Şimdi Ara

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18a kanallar var. 1x 6 pin 1x 6+2 pin yuva ve kablo var. iki yuvayı da iki kabloyla kullanarak ekran kartına 2*6 pin olarak 18a*2 yeterde artarda....
     MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun

PSU bu mudur?
  • PSU evet bu.. ancak 1 adet PCI-E kablosu var o ucunda ikiye böünüyor..sen PSU dan iki adet 6 pinlik kablo çıkıyor zanndeiyorsun ama öyle değil bir tane çıkıyor sonra ucunda ikiye ayrılıyor..
    ekran kartının kullanım klavuzunda da minimum 600w or greater system power supply( with a minimum 12V current rating of 35A) is recommended.. yazdığı için ben molex dönüştürücü kullanarak ayrı bir kablo ile ekran kartına ayrı bir güç girişi birde PSU nun 6 pinlik güç girişi olmak üzere iki ayrı amper girişi yaptım ancak hiç bir şey değişmedi gibi geliyor bana hatta y şeklinde iki adet molex girişi olan bir adet 6 pinlik çıkışı olan bir kabloyuda kullandım sonuç olarak şöyle yaptım:
    ekran kartına normal bi psu DAN gelen 6 pinlik kabloyu girdim ona paralel olan ikinci 6 pinlik kabloyu girmedim amper yukseltmek ıcın.. PSU dan gelen 12v luk molex dediğiniz( ben o klasik eski PSu larda olan o çıkışların ismini dahi tam bilmiyorum formda molex diyorsunuz herhalde) kabloların birini aldım elimde Y şeklinde iki Düz girişi Bir 6 pinlik çıkışı olan kablonun bir ucuna bağladım .. y şeklindeki kablonun ikinci ucuna da PSU dan gelen ayrı bir 12v luk kablo taktım sonuçta iki 12v giriş yaptım bir 6 pinlik çıkışım oldu bu ikinci hazırladığım kabloyuda ekran kartının 2. girişine taktım toplamda 3 ayrı PSU dan gelen kabloyu ekran kartına girmiş oldum bir 6 pinlik kendi orjinal ekran kartı girişi birde benim hazırladığım (kartın kutusundan çıkan) iki adet 12v luk girşi olan bir 6 pinlik çıkışı olan kabloyu karta taktım...bu kadar bilgiyi kim tavsiye etti diyeceksiniz bu linki dikkatle okudum başlığı açan arkadaştada aynı sorun varmış olnlar bu şekilde çözmüşler..
    http://forum.donanimhaber.com/m_45823307/mpage_1/key_/tm.htm

• http://tr.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Hawk.html arkadaşlar bu linkteki giriş çıkış aparatlarından kullandım en aşağıdaki resimlerdeki soldan ikinci kabloyu kullanarak ekran kartına ayrı bir giriş yaptım hatta o resimde düz iki adet giriş bir 6 pinlik çıkışı olan kablonun düz iki girişine psu dan gelen iki ayrı kablodan 12v verdim..
  • birde BF3 te makinenin aşırı ısındığını gördüm diğer oyunlarda o kadar ısınmıyor sankı bugun bır kaç oyun indiryorum onlarla da test edeyim diyorum BF3te ultra da bütün ayarlar maxsımum iken acaba diğer arkadaşlarında ekran kartları cpu ları ve diğer parçaları ne kadar ısınıyor merak ettim..kasayı toplayalı 13 gün oldu aslında parça değiştirmek içinde son günüm yarın bitiyor acaba sizce ekran kartını değiştirmelimiyim MSI 560 Tİ HAWk kullanan arkadaşlar BF3 te bi sıcaklık testi yaparlarsa sevinirim..
  • HoLY.oNE kardeş egsoz fanım filan yok yan kapağa takılan egsoz fanlardan mı almamı tavsiye ediyorsunuz?? ben sadece kasanın ust tarafına bır adet 120 lık fan taktım birde orjınal ön fanlarından var..keşke powerı veya ekran kartını fılan değiştirmeden egsoz fan ile meseleyi çözebilsem.. kasa koltuk ile bilgisayar masasının arasında yanlardan ıkı karışlık bosluklar verdım benım 1 yasında kı bebe girmesin oraları karıstırmasın dıye yanı bunlarda etkılıyor ıse kasanın sıcaklıgını bılemem..ama kasanın kapagını acıp test yaptığımda bıle cpu 65 dereceyı goruyor ıdı.. BF3 te tam yukte ultra ayarlada makınenın şaftı kayıyor oyunda mı sıkıntı var bılemıyorum formda dun bı baslık okumustum BF3 Pc cok ısınıyor diye şikayet eden arkadaşlar vardı...
    meselahttp://forum.donanimhaber.com/m_51314289/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54384339 bu lınktekı arakdaşta msı 560 tı hawk modeli kullanıyor oda aynı sıkayetten baslık acmıs oda araştırmalarıma gore kart tam yukta 85-120 derece arası çalışıyormus dıyor ancak onunla benım aramda bı fark var onun makıne reset yemıyor benım makıne reset yiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebatuhan -- 10 Kasım 2011; 13:54:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadecebatuhan

HoLY.oNE kardeş egsoz fanım filan yok yan kapağa takılan egsoz fanlardan mı almamı tavsiye ediyorsunuz?? ben sadece kasanın ust tarafına bır adet 120 lık fan taktım birde orjınal ön fanlarından var..keşke powerı veya ekran kartını fılan değiştirmeden egsoz fan ile meseleyi çözebilsem.. kasa koltuk ile bilgisayar masasının arasında yanlardan ıkı karışlık bosluklar verdım benım 1 yasında kı bebe girmesin oraları karıstırmasın dıye yanı bunlarda etkılıyor ıse kasanın sıcaklıgını bılemem..ama kasanın kapagını acıp test yaptığımda bıle cpu 65 dereceyı goruyor ıdı.. BF3 te tam yukte ultra ayarlada makınenın şaftı kayıyor oyunda mı sıkıntı var bılemıyorum formda dun bı baslık okumustum BF3 Pc cok ısınıyor diye şikayet eden arkadaşlar vardı...
    meselahttp://forum.donanimhaber.com/m_51314289/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54384339 bu lınktekı arakdaşta msı 560 tı hawk modeli kullanıyor oda aynı sıkayetten baslık acmıs oda araştırmalarıma gore kart tam yukta 85-120 derece arası çalışıyormus dıyor ancak onunla benım aramda bı fark var onun makıne reset yemıyor benım makıne reset yiyor..

Bu mudur PSU hocam? Yani bütün kablolar tek noktadan mı çıkıyor? Eğer bu kablo düzeneğinde 2 tane 6 pin varsa onları kullan. Onlar zaten tekkablo da gelse 18a+18a'dır.
    Diğer konuda arkadaş GTX580 için ek güç yapmış 54a'yı bulmuş Sana 36a yeterlidir. PSU da iki tane 6 pin kablo varsa moduler olmasada onlar içeriden ayrı kanal olarak gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Kasım 2011; 14:37:48 >

• powerım bu senın resmını gonderdıgın bıraz farklı benımkınden bir adet pc-E kablo gelıyor ucunda ıkıye ayrılıyor..
    ben vatana bı gıdıp geleyım acemilerın elıne makıneyı vermekten baska carem kalmadı bı test etsınler bakalım onlar ne dıyecek..

• voltaj degerlerı

• Psu sorununa benziyor ama bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Tamam hocam işte bunları bağlayacaksın. Onların her biri ayrı 18a kanaldır. Sen boşuna girmişsin molex ile bağlantı işine. Hatta karta fazla güç vermişsin. Ben biraz da pSU'yu araştırdım. Aslında bu kabloloarın amacı SLI CF için. Her ne kadar pSU'da SLI CF certifikası yoksa da buna imkan veriyor. Ayrıca 2. 6 pinin yanındaki uzantı da 8 pin bağlamak için.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Kasım 2011; 16:37:05 >

• benım kartta 8 pin yok sadece ıkı adet 6 pinlik giriş var ama bak bu resımdekı kablo tek kablo olarak gelıyor sonra uç kısmında ikiye ayrılıyor..
    şimdi tek kablonun uç kısmında ikiye ayrılması 18a olan amperi ikiye bölüp 9a re düşürmezmi.. gerçi ben sizin dediğiniz gibide denedim öyle de reset atıyordu makıne.. kartı ilk aldığımda bu resimdeki iki ucu takarak kartı 3-4 gün kullandım sürekli reset atıyor idi..bende ondan sonra bu forumdakı yorumlara bakarak farklı girişler denedim..
    sonuç olarak bir saat önce vatana bıraktım makineyi.. tıfıl bir çocuk aldı elimden kasayı :) asıl teknik elemanımız burda yok dediler..geldiğinde o eleman bakacakmış benım makıneye.. kartın aşırı ısındığından bahsettim ve 20 dakikada bir reset attığını söyledim.. bakalım ne olacak bir kaç gün içinde dönerler inşallah..yalnız şunu söyleyeyim bu forumdaki çoğu arkadaş bu tür bilgisayar satıcılarında ki elemanlardan daha tecrübeli daha bilgili..belki bır kaç gün sonra size tekrar dönerim pek ümidim yok onların bu sıkıntıyı çözeceklerinden..

