Şimdi Ara

MPV Segmenti araç kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
53.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

son günlerde MPV araç segmentinde bolca yeni model araçların alıcılara sunulduğunu görüyoruz. Hemen hemen her firma bu segmentte bir model sunuyor. Geniş iç hacimli, rahat, konforlu yapıları yanında 1500 Kg üzeri ağır yapıları gereği yüksek yakıt sarfiyatları handikaplarını teknolojik dizel motorları sayesinde yakıt tasarrufuda sunmaya başlamaları ile tercih edilme sebepleri artmış oluyor.
    Ben 2008 model Toyota HİLUX kullanıyorum..aracımı değiştirmeye karar verdim ve yaklaşık 2 aydır bu segmentte araç araştırıyorum. Hiluxtan sonra denediğim birçok binek otomobil bana çok garip geldi. Sürücü koltuğuna oturduğumda daral geldi, sıkıldım.. ferah, yüksek, geniş, oturaklı bir arç kullanmak bana daha cazip geliyor. araştırmalarım sonucunda özellikle Toyota kullanıcısı olduğumdan tercihim VERSO olabilirdi fakat Dizel seçeneğini Ticari olarak çıkarmaları tercih sebebi olmasını epey etkiledi sanırım.
    Şu anda dizel SEAT ALTEA XL 1,6 DSG 105 HP ile dizel FORD C-MAX 1,6 Duratorq 115 Hp model arasında gidip geliyorum.

Bu araçlarla ilgili olarak kullanan arakadaşların tecrübelerini bu forumda paylaşamaları bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

MPV Araç Kıyaslaması

MPV (Çok Amaçlı Taşıyıcı), hem yolcu hem de kargo taşımak için tasarlanmış çok yönlü araçlardır. Boyutları ve özellikleri açısından değişkenlik gösterse de genel olarak geniş iç mekanları, yüksek tavanları ve çok sayıda koltuk seçenekleriyle tanınırlar.

MPV araçlar, aileler, maceracılar ve ticari amaçlar için idealdir. Geniş iç mekanları, çok sayıda yolcu veya eşya taşımanıza olanak tanır. Yüksek tavanları, ferah ve rahat bir sürüş deneyimi sağlar.

MPV Araçların Muayenesi

Türkiye'de, MPV araçların muayenesi iki yılda bir yapılması zorunludur. Bu muayene, aracın yol güvenliği standartlarını karşıladığından ve çevreye zarar vermediğinden emin olmak için gereklidir. Muayene, ruhsatı veren yetkili kuruluşlar tarafından gerçekleştirilir.

MPV Araç Vergileri

MPV araç vergileri, aracın motor hacmine, yaşına ve emisyon sınıfına göre değişir. Motor hacmi ne kadar büyük olursa, vergi o kadar yüksek olur. Aracın yaşı da vergiyi etkiler, araçlar yaşlandıkça vergileri artar. Emisyon sınıfı düşük olan araçlar, yani daha az kirleten araçlar, daha düşük vergi öderler.

MPV Araç Kıyaslaması

Farklı MPV araçları karşılaştırırken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Koltuk Sayısı: Taşımanız gereken yolcu sayısına uygun bir araç seçin.
    • Motor Hacmi: Motor hacmi, aracın performansını ve yakıt verimliliğini etkiler.
    • Yakıt Türü: Benzinli, dizel veya elektrikli gibi farklı yakıt türleri mevcuttur.
    • Güvenlik Özellikleri: Aracın hava yastıkları, emniyet kemerleri ve diğer güvenlik özellikleri gibi güvenlik özelliklerini kontrol edin.
    • Fiyat: Bütçenize uygun bir araç seçin.

MPV araç kıyaslaması yaparken, ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurmak önemlidir. Yukarıdaki faktörleri dikkatlice değerlendirerek, ihtiyaçlarınıza en uygun MPV aracını seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Opel Meriva'ların fiyatları bu aralar çok uygun, ona da bir bakın isterseniz.
  • Merhaba, bir grand scenic kullanicisi olarak bende altea xl a bakmistim fakat arka koltugun 3 bagimsiz koltuktan olusmamasi ve neticesinde kisitli oturma pozisyonu sekli nedeni ile vazgecmistim. Yoksa arac gayet basarili ve donanimli.
    Verso dizeli ticari sundu demissiniz! Biraz acarmisiniz. Tam anlayamadim...
    Ford sorunsuz ve basarili bir aractir bence grandc- max bakin. C max cok da genis degil bagaj vs olarak. Pick up tan sonra uzmesin sizi...
    Son olarak gidip bir grand scenic e de bakin bence galeride...
  • Takip . . .
  • Ford C-Max ve Altea gerçekden insanı zorluyacak türde 2 araç arasında karar veremek bir hayli zor ancak konfor ve kullanışlılık olarak Citroen C4 GrandPicasso tavsiye ederim gerçekden ferah donanımlı ve konforlu bir araç tüm isteklere gerçekden iyi cevap veren bir araç C-Maxde düşünülebilecek bir araç ford kalitesi kesinlikle küçümsenemez.
  • VERSO için toyota bayii ne gittğimde ruhsatın ticari çıktığını söylediler.. bende şaşırmıştım..zaten kullandığım pick-up ın ticari statüde olmasından dolayı her yıl fenni muayne derdi beni yeterince üzüyor.)))

