Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
16
Favori
16.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başta siz kendiniz diyorsunuz, amd kullanmadım diye. Ben ikisini de kullanmış biriyim. Önceki kartım palit 9600GT idi. Bu bahsi geçen aşırı parlaklık Metro gibi, Counter gibi, NFS gibi, COD serisinde olduğu gibi, beyaz ve beyaz/sarı renkleri aşırı derecede parlattığını bizzat ben gördüm. Hem aşırı derecede dikkatsizliğe sebep oluyor, hem de baş ağrısına sebep oluyor. Bu sebepten uzun süre bilgisayar başında otururken Brigth ve contrast ayarlarını biraz kısmak zorunda kalıyordum. Her ne kadar görüntüyü loş kılsa da bir nebze fayda sağlıyordu baş ağrısına. Lakin parlaklık azalınca oyunun da tadı kalmıyor. Diğer renk tonlarını değiştirince bu sefer hepten kötüleşiyordu. Monitörümün bright ayarını daima siyah tonda arkadaki aydınlatmanın aşırı derecede belli olmadığı şekilde ayarlayıp bırakırım. O süreçten bu zamana da aynı ayar durmakta.

    Gel gelelim amd kartıma. Bu kartta contrast ayarını bazen biraz daha açabiliyorum. Özellikle Metro LL ve hala kopamadığım NFS most wanted oynarken kontrastın çok güzel etkisi oluyor, resmen canlılık geliyor. çok hafif parlaklığı düşürüp 2.5 saat kesintisiz oyun keyfi yaşayabiliyorum. Onarım için gelen göz numarası ölçüm cihazında yaptığım testte gözlerimin 3,5 numara olduğu ve astigmatım olduğu kesinleşti. Parlak ışık ile birlikte gelen ağrı bir nebze sebebe bağlandı.

    Yeni nesil nvidialarda bu sorun giderildi mi bilmiyorum. Sorun diyebiliyorum, çünkü tek sorun yaşayan gördüğüm kadarıyla 3 5 kişi değil. geçen format attığım casper kasada gt630 vardı, onda hala böyle birşey olduğunu gördüm Zaten sahibi benim bilgisayarın başına oturunca bune böyle şu renklere şu efektlere bak falan diye çok söylendi. Tek o olsa keşke, diğer arkadaşlarım da çok övüyor kasamı. Lakin çevremde üst düzey bilgisayar kullanıcı olmadığından, yalnızca kendi deneyimimi ortaya koyabiliyorum.

    Bu arada eski kartım ile yeni işlemci ve anakartımı 1-1,5 ay kadar kullandım, sonrasında yeni ekran kartımı almıştım. Yani yukarıdaki gözlemim yalnızca ekran kartı değişen sistemde gerçekleşti.

    Forumda Nvidia Amd kartını alıp satan kullanan baya bi arkadaş vardı. R9 290 satıp(arızasız) Gtx780 alan, HD5770'den GTX750ti'a geçiş yapan vs. Onlar aslında kendi yorumlarını sunsa, çok güzel olurdu. En azından orta ve üstü segment kullananlar olsaydı, yeni nesilleri görebilseydik..

    Kolay gelsin.




  • Farklı şeylerden bahsediyorsunuz.

    Rahatsız olan neyden rahatsız oluyor da ben rahatsız olmuyorum bilmiyorum. Yada gerçekten rahatsızlık hissetmesine yol açacak görme altyapısıyla ilgili bi fark oluşuyor mu bilmiyorum. Tamamen psikolojik / subjektif bişey midir onu da bilmiyorum.

    "Bi sürü insanın histerik kriz içinde aynı şeyi aynı şekilde algıladığını söylemesi gibi bi durumla karşı karşıyayız, ya sallıyorlarlardır yada birbirlerinden inandıkları önyargılardan etkilenip böyle diyorlardır " asla denilmemeli.

    Algılarında, gerçekten bişeye olan inanç / önyargı / beklenti vs.den bağımsız olarak rahatsızlık hissiyatı oluşuyorsa gerçekten farklı algılamalarına yol açan farklılık olabilir.

    1-1 objektif bilimsel test etmeden rahatsızlık hissedenin etmediğini bilemeyiz. O yüzden işin tarafsızlık yönü havada kalıyor denilebilir kabul.

    Öbür taraftan rahatsızlık hisseden arakaşları bişeylerin rahatsız ettiği de kesin. Monitörle veya kart-gpu ile %100 alakalı olmadığını düşünüyorum ben. Şimdiye kadar görüş bildirenler hep kart üstünden karşıılaştırıyorlar. Psikolojinin neleri değiştirebileceğini 1. elden bilen biriyim. O yüzden şimdiye kadar hep anlıyorum ama %100 aynı fikirdeyim demedim.

    Öbür tarafın diğer tarafı, direk framebuffer'dan SS aldığında, yani görüntü daha karttan monitöre aktarılmak için GPU dışına çıkmadan SS alındığında(burda GPU'nun kartın cinsine veya bağlantı tipine göre herhangi bi değişiklik yapmadığını biliyorum bilgim dahilinde, yani sadece render edilmiş frame buraya yazılıyor), bu arkadaşların hepsi SS'den rahatsız oluyor. Alınan SS'lerin Monitör, GPU, kart fark etmeksizin rahatsızlık verdiğini gördüm. Yani Nvidia ile alakalı olmayabilir. Programcı ışık kaynağını beyaz olarak seçer beyaz ışık vermek istiyorsa, ışık kaynağının tipine göre ışığın dağılımı yayılım şeklini belirler (point light spot light area light vs. bunların ortam ile nasıl etkileşeceği ne seviyede yansıma olacağı kırılma olacağı vs.). kısacası render motoru altyapısı vs. ile alakalı bu kısım.

