Şimdi Ara

MULTIJET FIAT DOBLO İLE 600 KM YOL YAPTIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dedıgım gıbı cok anormal bı durum yok yanı sız bu degerlerı 1000 1100kg araclarla yapıyosunuz.ben bos agırlıgı 1.5 ton 4 kısı artı bagajla 1.8 kg olup 4.3 ortalama tuttu (407 HDİ)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAJAY

Dedıgım gıbı cok anormal bı durum yok yanı sız bu degerlerı 1000 1100kg araclarla yapıyosunuz.ben bos agırlıgı 1.5 ton 4 kısı artı bagajla 1.8 kg olup 4.3 ortalama tuttu (407 HDİ)

Birşeyleri ispatlama gibi bir derdim, benim aracım dünyanın en az yakan aracı gibi bir iddiam yok fakat yanlış bildiğiniz birşeyler var ki Doblo 1000 kg değil 1320 kg... Ayrıca Ben ve bagajımla birlikte araç toplamda 1500 kg ı buldu. Neyse amacım birşeyleri yarıştırmak değil 0.11 yrk yaktım ve mutluyum. Bu mutluluğumu paylaşmak istedim amaç bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: *Overdose*

ya nesi minimum değer arkadaşlar bende 1.3cdti corsa var, şehir içinde 5.2lt/100km yakıyorum.
    şehirler arası 90la gidersem 4.0lt/100kmye kadar düşüyor

forumda astra 1.3cdti çanakkale-izmir arası 3.4lt/100km yakmış resimler bile var
    fazla yakmış, ama aerodinamikten kaynaklanıyor olabilir, yada yük varsa.

Arkadaşım Ben diyorum anya sen diyorsun konya... Ben dedim mi Türkiyenin en az yakan aracı bu bunun altında yakan araç yok diye. Ben sadece Fiat Doblo ile bunu yaktım. Varsa Doblo ile daha az yakan çıkar söyler. İki tane örnek vermişsin ikisi de Opel, birde ya nesi minimum değer diyorsun... Doblo nun sitesinde teknik verilerde de benim yaktığım değer görünüyor. Bu devirde 0.08 ykr yakan araç varsa tebrik ederim... 3.4 yakan arkadaş kimmiş bana gösterirmisin... Ama verdiğin örneklerle verdiğin tepki çok garip geldi bana...

benim mesajımı tepki olarak algılaman ilginç
    ben diğer cevap yazanlara verdim o tepkiyi

benim corsa 75bg, astranın daha az yakmasının nedeni 90beygir ve 6.vitesinin olması.

3.4ltyi bulamadım , ama 4.0nın resmi var

MULTIJET FIAT DOBLO İLE 600 KM YOL YAPTIM

MULTIJET FIAT DOBLO İLE 600 KM YOL YAPTIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Overdose* -- 30 Eylül 2007; 22:26:22 >

• Sevgili *Overdose* ;

Bu 4.0 lt yakıtı kaç km de buldunuz fotoğrafta 58 km gibi bişi yazıyor birde 25.9 var... Neyse söylüyorsunuz doğrudur... Bu arada mesajınızı tepki mesajı olarak algılamadım. Ya nesi minimum değer demişsiniz ya ona karşılık verilen bi tepkiydi. Etki-tepki olayı yani... Sorun edilecek birşey değil yani... Bu arada bulursanız şu 3.4 lt yi kimin yaptığını merak ettim doğrusu. 0.08 yrk yakabilen bi delikanlı otomobil var mı acaba???
  • bende şimdi deli gibi onu arıyorum, yanlış hatırlamıyorsam ya grande puntoydu, ya astraydı
    ama bulamadım kusura bakma.

6.viteste, 1750d/d'de (turbonun tam devreye girdiği noktada) saatte 90-95km yaparak 3.4 lt yakılabilir mantıken,
    belkide yokuş aşağı gitmiştir (boludan, izmite mesela) artık bilemiyorum
  • quote:

bende şimdi deli gibi onu arıyorum, yanlış hatırlamıyorsam ya grande puntoydu, ya astraydı
    ama bulamadım kusura bakma.