Scenic i hiç incelememiştim... C4 picasso yu bende çok beğeniyorum ama her iki model için forumlarda malum fransız arabalarının çabuk dağıldığı ve ses gelmesi vs bazı motor- şanzıman problemleri okumuş olmamdan dolayı pek ilgilenmemiştim.
    mesela seat ın DSG dizel motoru ödüllü bi motor..benzer şekilde Ford un dizel motoruda çok başarılı.. scenic te nasıl motor var bilmiyorum.meganlarda kullanılan 1,5 dizel motor çok tuttu..nissan dada kullanılıyor ama scenice hafif kalabilir.

C4 Picasso DS4 ile aynı motoru kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. bu moturun bazı handikaplarından bahsediliyordu forumlarda tam olarak hatırlamıyorum ama vites geçişlerinde ötürü...

bu konularda kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?

• bende uzun süredir ilgileniyorum büyük MPV lerle.
    gönlümde yatan grand picasso.
    ama servis ağı yaygınlığı nedeni ile grand scenic olacak sanırım.
    altea lar, c max lar da güzel alternatifler.
    FIAT da büyük MPV de bir ürün çıkarsa çok güzel olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koleos veya 5008 , Suv veya Mpv
    9 yıl önce açıldı
    Sedan/SW/SUV Uzun Yol Konforu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FORD C-MAX 1,6 Duratorq 115 Hp alınabilir. Duratork'lar yeni teknoloji olduğu için az yakmaya yönelik. Yolda C-Max gördüğümde bi bakarım cidden dikkat çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teko10

VERSO için toyota bayii ne gittğimde ruhsatın ticari çıktığını söylediler.. bende şaşırmıştım..zaten kullandığım pick-up ın ticari statüde olmasından dolayı her yıl fenni muayne derdi beni yeterince üzüyor.)))

Scenic i hiç incelememiştim... C4 picasso yu bende çok beğeniyorum ama her iki model için forumlarda malum fransız arabalarının çabuk dağıldığı ve ses gelmesi vs bazı motor- şanzıman problemleri okumuş olmamdan dolayı pek ilgilenmemiştim.
    mesela seat ın DSG dizel motoru ödüllü bi motor..benzer şekilde Ford un dizel motoruda çok başarılı.. scenic te nasıl motor var bilmiyorum.meganlarda kullanılan 1,5 dizel motor çok tuttu..nissan dada kullanılıyor ama scenice hafif kalabilir.

C4 Picasso DS4 ile aynı motoru kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. bu moturun bazı handikaplarından bahsediliyordu forumlarda tam olarak hatırlamıyorum ama vites geçişlerinde ötürü...

bu konularda kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?

hmmm..verso nun dizel motorlu versiyonunun ticari ruhsatli ciktigini ilk defa duydum ve de cok sasirdim acikcasi...enteresan...muhtemelen van olarak cikarmaya calistikleri versolari binege cevirip surduler piyasaya ve bu yuzden de ticari oluyor...sacma olmus....

size verebileceğim en güzel tavsiye ...gidin tek tek aklinizda ne kadar mpv varsa test sürüşüne çıkın...önceliklerinizi iyi belirleyin...şanzımanmı önemli motormu? ekonomimi yoksa performans mı? iç mekan genişliğimi teknolojimi? vs vs vs....sonrasında karar vermek daha kolay olur...

• Tek tek test sürüşü süper fikir...bu haftasonu C-MAX ten başlayabilirim.. çanakkalede yaşıyorum..seat ve C4 Picasso için Balıkesir yada bursaya gitmem lazım..
    Ferahlık, donanım vs vs için MPV kararını vermiştim zaten..haliyle bu kasayı performanlı olarak taşıyabilecek bir motor ve sorunsuz şanzıman önemli kıstaslar.. ama en önemlisi yakıtta cimri olması..çok geziyorum...)))))
  • c-max'ı bir arkadaşla incelemiştik 10 gün önce..ilk aklıma gelen kadran oldu..resmen oynuyordu..bırakın oynamasını bir ara hafiften kendime doğru çekince elimde kalacak sandık arkadaşla..led lamba koymuşlar araç tavanına..ama çok kötü gündüz olduğu halde insanın gözlerini aşırı rahatsız ediyordu..gece yolculuk esnasında açılması tehlikeli bence..ön yolcu koltuğu çok dar gelmişti..en geriye çekince bile torpido gözü dizimin üstünde kalıp açılmıyordu..arka koltuklar ise tam bir felaket..iki kişi oturunca nisbeten sorun yok ama üç kişi oturunca kesinlikle kötü bir oturma pozisyonu yapmışlar..sağ ve sol koltuk tamam ama ortadaki koltuk koltuk gibi değilde sanki altında saklama gözü yapmışlar gibi hafiften bir yükselti şeklinde..bir ayağını sağ yolcu tarafına diğerini sol yolcu tarafına koyup sıkış tıkış oluyo insan..ortada bir boşluk yok yani..ve aracın arkası çok basık..hb bir araç gibi..tabi grand yoktu..grandı nasıldır bilmiyorum..ama bir mpv araç olarak beğenmedim c-max'ı..

