Yarbay
28 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 190 (Bu ay: 7)
Gönderileri

Yaklaşık 4 yıl 40 bin km dir yazlık nokian wetproof 205 55 16 9 v lastik kullanıyorum. Hala eskisi kadar performans gösteriyor. Çok kayıp yok. Bu lastik belki de bu zaman kadar kullanıp ta memnun kaldığım nadir lastiklerden. Aracım megane4 dizel edc sedan


Olumlu yönler:

  1. Yol tutuş virajlarda çok iyi
  2. Islak zemin performansı su tahliyesi çok iyi, hiç tereddüt yaşatmıyor
  3. Yokuş yukarı kuru ıslak zemin fark etmeksizin yüklü durumda bile tereddütsüz tutunma sağlıyor.
  4. patinaja düşme neredeyse hiç olmadı
  5. yüksek hızlarda çok dengeli, yuvarlanması vs iyi, titreme çekme hiç olmadı
  6. Islak zeminde frende çekişte kışın karlı olsa dahi az sulu zeminde çok iyi iş gördü.Suyu görünce çoşuyor  


olumsuz yönler

1-maalesef piyasan kaldırıldı, nokian Türkiye'den çekildi

2-Az biraz gürültülü lastik

3-Yakıt tüketimi diğer lastiklere göre biraz fazla 0,2-0,3 lt kadar

4-Kullanılan kauçuktan kaynaklı sanıyorum, su tahliye kanallarının içinde çatlaklar oluştu.(söktürüp baktırdım derin değil yüzeysel ancak bazı kişileri bu korkutabilir ki alan bazı kişiler bu nedenle iade etmişler.)

5-Yanakları ve kendisi çok yumuşak lastikti.Sert çakıllı zeminlerde çabucak bitecek yapısı vardı.


Yorumlarım kendime göredir. Şahsi algılanması lütfen. Bugün alacak olsam yine alırdım. Ancak arkadaşlarıma falken ziex ecorun aldık çok memnunlar. Sanıyorum nokianlar tükenince ben de ya falken alacağım yada hankook ventus prime4 alıcağım.

Arkadaşlar yemek videosu çekeceğim mutfakta , mutfak ışığı yetersiz.Bunun için ekipmana ihtiyacım var.
Bana ışıklı tripod lazım aynı zamanda telefon sabitleme aparatı da olsun.Bir de mikrofon ne öneririsiniz?
Çok teşekkürler..
Arkadaşlar yaklaşık bir buçuk yıldır 2016 toyota hilux adventure araç kullanıyorum.0km almıştım.Size aşağı yukarı bu aracı alırsanız neler ile karşılaşabileceğinizi anlatmak istiyorum.
Öncelikle eski aracım seat leon mk2 fr dan geçtim bu araca.Bu iki araç çok farklı amaca hizmet eden araçlar.Aldıktan sonra en ufak pişmanlık duymadım.Özellikle alçak araçlarda yaşadığım çukur kasis geçmeleri, araca sana sormadan yığılan arkadaş toplulukları yüzünden yaşadığın amortisör patlatma (daha önce patlattım bu yüzden), altını yere vurma, sağını solunu kırma vs filan stres olmaktan çıktı.Ülkemizde malum araç fiyatları yedek parça fiyatları düşünüldüğünde sağlam araç daha az masraflı oluyor diyebilirim.Hilux ile çok güzel stres atıyorum.Araç ağır koşullar için tasarlanmış bir araç.Hiç bir skıntısı yok.

Kabin içinden bahsedeyim.Motorun gürültülü bir çalışma şekli var.Mesela L200 triton bu konuda benim araçtan daha sessiz.Kullandım.Genel olarak kabinin yalıtımı oldukça iyi.Yüksek hızlarda özellikle 120kmh gibi aynalardan rüzgar sesi geliyor ama rahatsız edici değil.LAstikler bridgestone 265 60 18inç.LAstiklerden de herhangi bir yuvarlanma sesi gelmiyor.Esas gürültü diyebileceğim araç 2bin devirde oldukça gürültülü çalışıyor.Bu devirlerin altı veya üstünde çok tatlı bir hırıltısı var.Müzik sistemi bluetooth uyumlu ve 6 hoparlör var.Eski aracım leona göre ses sistemi zayıf.Ancak yeterli.Maalesef bu araçta da leonlarda olan klasik trim sesi var.Hemen göstege panelinin üzerinden geliyor.Yerini tespit ettim.Bunun dışında çok kötü yol koşulunda bile hiç bir yerinden çıtırtı tıkırtı gelmiyor.

