Şimdi Ara

MPV Segmenti araç kıyaslama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
1
Favori
53.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merivanın 1.7 motoru türkiye için çılgınlık bu aracı yılda 5 kişi almaz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: quinthox

Bu sinifta en ferah ve esnek ic hacim scenic ve picasso da... Test edince anlayacaksiniz...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

bende uzun süredir ilgileniyorum büyük MPV lerle.
    gönlümde yatan grand picasso.
    ama servis ağı yaygınlığı nedeni ile grand scenic olacak sanırım.
    altea lar, c max lar da güzel alternatifler.
    FIAT da büyük MPV de bir ürün çıkarsa çok güzel olurdu.

Bir kere birşeyi düzeltmekte fayda var.Bu sayılan araçların hiçbiri large mpv değildir.Bu sayılan araçlar,compact mpv dir.Hepsi için net konuşamam ama,bunlar C sınıfı araçların Mpv haline getirilmişidir.Fakat bayiler bu araçları pahalı satmak için bilerek insanları yanıltıyorlar.Mesela Verso,Corolla Versodur.Yurtdışında Avensis Verso da satılmıştır.Yine grand c-max,c-max ,focus platformundadır.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C1_platform
    Yine 5008 ve 3008 ;308 in mpv yapılmışıdır.Meriva dediğiniz araç da mini mpv dir.
    Esas Large mpv ler; Vw Sharan,Seat Alhambra,Renault Espace,Ford Galaxy,Chrysler G.Voyager,Honda Odyssey dir.
    Bunları bilerek araç bakmaya giderseniz hem aldanmaz hem de çok beklenti içine girmezsiniz.
    İki gün önce ciddi ciddi 5008 almaya gittim,fakat umduğumu bulamadım.Donanım olsun,motor olsun ayrı meseledir,benim baktığım iç hacim,genişlik.7 koltuk yapınca neredeyse sıfır bagaj var.2.ci sıra koltuğa iki ana kucağı koyunca yine ön koltuğun arkasına dayanıyor.Bağımsız üç koltuk olması çok iyi fakat koltuk tabanı ufaltılmış.
    Zaten internetten bakınca şu an yenilenmemiş ama Peugeot da da 2002-2010 arası üretilmiş 807 diye bir model var.
    Bir de yeni Zafiraya bakacağım ama o da Astrayla,Cruise ile aynı platformda gözüküyor çok şey beklememek lazım.
    http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Delta_platform
    Seat a karşı önyargım var fakat,bizde sıfır satılan Large mpv sadece Alhambra var.Bu aracı da inceleyeceğim.
    Size de kolay gelsin..

• Kıyaslamaya gerek yok, en iyisi chrysler voyager dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teko10

Arakadaki orta koltuk sanırım ALTEA içinde aynı sorunları oluşturuyor...

Bu arada Scenic ve Picasso yu inceliyorum..henüz test sürüşü için gidemedim fakat farklı tarzları hemen göze çarpıyor. her ikisindede iç donanım çok hoş gerçekten...

mesela bunlarda sürgülü kapı yok.. Ford neden Grand C_MAX te sürgülü kapı kullanmış anlamıyorum..

arka koltuklara hatta 3. sıra koltuklara geçiş rahat olsun diye yapılmış.dar park yerlerinde de büyük katkı sağlıyor. bence grand bir mpv de olması gerekende buydu mpv lerin kralı ve en eskilerinden olan voyagerde de böyle zaten.

• benim aradigim seyleri grande picasso veriyor,

tamamen duz arka zemin,
    tamamen duz on zemin,
    direksiyonda vites kolu,
    azami derecede ferah ic hacim, fersah fersah ...
    full cam tavan,
    en arka iki koltugu dusunmem bile kapali kalsin, hangar gibi bagaj...

MPV Segmenti araç kıyaslama
  • anahtarsiz giris-calistirma ve start-stop yok galiba, bunlar gozlemledigim eksiklikler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

Bir kere birşeyi düzeltmekte fayda var.Bu sayılan araçların hiçbiri large mpv değildir.Bu sayılan araçlar,compact mpv dir.Hepsi için net konuşamam ama,bunlar C sınıfı araçların Mpv haline getirilmişidir.Fakat bayiler bu araçları pahalı satmak için bilerek insanları yanıltıyorlar.Mesela Verso,Corolla Versodur.Yurtdışında Avensis Verso da satılmıştır.Yine grand c-max,c-max ,focus platformundadır.
    Yine 5008 ve 3008 ;308 in mpv yapılmışıdır.Meriva dediğiniz araç da mini mpv dir.
    Esas Large mpv ler; Vw Sharan,Seat Alhambra,Renault Espace,Ford Galaxy,Chrysler G.Voyager,Honda Odyssey dir.
    Bunları bilerek araç bakmaya giderseniz hem aldanmaz hem de çok beklenti içine girmezsiniz.
    İki gün önce ciddi ciddi 5008 almaya gittim,fakat umduğumu bulamadım.Donanım olsun,motor olsun ayrı meseledir,benim baktığım iç hacim,genişlik.7 koltuk yapınca neredeyse sıfır bagaj var.2.ci sıra koltuğa iki ana kucağı koyunca yine ön koltuğun arkasına dayanıyor.Bağımsız üç koltuk olması çok iyi fakat koltuk tabanı ufaltılmış.
    Zaten internetten bakınca şu an yenilenmemiş ama Peugeot da da 2002-2010 arası üretilmiş 807 diye bir model var.
    Bir de yeni Zafiraya bakacağım ama o da Astrayla,Cruise ile aynı platformda gözüküyor çok şey beklememek lazım.
    Seat a karşı önyargım var fakat,bizde sıfır satılan Large mpv sadece Alhambra var.Bu aracı da inceleyeceğim.
    Size de kolay gelsin..