    Ekranda güneş veya başka bi ışık kaynağı diye görülen yerden mesela 4 parmak uzaklıkta beyazlık değil çok hafif de olsa algılanabilir bi ton farkı olmaz ise arkadaşlar genelde rahatsız oluyorlar diye anladım hep. Bi arkadaşa, sırf yönlendirmek için önce modifiyeli sonra orjinal olan 2 ss gösterdim. Arkadaş yönlendirmeye (tuzak değil) gelip orjinal olanı modifiye ettiğim zannetti ve çok rahatsızlık verici olduğunu söyledi. SS'ler AMD karttan alındı, dediğim gibi framebuffer üstünden alındılar. Modifiye hali arkadaşı çok daha az rahatsız etti. Nedenini bilmiyorum.

    Benim açımdan, ben olayın bi kısmını render motoru ile arkadaşların olmasını istediği tonlama arasında fark olmasına bağlıyorum. 3-5 3D programalma ile ilgili bilgim varsa herşey temelinde hack-trick üstüne kuruludur. Ben şahsen insanların iplemeyeceği, ışık kaynağının hemen yakınında tonlama farkı oluşturmak için farklı bi denklem kurma peşine düşmem. Özel olarak bana dönüş yapan olursa da post processing ile ışık kaynağının etrafıyla oynar / tone mapping ile geçiştiririm. Kimse ışığın dağılım fonksiyonunu bu kadar iplemez, ondan bahsediyorum. Ama arkadaşlar bundan rahtsız oluyorlar. Burası açıklayabileceğim kısmı. Belki belli alana yoğunlaşmış yansıma bu arkadaşların daha çok rahatsızlık hissetmesini sağlıyordur, belki konsantre oldukları ekran alanının parlaklığı ile etrafı arasındaki renk-parlaklık değişimi bi yerden sonra rahatsızlık hissiyatı yaratıyordur. Bunların detaylarını beyinlerinde ne oluyor bilemem. Render kısmında neden rahatsız olduklarını anlayabiliyorum ama(belli bi LOD veya detay azaltımı, motorun yeterli hassasiyete gerek olmadığını düşündüğü için kullandığı renk formatı yüzünden mesela uzaktaki bi duvarın yeterince detaylı gözükmemesi, tek parlak renk olmasının detaylarının anlaşılmamasının kaybolmasının bazı arkadaşların direk dikkatini çektiğini ve rahatsızlık yarattığını vs.vs. ).

    Subjektif, %100 kontrollü deney haline getirilemeyen kısmı için, Nvidia kart ile rahatsız olanların neden nasıl rahatsız olduklarını bilmiyorum. Zaten görüş belirtmedim bununla ilgili. Ama hangi kartla alındığını bilmedikleri SS'lerde, yukarıda bahsettiğim detay eksikliği + parlak yerlerin olduğu yerler direk dikkatlerini çekip burası burası beni çok rahatsız etti çok kötü dediler(AMD kart ile alındığını bilmedikleri SS için, uzak duvarın parlak-beyazımsı-üstünde hiçbi detayın olmaması direk rahatsız etti bazı arkadaşları). Kendi adıma bi nevi kontrollü deney gibi bu, SS kaynağını bilmeden her durumda bahsettiğim şeylerden rahatız olmaları. Nvidia kart ile oynatılan video üstünden alınan SS de aynı şekilde rahatsız etti arkadaşları, yani illaki Nvidia kartın oynattığı oyundan alınmış olması gerekmiyor, videodan ss alıp bu nasıl dediğim şey de rahatsız ediyor diyorlar(yani 3D ile oyun motoru ile, o anki Nvidia kartın render ettiği şey ile alakalı olmamalı diye düşünüyorum bunun üstüne). Bende burdan kendi adıma direk AMD-Nvidia kart ile alakalı olmamalı sonucuna varıyorum.

    Yukarda bahsettiğim oyun-3D-motor kısmını ve neyin rahatsızlık verdiğini anlıyorum. Kendi adıma bunu direk Nvidia ile bağdaştıramıyorum. Yine de Nvidia kart ile ilgili özellikle vurgu yapıyor arkadaşlar. Şimdi adama sen uyduruyorsun-sallıyorsun demek de olmaz, yaşını başını almış aklı başında insanlar var aralarında. Hepsi birden topluca nasıl birbirini etkiler de daha önce deneyimledikleri şeyleri aynı şekilde ifade ederler bana ilginç geliyor.

    Tekrarlarsam arkadaşları neyin rahatsız ettiğinin render tarafını anlıyorum. Beni seni rahatsız etmeyen uzaktaki beyaz duvar arkadaşı rahatsız ediyor, baş ağrısı yaptığını söylüyor. Motorun neyi neden öyle yaptığını açıklarım. Başını ağrıtmasını, dikkatini oraya çeken beyinde nasıl olaylar oluyorsa onunla açıklanablir belki. Belki dikkat etksikliği-konsantrasyon sorunudur? insanın yaptığı multi-tasking'in yan etkisi olabilir? Bi araştırmada işte bu günlük hayatta fazlaca multi-tasking yapanları inceliyorlar. Testlerde bunların, test ile ilgisi olmayan düşünceleri susturmakta zorlandıklarını görüyorlar, farklı uyaranları bastırmakta zorlandıklarını test sırasında bunların dikkatlerini çektiklerini görüyorlar. önündeki şeye konsantre olmuşken birden karşındaki adamın kravatının deseni sana ilginç geliyor mesela. Belki bu tür şeyler vardır. Normalde konsantre olduktan sonra dikkat dağıtıcıların etkisinin az olması gerekirden bu deneklerde dikkat dağıtıcılara da konsantre olmaya çalıştıklarını görüyorlar.

    Bunların Direk Nvidia ile alakası var mı nedir zerre fikrim yok. Arkadaşların sorunları ile anladıkalrım bunlara benzer şeyler.




