Yarbay
08 Kasım 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
27 üye
Görüntülenme
Toplam: 373 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba ,

Evimde dış apartman kapısı , apartman içi giriş katına ve çatı katına Ahd kamera sistemi araştırıyorum.

Şu an Cenova 9004 kayıt cihazlı bir kamera sistemi kullanıyorum. Yani hali hazırda kullandığım bir sistemim var.

Cep telefonundan canlı izlerken öğlen fena değil ancak akşam çok kötü bir performans sergiliyor kameralar. Cenova lite ve Viewdvr lite diye programları var geçmiş kayıtlara telefondan ulaşması çok zor olan programlar bunlar. Hiç verimli değil cevapsız kalıyor yanıt vermiyor donuyor. Bir vukuat olduğunda geçmiş kayıtlara telefondan erişemiyorum illa kayıt cihazının yanına gitmek zorunda kalıyorum.

Kameranın belli bir açısında hareket olduğunda bana herhangi bir şekilde mail push bildirim vs. gelmesini sağlayacak bir kamera varmı arkadaşlar ? İp sistemler çok pahalı ve ev kullanıcısı için gereksiz maliyetli gibi geldi bana. Buraya yazmadan önce sektördeki markalara baktım da Dahua markası gözüme çarptı. Markayı tavsiye eder misiniz ? Veya belirttiğim kriterlerde tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı ?

Yardım ve tavsiyelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler.

https://www.stickypassword.com/

Android - Windows - Mac - Ios platformlarında kullanabilirsiniz. Bunların yanısıra tarayıcınıza bir eklenti halinde de kurup kullanabilirsiniz. Hangi tarayıcıları destekliyor derseniz ;

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge (Chromium)
  • Internet Explorer
  • Brave
  • Opera**
  • Chromium**
  • Seamonkey**
  • Yandex**
  • Comodo Dragon**
  • Pale Moon**

** : Yıdızla işaretlediklerim 32 bit versiyonlar.

1 yıllık süreli parola yöneticisi sistemi. Ister offline ister online kullanılabilir. Normal fiyatı 30 $

Siteye üye olun . Aslında her üye olana ayni Key i veriyorlar ama buraya yazmam sorun olur mu bilmiyorum. Yetkili bir abimize @kocaballi sormak lazım izin verirse o key i de buraya yazayım.

Edit : Key'i de Kocaballi adminimizin izniyle ekliyorum herkese aynı key veriliyor zaten : DA00PR-554DBE-3C0E3D

1 TB fiyati piyasada 400 450 civarıyken 2 Tb için gayet güzel fiyat ihtiyacı olan kaçırmasın derim. 489 TL.

Donanimsal şifreleme özelliğide mevcut. Kendim de WD ve Seagate in donanım sifrelemeli harici harddisklerini kullanıyorum. WD öncelik tercihim olsada bu fiyata Seagate de alınır.

Burası Istanbul Yenisahra Optimum Avm MediaMarkt mağazası.

Seagate Backup Plus Ultra Touch Harici Hdd 2 TB 489 TL
Seagate Backup Plus Ultra Touch Harici Hdd 2 TB 489 TL
Merhabalar arkadaşlar.
Hepsiburada'nın indirimini kaçırdık. Fakat acil olduğu için mecbur alacağım. Bütçem monitör ve klavye mause dahil 2700 2800 civarıdır.
klavye mause kablolu olsada olur pil takip derdi olmaz.
Bu kriterlere göre bana yardımcı olabilirmisiniz. Sağlam sitelerden alsam iyi olur.
Tercihim intel bir sistem.

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar.
Merkezi santral sistemi değiştirdim. 4k ya kadar destekli yayinlari alabilecekmişiz artik fakat 4k veren bir kanal yok zaten sanırım.
Uydu alicim Sunny nin kullanisli Usb çıkışlı bir modeli.