• quote:

benım kartta 8 pin yok sadece ıkı adet 6 pinlik giriş var ama bak bu resımdekı kablo tek kablo olarak gelıyor sonra uç kısmında ikiye ayrılıyor..
    şimdi tek kablonun uç kısmında ikiye ayrılması 18a olan amperi ikiye bölüp 9a re düşürmezmi.. gerçi ben sizin dediğiniz gibide denedim öyle de reset atıyordu makıne.. kartı ilk aldığımda bu resimdeki iki ucu takarak kartı 3-4 gün kullandım sürekli reset atıyor idi..bende ondan sonra bu forumdakı yorumlara bakarak farklı girişler denedim..
    sonuç olarak bir saat önce vatana bıraktım makineyi.. tıfıl bir çocuk aldı elimden kasayı :) asıl teknik elemanımız burda yok dediler..geldiğinde o eleman bakacakmış benım makıneye.. kartın aşırı ısındığından bahsettim ve 20 dakikada bir reset attığını söyledim.. bakalım ne olacak bir kaç gün içinde dönerler inşallah..yalnız şunu söyleyeyim bu forumdaki çoğu arkadaş bu tür bilgisayar satıcılarında ki elemanlardan daha tecrübeli daha bilgili..belki bır kaç gün sonra size tekrar dönerim pek ümidim yok onların bu sıkıntıyı çözeceklerinden..

Kablolara dikkatli bakarsan aynı tip ve PSu içinden geliyorlar. Sen o iki girişi kullan. Normalde o iki girişle 4850 CF yada 8800GT 9800gt SLI yapılabiliyor.
    Eğer 9a olsaydı her biri o zaman bu eski kartları bile beslemezdi. Sen bağlantıyı o sekilde yapta şu kartı yakma hocam. Eğer benim dediğim yanlışşsa 1 dk bile oynayamazsın zaten oyunu.....

Yanındaki 8 pin tamamlayıcısı olan o iki pinli uzantı da bazı eski DX10 kartlar yada 4850 X2 gibi kartlarda bir tane 8 pin bir tane 6 pin olurdu. Bu psu onları bile sürer yani Hocam......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Kasım 2011; 17:13:21 >

• zaten kartı senın dediğin gibi bağladım kardeş o şekilde verdim vatandaki elemanlara yardımların için çok teşekkür ederim..
    benim pc olmadığı için 1 kaç gün forma dönemeyeceğim ama vatandan pc yi aldığımda sonucu sizlerle paylaşacağım her şey için teşekkürler..
  • Sonucu merak ettim açıkcası :D
  • pınler yetersız gelior ozaman sata to pcı-e 8 pin konnektör çeviriciyi kullanabilirsin
  • Aynı Kartı Kullanmaktayım OC Falan da yapmadım aldığım gibi kullanıyorum , yardımcı olabileceğim bir nokta varsa pm atabilirsin hocam.
  • Kasanda kaç tane fan var?
    Bir de sistemin sıcaklıkları yukarıda resmini koyduğun şekilde mi? Eğer o yükteki haliyse sıcaklıklara bir de sistem boştayken bakıp resim ekler misin.
  • kasamda iki adet fan var biri önde biride üst tarafta..
    bu resmini koyduklarım sistem tam yükte iken ulaştığı değerler..hatta biraz daha artıyor değerler 1 saat sistem tam yükte çalıştığında..sistem tam yükte çalışmaktan kastım BF3 oynar iken oluyor bu değerler ekran kartı sistem tam yükte iken 90-95 dereceye kadar çıkıyor 1 saatlik denemelerde gerçi tam bir saatide yakalayamadım sistem reset atıyor belli bir süre sonra..
    sistem boşta iken CPU:30-35 derece arası,, GPU 35-40 derece arası oluyor..
    yalnız resimlerdeki sol üst taraftaki speedfan isimli programın temp2: değeri sistem boşta iken 55-60 derece arası sistem tam yükte iken 120-130 arası geziniyor o resimdeki temp2: 127 C yazan değerin hangi parçaya ait olduğunu ben bir türlü anlayamadım..yeni resim atamıyorum çünkü PC yi vatanın teknik servisine verdim..eğer kabul ederlerse HAWK ı iade edip asus560 Tİ almayı düşünüyorum..
    Temp2: 127 C ile ilgili yorum yapacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

• arkadaşlar şunu da söyleyeyim ben ne ekran kartına ne de cpu ya oc. filan yapmadım..pc yi aldığım gibi kullanıyorum..sadece elimdeki ocz 600 wattlık powerı taktım.. üzerinde ki 500wattlık powırı çıkarttım..
  • Sorun kasadaki fanların sayısının azlığından olabilir diye düşünüyorum. Çünkü, normal üstü sıcaklığa sahip sadece ekran kartı olsaydı, diyecektik ki kartta sorun var. Ama anakart ve işlemci de fazla ısınıyorsa bu, kasanın hava sirkülasyonunun zayıflığını gösterir. Benim daha önce sirkülasyonu zayıf 2 fanlı bir kasam vardı. Onu HAF kasayla değiştirdikten sonra ekran kartının yükteki ısısı tam 15˚C birden düştü.

Kasanın üzerinde sanırım 2 tane fan takmak için boş yer var. Yerinde olsam oraya ve mümkünse sol kapağa fan takardım. Bunun sıcaklıkları büyük oranda düşürdüğünü göreceksin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.