Şimdi Ara

Neden bu kadar öfkeli bir topluma döndük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 10 yılda trafikte, yolda, kaldırımda, bu sitede, işte, alışverişte... Her an patlayabilen, kavgaya hazır bir toplum olduk. Toplum ayrıştı, tolerans sıfır... Bunun sebepleri sizce neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 16 Ağustos 2015; 14:10:31 >

• Azizim şimdi biz eskiden bu konuları Beyoğlu'nda bilmem ne kafede çay kahve içerken konuşurduk bizim gibi beyefendi arkadaşlarla. Çok güzel sohbetler dönerdi ortada. Bizim Mehmet Beyefendi bir ara o sohbetlerin birinde demişti ki:" Azizlerim, sizi temin ederim, bu komşuluk ilişkilerinin bozulması, bizi mahvetmiştir, bizi bölmüştür, kendimizi unutturmuştur" dedi ve biz de diğer beyefendiler olarak hepimiz bu arkadaşımızı bir güzel alkışladık. Ve ona daha çok sevgi beslemeye başladık. Fakat kenardaki masada oturan oğlu ise aldığı galaksi mi ney es 6 telefonundan takır takır tuşlara basıyordu birşeyler yapıyordu hiç dinlemiyordu bizi, ben bir Beyoğlu beyefendisi olarak bu duruma çok alındım. Yani böyle bir adamın oğlu nasıl olurdu da buradaki güzel sohbetimize ilgi göstermez, dinlemezdi? İşte böyle azizim, bana sorarsanız bunların böyle olması, hep gençlerin ilgisizliğinden, alakasızlığından.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı

• Son 10 yıl ile ilgisi yok. Eğitimsiz ve gelişmiş ülkelerin altındaki ülkelerin halkları geçim sıkıntısı, düşük yaşam standartları sebebiyle mutsuz olur. Bu da öfkeli ve her fırsatta patlamaya hazır bireyler demektir. Bundan 10 yıl evvel yaşam standartları daha düşüktü. Çöplerin toplanmadığı şehirler, içme suyu için saatlerce sıra ve tanker beklemeler. Düşük alım gücü. Daha öncesi ise 92 yılda 57 hükumetin getirdiği istikrarsızlık, yarını belli olmayan, iç karışıklık ve darbe dönemleri gibi sömürge devletlerinde yaşanabilecek meseleler. Maalesef geçmişimizi bilmiyoruz halk olarak. Özellikle tek hükumet görmüş yeni nesil. Ülkemizi ve ülkemizin bulunduğu orta doğuyu bilmiyoruz. Bugün eğer Avrupa ülkeleri gibi yaşam standartları bekliyorsak coğrafyamızın getirdiği ve diğer ülkelerden daha farklı, zor dinamikleri alt etmek durumundayız. Kuzeyde savaş, güneyde iç savaşlar, batıda kriz, doğuda diplomatik savaşlar. Hayli gergin fakat gergin olduğu kadarıyla da zengin topraklar. Avrupa ülkeleri standartlarına ulaşmakta daha uzun vakit ve farklı çabalar gerektiriyor. Bir başa konu da yazmıştım. Halkta iyileşme bekliyorsak kendimizden başlamalıyız diye. Donanımlı ve genel kültür sahibi olmalıyız. Önce birey sonra halk sonra devlet. Kalkınma budur.

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm

• Çünkü insanlar mutsuz,eğitimsiz ve işsiz ne için yaşadıklarını bir gün düşünmemişler.Onları kötülemek için söylemiyorum eğer insan aç ise konforlu ve iyi bir hayat yaşamıyorsa sürekli mutsuz ise elbette sinirli olur.Gördüğünüz gibi insanlar bilim,sanat,kültür ve felsefeden hiç bahsetmezler konuşmazlar çünkü ne kadar daha fazla para kazanırım derdindeler ve bu hırs onlarda mutsuzluk,kaygı ve siniri oluşturur sonuçta insanlar bu hale gelir.

