Şimdi Ara

Nerelerdesiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
8
Favori
19.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açmamın tek sebebi şu donanım bölümünün son haline acıyor oluşum. Eski halini bildiğim için sormadan edemiyorum. Nerde o eskiler ? Demirbaşları buranın ? Yazmaz etmez oldular kendimi bildim bileli bir şey oldu mu pm attığım hemen hemen her donanım konusunda bilgisi olup mesaj atan o üyelerimiz nerelerde acaba ? Bir zamanlar ekran kartı sevenler kulübünü hatırlarım pek yazmazdım oraya ama takipteydim hep, bahsettiğim üyelerin çoğu zaten bilir o konuyu. Tekrardan eskisi gibi canlansa şu donanım bölümü, resmen ölmüş buralar ve her yer fanboy kaynıyor halde Evinize geri dönün beyler demek için açtım konuyu Ve merak ettiğim donanım merakınız mı azaldı yoksa dh den mi soğudunuz?
    Eski halimize dönmemiz için neler yapabiliriz?
    ((Konunun yeri tam olarak burası olmasa da en azından üyelerden cevap geldikten sonra kapansa ya da taşınsa daha güzel olur çünkü ana konumuz donanım bölümünün gidişatı ))


    Edit: Çok güzel bir ortam yarattık bu konu altında. Buna da şükür. Ama tabi ki temennim forumun özellikle de dahili bileşenlerin eskisi gibi olması. Konuya katılan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum, eski günleri bu konu altında yaşamaya devam edelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 23 Ocak 2018; 20:55:01 >







  • Artık hiç bir şey eskisi gibi değil.

    Eski forum ortamı zaten yok. Zaman geçtikçe de daha kötüye gidiyor. Aslında genel anlamda Donanımhaber eskisi gibi değil de diyebiliriz.

    Yaş ortalaması zaten çok düştü, karşındaki tartışmayı bile beceremiyor. Hâl böyle olunca da eskisi gibi olmuyor tabi.

    Eskiden yeni aldığım bir parça için ufak da olsa bir inceleme yapardım. Artık bırak incelemeyi konulara yazasım bile gelmiyor.
    Ben buradayım

    Sekiz Ay öncesine kadar iki senelik dönemde aktif değildim ama şimdi sektörü değiştirince daha çok vakit ayırabiliyorum. Eskiye göre artık yaşlarımız ilerledi ve sorumlulukları artan bireyler olarak doğal olarak eskiye göre vakit ayıramıyoruz. Türkiye sınırları içinde yaşadığımız olaylardan ve olumsuz gelişmelerden dolayı sanırım heyecanımızı yitirdik ya da yitirmeye zorlandık. Zaten yeni gelen nesil felaket yani. Youtube trend kısmına bakınca az çok anlaşılıyor bu durum. Nasıl bir kitleyse konu ne olursa olsun eğer içerikte eğlendirici bir unsur yoksa direkt reddediyorlar. Bir konuya derinlemesine inilmesini geçtim o tarz konular ilgilerini bile çekmiyor. Tamam bizimde yaşımız ufaktı saatlerimizi oyun başında harcadık ama gidip ama oyun videosu çekip küfreden adamları izlemedik.
    13 yıllık üye olarak adım adım forumun nasıl çöplüğe döndüğünü bizzat yaşadım.Aslında bu kalitesizlik sadece bu bölümde değil kültür bilim bölümü gibi değeri olan birçok bölümde mevcut.Ergen salgını ne yazıkki teknolojinin son 5-10 yılda hızlı bir şekilde gelişmesinden ve ufacık çocukların bile cebinde son model telefonlar olduğundan dolayı youtube ağırlıklı olarak forumlardada cirit atıyorlar.Sonuçta ergenler artık çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor.Bu zaten ana sebep denilebilir.Ayrıca adminlerin ve moderatörlerinde kalitesi yerlerde.Mimledikleri belli üyeler hakkında en ufak bile şikayet gelse hemen en ağır cezayı yapıştırıyorlar.Bunu son zamanlarda çok ileri götürdüler.Ayrıca bölümlerde hiç ağırlıklarını koyamıyorlar.Bariz bir şekilde aktroll ve amd trolleri hamamböceği gibi çoğaldılar.Bunlarla ilgili o kadar şikayet ediyoruz ama hiçbirşey yapıldığı yok.Bakın herkes bir partiyi veya bir markayı sevebilir ama körü körünede saçmalamak ve milleti tahrik etmekte bir yere kadar.Ondan sonra birşey dediğimizde de ceza yiyen biz oluyoruz.Hep dediğim gibi forum artık zevk alarak girdiğim bir yer değil tamamiyle alışkanlık olmuş durumda.Düşünün sevdiğiniz takıldığınız bir mekan var bi bakmışsınız çöplüğe dönmüş.Ayrıca amazon fiyaskosu ile iyice suyunu çıkardı forum yetkilileri.Gözleri paradan başka birşey gördüğü yok.Tabiki masrafları olacak çıkarmaları lazım ama her harf sonuna artık reklam koyacaklar o hale geldi.3 tane reklam engelleme kullanıyorum anca baş ediyorlar reklamlarla.Bu arada forum yazılımcıları bu programları kullananları bilerek yavaşlatıyorlar.Eskiden hatırlıyorum en ufak ürün bile alınca herkes detaylı incelemelerini yayınlardı ve birçok güzel yorumlarla süslenirdi konular.Şimdi saatlerce uğraştığın konulara bakıyorsun ne tebrik var ne güzel yorumlar var nede laf lafı açan tatlı tartışmalar.Forum öleli çok oldu zaten.Uzun zamandır kokuyor forum.
    Ne olacak, benim islemcim seninkini dover, g4560 trolleri, amd isiniyorcular, intel %30 performans kaybedecek diye diye insanlari kacirdilar. Techpowerup falan hicbir sey bilmeyip her seyi bizim arkadaslar bilince boyle oldu ne yazik ki.

