|
Bildirim
|
Hayır arkadaşın en büyük hatası bitik depoyla araç sürmektir.
20 liralık olsun mazot alın ama bitmiş depoyla gezmeyin. Depodaki pislik enjektörü tıkamış sonra zorlama sonucu işemeye başlamış işeyen enjektör pistonu eritmiş. Eski kamyoncular depoyu hep full tutardı.Araç daima temiz mazot çekerdi.Tabii şimdi fiyatlar malum. Fakat en azından ışık yanmadan mazot alın. |
Arkadaşım sende düşük hacimli benzinli araba aldın diye tüm dizelleri kötüler oldun bakıyorum da , açıkcası cevap veremeyecektim ama her konuda aynı şeyleri yazıyorsun , biz dizelden memnunuz en ufak bir sorun yaşamadık , zamanında bakımları yapılan dizel en ufak sorun yaratmaz pederde 350 binde 1.9 tdi caddy var hala motor saat gibi , hatta bakımlarını yapan ustamız abi satarsan bana satacaksın diyor her bakıma gittiğimizde . o yüzden şu at gözlüklerini çıkar artık
![]() Hayırlı günler . |
Bende şunu bir türlü anlamam. Mazot deposu dolu olsun boş olsun her halükarda deponun dibinden almıyor mu araba mazotu. Öyle olunca deponun boş olması dolu olması ne farkediyor. Bilen varsa cevaplayabilir mi?
|
bence usta tokatlamis.
wurth basip yola cikarak sen de tokatlamissin. ilk gunden yetkili servise gotursen basin daha az yanardi. hem de bunlar basina gelse bile servis yolladi izmire geldim bu hale geldim diye yetkili servisten hakkini arardin. bu arada yetkili servis 10 bin tl cekmis. senin usta 6000. yetkili servisi pazarlikla 7 8 bin seviyelerine indirtir. yetkili serviste yaptirdirdim. |
Petronas en az mobil ve Castrol kadar büyük bir markadır. Sizin bilmemeniz kötü olduğunu göstermez. Hepsi değil ancak yetkili servisten daha iyi olan ustalar da mevcut.
|
Siz baştan hata yapmışssınız hocam çok geçmiş olsun. Zaten “ ustama” kelimesi her şeyi özetliyor. Yetkili servis dışında yapılan onarımlarda bu sorunlar hep olur. Dahası petronas yağ nedir ? Mobil, elf, castrol gibi markalar dururken neden maceraya girdiniz.
120 bin küsürde başlangıcından sonuna yetkili servis bakımlı megane 3 dci edc aracı temmuz ayında sattım. Alan kişiyi aradım geçtiğimiz günlerde sadece teşekkür etti, bu kadar diyim size. Şu anda da megane 4 dci edc var 20 bin km oldu, yağını 4 bin km’de kendi isteğimle değiştirdim. Bu sene fazla soğuk olmadı ancak - 12 dereceler mertebesinde tek tık marş alıyor, sallama titreme mevcut değil. Aracı başlattığımda soğuk havada 30-40 saniye bekliyorum. Yol yapıp geldiğimde bir o kadar daha bekliyorum. Opet dışında hiç bir yerden yakıt almıyorum, soğuk motora yüksek devir kesinlikle yaptırmıyorum, start stopu aracı başlattığım anda off konuma getiriyorum. Türbücü gamil usta, kürbürütürcü dürrük usta, ön arka düzen “ cimşit susta” gibi ne idüğü belirsiz adamlara, yüz binlerce liralık arabaları rica ediyorum teslim etmeyin. |
Reno grubu yetkili srvis bakimlari 20bin kmde bir ve 350/400 TL arasi tutuyor.
Ustelik garanti disi araclara ekatra indirimler var. Hatta triger set degisimi bile iscilik dahil 620 TLcik. Hâl boyleyken ne isiniz var sanayide, ustada şurda burda. Yetkili servislerden korkmayin, gidin, en azindan yaptirdiginuz iş garantili olur. ![]() |
Petronas F1 de Mercedes ile sponsorluk anlasmasi yapmis olmasi hususi araclar icin cok kaliteli yağ kullandigi anlamina gelmez, nasil bir markanin her model arabasi en iyisi olmuyorsa bur yag uretici firmasinin her yagi iyi olmasi beklenemez hele ki petronas gibi gecmisi cok olmayan bir firma.
Sanayide Sahte Yağ Merdiven alti uretim oldukca fazladır sahte Usta gibi her Ustaya her yaga guvenmemeniz gerekir. 80.000kmden sonra her daim Mobil 1 kullandim 260bin km tik yok, iyi yag orjinal filtre bunlari sanayide pekcok ustada bulamazsiniz kendiniz alip goturmeniz gerekir ve sonra ustalardan ne duyarsiniz ? "Dışarıdan parca kabul etmiyoruz" derler, cunku götürdüğünuz yag en iyisidir, parcalar orjinaldir ustaya iscilikten baska para birakmazsiniz. Bir de basinda bekler isini duzgun yaptirirsaniz sizden kotu musteri yoktur. Çünkü usta milleti kendi bozar kendi yapar ya da yapamaz ama parasini sizden alir. Konu sahibinin yazdiklarinin bir cok ornegi var, ama ne yazik ki konubsahibi konuyu kavramış ya da eksik kavramis, yapilmasi gereken bir tanr OBD Bluetooth scanner alip basiniz belaya girdiginde once hata kodunu alip sonra internette biraz arastirma yapmak yurt ici veya yurtdisi sitelerinde kesin bulursunuz. Ne kasar cok arastirirsaniz o kadar az kaziklanirsiniz. Bir de saglam bir yedek parçaci bulun, dükkanı duzgun olan. Yedek parca usta milleti genelde acik hesap calisir. İyi ustayi yedek parcaciya sorun, duzgun odemesini yapan kaliteli parca alan usta hangisidir diye sorun, sonra gidip o ustayla mulakat yapin. |
Bence az depo ile gitmenin pislik çekme olayının çok alakası olmadığı düşüncesindeyim. Başka araçları bilmem ama kendi aracımda pompa en alttan çekiyor ama ilk önce çelik fitre süzme yapıyor sonrasında benzin filtresi süzme yapıyor. Ama az depo ile gezmek pompaları zorluyor hatta yanmasına bile sebebiyet veriyor.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 23 Şubat 2018; 15:47:20 > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|