sorunum çözüldü.Aşırı parlama ve siyah renkteki matlaşma ortadan kalktı.Kimse Nvidia da böyle bir sorun yok demesin basit bir çözümü var ama herkes araştırıp bulamayabilir ve öylece kullanabilir.Ayrıca video ayarlarınıda kullanıcıların yapması gerekir.Denetim masassından Video renk ayarını nvidia ayarlarıyla dedikten sonra gelişmiş sekmesinden snırılı (16-235) ten tam (0-255)e getirmesi gerekir.
    Çözümü gayet basit Nvidia kartını satıp sırf bu yüzden Amd ye geçmeye gerek yok yada tam tersi


    Dostum bunun nedenini bir sorun olmaıdğını ve çözümünü yukarıda paylaştım. Dikkatlice lütfen tekrarda oku.

    Evet, YcBCr 444 yapıncada düzeliyor çünkü zaten bu oay full, limitred rgb den kaynaklı sen direkt rgb yi eliyorsun... YcBCr 444 e geçiyorsun fakat buradaki dezavantajda bu foramtın sıkıştırılmış olması.. RGB dne kurtulmak ne kadar iyi bilememde, RGB kullanmak daha mantıklı ve iyidir.

    Alıntıları Göster
    RGB kullanmak daha mantıklı ve iyidir.

    Bu senin şahsi fikrin hatta sen default olduğu gibi bırakılması yönünde fikir beyan etmişsin çözümden bahsetmemişsin
    ama ben ycbcr 444 e aldığımda sorunların büyük ksımının çözüldüğünü gördüm.Rgb de bıraktığımda mesela Warface oyununda ışık parlamaları güneş yansımaları duvarlara temasında parlaklık o kadar fazlaki gerçekçiliği bırak sade göz yorup ağrıtmaktan başka bi işe yaramıyor.Siyahı grileştiriyor beyaz beyaz değil mübarek nur hüzmesi :)) daha bir çok dezavantaj

    Monitörle alakalı olabilir demişsin ama aynı monitörde amd ve nvidia kullandımaçık ve net diyorumki nvidia kullanmama ve beğenmeme rağmen
    Amd Nvida ya nazaran renkleri daha yerli yerinde veriyor
    zaten Amd kullansaydın üstüne Nvidia ya geçseydin dediğimi ozaman rahat anlardın.Kurar kurmaz bana çok bariz garip geldi ve anında monitörün renk ayarlarıyla uğraşmak zorunda kalmıştım
    Kısaca bu bir sorundur ve Nvidia bunu sürücü kurulumunda halletmesi gerekir
    İlla adam güneşin yansımalarını beyazın parlaklığını siyahın matlığını seviyorsa gider ayarlardan kendi yapar ama
    default böyle bırakmaz bırakmamalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsaltnc -- 14 Ekim 2014; 20:26:52 >




  • Pusu47 kullanıcısına yanıt
    Bu ayarlar doğru çalışıyor, tam anlamıyla.. kendiniz test etmek isterseniz orada link var siyah testi.. açıkladım yapın göreceksiniz.. Bende testi geçti.. o testi geçti demek, global olarak 0-255 full rgb kullanılıyor demektir. .Bu da internet, oyun aklınıza ne gelirse.

    Video içinde ayrı ayar var işte panelde biliyorsunuz oradan da 0-255 seçilebliyor..

    Sizlerin bahsettiği o "iş görememe" meselesi "aşırı parlaklık, renk" meselesi nvidianın doğru çalışmadığından hatası olduğundan değildir. Bu sadece 2 farklı firmanın optimum renk ve parlaklık değerlerinin farklı olmasındandır. Belki de şu an son driverlar ile aynı bile olaiblir.. Çünkü bir yerde yabancı forumda öyle okumuştum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Ekim 2014; 20:24:48 >
  • brsaltnc kullanıcısına yanıt
    Kaç defa yazacağım daha? Dostum bunun çözümünü ilk mesajda yazdım.. ycbcr 444 geçmek ikincil çözüm yoludur ben tavsiye edilmez.. çünkü sıkıştırılmış bir formattır niye kullanasın? (Gerçi farketmeyedebilrisiniz)...

    Çözümü bulamayacan herhalde ben buraya yazayım.. Custom bir resolution yarat.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.