Şimdi Ara

MULTIJET FIAT DOBLO İLE 600 KM YOL YAPTIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet İzmir'den Ankara'ya geldim. Benzinlikte depoyu fulledim, yol bilgisayarını sıfırladım. İzmir'den yola çıkıp Ankara'da kapının önüne geldiğimde yol bilgisayarı gidilen mesafeyi tam 600 km ve ortalama yakıt tüketimi olarak da 4.7 lt yi gösteriyordu. Ortalama süratim 90 km/saat. Depo 130 ytl ye fullendi ve Ankara'ya evin önüne geldiğimde tam yarı depo kalmıştı. Yani yolculuk süresince 0.115 ykr yakmış oldum. Bu kadar az yakacağını sanmıyordum...

Mazotu 2.45 ytl üzerinden BP den aldım.

• Süper
  • çok iyi bir değer
    daha aşağılarada çekebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

çok iyi bir değer
    daha aşağılarada çekebilirsin

Daha aşağıya çekilebileceğini zannetmiyorum. Çünkü ne kadar az yakılabilir diye ince hesaplar yapa yapa geldim yolculuğum 7.5 saat sürdü. Bundan azı yakılamaz gibi geliyor. Bazı arkadaşlar vardı ne kadar yakıyor ne kadar yakıyor diye merak ediyorlardı bütün araçları onun için yazdım. 0.11 ykr çok iyi bir değer gibi geldi bunun altında yakan var mı forumda bilemiyorum...
  • ortalamanı 80km/st yaparsan daha aşağıda iner
    ben 1.9 jtd ye yüklü halde 12.4 krş yaktırmıştım ki bazı yerlerde sabredemedim ve 140 lara çıktığım zaman lar olmuştu
  • quote:

ortalamanı 80km/st yaparsan daha aşağıda iner
    ben 1.9 jtd ye yüklü halde 12.4 krş yaktırmıştım ki bazı yerlerde sabredemedim ve 140 lara çıktığım zaman lar olmuştu

Ben zaten 90 km/saat i çok az geçtim. Yol bilgisayarındaki ortalama sürat 76 km/saat yazıyor. Dur kalklar filan düşürüyor onu yazmak istemedim 70 le mi geldin denmesin diye. Dur kalkların dışında 80-90 arasıydı zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

quote:

ortalamanı 80km/st yaparsan daha aşağıda iner

Ben zaten 90 km/saat i çok az geçtim. Yol bilgisayarındaki ortalama sürat 76 km/saat yazıyor. Dur kalklar filan düşürüyor onu yazmak istemedim 70 le mi geldin denmesin diye. Dur kalkların dışında 80-90 arasıydı zaten.

adamlar 2500 motor isuzu d-max a 5.3 yaktırmışlar ama 1350km hiç durmamışlar araçta yemek yemişler ve 60-80km/st arası seyretmişler bu adamlara kullandırsan 1.3 dobloyu herhalde 3,5lt yaktırırlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harka bir değer
  • BEN 1.3 MULTİJET LE 50 YTL MAZOT (2.43LİRA) İLE ORTALAMADA 160 GİBİ, BAZEN 90 GİBİ GİTTİM.90 I HİÇ DÜŞÜRMEDİM. 340 KM YOL ALDIM.
  • çok iyi hocam, hele 3.20'ye göre... sen du dobloyu kullanmaya devam etsen bikaç seneye bi 3.20 daha alcak kadar benzin karı yaparsın heralde.
  • 2005 MODEL 1,9 JTİ DOBLO ILE 200 KM YOL YAPTIK OTOBANDA 140 180 KM ARASI HIZ.
    45 50 YTL YAKTI.
    DIZEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Sensizim~ -- 30 Eylül 2007; 4:02:21 >
  • Gerçekten çok iyi yakmış.Doblo her yönden muhteşem araç.
  • İşte bunu kimse anlamıyo kalite bakımından vasat olblr ancak fiyat performas yakıt üçlüsünde geçebilen yok doblo yu
  • silindi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyavuz -- 1 Ekim 2007; 13:28:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanlı13

İşte bunu kimse anlamıyo kalite bakımından vasat olblr ancak fiyat performas yakıt üçlüsünde geçebilen yok doblo yu

quote:

Orjinalden alıntı: mcyavuz

abi birak allaskina ya ,
    direksiyon sifir o arabada
    pendik opetten ist. kadar 20 km kullandim ,
    ecel terleri doktum 20 km yol bitmek bilmedi.
    direksiyon direk bisiklet gibi tekerleklere bagli sanirim, araba en ufak bi harekette direk serit degistiriyor,yolda geziniyor
    cok sakat bi araba o araba , az yaksa ne yazar???

Cidden sana diyecek kelime bulamadım....
  • Super falan degıl normal bence. ANKARA-DİDİM pejo 407 hdı aılecek klıma acık 100km\h hız sabıtleyıcıye ayarladım 4.3 Litre yaktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pspcü

çok iyi hocam, hele 3.20'ye göre... sen du dobloyu kullanmaya devam etsen bikaç seneye bi 3.20 daha alcak kadar benzin karı yaparsın heralde.

ELEŞTİRDİN Mİ ÖVDÜN MÜ BELLİ DEĞİL?
  • mininum değerlerde yakmış çok güzel
  • ya nesi minimum değer arkadaşlar bende 1.3cdti corsa var, şehir içinde 5.2lt/100km yakıyorum.
    şehirler arası 90la gidersem 4.0lt/100kmye kadar düşüyor

forumda astra 1.3cdti çanakkale-izmir arası 3.4lt/100km yakmış resimler bile var
    fazla yakmış, ama aerodinamikten kaynaklanıyor olabilir, yada yük varsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Overdose*

ya nesi minimum değer arkadaşlar bende 1.3cdti corsa var, şehir içinde 5.2lt/100km yakıyorum.
    şehirler arası 90la gidersem 4.0lt/100kmye kadar düşüyor

forumda astra 1.3cdti çanakkale-izmir arası 3.4lt/100km yakmış resimler bile var
    fazla yakmış, ama aerodinamikten kaynaklanıyor olabilir, yada yük varsa.

Arkadaşım Ben diyorum anya sen diyorsun konya... Ben dedim mi Türkiyenin en az yakan aracı bu bunun altında yakan araç yok diye. Ben sadece Fiat Doblo ile bunu yaktım. Varsa Doblo ile daha az yakan çıkar söyler. İki tane örnek vermişsin ikisi de Opel, birde ya nesi minimum değer diyorsun... Doblo nun sitesinde teknik verilerde de benim yaktığım değer görünüyor. Bu devirde 0.08 ykr yakan araç varsa tebrik ederim... 3.4 yakan arkadaş kimmiş bana gösterirmisin... Ama verdiğin örneklerle verdiğin tepki çok garip geldi bana...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.