Şimdi Ara

pişmiş ile çiğ et arasında ki gramaj farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
41.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Köfteci yusuf ta arkadaşımla beraber külbastı birer porsiyon sipariş ettik.
    Normalde bir porsiyon et çiğ olarak 200gr olması gerekli..Gözümüze ufak geldiğinden itiraz ettik..
    Ve kasap reyonunda tartırdık benim tabak taki et 90gr arkadaşınınkini ise 110 gr geldi..
    Ordaki arkadaşlarda etde %50 firenin normal oldugunu idda ettiler.bunun dogurusu nedir?

“Büyük Stratejistler", “Öğrenilmiş Çaresizlik Mağdurları”, “Yabancı Hayranları”, “Paralı/Gönüllü Tetikçiler", “İdeolojik Zombiler" ve “Duyar Teröristleri” nden cokca var...**
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Pişmiş ve Çiğ Et Arasındaki Gramaj Farkı

Et pişirme işlemi sırasında su kaybeder ve bu da ağırlığında bir azalmaya neden olur. Bu gramaj farkı, etin türüne, pişirme yöntemine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Kırmızı Et Pişince Ne Kadar Azalır?

Kırmızı et pişince genellikle ağırlığının %25-35'ini kaybeder. Yani 100 gram çiğ kırmızı et piştikten sonra yaklaşık 65-75 gram kalır. 1 kilo çiğ kırmızı et piştikten sonra yaklaşık 650-750 gram olur.

Çiğ Et Pişince Ne Kadar Fire Verir?

Çiğ et pişince verdiği fire miktarı, etin türüne ve pişirme yöntemine bağlıdır. Örneğin:

• Tavuk: Tavuk pişince ağırlığının yaklaşık %20-25'ini kaybeder.
    • Sığır eti: Sığır eti pişince ağırlığının yaklaşık %25-35'ini kaybeder.
    • Kuzu eti: Kuzu eti pişince ağırlığının yaklaşık %20-30'unu kaybeder.

Et Pişince Kaç Gram Kaybeder?

Et pişince kaybettiği gram miktarı, etin başlangıç ağırlığı ve pişirme yöntemine bağlıdır. Genel olarak, 100 gram çiğ et piştikten sonra yaklaşık 75-80 gram olur.

Sonuç

Et pişirme işlemi sırasında su kaybeder ve bu da ağırlığında bir azalmaya neden olur. Pişirme yöntemine ve etin türüne bağlı olarak, et pişince ağırlığının %20-35'ini kaybedebilir. Bu nedenle, yemek planlarken pişmiş etin ağırlığının çiğ et ağırlığından daha az olacağını göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pişerken etin suyu dışarı çıkar buharlaşır,tabağa koyarken salar vesaire

Eminim köfteler için aynısı geçerlidir

(Bazı etlerde fire %50'e kadar çıkabiliyor.)
  • internette aratıldındıgında pek fazla da bilgi yok.evet boyle bir yazım var.Ancak bilgi net değil kim ne için soylemiş tam anlaşılmıyor.kaldıkı aldıgınız etin yarısının fire vermesi cokda makul gelmiyor.tabiki ete gore bu fire oranları değicektir.Bilimsel bir çalışma varsa yada Eğer tecrubeleriniz varsa ve paylaşılırsa cok makbule geçer.

“Büyük Stratejistler", “Öğrenilmiş Çaresizlik Mağdurları”, “Yabancı Hayranları”, “Paralı/Gönüllü Tetikçiler", “İdeolojik Zombiler" ve “Duyar Teröristleri” nden cokca var...**
  • 90 gram çok azmış hele de külbastı için
    haklısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 nedir yav 100 gram istiyorsun 50 geliyor kabul edilemez bence
    Ben çok hassas tartı kullandığımdan az çok gramajlara hakimim. 200 gram et istiyorum adam önüme koyuyor 120 falan. İtiraz ediyorum bu kesinlikle 200 değil diyorum bazı yerler problem çıkarıyor oralara tekrar gitmiyorum. Ama pardon deyip ekstra ekleyenler oluyor oralar beni kazanır
    http://forum.gidagundemi.com/archive/index.php/t-27512.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 19 Şubat 2020; 17:54:19 >
  • Yuzde 50 eti yakmadigin surece ki kirmiz et icin dana veya kuzu farketmez fire veremez kulbasti kuzu buttan yapiliyor ve 200 gr cig olan etin pistikten sonra maksimum yuzde 35 civari fire vermeli fazlasinda baska seyler ararim konu sahibinede tesekkurler boyle konulaerda bilgi sahibi olmaliyoz..fire bu et icin cok yuksek bence imkansiz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiro Battousai

pişirme şekline bağlı. ete bağlı. orta pişmiş steak mühürlersen %5 %10 kaybeder ama acımasızca kömür yaparsan %50 kaybeder. dediğim gibi et de önemli pişirme şekli de önemli..
    Köftenin yüksek derecelerden pişirilmesi var ayrıca
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030917409700137X
    . Bence o kadar kaybetmemeli.

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.