Motor ve performansa gelelim.Ben bu araçla 200km hızı gördüm.(Lütfen hız yapmayınız)BU hızda elektronik hız sınırlayıcı var.Daha fazla gitmiyor.Hiç kesilmeden yığılmadan 170 e kadar çıkıyor,sonrasında araç yüksekliğinden kaynaklı düşmeler başlıyor...Motoru 2,4lt 150 hp 400nm tork var.Fındık motorlu araçlardan sonra bu motorun gürültüsü insanı mest ediyor..Bu motor 0-100kmh istiyorsanız biraz zayıf.Ancak hızını aldığında kesinlikle yokuş yukarı tırmanırken vs güçten düşmüyor.1.6 hdi c ellyse ,301 gibi araçlar ile muadil veya az biraz daha performanslı.Anladığım kadarıyla toyota istese bu motoru 180-190 beygir olarak ta çıkarabilirdi fakat ağır koşullarda sağlamlık dayanıklılık istedği için limiti altta tutmuş.Yurt dışında sıklıkla chip tuning işlemi yapıyorlar bu motora.Araçta gaz pedalının tepkilerini değiştiren eco-normal-power modu var.Power modda araç enteresan bir karaktere bürünüyor.gaz pedalının bütün tepkisi ilk çeyrekte toplanıyor.Araç sürekli patinaj çekmeye kalkıyor.Motor şaha kalkıyor ama yakıtın da aq yor.Konu açılmışken kullanışa göre 6-8 lt aralığında ort yakıt tüketimi var. Ben en düşük 4,8 lt mazot yaktırdım.80-90 km hız aralığında 6lt civarı ort tüketim var.2 tonluk bir araç için normal diyebilirim.80lt deposu var.Aşağı yukarı sakin kullanılırsa 1200 km yol yapar diyebilirim..

Araca ilk defa binenlerin tepkileri:
1-Lan araba acayip yüksek.Ne güzel her yanı görüyorsun...( en çok söylenen bu)
2-Ya bu biraz titriyor mu yolda giderken...
3-Olum leonu sattın hangi akla hizmet bunu aldın..Şantiyen mi var..
4-Ava mı çıkıyosun hayırdır abi..
5-4x4 değilse bi b.ka yaramaz...
6-Şurdan azcık suyun içine girsene...
7-Abi başın sıkışırsa çık kaldırımın üstüne...
8-Trafikte de herkes ana yol verir araba öküz gibi..
9-İyi güzel de sen bu aracı nasıl parkediyon ha kamyon gibi...

Bu araçlar için ülkemizin yolları için çok uygun arkadaşlar.Leonda yaşadığım hiç bir stresim kalmadı.Özellikle bozuk yollarda aracın karakteri insanı mestediyor.Alt takımları ön takımları sağlam.Aracın tabanı yerden yüksek.Suya çamura gir çık bişey olmaz.vs vs vs.

Gelelim yaşadığım sorunlara.Bu araba da kronik direksiyon soyulması var.Deri kaplama direksyon bunu belirteyim.Benim aracın şaftında ilk kavramalarda "tak" diye ses geliyordu.Japonyadan şaft ısmarladılar, parça geldi değiştirdiler.Frene basında titreme yapıyordu.Ön fren disklerini hemen değiştirdiler..EN ufak sorun etmediler.Ön fren disklerini değişmişken balataları değişmeden olmaz dediler, onları da ücretsiz değiştirdiler.Ben bu sorunları vw de yaşasaydım böyle kolay bir değişim yapacaklarını sanmıyorum açık söyleyim.Tabi kendi fikrim.Ancak seatta servis süreçlerini çok iyi biliyorum.

Aracın 4x2 olması diğer araçların gittiği yoldan gitmesine engel değil.Otomobillerin gittiği her yoldan gidebiliyor.Bunu dışında otomobillerin gidemediği çamur, sığ su geçişleri vs gibi yerlerden de gidebiliyor.Arabada difransiyel kilidi var.Bu sınıf 4x2 de bir tek toyota standart sunuyor bu donanımı.Hiç kullanmaya gerek kalmadı.Aracın lastikleri 265 taban ölçüsünde.Kış koşulları için kış lastiği aldım ve tabanı 235 olarak daralttım.Kış mevsiminde karlı yollarda Yol tutuşunda zorluk yaşamadım.Ancak arka kasaya bir çuval kum atılırsa daha güzel olabilir. Ağır arazide ise 4x4 gerekli arkadaşlar.Bu araçla offroad filan yapılmaz..Maalesef güzel ülkemin saçma vergi politikaları yüzünden 4x4 araca binemiyoruz.