6.viteste, 1750d/d'de (turbonun tam devreye girdiği noktada) saatte 90-95km yaparak 3.4 lt yakılabilir mantıken,
    belkide yokuş aşağı gitmiştir (boludan, izmite mesela) artık bilemiyorum

Dostum anlaşamadığımız bir nokta var. Anlık olarak 3.4 yakmak normal eyvallah ama bütün yol boyunca 6. viteste ve 1750d/d'de (turbonun tam devreye girdiği noktada) nasıl gidilebilir??? Ben 600 km yol yaptım nereden baksam 50-60 km si belki de daha fazlası şehiriçi yolun. Yokuş aşağıda gitse her yokuşun bir çıkışı vardır mutlaka, bu çok zor bir değer gibi geliyor bana... Bu zamanda 0.08 yrk çok zor bir değer bence... Fotoğrafı bile olsa görmeden inanmam sanırım...

• Anlık olarak 0.0lt yakmakta mümkün
    tabiki bahsettiğim değer 100km ortalama değer.

1750d/d'de aracın maksimum tork verdiği değer olduğu için bu civarda minimum değer yakmak mümkün
    1800-1900d/dlerde 100km rahat gidersin

bende kanıt sunamadığım için kusura bakma, ama 3.4lt hayal değil inan bana...

doblo multijetin fazla yakmasının nedeni kesinlikle aerodinamiği. arkası küt olan araçlar fazladan 0.5lt/100km yakıyorlar

yakınında autoshow dergisi varsa, C2 1.4hdi şehirler arası değerlerine bakabilirsin (3.4lt)
    C3 1.6hdi 3.7lt/100km diyor.. ve bu fabrika verisi... kesinlikle daha az yakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Overdose* -- 30 Eylül 2007; 22:47:40 >
  • quote:

Anlık olarak 0.0lt yakmakta mümkün
    tabiki bahsettiğim değer 100km ortalama değer.

1750d/d'de aracın maksimum tork verdiği değer olduğu için bu civarda minimum değer yakmak mümkün
    1800-1900d/dlerde 100km rahat gidersin

bende kanıt sunamadığım için kusura bakma, ama 3.4lt hayal değil inan bana...

doblo multijetin fazla yakmasının nedeni kesinlikle aerodinamiği. arkası küt olan araçlar fazladan 0.5lt/100km yakıyorlar

yakınında autoshow dergisi varsa, C2 1.4hdi şehirler arası değerlerine bakabilirsin (3.4lt)
    C3 1.6hdi 3.7lt/100km diyor.. ve bu fabrika verisi... kesinlikle daha az yakılabilir.

Anladım... Kanıt için dediğim gibi önemli değil amacım birşeyleri yarıştırmak değil sadece forumda değerleri merak eden veya araştırma yapan arkadaşlar oluyordu onun için yazmıştım ve yakıt değerimi paylaşayım dedim. Söylediğiniz değer bana göre ancak belki düz yolda yapılabilir ama dediğim gibi her inişin bir çıkışı vardır mutlaka, 100 km düz gidilecek yol olduğunu sanmam ülkemizde. Söyledikleriniz doğru olabilir ancak ben görmeden inanacağımı zannetmiyorum...

• Toplamda Kac Litre Yaktiginizi Belirtmemissiniz ? Depoyu Tekrar Fullemediyseniz Yeterince Net Bir Bilgi elde etmeniz Biraz zor gibi geldi. Lutfen Tepki Olarak Algilanmasin, Sadece Daha saglikli bilgiden bahsediyorum. Malum Depo Gostergesinden kesin bilgi elde etmek pek kolay olmuyor.
  • ---------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 26 Ekim 2007; 21:20:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Toplamda Kac Litre Yaktiginizi Belirtmemissiniz ? Depoyu Tekrar Fullemediyseniz Yeterince Net Bir Bilgi elde etmeniz Biraz zor gibi geldi. Lutfen Tepki Olarak Algilanmasin, Sadece Daha saglikli bilgiden bahsediyorum. Malum Depo Gostergesinden kesin bilgi elde etmek pek kolay olmuyor.