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

Azizim şimdi biz eskiden bu konuları Beyoğlu'nda bilmem ne kafede çay kahve içerken konuşurduk bizim gibi beyefendi arkadaşlarla. Çok güzel sohbetler dönerdi ortada. Bizim Mehmet Beyefendi bir ara o sohbetlerin birinde demişti ki:" Azizlerim, sizi temin ederim, bu komşuluk ilişkilerinin bozulması, bizi mahvetmiştir, bizi bölmüştür, kendimizi unutturmuştur" dedi ve biz de diğer beyefendiler olarak hepimiz bu arkadaşımızı bir güzel alkışladık. Ve ona daha çok sevgi beslemeye başladık. Fakat kenardaki masada oturan oğlu ise aldığı galaksi mi ney es 6 telefonundan takır takır tuşlara basıyordu birşeyler yapıyordu hiç dinlemiyordu bizi, ben bir Beyoğlu beyefendisi olarak bu duruma çok alındım. Yani böyle bir adamın oğlu nasıl olurdu da buradaki güzel sohbetimize ilgi göstermez, dinlemezdi? İşte böyle azizim, bana sorarsanız bunların böyle olması, hep gençlerin ilgisizliğinden, alakasızlığından.

Hocam sadece gençler değil, 30 yaşındaki adamda bir anda kavga meraklısı oldu. Daha dün akşam namazını kılıp camide beklemiştim. Dua etmiştim. Sonra çıkarken 3 tane çocuk gördüm kapının önünde. 10 yaşında falanlar. Çocuk yanındakine dedi ki "kelebek olsaydı kafana fırlatırdım." sonra öbürü de "Batın'da kelebek varmış biliyon mu? Harbi lan." dedi. Kelebekten kasıtları bildiğiniz üzere bıçak. Allah'ım 10 yaşındaki çocuk böyle konuşuyorsa 30 yaşındaki adam nasıl konuşuyordur dedim içimden.

•  Neden bu kadar öfkeli bir topluma döndük?
    Daha Fazla Göster
  • Milletin altindan donunu bile calmislar. Kisiliksiz olanlar yalakalikla para kazanir olmus, namusuyla calisan borc batagina saplanmis. Milletvekilleri bile mecliste tekme tokat kavga eder olmus.

Balik bastan kokar. Akparti kiskirtici bir politika izliyor olmasaydi, Turku Turke kusturmeseydi, kurtleri etiketlemese, basortululeri gundem yapmasa kimse bukadar nefret dolmazdi.

İyi gunler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Son 10 yıl ile ilgisi yok. Eğitimsiz ve gelişmiş ülkelerin altındaki ülkelerin halkları geçim sıkıntısı, düşük yaşam standartları sebebiyle mutsuz olur. Bu da öfkeli ve her fırsatta patlamaya hazır bireyler demektir. Bundan 10 yıl evvel yaşam standartları daha düşüktü. Çöplerin toplanmadığı şehirler, içme suyu için saatlerce sıra ve tanker beklemeler. Düşük alım gücü. Daha öncesi ise 92 yılda 57 hükumetin getirdiği istikrarsızlık, yarını belli olmayan, iç karışıklık ve darbe dönemleri gibi sömürge devletlerinde yaşanabilecek meseleler. Maalesef geçmişimizi bilmiyoruz halk olarak. Özellikle tek hükumet görmüş yeni nesil. Ülkemizi ve ülkemizin bulunduğu orta doğuyu bilmiyoruz. Bugün eğer Avrupa ülkeleri gibi yaşam standartları bekliyorsak coğrafyamızın getirdiği ve diğer ülkelerden daha farklı, zor dinamikleri alt etmek durumundayız. Kuzeyde savaş, güneyde iç savaşlar, batıda kriz, doğuda diplomatik savaşlar. Hayli gergin fakat gergin olduğu kadarıyla da zengin topraklar. Avrupa ülkeleri standartlarına ulaşmakta daha uzun vakit ve farklı çabalar gerektiriyor. Bir başa konu da yazmıştım. Halkta iyileşme bekliyorsak kendimizden başlamalıyız diye. Donanımlı ve genel kültür sahibi olmalıyız. Önce birey sonra halk sonra devlet. Kalkınma budur.