  • Bende amd den Nvidia karta geçtiğimde renklerdeki farklılığı hissetmiştim.Nette gezerkende bu arada bağlantım Hdmi ve monitörde eski değil yeni 24 inç monitör.Nfs Rivalsta özellikle parlamalar çok farkediliyordu.Tom Raider oynadığımda siyahların gri tonlamasını gördüm ve çözüm aramak için biraz araştırdığımda Nvida Denetim masasından masaüstü renk ayarlarını ayarlama kısmından Dijital renk Formatını RGb den YcBCr 444 yaptığımda sorunum çözüldü.Aşırı parlama ve siyah renkteki matlaşma ortadan kalktı.Kimse Nvidia da böyle bir sorun yok demesin basit bir çözümü var ama herkes araştırıp bulamayabilir ve öylece kullanabilir.Ayrıca video ayarlarınıda kullanıcıların yapması gerekir.Denetim masassından Video renk ayarını nvidia ayarlarıyla dedikten sonra gelişmiş sekmesinden snırılı (16-235) ten tam (0-255)e getirmesi gerekir.
    Çözümü gayet basit Nvidia kartını satıp sırf bu yüzden Amd ye geçmeye gerek yok yada tam tersi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Arkadaşlar bu tür konuları görüyorum.. nvidia da global olarak full rgb gelmiyormuş (0-255), Renkler canlı değilmiş, Parlaklık çok fazlaymış vs vs..

    Bunların hepside yanlış bilgi. AÇIK VE NET olarak söylüyorum, nvidia driverlarında bunlar hakkında en ufak bir sorun yok!

    Ondan sonra insanlar bu ayarlarla ve monitor ayarlarıyla oynayarak, görüntünün doğallığını bozuyor. Bununla ilgili baya tecrübem ve araştırmam var, birkaç testlerimde oldu o yüzden bu kadar net konuşabiliyorum.

    amd kullanmadım bu sistem orada nasıl işliyor bilmiyorum.

    Dostum tecrübe demişsin ama bu tecrüben şu anda sadece Nvidia kartla sınırlı durumda. Evvela, AMD kart kullanmadan ve aradaki fark bilinmeden bu konunun açılmasını ve "Sorun kesinlikle yok" gibisinden mutlak hüküm cümleleri kullanılmasını son derece yanlış buluyorum; hele de konuyu açan kişi astigmatı olduğunu yazıyorsa...

    Mevzu zaten renklerin ne kadar canlı ve/veya güzel göründüğü değil. Ayrıca rahatsız olan hiçbir arkadaş Nvidia'nın renkleri "Daha mat" demedi. Tersine, "Daha canlı ve parlak olduğu için rahatsız ediyor" diye yazdı. Ben de aynısını yazdım ve bir sürü de örneğini verdim. İsteyen şu 2 konuya bakabilir bunun için. Konu isimleri aynı zamanda link.

    Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine
    Ekran kartlarındaki renk problemi

    Monitör ayarlarıyla da alakası yok bunun. Yukarıda örneklerini veren arkadaşlar var.

    Mesaj içinde birden fazla alıntı olduğu için hepsi görünmüyor. Alttaki alıntıları göster butonuna bastıktan sonra mesajı okumaya devam edin lütfen...

    quote:

    AMD'nin renkleri daha vibrant ve satüre. Yani daha kıpır kıpır renkler daha koyulaşmış.. sizin canlı diye tabir ettiğiniz.

    Diğer arkadaşları bilemem ama aradaki fark buysa eğer ben razıyım açıkçası. Göz rahatsızlığı olanların kâhir ekseriyeti ışığa, parlak cisim ve nesnelere bakmakta zorlanırlar, yukarıda yazan bir arkadaşın yazdığı gibi gözlerini kısarak bakarlar. Güneşin parlak olduğu açık havalarda ben de öyle yapmak zorunda kalıyorum. İşte beni ve bu kişileri rahatsız eden bu ışığı artırılmış fazla canlı renkler demek ki.

    Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine konusunda şöyle bir mesaj vardı. Arkadaşın paylaştığı resimde renkler gerçekten çok hoş duruyor ama aynı zamanda bu sûnî parlaklıklar rahatsız ediyor. Göz rahatsızlığı olmayan biri bundan rahatsız olmayabilir pek âlâ. Bu resim güzel bir örnek. Silah, metalden yapıldığı için parlayabilir ama yaprakların üst kısımlarının gerçekte o kadar parlaması mümkün mü hiç?

    Konuda yazılan mesajları okuduğumda, ışığa karşı duyarlılığı benden çok daha fazla olan kişileri de görmüş oldum. Geceleri insan yüzlerini dahi seçemez, otobüsün üzerindeki yazıları dahi iyice yaklaşmadığı sürece okuyamayanlar varmış. Benim böyle bir sorunum yok çok şükür. Kendi kendime "Ben bile bu kadar rahatsız oluyorsam, onlar Allah bilir ne kadar rahatsız oluyordur?" diye söylendim ister istemez ve o arkadaşlar adına üzüldüm açıkçası.

    Herşey bir yana, başlıkta yazıldığı gibi YANLIŞ ANLAŞILMA yok. Burada söz konusu olan AMD vs Nvidia değil, yaşanan bir rahatsızlık, bir sağlık sorunu. Sağlık sorunu üzerinden konunun firma rekabetine getirilmesine de karşıyım. Linkini verdiğim konulardan ilkinde, 660ti'yi neden sattığımı, daha doğrusu satmak zorunda kalıp AMD kart aldığımı da detaylarıyla yazdım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

    konuda geçen 16-255 meselesi ilgimi çekti açıkçası,
    oyunlarda ışık yönünde duvarlara, taşlara, büyük ağaç yapraklarına bakarken oluşan tamamen beyaz renkli yansımalar beni gıcık ediyor, doğal görünmüyor bence. örnek:
     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)






    Bu da benim mevzunun anlaşılması için verdiğim bir örnek ve gelen tepkilere bakın. Görüldüğü üzere Nvidia'nın renkleri daha soluk vs değil.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Monitör ayarına göre açık kısımların nasıl düzgün ve bozuk göründüğüne dair güzel bir örnek buldum. Görüntünün özellikle de üst kısımlarına ve kızın cildine bakın. Soldaki monitörde açık tonlarda kayıp yok ama sağdakinde beyaza dönmüş. Şimdi kimi sözde pro oyuncu tayfasına sorsanız, sağdaki görüntü için "O daha güzel görünüyor" diyebilir ama bu aleni bir sorun ve ciddi anlamda rahatsız ediyor.