Aracın deposu bildiğim kadarıyla 60 lt ve gittiğim yol tam 600 km. 1 km bile fazlası yok tam 600. Ve geldiğimde yarı deponun çok çok az üstünde yakıt vardı. Yani yaklaşık olarak 600 km de 28 lt yaktığımı düşünüyorum ki bu da 4.66 lt / 100 km yapar. Yol bilgisayarı da 4.7 lt gösterdi. Yanlışlık olacağını sanmam çünkü bana herşey ortada gibi geliyor. Depoyu fulleseydim tekrar çok çok az aşağı veya yukarı bu değerler çıkacaktı. Çok ince hesap yapmadım ama aşağı yukarı bu değer elde edilirdi. 4.7 olmazdı belki 4.6 belki de 4.8 olurdu. Bu kadar ince hesabı da yapmadım açıkçası.

• kesinlikle katılıyorum, yol bilgisayarına güvenmeyip, yaktıktan sonra , tekrar fullenmeli, tek sağlıklı yolu bu,
    hatta tekrar fullenirken, ekstra boğazına kadar doldurulmamalı tabiki

quote:

Toplamda Kac Litre Yaktiginizi Belirtmemissiniz ? Depoyu Tekrar Fullemediyseniz Yeterince Net Bir Bilgi elde etmeniz Biraz zor gibi geldi. Lutfen Tepki Olarak Algilanmasin, Sadece Daha saglikli bilgiden bahsediyorum. Malum Depo Gostergesinden kesin bilgi elde etmek pek kolay olmuyor.

• o araç için bence minimum değer.karşılaştırma yapıyorsan bende yapayım...1,5 crdi 110 bg aracımla şehir içi 4,9 civarı şehir dışı 90 km hızla 3,9-4,1 civarlarında yakıyor....

ama o aracın bu seviyeleri yakalayacağını sanmıyorum.

bide bu aracın sahibi acaba izmirden ankaraya gelince aracı niye fulleyip ölçmedi?dahada fazla yakmış olabilir...bazı araçların yakıt ibreleri farklı oluyor.örneğin:transporter bende vardı.deposu 80 lt idi.70 ytl ile yarım depoya geliyordu gösterge.ama fullediğim zaman deponun öbür yarısı 120-130ytl ye doluyordu.toplamda 200 ytl civarı oluyordu.belki doblonunda böyle olabilir...kesin bilgi fulleyince ortaya çıkar.....

quote:

ya nesi minimum değer arkadaşlar bende 1.3cdti corsa var, şehir içinde 5.2lt/100km yakıyorum.
    şehirler arası 90la gidersem 4.0lt/100kmye kadar düşüyor

forumda astra 1.3cdti çanakkale-izmir arası 3.4lt/100km yakmış resimler bile var
    fazla yakmış, ama aerodinamikten kaynaklanıyor olabilir, yada yük varsa.

• acaba doblonun yol bilg.anlık yakıt tüketiminimi yoksa ortalama yakıt tüketiminimi gösteriyor?
    quote:

quote:

Aracın deposu bildiğim kadarıyla 60 lt ve gittiğim yol tam 600 km. 1 km bile fazlası yok tam 600. Ve geldiğimde yarı deponun çok çok az üstünde yakıt vardı. Yani yaklaşık olarak 600 km de 28 lt yaktığımı düşünüyorum ki bu da 4.66 lt / 100 km yapar. Yol bilgisayarı da 4.7 lt gösterdi. Yanlışlık olacağını sanmam çünkü bana herşey ortada gibi geliyor. Depoyu fulleseydim tekrar çok çok az aşağı veya yukarı bu değerler çıkacaktı. Çok ince hesap yapmadım ama aşağı yukarı bu değer elde edilirdi. 4.7 olmazdı belki 4.6 belki de 4.8 olurdu. Bu kadar ince hesabı da yapmadım açıkçası.