Bu şekilde kullanışlı
- Hizli kanal değişimi
- Media Player gibi kullanabileyim. Usb Fat32 ve Ntfs desteklesin.
- Hdd deki tüm video formatlarini desteklemesini isterim. En çok mp4 avi falan oluyor zaten.
- Uydudan veya Usb uzerinden kanal frekans guncellemesi yapabilsem iyi olur.
- Kolayca kanal ekleme ve düzenleme yapabileyim. Bazı uydular var insani çileden bırakıyor
Merhaba arkadaşlar. Alt kattaki komşumun uydusunda sorun var. Mesela haber kanallarını izliyor sonra kanal D atv show falan açmak istiyor açılmıyor. Bazen bunun tam tersi oluyor normal kanalları izlilyor haber kanalllarına geçince açılmıyor. Sorun receiver larındadır dedim. Bizim receiver ı söktüm onlara taktım bizimkinde de aynı şey oldu.
Tesisattan olabilirmi acaba.
Yeni uydu santrali alıp bağlayacağız. Şuanki santralimizi aşağıda göstereyim.
Uydu Santrali ve Receiver Tavsiyesi

Binamızda Digitürk kullananda olacak normal uydu kullananda. Bunu düşünerek yeni bir santral önerebilirmisiniz. Birde Digitürk uyumlu santral alındığında Digitürk için ayrı bir çanak takmak gerecekmi ? Yine en azından 16 lık bir model olması faydamıza olur . Birde bu kaskat olayı nedir ? Alacağımız model kaskatlımı olacak ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Birde yeni bir receiver arıyorum arkadaşlar HD/FHD yayınları destekleyecek , Usb Hdd takabileceğim her türlü formatta film izleyebileceğim , anne baba için kolay kullanım olacak şekilde receiver varmıdır ? Grundig Dsb 8200 / 8350 aklıma yattı gibi ama sizlerinde fikrini almak isterim.
Merhaba arkadaşlar Asus X550VC dizüstü bilgisayarıma Samsung Evo 250 Gb SSD aldım , Ssd yi Hdd nin yerine taktım. Mevcut hdd yi Dvd yerine taktım. Buraya kadar sıkıntı yok bilgisayarı açtım test ettim veri aktarımı vs yaptım gayet iyi. İşim bitti bilgisayarı kapatacaktım ama bilgisayarın kapanmadığını farkettim. Windows "Kapanıyor..." yazısında kalıyor öylece. Yeniden başlatmam gerektiğinde de aynı şekilde kapanıyor yazısında kalıyor kapanmıyor kalıyor.

Hdd yi söktüğümde problem olmuyor o zaman kapanıyor. Acaba diyorum Hdd yi Dvd yerine taktığım aparatmı arızalı ?
Sizce sorun nedir arkadaşlar ? Yani bunu bir şekilde çözmem lazım çünkü bana sadece Ssd nin hafızası yetmez.

Aparat bu : LİNK
Merhaba arkadaşlar.
Rt 205 - Rt 206 ve Zyxel P660HN-F1Z modemleri sahibiyim. Hepsi bir şekilde sorunlar çıkardı
Rt205 power tuşu tutmuyor. Abartmiyorum 100 150 kere ac kapat yaparsam nadiren tutturabiliyordum eskiden. Eve misafir gelmiş ben yokken internet yavaş diye modemi kapatip acmak istemiş tabi açamamış. O zamandan beri tutturamiyorum açılmıyor.
Rt206 yi haşat ettim repeater olarak kullanmak icin ip değiştirince bir daha power dışında hicbir ışığı yanmadi brick oldu.

Zyxel e gelirsek wifi çok sık kopuyor. Ethernet baglantisinda ve iphone da sıkıntı yok ama Samsung telefonlarinda çok sık kopma yaşıyoruz. Birde modeme uzak sayılabilecek bir yerde iyi çektiği gözüktüğü halde internete giremiyoruz.