    Rubisco ne guzel teknik olarak bir seyleri anlatirdi, biz de ogrenirdik az da olsa bir seyler. Sonra veledin birisi gelirdi yok o oyle degil. Bunun gibi ornekler cogaltilabilir. Bu isin uzmani olan bircok kisiyi isteksizlestirdiler. Karsisinda saygisizca cevap veren insanlara karsi neden emek harcasinlar ki.

    Ustune ustluk piyasada kart bulunamama ve dolarin mantiksiz artmasi da artik bu isi hobi olmaktan cikariyor. Bunun az da olsa etkisi olmustur.

    Ayrica R.I.P Dolores
    Herkese çok selam sağ elim kırıldığı için pek yazamıyorum.



    Aslında herkes burada ama yoklar. Gerek forumun son hali, gerek seviyesiz kişilerin yan hesaplarla girip atıp tutması ve piyasanın durgunluğu nedeniyle pek görünülmüyor.



    Ben hergün düzenli şekilde girip yaklaşık 15-20 konuyu kontrol ediyorum. Gün içinde bu bazen 8-10 kez oluyor. Bundan 1-2 yıl önce hangi konuda yazdığımı hatırlamıyorum ama, Teknoloji geliştikçe basit ve kalitesiz hale geliyor demiştim.



    Şimdi bakıyorum da, mobil pazar olsun, donanım pazarı olsun yığınla sorunlar var. Yüksek performans olsada mutlaka bir sıkıntıda oluyor beraberinde.



    Gpu pazarındaki sorunlar malum, Cpu lar için çıkan güvenlik açığı, üst düzey ve oldukça pahalı mobil pazardaki cep tellerin ekran ve pil sorunları vs vs.



    Eski günleri ve muhabbetleri özledim bende. Hepsini geçtim, sağlığa çok dikkat edin. Bir elin kırılması herşeyden kopardı beni. Daha 11 aylık oğlumu bile kucağıma alamıyorum. Herşey gelip geçici ama sağlık iz bırakabiliyor.



    Hepinize sevgiler..
    Duymasının bir anlamı yok.

    Forum her gün mütemadiyen çöküyor. Yaş ortalaması aşırı düştü ve bu düşük ortalamanın hepsi saygısız.

    Ben bu foruma üye olduğumsa 17 yaşındaydım çoğu şeyi burada öğrendim, teknik yardım bölümünde yardımlaşır. Bilmediğimiz şeyleri öğrenirdik. Bizden büyük kişilere abi der saygı duyardık. Onlarda bize sevgi duyardı.

    Artık ne saygı kaldı ne sevgi, eski refah düzeyi zaten yok. Yaşı büyüyen evleniyor hayat derdinden foruma bakamıyor. Bakabilende 10 dakka bakıp içler acısı hali görüp çıkıyor.

    İnceleme denen kavram herkesin aldığı malı övmesinden ibaret artık. Ne olursa olsun para veren aldığı malı uzay mekiği sanıyor.