• Bu haftasonu bende C-MAX i inceledim. Yazılanlara aynen katılıyorum.. Zenginleştirilmiş teknolojik özellikleri ile satışa sunulmuş bu aracın bagaj kısmı tıpkı HB arabalar gibi geldi bana..Ayrıca 16 inch lastikler küçük gelmiş.. araç yere çok yakın..uzun yol ve yol tutuş için artı olabilir fakat şiçi kullanımda kasislerde vs sorun olabilir...Grand C-MAX modelini ise henüz inceleyemedim fakat sürgülü kapı olduğunu gördüm..

arkadaşlar sürgülü kapı bana çok hoş gelmedi.. panelvan ve minibüslerde kullanılan bu sistem arabada bana itici geldi.... siz ne düüşünüyorsunuz?..özellikle kullanan arkadaşlar herhangibir sorun yaşıyorlarmı? Örneğin zamanla sallantıda ses yapıyormu vs..
  • Arakadaki orta koltuk sanırım ALTEA içinde aynı sorunları oluşturuyor...

Bu arada Scenic ve Picasso yu inceliyorum..henüz test sürüşü için gidemedim fakat farklı tarzları hemen göze çarpıyor. her ikisindede iç donanım çok hoş gerçekten...

mesela bunlarda sürgülü kapı yok.. Ford neden Grand C_MAX te sürgülü kapı kullanmış anlamıyorum..
  • Bu sinifta en ferah ve esnek ic hacim scenic ve picasso da... Test edince anlayacaksiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altea bana çok tipsiz geliyo..o kadar para ver tipsiz bir araca bin bana ters..fransızlara bakacaksan eğer 5008'ede bir bak derim..özellikle c-max ile arasında ferahlık,genişlik.koltuk yapısı olarak çok fark var..vites geçişlerini millet dert ediyo ama benim hoşuma bile gitmişti o hafiften gelen tık sesi....picasso iç mlzm kalitesi beni tatmin etmedi..ortadaki boşluk sanki minibüs havası veriyo insana..scenic ise makyajlanacağı söyleniyo..malzeme kalitesi fena değil..ama son gelen versiyonlarda kararan dikiz aynası ve bluetooth yok..60 kusur bin liralık araçta olmamasını yadırgadım..aralık başında epey bir incelemiştim..ama önden bakınca obez bir clio gibi görünmesi vazgeçmemde önemli bir etkendi..grand c-max'ı incelemedim ama c-max'ta gördüklerimden sonra incelemekte istemedim..o sürgülü kapılar bile almamak için bence yeterde artar bile..
  • Bir Verso kullanıcısı olarak süper bir arac 132 bg bir arac diğer MPV lere göre 100 sne en erken cıkan arac ( Grand-Cmax haric :)) 2 .koltukları indirip dümdüz ortamda yatak keyfide cabası. EN uygun olanı ben 2011 600 kmde 1.6 premium 48.500 e aldım 2. el ayrıca ölede deli gibi yakmıyo yani yani Verso sonucta bir TOYOTA :)
  • Ayrıca geri görüs kamerası + anahtısız calıstırma + anahtasdız giris vb + özellikler var premiumda
  • 7 koltuk lazım değilse o kadar büyük aracı napcaksınız

passat variant veya d sınıfı sw bakabilirsiniz.

octavia sw süperb sw octaviada dsg dizel seçneğide var.

ticari verso da geldi ülkemize .ama bayi yanlış bilgi vermişte olabilir .ilk defa duyuyorum .

c4 picasso otomatik olduğu için tercih etmişti arkadaşım .diğerlerinde otomatik seçeneği yok mpvlerin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Opel Meriva'ların fiyatları bu aralar çok uygun, ona da bir bakın isterseniz.

Hocam meriva da otomatik var mı acaba?
  • Benzinlilerde otomatik yok, sadece 1.7 dizel motor için var.
    O da çok saçma bir motor Türkiye şartları için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.