Şimdi Ara

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • powerı değiştirmekten başka bir öneriniz var mı acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadecebatuhan

powerı değiştirmekten başka bir öneriniz var mı acaba??

Bütçe ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_19_19

quote:

Bütçe ?

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-direct12-1000w-80-plus-bronz-moduler-guc-kaynagi.html bu iyi bak aynı ekran kartı ve bu powerdan var kesintisiz çalışıo

• quote:

hocam bakın,o kullandığınız kasanın içinden gelen powerla 910mhz 4200mhz olarak kullanıorm asus directu 2 gtx560ti-amd p2 955 ikilisini hiçbir sorunda cıkmıyor..sorununuz powerdan değil bunu anlatmaya calısıorm size..:)
  • HoLY.oNE kardeş yüreğime su serpiyorsunuz mert_19 kardeşinde linkini verdiği gibi 1000w civarında powerlar 400TL civarı yeni bir pc toplar gibi rakamlar.. beni çok ürkütüyor durumum iyi değil sistemi yeni topladım 2000tl borçlandım yeni bir borç yükü kaldıracak durumda değilim..ben bu forumdan yazışmalar sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum..
    mesela bir kaç program kurdum sıcaklık değerlerini gösteren anlayamadım bir entegrede sıcaklık 130 lara yükseiyor size resmini atsam hangi parçanın o sıcaklığa ulaştığını bana söylersiniz diye umut ediyorum ben bulamadım çünkü proğramlarda 130 C gösteren parçanın hangisi olduğunu... ekran kartı ve cpu olmadığından eminim birazdan resim veririm...
  • arkadaşlar imagesini koyduğum şu sıcaklık değerlerine bi bakarmısınız eğer HoLY.oNE kardeşin dediği gibi makinenin reset yemesi powerdan değilse o zaman resimdeki Temp2 127C yazan yerdeki sorundan olsa gerek bu hangi parçanın sıcaklığı bilemedim ben.. normalde 55-60 arası oluyor ama oyunlarda tam yükte 130a kadar çıkıyor bu göstergedeki sıcaklık yonga fılan olabılır mı acaba sıstemım imzam da yazıyor...

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun
  • quote:

arkadaşlar imagesini koyduğum şu sıcaklık değerlerine bi bakarmısınız eğer HoLY.oNE kardeşin dediği gibi makinenin reset yemesi powerdan değilse o zaman resimdeki Temp2 127C yazan yerdeki sorundan olsa gerek bu hangi parçanın sıcaklığı bilemedim ben.. normalde 55-60 arası oluyor ama oyunlarda tam yükte 130a kadar çıkıyor bu göstergedeki sıcaklık yonga fılan olabılır mı acaba sıstemım imzam da yazıyor...

MSI afterburner'da 950mhz için kaç voltaj var? Eğer voltaj görünmüyorsa settings'ten unlock voltage unclock monitoring ve force voltage enable yapın sistemi yeniden başlatın. Daha sonra 950 mhz kaç voltajla çalışyorsa ki sanırım 1,15 olma ihtimali var. Vaoltajı 1,062
    ya da 1,075 yapın sonra 950 mhz hızı downclock edin mesela 900 mhz hatta 1,062 ile 880 hızına çekin applye deyip kartı öyle çalıştırın. Ondan sonra eğer bu sıcaklıklar düşerse veya sıkıntı kalmazsa Böyle kullanmayın iade edin ya da servise verin.
    GTX560 TI 900 MHZ'den sonra biraz fazla ısınır ve güç çeker. 900mhz üstü için DH video vardı Mesut Çevik'in ASUS GTX560 TI TOP ed. inceleme videosu, orada görebilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Kasım 2011; 0:45:17 >

• core voltage yazan yerde 1037 gösteriyor ben bunlarla oynayayım mı şimdi yani söylediğiniz gibi bunlar fabrika ayarları kartın... aynı kartı kullanan diğer arkadaşlarada da değerler böyle değil mi ?
  • bu kartın aynısından mı kullanıyorsunuz MSI 560 Tİ HAWK? senin resimde niçin core clock 830 gösteriyor overclocklu modellere hızını düşürdükten sonra neden bunca parayı verdik ki diye insanın aklına gelmiyor değil yani..