Her yere ayni seyleri yaziyosun he he yeter artik blogu bastim kardesim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Son 10 yıl ile ilgisi yok. Eğitimsiz ve gelişmiş ülkelerin altındaki ülkelerin halkları geçim sıkıntısı, düşük yaşam standartları sebebiyle mutsuz olur. Bu da öfkeli ve her fırsatta patlamaya hazır bireyler demektir. Bundan 10 yıl evvel yaşam standartları daha düşüktü. Çöplerin toplanmadığı şehirler, içme suyu için saatlerce sıra ve tanker beklemeler. Düşük alım gücü. Daha öncesi ise 92 yılda 57 hükumetin getirdiği istikrarsızlık, yarını belli olmayan, iç karışıklık ve darbe dönemleri gibi sömürge devletlerinde yaşanabilecek meseleler. Maalesef geçmişimizi bilmiyoruz halk olarak. Özellikle tek hükumet görmüş yeni nesil. Ülkemizi ve ülkemizin bulunduğu orta doğuyu bilmiyoruz. Bugün eğer Avrupa ülkeleri gibi yaşam standartları bekliyorsak coğrafyamızın getirdiği ve diğer ülkelerden daha farklı, zor dinamikleri alt etmek durumundayız. Kuzeyde savaş, güneyde iç savaşlar, batıda kriz, doğuda diplomatik savaşlar. Hayli gergin fakat gergin olduğu kadarıyla da zengin topraklar. Avrupa ülkeleri standartlarına ulaşmakta daha uzun vakit ve farklı çabalar gerektiriyor. Bir başa konu da yazmıştım. Halkta iyileşme bekliyorsak kendimizden başlamalıyız diye. Donanımlı ve genel kültür sahibi olmalıyız. Önce birey sonra halk sonra devlet. Kalkınma budur.

bir kaç mesajından sonra sana gıcık kaptım ve seni seri eksiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alp3446

quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

Azizim şimdi biz eskiden bu konuları Beyoğlu'nda bilmem ne kafede çay kahve içerken konuşurduk bizim gibi beyefendi arkadaşlarla. Çok güzel sohbetler dönerdi ortada. Bizim Mehmet Beyefendi bir ara o sohbetlerin birinde demişti ki:" Azizlerim, sizi temin ederim, bu komşuluk ilişkilerinin bozulması, bizi mahvetmiştir, bizi bölmüştür, kendimizi unutturmuştur" dedi ve biz de diğer beyefendiler olarak hepimiz bu arkadaşımızı bir güzel alkışladık. Ve ona daha çok sevgi beslemeye başladık. Fakat kenardaki masada oturan oğlu ise aldığı galaksi mi ney es 6 telefonundan takır takır tuşlara basıyordu birşeyler yapıyordu hiç dinlemiyordu bizi, ben bir Beyoğlu beyefendisi olarak bu duruma çok alındım. Yani böyle bir adamın oğlu nasıl olurdu da buradaki güzel sohbetimize ilgi göstermez, dinlemezdi? İşte böyle azizim, bana sorarsanız bunların böyle olması, hep gençlerin ilgisizliğinden, alakasızlığından.

Hocam sadece gençler değil, 30 yaşındaki adamda bir anda kavga meraklısı oldu. Daha dün akşam namazını kılıp camide beklemiştim. Dua etmiştim. Sonra çıkarken 3 tane çocuk gördüm kapının önünde. 10 yaşında falanlar. Çocuk yanındakine dedi ki "kelebek olsaydı kafana fırlatırdım." sonra öbürü de "Batın'da kelebek varmış biliyon mu? Harbi lan." dedi. Kelebekten kasıtları bildiğiniz üzere bıçak. Allah'ım 10 yaşındaki çocuk böyle konuşuyorsa 30 yaşındaki adam nasıl konuşuyordur dedim içimden.