Yol tutuşu da belirtip sözlerimi noktalayayım.Aracın şasisi eski nesillere göre oldukça rijit yapıldığı söyleniyor.Ben viraj giriş çıkışlarında bir sorun yaşamadım.Ancak girmeden yavaşlayıp hafif gaz vererek virajdan çıkıyorum.Aracın burnu nereye gidiyorsa arkası da oraya gidiyor.Bir sıkıntısı yok.Ancak yan rüzgarlarda aracın yüksekliği sıkıntı yaratabiliyor.Dİkkat etmekte fayda var.
EN güzeli ise arkadan çekişte karda boş otoparklarda gecenin bir yarısı yaptığım diriftler...Arkadan çekişli araçlar çok eğlenceli..
CÜmle geçişlerinde anlam kopmaları , imla hataları olabilir.Kusura bakmayın.Okuduğunuz için teşekkürler.
Sorunuz olursa cevaplayabilirim...
Araç arkadaşıma ait 2010 model opel corsa d dizel.Sürekli yetkili servis bakımlı.Arkadaşım aracın bakımı sürüşü konusunda çok hassas.Çok titiz.Geçenlerde arabanın direksiyon sola döndürüldüğünde sol ön tekerinin içeride çamurluğa sürttüğünü söyledi.Sağ tekerde sürtme yok.Direksiyon sağa döndürüldüğünde de sürtme yok.Ancak sola döndürülürse sol ön teker içerde sürtüyor.Koca yetkili servis olayı çözememiş.Servis "Direksiyon miliniz eğilmiş.Bunu biz yapamayız.Sanayide şu usta var.Ona mili çektirin , bir de rot ayarı yaptırın düzelir.Biz yaparsak komple değiştirir 2 bin tl alırız" demiş.Arkadaşın moral çökmüş durumda beni aradı.Ben de kendi ustamı aradım.Usta tatile gitmiş 1 hafta sonra gelirim dedi.Biz de beklemeyelim deyip iyi olarak bilinen bir rot balansçıya gittik.Genç bir uşak aracı kanal çekti, bunun yön verme mili bozulmuş bunu ayarlarız fakat bu sefer de direksiyonu yamuk durur.Onu da söküp düzeltiriz dedi.Tabi pek içimize sinmedi.Benim ustayı beklemeye karar verdik.
Bugün usta geldi aracı lifte aldık.Kısaca aracın yön sıkıntısı filan sorun olmadığı, rot içersinde plastik küçük yüzk şeklinde parçanın aşınmış olabileceğini söyledi.Sonrasında söktü ve parçayı bize gösterdi.Aslında foto çekecektim ama unuttuk o koşturmayla.Bu parçayı şu adamdan alın dedi.Yedek parçacıya gittik.Adam bize bu parçadan bu arıza olmaz dedi bizi ustaya geri gönderdi.UStaya parçayı bulamadık dedik.Yanımıza çırağını verdi tornacı da yaptırın gelin dedi.Tornacıdan parçayı yaptırıp aldık.Usta parçayı taktı, lastik sürtmeyi bıraktı.15 tl tornacıya, 35 tl de içilik toplam 50 tl ye iş halloldu.
Yani kısaca sanayi bi b.ktan anlamayan usta müsveddesi kafasızlarla dolmuş.Allah herkesi böylelerinden korusun.Arabanın her yerini söküp dağıtacaklardı.Daha önce bu tarz sanayi esnafının devlet tarafından kontrol edilip eğitilmesi gerekliliği, ihtisaslaşması gerektiğini konu açıp belirtmiştim.(konuyu bulmadım)