    Hoşgörü yok. Eskiden kutuplaşma yoktu, şimdi herkes kutuplaşmış. Herkes birbirine düşman. (ülke ve dünya gündemi bölümü) Yöneticisi dahil forum üyesine hakaret ediyor. Mesut çevik örneği... Kendisinide karakter olarak hiç sevmem.

    Kısacası benim bu forumda takip ettiğim tek şey sıcak fırsatlar oda cebimize yararı oluyor. Başkada hiçbirşey için bakmam arada 1 bişeyler yazıyorum canım sıkılınca.

    2006 2007 yılları efsaneydi. Ramazan ayında az sabahlamadık pc başında. Lakin artık eskide kaldı.

    Herkese selamlar.
    Valla ilk hangi fanboy damlıcak diye merak ediyordum tam konumuza yakışır her şeyi açıklayan örnek bir mesaj atmışsın. Amd'den soğutuyorsun milleti haberin olsun. Burdaki çoğu eski üye aynı fikirdeyken sen tam tersini diyorsan fikrine saygı duyarım fakat kendinden de bi şüphe etmeni isterim. Ama kavga/tartışma çıkarıcaksan ona saygı duymam. Zaten forum bu durumdan yılmış durumdayken gelip ettiğin laf dalga geçmek falan tam çocukça.

    Bu arada çok komikmiş Patlıcan kardeş


    Edit: gerçekten farkında değil misin bu yazdığım çoğu üye (ve dahası da var yazmadığım) aktifken paylaşılan konular açılan inceleme rehberleri insanlara verilen bilgiler ve saygı sevgi ile şimdiki forum arasındaki dağlar kadar farkı ?
  • Ne olacak, benim islemcim seninkini dover, g4560 trolleri, amd isiniyorcular, intel %30 performans kaybedecek diye diye insanlari kacirdilar. Techpowerup falan hicbir sey bilmeyip her seyi bizim arkadaslar bilince boyle oldu ne yazik ki.

    Rubisco ne guzel teknik olarak bir seyleri anlatirdi, biz de ogrenirdik az da olsa bir seyler. Sonra veledin birisi gelirdi yok o oyle degil. Bunun gibi ornekler cogaltilabilir. Bu isin uzmani olan bircok kisiyi isteksizlestirdiler. Karsisinda saygisizca cevap veren insanlara karsi neden emek harcasinlar ki.

    Ustune ustluk piyasada kart bulunamama ve dolarin mantiksiz artmasi da artik bu isi hobi olmaktan cikariyor. Bunun az da olsa etkisi olmustur.

    Ayrica R.I.P Dolores



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Dogs -- 16 Ocak 2018; 3:47:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Steve Dogs

    Ne olacak, benim islemcim seninkini dover, g4560 r7'den iyi, amd isiniyor, intel %30 performans kaybedecek diye diye eskileri kaybettik. Techpowerup falan hicbir sey bilmeyip her seyi bizim arkadaslar bilince boyle oldu ne yazik ki.



    Ayrica R.I.P Dolores

    Evet maalesef durum bu, eski durumuna geri dönse keşke buralar
  • Birçoğu burada hala, az ama öz yazıyorlar.

    Bazı fanatik arkadaşların kışkırtmalarıyla uğraşmıyorlar. En güzelini yapıyorlar aslında biz boşuna kafa patlatıyoruz. Nasıl olsa iki kere iki dört desekte hayır 5 diyecek fanatik bir kitle var. Allah sabır versin hepsine.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    B.M.W kullanıcısına yanıt
    Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun yazıp sabırla anlatmaya çalışırdı bu bahsettiğim üyeler. Uzun paragraflar halinde açıklamalar, detaylı incelemeler vs vs çok özlemişim harbiden gece gece uykum kaçtı şimdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Hocam uğraştığımıza değecek üye kalmadı ki şimdilerde. Holiganlar bastı şu forumu yaş seviyesi de çok düştü gerçek bilginin değeri kalmadı ki azıcık İngilizce bişeyler okumuş yada önceki yazınızda sizden öğrendiklerini 1-2 ay sonra size karşı kullanmaya çalışan bir kesimde oluştu. Analiz yeteneği düşük vasıfsız insanlarla uğraşmaya gerek yok forum malesef bu hale geldi. Ürünleri kullanmayanlar daha sert savunur oldu vs vs. Daha yazarım da üzerine alınması gereken bazı AMD ve Intel "fan girl'ler" ağlar uzun uzun cevap veresim yok onlara şimdi o yüzden kısa kesiyorum