    "Bunun konuyla alâkası ney?" diye soranlar da olacaktır. Onu da yazayım: İşte soldaki monitörün görüntüsü AMD kartın verdiği görüntü ve sağdaki ise Nvidia kartın verdiği görüntü gibi.

     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)


    quote:

    Orijinalden alıntı: gtx295

    Allah razi olsun böcek hocam sende olmasan kim anlayacak bizim halimizden millete göre sorun yok çünkü onlarin göz problemi yok :))

    quote:

    Orijinalden alıntı: KediQ

    Sağdaki monitörde 3 4 saat oyun oynasam baş ağrısından kafayı yerim heralde cok güzel bir yere değinmişsin benimde anlatmak istediğim nokta buydu..Renk ayarlarıyla oynanıncada zor düzeliyor istediğin gibi ayarlanmıyor bu olay.

    quote:

    Orijinalden alıntı: max_style

    hocam soldaki monitöre baktıgımda gayet rahat bakarken sağdaki monitöre bakarken istemsiz bi şekilde gözümü kısıyorum astigmatın gerçekten olayı özetlemişsiniz


    Netice-i kelâm: AMD bi kart alıp aradaki farkı görmeni isterim ama rahatsızlık düzeyin az ise ve/veya yoğun gün ışığından, geceleri sokak lambalarının ve arabaların ışıklarından rahatsız olmuyorsan farkı anlaman da mümkün değil ve bunun da bilgi ve tecrübeyle alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Ekim 2014; 18:21:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IItwentysixII

    Forumda Nvidia Amd kartını alıp satan kullanan baya bi arkadaş vardı. R9 290 satıp(arızasız) Gtx780 alan, HD5770'den GTX750ti'a geçiş yapan vs. Onlar aslında kendi yorumlarını sunsa, çok güzel olurdu. En azından orta ve üstü segment kullananlar olsaydı, yeni nesilleri görebilseydik..

    KediQ, GTX 780 alıp bu sorunu yaşadığını yazmıştım.
  • brsaltnc kullanıcısına yanıt
    sorun olarak bahsettiğin şey görecelidir dostum. ben o ayarları defalarca değiştirdim ve test ettim. RGb den YcBCr 444 geçince görüntüde keskinlik artıyor ve renklerde contrast artışı oluyor ama gölgeler aşırı karanlık ve detayları kapatıyor. özellikle filmlerde görüntünün olması gereken doğallığı gidiyor. misal gündüz vakti güneş altında asla o kadar karanlık olamayacak gölgeler oluşuyor. bunu düzeltmek için monitörün renk ayarlarıyla saatlerce uğraştım ama ne yaparsam yapayım renklerdeki patlamayı (özellikle kırmızı ve mavi) gideremedim. belkide benim monitörle alakalıdır yada HDMI bağlantısını kullandığım içindir. ben RGB ayarında daha gerçekçi ve yumuşak bir görüntü elde ediyorum. gözlerimi de hiç yormuyor özellikle oyunlarda.
  • Aşağıdaki video bir fark olduğunu anlamak için yeterli sanırım. Fps önemli değil, sadece görüntü kalitesine bakın.
    Ben aynı durumu gtx770 ve hd7970 ile yaşadım. Sadece oyunda değil masaüstünde bile farklı. En bariz farkı da tomb raider oyununda gördüm.
    Öyle bilgisayardan anlamayan birisi de değilim. Nvidia control panelden ayarları düzeltseniz de bir miktar toparlıyor ama yine tam anlamıyla iyi olmuyor.
    rgb ayarlarının hepsini denedim ama sonuç hüsran. Burada amaç nvidiaya ya mok atmak değil, sonuçta iki firma da babamızın değil.
    Yaşadığımız sorunu dile getiriyoruz sadece.

    http://www.youtube.com/watch?v=pooz-gLyoVc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusu47 -- 14 Ekim 2014; 11:15:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brsaltnc

    Bende amd den Nvidia karta geçtiğimde renklerdeki farklılığı hissetmiştim.Nette gezerkende bu arada bağlantım Hdmi ve monitörde eski değil yeni 24 inç monitör.Nfs Rivalsta özellikle parlamalar çok farkediliyordu.Tom Raider oynadığımda siyahların gri tonlamasını gördüm ve çözüm aramak için biraz araştırdığımda Nvida Denetim masasından masaüstü renk ayarlarını ayarlama kısmından Dijital renk Formatını RGb den YcBCr 444 yaptığımda sorunum çözüldü.Aşırı parlama ve siyah renkteki matlaşma ortadan kalktı.Kimse Nvidia da böyle bir sorun yok demesin basit bir çözümü var ama herkes araştırıp bulamayabilir ve öylece kullanabilir.Ayrıca video ayarlarınıda kullanıcıların yapması gerekir.Denetim masassından Video renk ayarını nvidia ayarlarıyla dedikten sonra gelişmiş sekmesinden snırılı (16-235) ten tam (0-255)e getirmesi gerekir.
    Çözümü gayet basit Nvidia kartını satıp sırf bu yüzden Amd ye geçmeye gerek yok yada tam tersi


    hocam daha detaylı yazarmısınız dediğiniz yeri denetim masasında bulamadım bende ilk defa nvidia kart kullanıyorum böyle ayar olduğunu ilk defa duydum




  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Güzel bir noktaya parmak basmışsın. Konsantrasyon eksikliği olduğunu sanmıyorum. Oyuna kontsantre olmaadığımda verimli olamıyorum çünkü, ordan biliyorum. Dersen ki "Bir şeye tam olarak kendini verirsen, başka birşey dikkatini çekmez", normal şartlarda bu söz doğru ama bunun konsantrasyon eksikliğinden değil, rahatsızlık sebebiyle gözün ışığa ve karanlığa karşı aşırı duyarlılık kazanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Sorunlu kısımların dikkat çekmesi tamamen gayr-i ihtiyârî gerçekleşiyor yani. Bu arada benim göz dercem düşük olduğu için sanırım, fazla baş ağrısı olmuyor ama gözümü çok rahatsız ettiğini biliyorum bu parlak yerlerin.