2006 yılından beri forumda yazıyorum.Forumda karşılaştığımız Türkiye nin klasik kötü sorunlarından biri bu.Ülkemizde maalesef yetkili servisler ve sanayi esnafı dahil olmak üzere verilen hizmetler hem yetersiz hem de kalitesiz.Sorunlara çözüm bulmaktan acizler.İşini kaliteli yapan yerler çok çok az.Devletin bir denetleme mekanizması kurarak bu kuruluşları sınıflandırması lazım.Sanayici esnafının da, servislerinde yap-boz, deneme yanılma veya araçtaki sorunları çözememelerinin bir bedeli olmalı diye düşünüyorum.Mademki bu işe soyundun bu işte iyi olmak zorundasın..prensibiyle denetlenip sınıflandırmaları gereklidir diye düşünüyorum.
Mesleğinde yetersiz usta ve servislerin elektrik , motor teknolojileri, elektronik, mekanik gibi alanlarda devlet eliyle çok ciddi bir eğitimden geçmeleri gerektiğini düşünüyorum.Az önce forumdan bir arkadaş jetta model aracının sunroofunda arıza ile gittiği yetkili serviste yaşadıklarının okuyunca yazmayı düşündüm.
2009 yılından bu yana aralıksız kullanmış olduğum Seat leon mk2 modelini sattım ve ölümlü dünya diyerek bütçeme uygun yerden yüksek dizel sorunsuz ve dolu olarak almak istediğim Toyota Hilux 4x2, 2,4d4d 2016 model aracıma kavuştum.
Allah herkese daha iyi araçlar nasip etsin.Sorularınız varsa cevaplayabilirim.Selamlar...
Çok enteresan ve sıkıntılı bir sorunum var.Evde fiber internet var 24 mbit.Cep telefonundan youtube videolarını 1080 pixel çözünürlükte takılmadan donmadan seyredebiliyorum.Bilgisayarda 720 de bile seyredemiyorum.SÜrekli donma takılma download yapıyor.Tüm sürücüleri kaldırdım tekrar yükledim.Her şeyi kontrol ettim.İşin içinden çıkamadım.Lütfen yardım edin bunun hassas ayarı var mı?
Arkadaşlar eski bisikletim olan salcano insomnia 903 sram x5 i bir arkadaşıma sattım ve meridama kavuştum.
Salcano gerçekten iyi bir bisikletti.ÖZellikle sram x5 vites ön arka ciddi derece hızlı ve sağlam çıktı.Çok ağır koşullarda kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım.Shimanoda sanırım deoreye eşdeğer olması lazım.Yaklaşık 4 yıl kullandım ve 3 hafta önce arkadaşıma 700 tl ye sattım.
Yeni bisikletim ise merida crossway 500 oldu.Öncelikle ilk araştırmalarımda sedona dan girdim lapieerrden çıktım , son karar iki bisiklete kaldı.Bianchi touring 730 ve merida crossway 300.Crossway 300 çok hoşuma gitti fakat vites grubu yetersiz gelince crossway 500 de karar kıldım.Uzun araştırmalarım sonucu bu bisikleti aldım.Aktarıcıları iyi deore ve xt kullanılmış.Bisiklet benim eski salcanodan daha hafif ve rijit geldi.Özellikle vites geçişleri çok daha kararlı yumuşak ve hızlı.Pedallayıp hızını alınca crossway daha uzun mesafe pedallamadan ilerleyebiliyor.Kalite anlamında daha kaliteli ancak salcano da sele daha güzel ve rahattı.