    Biz artık eski konulardan devam ediyoruz sizi de bekleriz eskisi kadar yazmıyoruz tabi ama nvidia 10 serisinde aktif olan çok üye var bekleriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 16 Ocak 2018; 8:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • buraya üye olduğumda insanlar youtube gibi şeyleri kanıt gösterip bu böyledir demiyorlardı burası bana ilginç gelmişti uzun uzun anlatan üyeler şimdi yok kimse uğraşmıyor.donanım bölümünün değil forumun işi bitmiş ben hiçbir bölüme eskisi gibi huzurla mesaj atamıyorum hatta atmıyorum artık çünkü illa ki biri gelip sarıyor sanki forumun amacı buymuş gibi.fikir atılır başkası bence bu der öteki bu da olabilir der sonuç çıkar paylaşım platformu burası.şimdi ise herkes yanlış ben doğruyum şunlara hadlerini bildireyim gibi bir anlayış var arena'ya çevirdiler sinirleri sağlam olanlar kalıyor.Bahsi geçen üyeler artık genç değil sinirlerini bozmak istememelerini ben anlıyorum.

    bence problem bundan önceki kuşağın sağlam sinirlere sahipken yani gençken imkanlar daha sınırlı olduğu için bilgi kaynağı olarak bir misyon içerisinde olmaları.yoksa 10 sene önce de troll vardı çok kavga edip savaştı o adamlar şimdiki gibi de saygı görmüyorlardı.şimdiki neslin ise kaynak çok bakarım oradan buradan diye forumla uğraşmak istememesi savaşmaması yoksa bilgili genç arkadaşlarımız da var onlar da yazmıyor.




  • Artık hiç bir şey eskisi gibi değil.

    Eski forum ortamı zaten yok. Zaman geçtikçe de daha kötüye gidiyor. Aslında genel anlamda Donanımhaber eskisi gibi değil de diyebiliriz.

    Yaş ortalaması zaten çok düştü, karşındaki tartışmayı bile beceremiyor. Hâl böyle olunca da eskisi gibi olmuyor tabi.

    Eskiden yeni aldığım bir parça için ufak da olsa bir inceleme yapardım. Artık bırak incelemeyi konulara yazasım bile gelmiyor.
  • Hocam sonuna kadar haklısınız tabi durum böyle. Ne olduysa şu son 2 senede oldu zaten. Bu kadar değerli üyeyi kaybettiği için dh adminleri hiç mi üzülmüyor bana bile dert oldu bu
    Eskiden her konu buram buram bilgi kokardı, şimdi sadece boş kuru kavga. Belki üç beş ufak bilgi herkesin bildiği şeyler ama. Özlememek elde değil.. Keşke adminler bir el atıp düzen çekseler şu bölüme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 16 Ocak 2018; 14:38:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok önemli (!) bir üyemizi unutmuşsun. Ejderhayı çok severdi. Mühendisti galiba:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 16 Ocak 2018; 13:50:52 >
  • @Tuoni
    Çok haklısınız insanları bıktıran tipler var şu an etrafta. Ve dediğiniz gibi hep bir kavga ortamı şuna cevap vereyim de ağzının payını alsın sussun kessin sesini tarzında. Hep bir gerilim var. Nerde o eski yardım dayanışma ortamı nerde şimdiki forum çok çok fark var arada.
    @mamad
    Hocam geçmiş olsun 30 gün çokmuş Adminlere bişeyler yazsak bu konuda acaba işimize yarar mı ? Önerisi olan varsa güzel olurdu aslında
    @_dominic_toretto_
    Evet hiç eskisi gibi değil yakın bile değil. Durumu son bir yıldır gözlemliyorum ve artık dayanamadım konuyu açtım. Çünkü bilgi yok saygı yok inceleme yok. Anca fanboyluk var. Gerçekten gözlerim bu üyeleri çok arar oldu artık
    İncelemeleriniz olursa paylaşın hocam gerçekten forumun ihtiyacı olan bişey şu an bu.


    Daha 2 yıl öncesine kadar foruma 5dk uğrasam neler neler öğrenirdim. Bilgi de paylaşınca çoğalıyor malum. M@U hocamın paragraflar halinde detaylı anlatımları B.M.W hocamın ekran kartlarını deli gibi kırbaçlaması ve hepsine ait konusunun bulunması. rezes hocamın katkılarını say say bitiremem o imzasında yazan konu linkleri o kadar işime yaramıştı ki vakti zamanında. dJ_bLoW hocamı kafama bişey takıldığında anında rahatsız ederdim valla hiç üşenmez hep yardım ederdi Redstone hocamın paylaşımlarından bahsetmeye gerek bile yok sanırım onunla gigabyte gtx770 anakonusunda tanıştık diye hatırlıyorum :)

    Bir süre daha böyle giderse bu durum sadece oyunumu oynar kasamın ışıklarını seyreder geçerim. Çünkü buralar gerçekten boş ve kimse de bir şey yapmıyor bu konuda.
    Geçen onetreehill hocamın yeni ml120 fan inceleme konusunu gördüm. Girdiğim anda işte bu dedim. Babalar gibi inceleme. Kalite akıyor konudan. Ellerine sağlık valla.