    Senin de fark ettiğin gibi hocam, bu kadar insanın ortak rahatsızlık noktalarının Nvidia kartlı sistemler olması tesadüf olamaz sanırım. Lâkin, sorunun sadece Nvidia kartların renk ayarlarından kaynaklanmadığını yazmıştım daha önce. Çünkü kimi oyunlardaki parlaklık sorunu, aynen Nvidia kartlı sistemde olduğu gibi AMD kartlı sistemde de görülebiliyor ama nisbeten daha az. Burdan anlıyoruz ki bu işin oyunların grafik motoruyla da alakası var. Öyle sanıyorum ki sorunun en büyük sebebi de bu ama oyundaki parlaklık Nvidia kartlı sistemde biraz daha artınca, insanları oyunu oynayamayacak derecede rahatsızlık verme boyutuna ulaştığını tahmin ediyorum. Nvidia, bu sorunu basit birkaç ayarla düzeltebilir bence ve bu sorunu üzerinden atabilir.

    Monitörlerden kaynaklı renk bozukluğuna girmiyorum. O ayrı bahis. Bunun çözümü basit çünkü.

    * * *

    Parlaklıkların sebep olduğu rahatsızlık ve baş ağrısını bir tarafa bırakalım. Rahatsızlığı olan ve olmayan herkes baksın şu videoya. Videonun 42. saniyesi ile 2.02 ve 2.07'deki parlaklıklar size normal geliyor mu? Görüleceği üzere ortada güneş falan yok. Sözde güneş parlaması adı altında bütün gökyüzünün florasan lamba gibi yanmasını görüyorum ben sadece. Malum ki güneş ne kadar parlak olursa olsun, sadece kendisi ve yakın oval çevrisi aşırı parlaktır ama daire genişledikçe bu parlaklığın tedricen azalması gerektiği halde azalmıyorsa eğer, burda bir sorun vardır. Güneşin olduğu merkezden dışa doğru ışık hüzmeleri eklemişler ek sadece. O da olmasa, güneşin nerede olduğunu anlayamayacağız. Buna ne Nvidia'nın, ne de AMD'nin yapacak bir şeyi yoktur. Varsa da ben bilmiyorum. Çünkü kaynakta sorun var.






  • pcrex kullanıcısına yanıt
    Bendede tam tersi Rgb de siyahlar mat ve aşırı parlama durumu gözü inanılmaz yoruyor.Bir noktada hemfikiriz gölgelr dediğin gibi karanlık oluyor.(bunuda monitörün menüden standart kısmına aldığımda bir nebze gideriyorum)Ama ycbr444 alınca minimum sorun yaşıyorsun hdmi bağlantıda o yüzden ben bu ayarı tercih ediyorum.bahsettiğim sorunları Amd kart kullandığımda hiç yaşamadım.bence bir an önce default olarak nivida nın bu konuyu çözüme kavuşturması gerek zira çok kimse nasıl ayar yapacağını bilmiyor.Ve ya böyle ayar yapmaya mecbur değil
  • brsaltnc kullanıcısına yanıt
    akşam ekran görüntüsü atarım bahsettiğim ayarları karşılaştırmak için, merak ettim acaba senden neden böyle bende neden böyle
  • Ben tam 5 farklı monitör ve 4 farklı ekran kartı ile durumu test ettim kare 75hz monitöründen tut 16.9 dvi lcd monitörüne 1080p led 144hz tvye 4 farklı ekran kartıyla 5 farklı monitörle test ettim durumu ve açık ve net bir şekilde söylüyorum nvidia ve amd arasında bir renk parlaklık sorunu mevcut... sen burda istediğin kadar yaz çiz anlat derdini ama ne yaparsan yap eğer sen bizim gibi bir hastalık sahibi değilsen kendine göre haklısın... senin doğal renk sunuyor dediğin şirken güneş yansımasını sarı beyaz arası tonlamalarla kullanmak yerine direk beyaz yapıyor... sen hiç pes 13 oynarken kafanı duvarlara vurdunmu nvidia kartla? ben vurdum gerçek anlamda kriz geçirdim kafamı duvara vurdum kapadım oyunu... ekran kartıda gtx770 di arkadaşımın bilgisayarında oynuyorduk ve ilk önce doğal ayarlarda sonra rahatsız edince ayarları değiştirerek oynadık... ben sonucunda kafamı duvara vurdum... bu konuyu açmadan evvel o kadar araştırdım insanlarla konuştum ki hani senin geçip burda iki kelime teknik bilgi yazmanla burda bu hastalıktan rahatsızlığı olan kimselerin geçip bunu söylüyor olmasının zerre bizim açımızdan değeri yok konuş anlat güzel teknik bilgiler veriyosun ama her astigmat hastası gelip diyecekki siz haklısınız arkadaşlar neden? çünkü denemiş görmüşler... o konuya bi dünya insan mesaj attı ve hepside nvidia karttan amd karta geçince rahatladıklarını belirtti en azından %90ı zaten migren astigmat birleşip numaralar çok yüksekse pc karşısında oturmak hertürlü baş ağrıtır... Hani onca insan yalan söylüyo traş diyo sen doğrusun?