• quote:

bu kartın aynısından mı kullanıyorsunuz MSI 560 Tİ HAWK? senin resimde niçin core clock 830 gösteriyor overclocklu modellere hızını düşürdükten sonra neden bunca parayı verdik ki diye insanın aklına gelmiyor değil yani..

Hocam bu voltajla 950 mhz. Gecenin bu saatinde şaştım kaldım. Siz onu yani 950 mhz'yi 880'e bir çekin hatta 900 MHZ çalışır o voltajla. Öyle yapın yani 880 kalsın 1-2 gün sabredin bir test ein oynayın sıcaklığa bakın durumu kendinzice değerlendirin. Eğer hız düşünce sıkıntı kalmazsa öyle kullanmayın tabi götürün verin aldığınız yere test etsinler serviste. Bu arada kart kaç günlük ve nerden alındı?

Benim kart ASUS GTX560 TI DCII

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Kasım 2011; 1:07:14 >

• setek01 ilk verdiğim resimdeki temp2 nin 127c göstermesinin ekran kartı ile alakası olduğunumu düşünüyorsunuz da bana ekran kartının voltajları ile oynamamı tavsiye ediyorsunuz??
    ekran kartının sıcaklığının 100 dereceyi aştığını ben bu forumda bazı kimselerden okumuştum ki benım kartımda aşıyor zaten bazen 100C yı..msı hawk modelini aldık sazan gibi bu sıcaklıklara katlanacağız.
    benım şu 127 kafama cok takılıyor sizler powerdan değil senın reset yemen baska bır sebebı var deyınce ben 127C li olan hangı parcaysa artık onun reset attığını güşünüyorum makıneye..
  • 29 ekimde vatandan almıştım kartı iade etme şansım varmı bilmiyorum ki şimdi kartı götürsem norma değerler diyecekler başlarından savacaklar gibi geliyor bana..
    bu kartı kullanan arkadaşlar yardım etsede onlarda resim koysalar belkı daha ıyı anlarız o zaman.. ama benım gördüğüm bu kartı kullanan herkez sıcaklıktan şikayetçi..
  • quote:

setek01 ilk verdiğim resimdeki temp2 nin 127c göstermesinin ekran kartı ile alakası olduğunumu düşünüyorsunuz da bana ekran kartının voltajları ile oynamamı tavsiye ediyorsunuz??
    ekran kartının sıcaklığının 100 dereceyi aştığını ben bu forumda bazı kimselerden okumuştum ki benım kartımda aşıyor zaten bazen 100C yı..msı hawk modelini aldık sazan gibi bu sıcaklıklara katlanacağız.
    benım şu 127 kafama cok takılıyor sizler powerdan değil senın reset yemen baska bır sebebı var deyınce ben 127C li olan hangı parcaysa artık onun reset attığını güşünüyorum makıneye..

Hocam kart kaç gün önce alındı? Eğer bir kaç günlük ise değiştirme şansınız var. Sıcaklığın nerden kaynaklandığı konusuna gelince AIDA 64 son versiyon yükleyin bir de onunla bakın. Bir de benim dediğimi bir denerseniz ve belittiğiniz sıcaklık düşerse o zaman kartın bu
    saat hzından kaynaklıdır diyebiilrim.Yani bir deneyin bakın. Neticede ben öyle kullanmaya devam edein demiyorum. Sadece kartın hızı düşürülünce bir şeyler değşiyor mu? Bir de Fanları kontrol edin. İki fan da çalışyormu? Yada hzı düşürmeyin ne bileyim fanı autodan çıkarın %60-70 yapın. Sesli olur belki ama soğutma etkisini gösteriyor mu? Yani denemeden fikir sahibi olamazsınız....