    Peki o zaman ,
    Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz ? Eski günlere döner miyiz ? Yoksa imkansız mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 16 Ocak 2018; 14:39:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese çok selam sağ elim kırıldığı için pek yazamıyorum.



    Aslında herkes burada ama yoklar. Gerek forumun son hali, gerek seviyesiz kişilerin yan hesaplarla girip atıp tutması ve piyasanın durgunluğu nedeniyle pek görünülmüyor.



    Ben hergün düzenli şekilde girip yaklaşık 15-20 konuyu kontrol ediyorum. Gün içinde bu bazen 8-10 kez oluyor. Bundan 1-2 yıl önce hangi konuda yazdığımı hatırlamıyorum ama, Teknoloji geliştikçe basit ve kalitesiz hale geliyor demiştim.



    Şimdi bakıyorum da, mobil pazar olsun, donanım pazarı olsun yığınla sorunlar var. Yüksek performans olsada mutlaka bir sıkıntıda oluyor beraberinde.



    Gpu pazarındaki sorunlar malum, Cpu lar için çıkan güvenlik açığı, üst düzey ve oldukça pahalı mobil pazardaki cep tellerin ekran ve pil sorunları vs vs.



    Eski günleri ve muhabbetleri özledim bende. Hepsini geçtim, sağlığa çok dikkat edin. Bir elin kırılması herşeyden kopardı beni. Daha 11 aylık oğlumu bile kucağıma alamıyorum. Herşey gelip geçici ama sağlık iz bırakabiliyor.



    Hepinize sevgiler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Sizi görmüş olmak sevindirdi beni hocam.
    Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyileşir eliniz.
    Güvenlik açığı konusunda bir tane bile eski üye mesajı yok hep fanboy kavgaları tartışmalar vs. Çok bıkmış demek ki herkes ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 16 Ocak 2018; 14:40:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimdi hocam ya gözümden kaçmıştır illaki herkesi yazabildiğimi sanmıyorum zaten
    Etiketleyin aklınızdaki isimleri onlar da görsün konuyu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Bu aralar Amazonlara yelken açmış. LEON-X'i çok severdi. Hala çözemediysen yuh:) Bu bölüme artık pek uğramıyor, aman etiketlemeyelim gelmesin:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 16 Ocak 2018; 14:45:50 >
  • Yoksa Mühendismurat mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 16 Ocak 2018; 15:07:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burayı eski haline çevirebiliriz istersek, bu arada minimum 800 mhz destekleyen anakarta 667mhz ram takılır mı?
  • Ben buradayım

    Sekiz Ay öncesine kadar iki senelik dönemde aktif değildim ama şimdi sektörü değiştirince daha çok vakit ayırabiliyorum. Eskiye göre artık yaşlarımız ilerledi ve sorumlulukları artan bireyler olarak doğal olarak eskiye göre vakit ayıramıyoruz. Türkiye sınırları içinde yaşadığımız olaylardan ve olumsuz gelişmelerden dolayı sanırım heyecanımızı yitirdik ya da yitirmeye zorlandık. Zaten yeni gelen nesil felaket yani. Youtube trend kısmına bakınca az çok anlaşılıyor bu durum. Nasıl bir kitleyse konu ne olursa olsun eğer içerikte eğlendirici bir unsur yoksa direkt reddediyorlar. Bir konuya derinlemesine inilmesini geçtim o tarz konular ilgilerini bile çekmiyor. Tamam bizimde yaşımız ufaktı saatlerimizi oyun başında harcadık ama gidip ama oyun videosu çekip küfreden adamları izlemedik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 17 Ocak 2018; 0:49:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

    Yoksa Mühendismurat mı

    Yes.
  • exotic. kullanıcısına yanıt
    Hava bi anda ısındı bu soruyla (konusundan cevaplamışlar sorunuzu yeni gördüm ;))
    Peki agp slotlu bir anakarta pci ekran kartı takamaz mıyım ? Dönüştürücüsü vs yok mudur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 17 Ocak 2018; 4:12:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.