< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İdeal Lastik Basıncı Kaç Psi Olmalı?

-
-
2012 1.6 lancer 205/55/16 için yaz kış 36 basıyorum. 32 ile denediğimde konforu güzel lakin araç hantallaşıyor gibi. 40 ile denediğimde sanki aracın lastikleri yerden bağımsız gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben üreticilerin önerdiği basıncı basıyorum, bu da genelde 32 psi oluyor.
34 psi devam
Üretici ne tavsiye ettiyse onu kullanın Hocam. Sonuçta bu tavsiyeleri bir taraflarından uydurmuyorlar.
-
16 17 jant olunca genelde 34 - 35 basıyorum
-
Bizde "eski hurafeler" dillendirilmeyi ve uygulanmayı çok sever.
"Michelin balon yapar, tutmaz"
"Pirelli kötü lastiktir"
"Capon aracının sacı incedir, dandiktir"
"Alman arabası arkadan itişli olur"
Bunlara bir sürü şey eklenebilir. Hepsini de kendimi bildim bileli duyarım. Eş dost akrabayı çok bozmuşluğum vardır bu hurafelerine ilişkin...
Benzer şekilde yine bizde, her lastiğe 32 hava basılır gibi bir olgu var.
Lastikçiye gidiyorum, kapıda eşek gibi yazıyor, adam lastikleri takıyor, şişiriyor, kaç yaptın diyorum, 32... Bak diyorum kapıda ne yazıyor, ne yazıyo abi... 2.4 bar. Yani aşağı yukarı 34-35 yapıyor. Abi o çok yüksek, yüklü halde falan diyor. Yahu sanane arkadaş, bas işte.
Millete kalsa herkes her araca her ölçüye 32 basacak. Burada bile görüyoruz, ben onu basıyorum ben bunu basıyorum.
E yanlııış?
-
Lastik büyüdükçe birde daha çok hava basalım mantığı var,abi jip bu 40 basalım buna:) Halbuki lastik büyüdükçe basınç düşer,traktör lastikleri filan 15psidir
-
205-55-r16
yaz kış 32-32 devam.
-
Direkte onerilen basincin 2psi fazlasini basiyorum. Yumusak yanakli lastiklerle cok guzel oluyor. Ses konfor tutus artiyor diye gozlemledim
katılmakka birlikte michelin lastiğin baloncuk mevzusunu 2 kere acı bir şekilde tecrübe ettim.
205 55 16 ön 33 arka 31 yapıyorum etikette yazan değerler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
205/55/16 için 32 basıyorum yıllardır ne konforda ne yol tutuşta hiç sorun yaşamadım abs-esp bile kolay kolay devreye girmedi
-
Önlere 34 arkalara 32 basıyorum. Araba aşırı yüklüyse arkalara 40 basıyorum.
40 çok gelmesin hocam, jantlar kaç inç acaba? -
175 65 r14 lastik var bizim sümbülde lastikçi ön-arka 34 34 basın dedi bizde öyle basıyoz bilmiyom ne kadar doğru ne kadar yanlış aslında bi kitapçığa falan bakmak lazım boşuna demiyolar yani şu kadar basın diye
15 inç hocam jantlar. Kapısında da öyle yazıyor, tam hatırlamıyorum ama Psi'ye çevirince 40'a yakın geliyordu. Ben de herhangi bir olumsuzluk hissetmedim, hatta araba daha rahat gidiyormuş gibi geliyor. Tabii araba çok ağır olduğu zaman 40 basıyorum :)
Yük arttıkça bir miktar daha fazla hava basılacağı, zaten etiketten de görülebilir. Şehiriçi ve şehirdışı kullanımda bazen uzun yol için 1 veya 2 psi fazla basılabilir. Önerilen değerleri geçtiğinizde yakıt tüketiminiz ve lastiğin aşınma koşulları değişir. Etikettekinden şaşmayın.
-
Cevaplar için teşekkürler fakat daha teknik bilgi arıyorum arkadaslar.
Bir de fabrikanın yazdıgı 29, 32 psi değerleri neye göre belirleniyor? Dedigim gibi 29 psi az geliyor.
Bir de kimi araçlarda önlere birkaç psi fazla, kimi araçlarda da arkalara fazla basılıyor.
Bunların nedenleri nelerdir?
Hepsine eşit basılır mı?
İnsanlar 30 dan 38e kadar basıyorlar bu lastiklere. Ben ideal olanı arıyorum. Hepsini tek tek denemek için vaktim yok :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 28 Ocak 2021; 19:26:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
195/55/r16 lastik ebatında sürekli değişken koşullara göre lastik basıncını değiştiriyorum.Örneğin soğuk havada 30-28 ya da 32-30 basarken yazın 32-35 ya da 33-36 basıyorum.Arkada oluşan yüke göre arka lastiklerin basıncını değiştirip uzun yola öyle çıkıyorum,her ay 2 kere kontrol ediyorum benzinlikte.Bir problem yaşamadım,11 bin km oldu lastiklerimle herhangi bir aşınma ibaresi de kesinlikle yok.
Lastik başına düşen ağırlığa göre belirleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 28 Ocak 2021; 19:48:35 >
En Beğenilen Yanıtlar

Üretici ne tavsiye ettiyse onu kullanın Hocam. Sonuçta bu tavsiyeleri bir taraflarından uydurmuyorlar. |
Benzer içerikler
- dma corolla
- motul yağ hangi benzinlikte
- volkswagen navigasyon nasıl yüklenir
- ev için cam filmi tavsiye
- ruhsat araç tipi kodları
- plug in hybrid araçlar
- byd 2025
- kia ev4
- jaecoo 8
- opel astra 2022
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X