    Nvidia abartı parlak ve beyaz renkler kullanıyor evet bu durum normal oyun kullanıcısının hoşuna gidiyormu gidiyor neden parlak canlı grafikler var bunu zaten konu başlığında kabul ettik biz... ama bu bizi rahatsız ediyor seni etmeyecek tabi senin hoşuna gidiyor o grafiklerin öyle görünüyor olusu... o yüzden saçmalamayalım... Ben direk kendi bilgisayarımda konuyu açmadan evvel hd4850 - gts250 ile 3 ekranda test ettim ve nfs hot pursuit oyununu 3 ekranda farklı modlara bölerek cop ve racer modunda bitirdm en basitinden söylüyorum gts250de o oyunu bitirmek benim için bir işkenceydi...

    Ben gtx650 2gb alacaktım kendim fakat elime şans eseri biyerden gts250 geçti... onu kullanayım biraz dedim 4850 yerine daha doğrusu performans farkını merak ettim ama kullanamadm yazık oldu güzelde oc oluyordu kart... ama kullanamadm o günden sonrada fark ettim ki ne zaman nvidia makine kullansam başım ağrıyor ben ileri derecede astigmat ve migren hastasıyım benim mesleğim network ve ben bilgisayar karşısında vakit geçirmek zorundayım işin oyun kısmında değilim sadece masaüstünde gezerken bile fark edilebilecek bir durum bu...

    Daha önce amd kart kullanmadıysan anlayamazsın hadi amd kullandın renkler daha koyu rahat smooth daha olması gerektiği gibi özel bir efekt bişey yok nvidiaya göre nvidia daha hoşuna gider ama astigmat hastasıda değilsin bunu anlayamazsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Ekim 2014; 14:52:52 >




  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?Araştırmalarım beni "SweetFx" diye bir programa yönlendiriyor ancak bir türlü programın güncel kartlar için olan versiyonunu bulamadım.

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    http://www.guru3d.com/files-details/sweetfx-shader-suite-download.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 14 Ekim 2014; 15:31:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    Açıkcası biraz araştırdım hatta göz doktorumlada görüştüm bu durumla ilgili olaydan renklerden vs bahsettim 50 yaşındaki bir insan bile sürekli bu tip şeylere bakmak zorunda kalsa astigmat hastalığına yakalanabilirmiş... Bu oldukça normal bazı insanlar 1 ay içinde etkilenir bazıları 10 sene sonra göz hastası olur dedi bunu bilmenin imkanı yok ama birden bire daha önce ağrımamasına rağmen şimdi rahatsız ediyorsa astigmat başlangıcıdır çok beklemeden bir doktora başvurmasını ve gözlük kullanmasını söyledi...

    Nvidiada ben çok kurcaladım o renk ayarını tutturmanın kesinlikle hiçbir imkanı yok...

    Motion blur - ambient of oc. - hbqo off - shadows off yapıp vysnc açmalı ve antialiasing ise minimum 2x konumuna getirilmeli... Ekran kontrast ve parlaklık ayarları ise max 35 civarında olmalı ne kadar karanlık o kadar iyi astigmat hastası için... çok uğraşma 7990 duruyorsa geri tak bilgisayarına... ve kesinlikle bir doktora görün dostum hafife alınacak bir rahatsızlık değil minoset bağımlısı yapar adamı :)

    Ben gts250nin her ayarıyla oynadım hdmi mis dvi mis vga mis lcd tv led tv kare monitör yok düzelmiyor rahat oyun oynayamıyorsun dediklerimi yap mümkünse hatta hiç uğraşma tüm grafikleri LOW yap sadece antialiasing aç ve kontrast - parlaklık ikilisini kısabildiğin kadar kıs seni idare edecektir ben azıcıkda olsa rahatlamayı öyle buldum ama sadece 30dk fazla katlanabillmeni sağlıyor sonra ağrı yine başlıyo :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    Açıkcası biraz araştırdım hatta göz doktorumlada görüştüm bu durumla ilgili olaydan renklerden vs bahsettim 50 yaşındaki bir insan bile sürekli bu tip şeylere bakmak zorunda kalsa astigmat hastalığına yakalanabilirmiş... Bu oldukça normal bazı insanlar 1 ay içinde etkilenir bazıları 10 sene sonra göz hastası olur dedi bunu bilmenin imkanı yok ama birden bire daha önce ağrımamasına rağmen şimdi rahatsız ediyorsa astigmat başlangıcıdır çok beklemeden bir doktora başvurmasını ve gözlük kullanmasını söyledi...

    Nvidiada ben çok kurcaladım o renk ayarını tutturmanın kesinlikle hiçbir imkanı yok...

    Motion blur - ambient of oc. - hbqo off - shadows off yapıp vysnc açmalı ve antialiasing ise minimum 2x konumuna getirilmeli... Ekran kontrast ve parlaklık ayarları ise max 35 civarında olmalı ne kadar karanlık o kadar iyi astigmat hastası için... çok uğraşma 7990 duruyorsa geri tak bilgisayarına... ve kesinlikle bir doktora görün dostum hafife alınacak bir rahatsızlık değil minoset bağımlısı yapar adamı :)

    Ben gts250nin her ayarıyla oynadım hdmi mis dvi mis vga mis lcd tv led tv kare monitör yok düzelmiyor rahat oyun oynayamıyorsun dediklerimi yap mümkünse hatta hiç uğraşma tüm grafikleri LOW yap sadece antialiasing aç ve kontrast - parlaklık ikilisini kısabildiğin kadar kıs seni idare edecektir ben azıcıkda olsa rahatlamayı öyle buldum ama sadece 30dk fazla katlanabillmeni sağlıyor sonra ağrı yine başlıyo :)

    Hocam gözümü korkuttunuz.Maalesef 7990 kartım arızalandığı için 780ti ve 780ti iadesi sonunda 970 almak durumunda kaldım.Sweetfx testi yapmış Nvidia'nın kendi sitesi...Çok ilginç geldi.Size bu kadar fark olması normal mi?

