Şimdi Ara

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemi dün yeni aldım ve kurdum.
    Akşam Crysis oynarken 10. dakikada bilgisayar kendini kapattı.
    Bugün yine 5-10 dakika içinde kapandı sistem.
    Oyun oynamazken saatler açık kalmıştı bilgisayar ancak böyle bir sorun olmamıştı.
    Bir GRİD'i kurdum. aynı şekilde oyun oynarken sistem kendini kapattı.

Eski ekran kartımı taktım sorun yok. İşlemci sıcaklığı oyun oynarken 37-38 derece.

En sonunda Auto fan'ı iptal edip oyuna girerken fan hızını %75'e getirdim. Bu şekilde herhangi bir sorun olmadan yarım saat kadar oyun oynadım.
    Acaba fan hızını otomatik olarak artırıp azaltamıyor mu?
    Eğer sorunlu bir kartsa hemen iade etmek istiyorum.

• eski ekran kartınız nedir bilgisayar kendisini kapatıyorsa güç yetmiyordur amper değeri olarak

ve kasada kaç adet fan var giriş cıkıs sağlayan eğer kart kasanın içinde dönmeye çalışıyorsa kapanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 30 Ekim 2011; 18:54:03 >
  • Baska bir oyunda denediniz mi kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtsr35

Baska bir oyunda denediniz mi kartı

2 oyun denemiş

incelemende kasayı gördüm eğer hala fanlar takılıysa o kartın sıcaklıklarını kontrol etmenı isticeğim senden msi afterburner yardımı ile ve furmark kurarak kaç c kadar cıkıyor kontrol et o arada fanın hızını arttırması lazım belli bir c den sonra
  • Bir önceki ekran kartım Gigabyte 8800 GTS idi. O da az güç çekmiyordu
    Güç kaynağım 750 W Silverstone zeus.
    Kasada 3 adet fan var. kapakta, arkada ve önde. 3'üde 120 mm. Sistem sıcaklıkları normal... Ekran kartı boşta 30-32 derece.

Ekran kartı kapak açıkken Crysis full detayda %73 fan açıkken max 60 dereceyi gördü.
    Ekran kartının amper değerini nereden öğrenebilim. Kasayı tekrar açıp bakayım amper değerlerine.
  • psu 18a 18a 18a 18a veriyor farklı güç cıkıslarından bağlayarak tekrar bağlantı kurup ekran kartını furmak ile deneyebilir misiniz

8800gts 560 ti ye göre az enerji harcıyor

8800 gts boşta 30w yukte 100w ceker ama 560 ti boşta 25w yukte 215w civarı ceker
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

psu 18a 18a 18a 18a veriyor farklı güç cıkıslarından bağlayarak tekrar bağlantı kurup ekran kartını furmak ile deneyebilir misiniz

8800gts 560 ti ye göre az enerji harcıyor

8800 gts boşta 30w yukte 100w ceker ama 560 ti boşta 25w yukte 215w civarı ceker

Hay maasallah bi de bunun Hawk modeli oldugunu dusunursek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • voltajlar hawk modelı ıcın gecerlı hocam
  • psu'nun tam olarak değerleri linkte arkadaşlar. 30 A ve 24 A'da yazıyor ancak ben pek anlamam

http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2006/10/16145655715l.gif
  • Aynı sorunu bende yaşadım. Hocam onun sebebi yüksek ihtimal PSU dur. Yaptığım testlerde Grid oyunu enteresan şekilde sisteme furmarktan daha fazla yükleniyor daha doğrusu belleklere ama (unutmayın grafiklere en çok furmark yüklenir birde onunla deneyin ) . PSU yu kontrol edin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

psu'nun tam olarak değerleri linkte arkadaşlar. 30 A ve 24 A'da yazıyor ancak ben pek anlamam

http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2006/10/16145655715l.gif

soyledıgım gıbı 12v kanalları 18a ıle dagıtılmıs
  • 750W rahat yetmesi lazım aslında. Belki yapmışsındır ama kontrol etmen gerekenler :

- Kart üzerindeki 2 güç girişinin de farklı 12V çıkışları ile beslendiğini ve soketlerin tam oturduğunu kontrol et.
    - Nvidia sürücülerini güncelle (şu anki son sürüm 285)
    - Afterburner'dan OSD deki bütün parametreleri açarak (core voltage, gpu temp, core clock, shader clock, vs.) loglamayı aç. Bir de bu şekilde oyunu çalıştırdıktan sonra değerelere bakalım bir anormallik var mı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 30 Ekim 2011; 20:46:37 >
  • Sanırım aynı kablo ayrılarak 2 adet 6 pinlik kablo oluyordu. yedek bir kablo daha vardı onu taktım. Herhangi bir reset durumu olmadı. Biraz daha zorlayayım bakalım.

yaklaşık 25 dakika full detayda grid oynadım. Sıcaklık maximum 56 dereceye çıktı, loglara göre fan hızıda artıp azalmış. Umarım sorun çözülmüştür.