Hocam o biraz istisnai olmuş ya. Ben bu konuda şöyle düşünüyorum, bu 10-12 yaşlarındaki küçük çocukların mahallesinde bir 19-20 yaşında serseri tipli biri ya da birileri oluyor, sürekli fişekliyor bunları cesaretlendiriyor, teşvik ediyor bu şekil olmaya. Oysa bilmiyorlar ki o 19-20 yaşındaki abilerinden de büyük bir devlet var, büyük bir suç işlesin o 19-20 yaşındaki genç bakalım görelim devlet gözünün yaşına bakıyor mu? Ya da diyelim bir kavgada biri sapladı bıçağı fena yaraladı gözünü korkuttu bunun, belki de ölecek hale getirdi. O 19-20 yaşındaki genci, abilerini gözlerinde büyütüyorlar hadi onlar gibi olalım falan filan. Ben de özendim zamanında böyle kavga eden, daha çok hakkını kavgayla dövüşle arayan insanlara. Gerçekten kötü bir ortamda büyüdüm çünkü. Ama karşıdaki adam öyle düşünmez, boks ringi filan değil ki kuralları filan olsun. Tutar silah bile çekerler insana. Bir de ne bileyim gençliği yaşama isteği var herhalde ama gençlik böyle yaşanmaz yani insanlara kabadayılık serserilik yaparak filan. Nefret oluşturur bu insanda ve bu yarın öbürgün illaki dışarı vurur kendini bir eylem olarak. Ne kadar korkak olsa da adam çaresi kalmamışsa bıkmışsa artık bu durumdan ne olacak? O da onlar gibi olacak hatta daha sert olacak ki bir daha kimse zulüm etmesin.

Herkes sadece kendini mutlu etmeye çalışsa, kendisi için çalışıp çabalasa aslında daha iyi bir yer olacağını düşünüyorum bu dünyanın. Bu 10-12 yaşlarındaki çocuklar da belli ki ya ebeveynlerini ya da mahalledeki abilerini mutlu etmeye memnun etmeye çalışıyorlar. Kötü bir durum.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı

• Yüksek vergiler düşük kazanç tatil yapamayan bir halk tüm stresi içine hapseden insanlar ne bekliyorsun ki

• Geri kalmış veya bıraktırılmış bir toplum, adil olmayan bir gelir dağılımı, yığınla sorun ile boğuşan geniş bir halk kesimi; siyasi, dini, ve de etnik olarak ayrıştırılmış bir toplum. Söz konusu tabakalar arasında birbirinin haklarına riayet yok, saygı da yok, birbirini inkar etme ve de kendi bildiğini karşı tarafa zorla dayatma...Sünnisi Alevi olanı yok sayar, Türk'e gore de Kürt diye birşey yok, varsa da herhangi bir hakki yok. Bütün bu faktörler zaten insanların birbirlerini boğazlamalarına altyapı oluşturur. Neticede mutsuz ve de sağlıksız bir toplum kaçınılmaz oluyor. İşin kötü tarafı yukarda birileri kaymağı yerken aşağıda bizler de birbirimizi yiyoruz. Maalesef sistem bu şekilde çalışıyor.

Orijinalden alıntı: Save The Day

Son 10 yılda trafikte, yolda, kaldırımda, bu sitede, işte, alışverişte... Her an patlayabilen, kavgaya hazır bir toplum olduk. Toplum ayrıştı, tolerans sıfır... Bunun sebepleri sizce neler?

İnsanların psikolojisi bozuldu
    Geçim sıkıntısı yaşayanlar
    Ağır işte çalışanlar
    Tatil izini olmayan veya 1-2gun olan yılda
    Eğitim seviyesi
    Cahillik
    Cahil aile çocuğunu sokağa salıp ilgilenmeyenler
    Şu son zamanda yetişen gençliğin bir kısmı gerçekten çok kötü artist yürüyüşler sokakta küfürlü konuşmalar kabadayılık taslamalar falan sonumuz hayrola.

-Robert M. Pirsig
  • RTE kendinden olmayanları ötekileştirdi, ayrıştırdı insanları. Ben de dahil.

• Çünkü okumamış cahil bir toplumun olmayan sorunları çözme biçimi aynen hayvanlarınki gibi bağırarak boynuz vurarak olur yani bu zekadaki bir toplumun konuşarak birşeyler halledeceğini düşünmek saçmalıktır çünkü konuşurken sözcük üretemediği gibi iyi birşey yaparcasınada küfür eder boşlukları bu gibi davranışlarla doldurur

Turan oğlu kalgımasın Turan tuğu yıkılmasın
    Bu hesap 2 kişiliktir birinin yazdığından diğeri sorumlu değildir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.