    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/call-of-duty-black-ops-2/call-of-duty-black-ops-2-sweetfx-comparison.html

    Bu da SweetFx Profilleri

    http://sfx.thelazy.net/games/

    Akşam eve gidince testini yapar herkesle paylaşırım arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 14 Ekim 2014; 15:42:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    Açıkcası biraz araştırdım hatta göz doktorumlada görüştüm bu durumla ilgili olaydan renklerden vs bahsettim 50 yaşındaki bir insan bile sürekli bu tip şeylere bakmak zorunda kalsa astigmat hastalığına yakalanabilirmiş... Bu oldukça normal bazı insanlar 1 ay içinde etkilenir bazıları 10 sene sonra göz hastası olur dedi bunu bilmenin imkanı yok ama birden bire daha önce ağrımamasına rağmen şimdi rahatsız ediyorsa astigmat başlangıcıdır çok beklemeden bir doktora başvurmasını ve gözlük kullanmasını söyledi...

    Nvidiada ben çok kurcaladım o renk ayarını tutturmanın kesinlikle hiçbir imkanı yok...

    Motion blur - ambient of oc. - hbqo off - shadows off yapıp vysnc açmalı ve antialiasing ise minimum 2x konumuna getirilmeli... Ekran kontrast ve parlaklık ayarları ise max 35 civarında olmalı ne kadar karanlık o kadar iyi astigmat hastası için... çok uğraşma 7990 duruyorsa geri tak bilgisayarına... ve kesinlikle bir doktora görün dostum hafife alınacak bir rahatsızlık değil minoset bağımlısı yapar adamı :)

    Ben gts250nin her ayarıyla oynadım hdmi mis dvi mis vga mis lcd tv led tv kare monitör yok düzelmiyor rahat oyun oynayamıyorsun dediklerimi yap mümkünse hatta hiç uğraşma tüm grafikleri LOW yap sadece antialiasing aç ve kontrast - parlaklık ikilisini kısabildiğin kadar kıs seni idare edecektir ben azıcıkda olsa rahatlamayı öyle buldum ama sadece 30dk fazla katlanabillmeni sağlıyor sonra ağrı yine başlıyo :)

    Hocam gözümü korkuttunuz.Maalesef 7990 kartım arızalandığı için 780ti ve 780ti iadesi sonunda 970 almak durumunda kaldım.Sweetfx testi yapmış Nvidia'nın kendi sitesi...Çok ilginç geldi.Size bu kadar fark olması normal mi?

    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/call-of-duty-black-ops-2/call-of-duty-black-ops-2-sweetfx-comparison.html

    Bu da SweetFx Profilleri

    http://sfx.thelazy.net/games/

    Akşam eve gidince testini yapar herkesle paylaşırım arkadaşlar.

    http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/8332/

    Buna bak şimdi sol alt tarafta kaldırıma bak iyi dediğin görüntüde etraf daha güzel gözüküyo ama kaldırım bembeyaz? orasının bembeyaz olmaması gerekiyor işte kötü olarak adlandırılan görüntüye bakmak daha kolay ama o parlak görüntüye bakmak benim bile şuan başımı ağrıttı... inceliyim derken... sweetfx zaten kötü olan durumu iyice kötüleştirmiş gibi görünüyor... bende bi minoset alıp geleyim bu arada :)


    Edit: Kısa zamanda göz doktoruna gidersen hoş olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Ekim 2014; 16:51:27 >




  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    O beyazlık direkt gözü alıyor zaten.Akaşm detaylı incelemesini hazırlarım hocam.Çok merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    O beyazlık direkt gözü alıyor zaten.Akaşm detaylı incelemesini hazırlarım hocam.Çok merak ettim.

    Banada bi etiket koyuver bende göz atıp yorumlarım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    Açıkcası biraz araştırdım hatta göz doktorumlada görüştüm bu durumla ilgili olaydan renklerden vs bahsettim 50 yaşındaki bir insan bile sürekli bu tip şeylere bakmak zorunda kalsa astigmat hastalığına yakalanabilirmiş... Bu oldukça normal bazı insanlar 1 ay içinde etkilenir bazıları 10 sene sonra göz hastası olur dedi bunu bilmenin imkanı yok ama birden bire daha önce ağrımamasına rağmen şimdi rahatsız ediyorsa astigmat başlangıcıdır çok beklemeden bir doktora başvurmasını ve gözlük kullanmasını söyledi...

    Nvidiada ben çok kurcaladım o renk ayarını tutturmanın kesinlikle hiçbir imkanı yok...

    Motion blur - ambient of oc. - hbqo off - shadows off yapıp vysnc açmalı ve antialiasing ise minimum 2x konumuna getirilmeli... Ekran kontrast ve parlaklık ayarları ise max 35 civarında olmalı ne kadar karanlık o kadar iyi astigmat hastası için... çok uğraşma 7990 duruyorsa geri tak bilgisayarına... ve kesinlikle bir doktora görün dostum hafife alınacak bir rahatsızlık değil minoset bağımlısı yapar adamı :)

    Ben gts250nin her ayarıyla oynadım hdmi mis dvi mis vga mis lcd tv led tv kare monitör yok düzelmiyor rahat oyun oynayamıyorsun dediklerimi yap mümkünse hatta hiç uğraşma tüm grafikleri LOW yap sadece antialiasing aç ve kontrast - parlaklık ikilisini kısabildiğin kadar kıs seni idare edecektir ben azıcıkda olsa rahatlamayı öyle buldum ama sadece 30dk fazla katlanabillmeni sağlıyor sonra ağrı yine başlıyo :)

    Hocam gözümü korkuttunuz.Maalesef 7990 kartım arızalandığı için 780ti ve 780ti iadesi sonunda 970 almak durumunda kaldım.Sweetfx testi yapmış Nvidia'nın kendi sitesi...Çok ilginç geldi.Size bu kadar fark olması normal mi?