• fanların ikiside çalışıyor kartın yeni olduğunu yukarıda yazdım zaten benım makıne BF3 te ultra ayarlada 20-25 dakikalık bir zaman diliminde reset yiyor ki bu süre zarfında kartın fan hızı %100 oluyor kartın sıcaklığı 95C filan yaklaşıyor gürültü artıyor insan sinir oluyor PC başında...nasıl bir ekran kartına para verdim diye kendimi yiyecem evde 3-5 FPS lik bir fark için çekilir bir gürültü değil yanii..vatan kartı geri alsa hemen iade ederim daha geçen hafta HDD yi değiştirdiler iki gün sonra gittim benım kasayı değiştirin power ekran kartını kaldırmadı dedim olurdu olmazdı tartıştık biraz..şimdi 3 gun daha sonra gidip ekran kartını değiştirin desem adamlar demezler mi bı karar ver artık hangı parçan arızalı diye ben şimdi bu reset yüzünden PC nin her parçasından şüphelenir oldum...elimde 1000W bi power olsa deneme imkanım olur ama powerdan mı diye malesef powerım yok..
  • SpeedFan son versiyon indirip kurdum O program s*çmış resmen. CPU sıcaklığım -60 derece!!!

• ama ben HWMonitor adlı programdan da baktım aynı sıcaklık seviyeleri vardı ıkı program arasında..netten AIDA 64 yı arıyorum şimdi..
  • kasanın kapaklarını filan söktüm şöyle sankı resetleme azaldı gibi ama tam test yapamadım.. aida64 değerlerde bunlar işte..

• İmzadaki sisteme göre yorumluyorum. Kasa bir kere iyi. Kapak açmayı gerektirecek bir yapıda değil bence. 500 TL'lik kasa bundan en fazla 3-5 derece etkiler normalde. Kablolar gizlenmişse kasa içi havalandırma iyiyse bunlarında etkisi olur.
    CPU sıcaklığı fazla hocam. Bu Sistem kararlılık testinde mi böyle yoksa masaüstünde mi?
    Anakart sıcaklığı da bence bir 10 derece civarı fazla.
    CPU'da OC var mı? Stok soğutucu mu var? Bence olay sanki ekran kartını biraz aşıyor gibi. Ekran kartı da 77 derece olduğuna göre bu oyun esnasında alınmış değerler sanırım değil mi? Ben oyunda işlemcim 2500k'nın sıcaklığını da görüyorum 30 derece geçmiyor sadece Bf3'te bakmadım akşam ona da bakacağım ne kadar farkediyor ama sanki burada işlemci kaynaklı bir ısı problemi var gibi duruyor. E bir de buna 10-15 derece fazla ısınması normal olan
    MSI Hawk'ı da eklersek düşünün artık....
  • cpu yu dün söktüm altına macun sürüp düzgün bir şekilde yerine oturttum..cpu da oc yok.. üzerindeki fanı stok fan..bu değerler oyunda 20 dakika kadar oynandıktan sonra oyun esnasından alınmış değerler..
    ancak kasanın ağzı kapalıyken ekran kartının 95 dereceye kadar çıktığını gördüm..sizin 2500K nın oyun esnasından 30 derecelerde olması benı sasrttı..benım işlemci normal masaustu kullanımda bıle 35-40 arası geziniyor..
  • hocam kartı garantiye yollayın 95 dereceye cıkmamsı lazım kart sorunlu..

cpu da sıcak calısıyor iyi oturttugunuza emin olun o kasanın aynısı bende oldugu için biliyorum sogutması iyidir..

dostum egzos fanın vardır umarım..yoksa o kasa sadece ondeki fanla cayır cayır yanıyor..

egzosun yoksa acil egzos fan al..sıcaklıgı 20-25derece etkiliyor rahat..tecrübe ile sabit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 10 Kasım 2011; 12:42:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.