"Mckhan" 12v kanalları 18a derken, psu'um yeterli mi değil mi? Pek anlayamadım.
  • Tahmin ettiğim gibi. Tek 12V çıkış limiti 18A, bu kart yaklaşık 18-19A civarı akım çektiği için PSU aşırı akımdan kendini korumaya alıyor. Farklı 12V çıkışları ile beslensin dememin sebebi bu. Akım ikiye bölünerek her çıkışta 9-10A civarı yük oluşturuyor, PSU korumaya çekmiyor.
  • Şimdilik sorun yok.
    İzleyip göreceğim. Ama canım sıkılmadı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarkabul

Tahmin ettiğim gibi. Tek 12V çıkış limiti 18A, bu kart yaklaşık 18-19A civarı akım çektiği için PSU aşırı akımdan kendini korumaya alıyor. Farklı 12V çıkışları ile beslensin dememin sebebi bu. Akım ikiye bölünerek her çıkışta 9-10A civarı yük oluşturuyor, PSU korumaya çekmiyor.

Hay ağzına sağlık hocam bende tam aynı şeyleri yazacaktım
  • bergun kardeş bende aynı kart var ve aynı sıkıntı bende de var.. şöyle 20 dakikayı geçkin bir oyun oynayamadım daha makınemde dediğin gibi makine reset atıyor full yükte iken.. OCZ nin 600 W power ı var bende power yetmiyormu acaba 750 wattlık powerlarda cok yuksek fıyatlara sahıp eğer elımdekı power ile sorunumu halledebilirsem çok sevinirim sistemim imzamda var yardımcı olun lütfen..
  • 550 watt(reel 500) la 910mhz/4200mhz da sorun yasamiorum.yukarda bi arkadas 215watt yazmis atmis yani 560ti o kadr fazla guc tuketmez.135watt civari guc tuketir.sorununuz baska bi seyden oturu..
  • HoLY.oNE kardeş 910mhz/4200mhz demişin hangi marka ekran kartı kullandığını yazmamışın..
    hawk modelinde kartın kutusundan çıkan rehber diyor ki arkadaşlar minimum 600w or greater system power supply( with a minimum 12V current rating of 35A) is recommended..
    benhttp://www.ocztechnology.com/ocz-600w-stealthxstream-power-supply-eol.html bu linkteki powerı kullanıyorum yani kısaltılmış haliyle ''OCZ OCZ600SXS'' şu linktede üzerinde ki watt ve amper güçleri resimli belirtilmiş.. http://forum.donanimhaber.com/m_49492748/tm.htm benim powerın amper gücü yetmiyor olabilir mi acaba..
    ben bu reset hususunda ne yapacağımı şaşırdım sistemi bir hafta önce topladım ekran kartımı bozuk power mı yetmiyor..yoksa anakarttamı bı sıkınıt var driverlerdan filan olacağını sanmam ama driverler güncel zaten..
    bana yol gözterirseniz sevinirim..simdiden teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: sadecebatuhan

HoLY.oNE kardeş 910mhz/4200mhz demişin hangi marka ekran kartı kullandığını yazmamışın..
    hawk modelinde kartın kutusundan çıkan rehber diyor ki arkadaşlar minimum 600w or greater system power supply( with a minimum 12V current rating of 35A) is recommended..
    benhttp://www.ocztechnology.com/ocz-600w-stealthxstream-power-supply-eol.html bu linkteki powerı kullanıyorum yani kısaltılmış haliyle ''OCZ OCZ600SXS'' şu linktede üzerinde ki watt ve amper güçleri resimli belirtilmiş.. http://forum.donanimhaber.com/m_49492748/tm.htm benim powerın amper gücü yetmiyor olabilir mi acaba..
    ben bu reset hususunda ne yapacağımı şaşırdım sistemi bir hafta önce topladım ekran kartımı bozuk power mı yetmiyor..yoksa anakarttamı bı sıkınıt var driverlerdan filan olacağını sanmam ama driverler güncel zaten..
    bana yol gözterirseniz sevinirim..simdiden teşekkür ederim..

eğer 12 v 35 a istiyorsa ekran kartı güç çıkışı evet 5a eksik geliyor ama voltaj yeterli

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.