Konuyu okumaya burdan baslayabilirsiniz
16 mbps e kadar tarife kullanıyorum. 5-6 mbps hiz olsa takla attığım alt yapıya sahibim.Yeni bir modem almak istiyorum bütçem 250 civarı.
Aklimdaki modemler
Tp link D5 ve D50
Airties 5750-5760
Asus N17 N17U ( bu ikisi farklimi aynimi bilmiyorum)
Zyxel 3312

Modemden beklentim
-Usb çıkışı olmasini isterim harici hdd ve yazıcı baglayayabileyim. 1 usb si olsada olur
- ağa bağlı bir aygıta sınırlı kota veya zaman koyabileyim
- pc kapaliyken hdd ye torrent indirebileyim. ( olmasada olur sanki bilemedim)
- bizim buralara fiber gelmez en fazla vdsl gelir belki
- wifi çekimi iyi olmali mümkünse ve kesinlikle kopma yasatmamali çok çektim eski zyxel modemimden.

5ghz muhabbeti gercekten gereklimi bilmiyorum sanki teferruat gibi yorumlariniza göre kafamda bişeyler oluşur diye düşünüyorum.

Bu şartlar altinda siraladigim modemler ve varsa bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz modem varmi ? Butce 200 250 civari ama f/p ürünü buldum az bişey kesenin ağzını aç derseniz olabilir.
Merhaba arkadaşlar.
Asus X550VC dizüstü bilgisayarımı ilk defa 1.5 gün kadar açık tuttum download a bırakmıştım. İşim bitti kapattim. 1 saat sonra tekrar acacaktımki bilgisayarı gorselde ekledigim ekran çıktı karşıma ve anlık temassızlıktir falan dedim kapattim cok umursamadim. Ertesi gun is yerine götürüp açamadığımda olayin ciddiyetini anladim.
Bu resmi cekip bilgisayardan anlayan bir kac arkadasa attim, ektan karti çipseti / anakart falan dediler 180 300 arasi fiyat cektiler ancak sonra laptopu harici bir monitore baglamayi denedim. Monitörde sıkıntısız çalışıyor. Sorun çipsette olsaydi monitorde de calismazdi bence.
Sorun nedir arkadaşlar ne kadar masraf çıkar bana acaba ? Gercekten çipsettemi sorun ?
 Ekran veya Ekran Kartı Sorunu
Arkadaşlar 2010 da topladığım
İntel i5 750
2x2 Gb DDR3 Ram ( Duruma göre Ram takviyeside yapabilirim )
HD5770
Gıgabyte US3L Anakart

sistemimin ekran kartı elektriğin gidip gelmesinden dolayı yandı sanırım. Ekran kartının fanı çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Arkadaşın ekran kartını aldım sorunun nerden olduğunu net tespit etmek için. Onun kartıyla çalıştı, anladımki benim ekran kartı pert.
Şimdi Gta 4 ü çok rahat Gta 5 i de az çok memnun edecek şekilde çalıştırsa yeter.
İlla yeni nesil ekran kartı olmasına gerek yok ikinci el de alabilirim. Mesela HD5770 Gta 4 de eğer çok ışıklı mekanlara gitmezsem yetiyordu. HD5850 gibi veya bu tip eski kartlar rahat kaldıracaksa oyunu bunlarda olabilir
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Peugeot
Mobil cihaz
Samsung Galaxy S23 - 256 GB
Operatör
Turkcell
ISS
TurkNet
TV
Philips
TV
Samsung
Klima
Toshiba
Ses Sistemi
Logitech
Tablet
Ipad 7.Nesil
Tablet
Ipad Air 5.Nesil
Notebook
Asus S435
Notebook
Asus X550VC
İşlemci
Intel
İşlemci
Intel i5 750 2,66 Ghz
Ekran Kartı
Asus Geforce 750Ti O.C
Modem
Keenetic
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.262
İkinci El Bölümü Mesajları: 122
Konularının görüntülenme sayısı: 144.742 (Bu ay: 994)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.042 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.