• mehmet_0606 ;

Doblonun yol bilgisayarı hem anlık hem de ortalama değeri gösteriyor. Ayrıca aracın sahibi benim ve yolculuğu da tek başıma yaptım. Neden fulleyip ölçmediğimi sormuşsun. Çünkü amacım ne kadar yaktığımı santilitresine kadar ölçmek değildi. Ortalama bir değer yeterliydi benim için. Yarı deponun çok çok az üsütnde kaldı geldiğimde, bu da 4.66 lt yaklaşık olduğunu gösterir, yol bilgisayarı da 4.7 olarak gösterdi. Göstergede bir yanlışlık olacağını zannetmiyorum... Daha da fazla yakmış olabilir demişsin. ya daha az yaktıysa Herneyse sonuç itibari ile bu değer ortalama bir değer ve 4.7 ince hesap yapsan 4.6 da çıkabilir 4.8 de...
  • ben senin nasıl ve niye ölçtüğünü eleştirmiyorum.sadece daha az yaktıysa diyorsun nerden biliyorsun diyorsun
    yakıt göstergelerinin bazı araçlarda anlattığım gibi olduğuna değindim.
    kesin sonucun fullediğin zaman çıkacağını söyledim.doğru değilmi?

gösterge bazen yanıltabiliyor onuda tekrar söyleyim

ama yaktığın yakıt o araç için minimum seviyede ve devamlı 90 la geldiysen yükte yoksa klimada açık değilse aşağı yukarı doğru söylüyorsun....bu arada doblo 1,3 multıjetmi?onu hiç sormadık.

quote:

mehmet_0606 ;

Doblonun yol bilgisayarı hem anlık hem de ortalama değeri gösteriyor. Ayrıca aracın sahibi benim ve yolculuğu da tek başıma yaptım. Neden fulleyip ölçmediğimi sormuşsun. Çünkü amacım ne kadar yaktığımı santilitresine kadar ölçmek değildi. Ortalama bir değer yeterliydi benim için. Yarı deponun çok çok az üsütnde kaldı geldiğimde, bu da 4.66 lt yaklaşık olduğunu gösterir, yol bilgisayarı da 4.7 olarak gösterdi. Göstergede bir yanlışlık olacağını zannetmiyorum... Daha da fazla yakmış olabilir demişsin. ya daha az yaktıysa Herneyse sonuç itibari ile bu değer ortalama bir değer ve 4.7 ince hesap yapsan 4.6 da çıkabilir 4.8 de...

• Evet araç 1.3 MultiJet. Klima açık değil ve araçta benimle birlikte 200kg vardı ağırlık olarak.
  • tamam o zaman yakıtı gayet güzel.daha önceki yazılarını incelemedim.belkide yazmışsındır. 90 km/h geçmediğini tahmin ediyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

tamam o zaman yakıtı gayet güzel.daha önceki yazılarını incelemedim.belkide yazmışsındır. 90 km/h geçmediğini tahmin ediyorum....

Aynen bu şekilde...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: osmanlı13

İşte bunu kimse anlamıyo kalite bakımından vasat olblr ancak fiyat performas yakıt üçlüsünde geçebilen yok doblo yu

quote:

Orjinalden alıntı: mcyavuz

abi birak allaskina ya ,
    direksiyon sifir o arabada
    pendik opetten ist. kadar 20 km kullandim ,
    ecel terleri doktum 20 km yol bitmek bilmedi.
    direksiyon direk bisiklet gibi tekerleklere bagli sanirim, araba en ufak bi harekette direk serit degistiriyor,yolda geziniyor
    cok sakat bi araba o araba , az yaksa ne yazar???

Cidden sana diyecek kelime bulamadım....

ben buldum
    ya atıyo hiç doblonun direksiyonuna geçmemiş yada şoför değil

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.