    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/call-of-duty-black-ops-2/call-of-duty-black-ops-2-sweetfx-comparison.html

    Bu da SweetFx Profilleri

    http://sfx.thelazy.net/games/

    Akşam eve gidince testini yapar herkesle paylaşırım arkadaşlar.

    http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/8332/

    Buna bak şimdi sol alt tarafta kaldırıma bak iyi dediğin görüntüde etraf daha güzel gözüküyo ama kaldırım bembeyaz? orasının bembeyaz olmaması gerekiyor işte kötü olarak adlandırılan görüntüye bakmak daha kolay ama o parlak görüntüye bakmak benim bile şuan başımı ağrıttı... inceliyim derken... sweetfx zaten kötü olan durumu iyice kötüleştirmiş gibi görünüyor... bende bi minoset alıp geleyim bu arada :)


    Edit: Kısa zamanda göz doktoruna gidersen hoş olur...


    görüntü dikkatimi çekti ama nasıl yapılacağını anlamadım güzel birşeye benziyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevil35

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Hocam yaklaşık 3 ay önce akşam işten çıkınca eve gelip bilgisayarımın başına geçip oyun oynadığımda birşeylerin eksik ya da yanlış olduğunu hissediyordum ama ne yanlış alıglayamıyordum.SAnki bilgisayarımda bir sorun vardı.BElki monitör arızalıydı belki sürücü hatasıydı bilemiyorum ama görüntü rahatsız ediyordu.Herhangi bir göz rahatsızlığım yok çok şükür.Tek yaptığım ise Smite adında online bir oyun oynamaktı.Ama rahatsız oluyordum neyden dolayı bilmiyordum.Bu 3 ayda 780 ve 7990 ekran kartlarını da kullanma şansım oldu.780'den 7990'a geçtiğimde gözlerim rahatladı diyebilirim.Meğer 780 ile gözlerimi kısarak oyun oynuyormuşum.Rahatsızlığın sebebi oymuş.Tam bu sırada RGB modunu YBCR444 moduna alınca sorun kalmaz deniyordu forumda.Ancak bu şekilde renkler daha canlıydı ama daha da parlaktı.Yine rahatsız oluyorum.Şu anda 970 kartım var ve hala renk doygunluğu,parlaklık ayarını tutturamadım.Hala rahatsızım.Renkleri soldurmayan ancak parlak da olmayan bir görüntü ayarı yok mudur_?Herhalde standart bir ayar herkes için güzel ayar değildir.Acaba Ati default renk ayarlarının Nvidia'daki karşılığı nedir?

    Ayrıca rahatsızlığımın son 3 ayda başlaması herhangi bir hastalığa işaret midir?

    Açıkcası biraz araştırdım hatta göz doktorumlada görüştüm bu durumla ilgili olaydan renklerden vs bahsettim 50 yaşındaki bir insan bile sürekli bu tip şeylere bakmak zorunda kalsa astigmat hastalığına yakalanabilirmiş... Bu oldukça normal bazı insanlar 1 ay içinde etkilenir bazıları 10 sene sonra göz hastası olur dedi bunu bilmenin imkanı yok ama birden bire daha önce ağrımamasına rağmen şimdi rahatsız ediyorsa astigmat başlangıcıdır çok beklemeden bir doktora başvurmasını ve gözlük kullanmasını söyledi...

    Nvidiada ben çok kurcaladım o renk ayarını tutturmanın kesinlikle hiçbir imkanı yok...

    Motion blur - ambient of oc. - hbqo off - shadows off yapıp vysnc açmalı ve antialiasing ise minimum 2x konumuna getirilmeli... Ekran kontrast ve parlaklık ayarları ise max 35 civarında olmalı ne kadar karanlık o kadar iyi astigmat hastası için... çok uğraşma 7990 duruyorsa geri tak bilgisayarına... ve kesinlikle bir doktora görün dostum hafife alınacak bir rahatsızlık değil minoset bağımlısı yapar adamı :)

    Ben gts250nin her ayarıyla oynadım hdmi mis dvi mis vga mis lcd tv led tv kare monitör yok düzelmiyor rahat oyun oynayamıyorsun dediklerimi yap mümkünse hatta hiç uğraşma tüm grafikleri LOW yap sadece antialiasing aç ve kontrast - parlaklık ikilisini kısabildiğin kadar kıs seni idare edecektir ben azıcıkda olsa rahatlamayı öyle buldum ama sadece 30dk fazla katlanabillmeni sağlıyor sonra ağrı yine başlıyo :)

    Hocam gözümü korkuttunuz.Maalesef 7990 kartım arızalandığı için 780ti ve 780ti iadesi sonunda 970 almak durumunda kaldım.Sweetfx testi yapmış Nvidia'nın kendi sitesi...Çok ilginç geldi.Size bu kadar fark olması normal mi?

    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/call-of-duty-black-ops-2/call-of-duty-black-ops-2-sweetfx-comparison.html

    Bu da SweetFx Profilleri

    http://sfx.thelazy.net/games/

    Akşam eve gidince testini yapar herkesle paylaşırım arkadaşlar.

    http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/8332/

    Buna bak şimdi sol alt tarafta kaldırıma bak iyi dediğin görüntüde etraf daha güzel gözüküyo ama kaldırım bembeyaz? orasının bembeyaz olmaması gerekiyor işte kötü olarak adlandırılan görüntüye bakmak daha kolay ama o parlak görüntüye bakmak benim bile şuan başımı ağrıttı... inceliyim derken... sweetfx zaten kötü olan durumu iyice kötüleştirmiş gibi görünüyor... bende bi minoset alıp geleyim bu arada :)


    Edit: Kısa zamanda göz doktoruna gidersen hoş olur...


    görüntü dikkatimi çekti ama nasıl yapılacağını anlamadım güzel birşeye benziyor.

    Valla hiç o özelliği kullanmadım o yüzden bilmiyorum ama zaten göz alıyordu iyice gitmiş gibi duruyor bakamadm ben resme tabi beni rahatsız ediyor bir sorunu olmayan için görüntü baya canlı duruyor ilerleyen zamanlarda gözü bozar mı bilemem uzun süre maruz kalınırsa muhtemel :) Destekleyen oyunlar vardır heralde ona göre...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Ekim 2014; 17:05:35 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.