Sonuç olarak 2 haftadır kullanıyorum ve çok beğendim.Herkese Allah daha iyisini nasip etsin.Selesinde değişiklik yapabilirim yada pedli tayt kullanacağım...

 MERİDA CROSSWAY 500- ALINDI
Bilindiği üzere artık karpuzlar eski tadından çok uzak.Nerdeyse her gıdada olduğu gibi karpuz meyvesini de daha fazla kazanma hırsı berbat etti.Artık yiyemiyorum.Çocukluğumuzda kesmece karpuz vardı.Keser bakar içi kırmızıysa alır kütür kütür yerdik.
Şu anda ise piyasanın nerdeyse 3/2 si kabak aşılı karpuz.Dışarıdan baktığınızda normal karpuz, içi kırmızı sulu ancak tadı berbat, kırmızı kısmı çok sert, içinde kabakta da bulunan sarı damarımsı lifler mevcut.
Ben de bu konuyu şikayet ettim gelen sonuç aşağıda.Bu işin sınıf sınıf ayrılması lazım.Kabak aşılı- normal karpuz şeklnde.Parasını da ona göre al arkadaş.


Ülkemizde gerek üretilen gerekse de ithal edilen tohumluklar, tescil edilerek kayıt altına alınmış çeşitlere ait tohumluklardır. Kayıt altına alınan bu tohumluklar geleneksel ıslah metoduyla ıslah edilmiş tohumluklar olup; 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu ve ilgili yönetmeliklerimiz çerçevesinde üretilmekte ve pazarlanmaktadır. Ülkemizde üretimde olan çeşitlere ait tohumluklar; tescil, üretim, sertifikasyon ve pazarlama süreci içerisinde gerek kalite yönünden gerekse bitki sağlığı yönünden uluslar arası kuruluşların (AB, OECD ve ISTA) normları esas alınarak kontrol ve denetimlerden geçmektedir.

Bilindiği üzere bitkisel üretimde verimi etkileyen en önemli girdi tohumluktur. Bu da üstün nitelikli tohumluk kullanımıyla mümkündür. Erkencilik, yüksek verim, üniformite, değişik stres koşullarına dayanıklılık (tuzluluk, düşük veya yüksek sıcaklık), hastalık ve zararlılara dayanıklılık vb. özelliklere sahip tohumluklar çiftçilerimiz tarafından daha fazla tercih edilmektedir.

Dolayısıyla; ülkemizde özel sektör tohumculuk kuruluşları tarafından üretilen bu tür tohum ve fideler, çiftçilerimizin ve piyasa koşullarının talepleri doğrultusunda üretilip pazarlanmaktadır.

Teknik olarak ise;

Türkiye, 105 milyon ton olan Dünya karpuz üretiminin yaklaşık %3,8 ini karşılamakta olup Çin’den sonra ikinci sırada yer almaktadır. Dünya ve Türkiye için bu üründe hastalıklara dayanıklılık çok önemlidir. Karpuzda en önemli hastalıkların başında Fusarium oxysporum f.sp. niveum’ un neden olduğu Fusarium solgunluğu gelmektedir. Bu fungal hastalık, ülkemizde karpuz üretimini sınırlayan en önemli unsurdur. Fusariumun 0, 1, 2 ve 3 numaralı olmak üzere 4 adet hastalık yapan ırkı mevcuttur. Bunların hepsine dayanıklı çeşitler mevcut değildir. Ayrıca bazı ırklarına tolerant olarak geçen karpuz çeşitleri nematodlu topraklara dikildiği zaman bu fungus, nematodun emgi yaptığı noktadan bitkiye infekte olmakta ve bitki tolerant olmasına rağmen hastalanabilmektedir. Çözüm olarak ya aynı alanda 4 yıl boyunca karpuz üretimi yapılmayacak yada aşılı karpuz üretimine geçilip her yıl aynı alanda karpuz yetiştiriciliği yapılabilecektir.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygınlaşmış olan kabak anaçları, toprak kökenli hastalıkları (özellikle karpuzun en büyük problemi fusarium solgunluğu) engellemelerinin yanı sıra, su ve besin maddelerinin alımını teşvik eder, bitkileri güçlendirir ve buna bağlı olarak da verimde artışa ve kalitede iyileşmeye neden olabilmektedir. Bu gibi avantajlarının yanı sıra kabak anaçlarının kökleri karpuzlara göre çok daha fazla ve güçlü olması nedeniyle, normal karpuz yetiştiriciliğinde kullanılan fide sayısı, aşılı karpuz üretiminde 1/3 üne düşmektedir. Bu gibi avantajlarından dolayı karpuz üreticisi aşılı fide ile üretim yapmaya yönelmiş ve üretimde kullanılan aşılı fide sayısı her yıl katlanarak artmıştır.

Ayrıca; hiçbir dünya ülkesinde karpuzda kabak aşısının kullanılması yasak olmayıp, ülkemizde de yasaklanması söz konusu değildir.
Arkadaşalr 6 yıl boyunca kullandığım sony vaio bilgisayarım ansızın çekip gitti aramızdan.1 haftadır bimeks teknosa vatan gezip duruyorum bilgisayar kalmamış.İstediğim lenovo asus bilgisayarlar hep teşhirde kalmış.Stokta ürün yok.Sitede ürün yok.Ne zaman gelir yeni seriler bilginiz var mı?
Hakkında
Forum İmzası:
Forum İkinci El İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Toyota
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 17 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Mesaj Sayısı: 4.607
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.455
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 144.128 (Bu ay: 3.769)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.536 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.