faydalı bilgi için teşekkür ederim.
    ben kendi terminolojimi yaratmışımda hiç farkında değilmişim.
    [küçük MPV:opel meriva, fiat idea, reno modüs, nissan note, honda cazz....vs
    büyük mpv:reno grand scenis, grand picasso, pejo 5008, ford grand c max...vs]
    sizin söyleminiz daha doğru. :)

• Verso al pisman olmazsın Picasso sonucta bir Fransız Verso
  • Bende bir Toyota Hilux kullanıcısıyım..zaten önceliğim VERSO ydu.. Benzinli VERSO düşünmüyorum.. Dizel VERSO hem ticari hemde 2000 motor..beni aşar..zaten kullandığım araç ticari 2500 motor ... 1,6 gibi daha küçük dizel düşünüyorum.. keşke Toyota böyle bir seçeneği sunsa..)))
  • quote:

Bende bir Toyota Hilux kullanıcısıyım..zaten önceliğim VERSO ydu.. Benzinli VERSO düşünmüyorum.. Dizel VERSO hem ticari hemde 2000 motor..beni aşar..zaten kullandığım araç ticari 2500 motor ... 1,6 gibi daha küçük dizel düşünüyorum.. keşke Toyota böyle bir seçeneği sunsa..)))

Sen bilirisin ama Bnce Verso
  • Toyotanın Urban modeli hakkında ne düşünürsun?? sitede gördüm..bayiye gidip inceleyeceğim..
  • Yolda hic görmedim desem biter herhalde :)

2.elde piyasası 0+0 elde var 0 son araban olur .
  • Ayrıca bayide bu arabadan yok Bn ALJ DUMANKAYA VE NATASTA 0 urban gördüm :d
  • arkadaşlar VOYAGER-ALHAMBRA vs vs keşke olsa derim....başka bişey demem ama beni aşar...bence konunun üst segmentleri... fiatlarını hiç araştırmadım ama benim bahsettiğim modeller için 50 bin-60 bin aralığının üzerinde etmiyeceklerini düşünüyorum.. hatta geçenlerde CMAX alan bir arkadaşım ile konuştuk..61 bin e aldım ama şimdi daha pahalı olabilir dedi.. bence bu arabalara bu paralar çok fazla..bu paralara çıkan kişi bence biraz daha ilave edip 4x4 SUV araç almayı düşünebilir. hatta 2. el süper bir 4x4 alır...
  • Tıguan al o zaman
  • WV Sharan Alamayada kullanmıştım..güzel araç..tr de satıldığını görmedim.. Bu konuda bilgi verebilirmisiniz??
  • :=))) param Tiguan in benzinlisine ancak yeter... dizel hem 2,0 hem 80 bin civarında...bu devirde 2,0 araç bence gereksiz...hsonu 1,6 CMAX kullandım...bence motor yeterli.. radar dalu bu yollarda 2,0 motorun hakkını nerde vereceksin..)))
  • quote:

Bende bir Toyota Hilux kullanıcısıyım..zaten önceliğim VERSO ydu.. Benzinli VERSO düşünmüyorum.. Dizel VERSO hem ticari hemde 2000 motor..beni aşar..zaten kullandığım araç ticari 2500 motor ... 1,6 gibi daha küçük dizel düşünüyorum.. keşke Toyota böyle bir seçeneği sunsa..)))

Kompakt MPV segmentinde sıralama Kasım ayında değişmedi. Ford C-MAX 364 adet satarak birinci konumu elde etmiş. Toyota Verso 264 adetle ikinci konumda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

Size de kolay gelsin..

faydalı bilgi için teşekkür ederim.
    ben kendi terminolojimi yaratmışımda hiç farkında değilmişim.
    [küçük MPV:opel meriva, fiat idea, reno modüs, nissan note, honda cazz....vs
    büyük mpv:reno grand scenis, grand picasso, pejo 5008, ford grand c max...vs]
    sizin söyleminiz daha doğru. :)

Rica ederim.
    Size ve bize bilerek bunu empoze etmişler.
    Mesela C-Max ve Focus un Almanya fiyatına bakalım baz modeller arasında %10 dan az fark var.16,850eu-18,250eu
    Dön dolaş buraya gel; %25 fiyat farkı var..40bin-50bin
    Peugeot 308 ve 5008 e hiç girmiyorum.Dehşet fiyat farkı var,5008 buraya full donanım geldiğimden çok yorum yapamıyorum ama onda da.....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.