Şimdi Ara

Sedan/SW/SUV Uzun Yol Konforu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ozellikle uzun yolda, minimum 4-5 saatlik yolculuklarda konfor, rahatlik ve yormama anlaminda onerebileceginiz bir arac var midir?
    Karsilastirdigim arabalari saymak gerekirse,

• BMW 5.20 Touring
    • Volvo V70
    • daha dusuk maliyetli olarak Passat SW
    • Volvo XC60

Kimileri icin absurd bir konu olarak gelebilir ancak ozellikle kullanan arkadaslarin tecrubelerini paylasmalari amacli actim bu konuyu.
    1.94 boyunda ve kilolu birisine hangisini onerirdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBlue -- 13 Mart 2012; 14:18:09 >

• Hocam boydan ve kilodan ötürü iç hacmi geniş ve tavanı yüksek bir araç almanız gerekir sanırım 5.20 sw bu sorunu rahatlıkla çözer.
  • lüks segment olmadığı sürece hiç bir suv bir d segmenti konforu yaşatamıyor, yükseliğin verdiği pisikolojik görüş rahatlığı saymıyorum.Benim tecrübelerim bu şekilde...
  • Hocam volvo kasis lere girince hiç hissetirmiyor, yani konfor olarak mükemmel.
    BMW de keza öyle.

VW grubu araca hiç sahip olmadım bilemicem.

Ha bide biraz absürd kaçacak ama citroen de bu konuda çok iyi, halamların C5 i var, gerçekten çok konforlu bir araç, kasislere girince hiç hissetirmiyor.
  • En çok sevdiğin araç, yolculuğu en keyifli kılan araçtır.

Biraz felsefi bir mesaj oldu ama..... olsun.
  • Konfor diyorsanız SUV'ları eleyin. SUV'lar kendileri ile kıyaslanabilecek binek otolardan daha çok rüzgar sesi alırlar, suspansiyonları da daha konforsuzdur.

V70 güzel bir araç. Volvolar uzun yolda çok rahat oluyor. Ancak V70 ile uzun yol yapmadım. İçinize sinerse alın derim. BMW beğeniyorsanız o da iyidir. 5 kasasına 2000 motor sınır. Uzun yolları nerede ve hangi hızla yapıyorsunuz daha çok? Performans beklentileriniz nedir?
  • SW olarak Passat derim. Nedenlerine gelirsek,

En iyisi olduğundan değil de en mantıklısı olduğundan. Ülkemizde SW araçların piyasası malum. Ama fiyatlar ona göre değil. 5.20'yi gidip dünya paraya alacak ama satarken mezarcıların kralıyla karşılacaksınız muhtemelen. Halbuki sedanı çok daha hızlı satılıyor.

O yüzden en kolay elden çıkartılabileni yine Passat olacaktır.

Ha şunu söyleyeyim, bence 5.20 sedana da sığarsınız rahatça. SW olunca çok büyük fark olmuyor ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Clio HB Yol Tutuşu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oncelikle Turkiye fiyatlari bu araclar icin oldukca astronomik, sansli oldugum nokta Fransa'da bu araclarin daha makul ve mantikli fiyatlara satilmalari.
    Hele de ikinci ellerinin. Uzun yolda limitler belli, 130-140'in ustune pek cikilamiyor, otoyollar da oldukca temiz Fransa'da.
  • Superb SW
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

En çok sevdiğin araç, yolculuğu en keyifli kılan araçtır.

imzamdaki 1998 model olan Polo aracıma bayılıyorum, aracıma gerçekten yürekten bağlıyım, tam olarak 3.5 senedir benimle, daha da satmayı düşünmüyorum amma velakin;

20dk'yı geçen her yolculuk baş ağrısı be hocam, arabada ne konfor var ne yalıtım, şanzıman oranları da kısa zaten 90'la giderken 3.000 devir çevirir mi bir araba ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

En çok sevdiğin araç, yolculuğu en keyifli kılan araçtır.

imzamdaki 1998 model olan Polo aracıma bayılıyorum, aracıma gerçekten yürekten bağlıyım, tam olarak 3.5 senedir benimle, daha da satmayı düşünmüyorum amma velakin;

20dk'yı geçen her yolculuk baş ağrısı be hocam, arabada ne konfor var ne yalıtım, şanzıman oranları da kısa zaten 90'la giderken 3.000 devir çevirir mi bir araba ya

Çözümü buldum başkan senin arabaya.

• Sedan keyif olarak beklentilerinizi karşılar açıkası bence
    seçeneklerden 5.20
  • Normalde ben de SUV binek arac konforu vermez diyecektim fakat yollar guzel 130 un usutne de cikilmiyor demissin.
    O yuzden SUVler boydan oturu size daha rahat olabilir. Bence mutlaka dordunun icine de binin cunku bazi arac disardan buyuk grnuyor sonra kafaniz tavana degiyor falan.

Aslinda uzun yol konforu en iyi olacak ve sizi boyunuza kilonuza gore en rahat ettirecek araclar minivanlardir. Chrysler Grand Voyager gibi. Ama digerleri kadar surus keyfi vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 13 Mart 2012; 18:22:20 >
  • Bana ne sedan ne sw ne de suv uzun yol aracı bana göre 5008 veya scenic zafira grand voyeger tarzı araçlar uzun yol aracı ( aile için benin kıyaslamalarım )
  • konfor odaklı bir tercih yapacak olsam citroen c5 veya latitude düşünürdüm.

sizin yazdıklarınızdan v70 öne çıkar.
  • herkesin belirttiği gibi uzun yolda d segmenti bir sedan veya sw aracın konforunu bir suv maalesef sunmaz.
    passat variant kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. son 1 yılda çoğu uzun yolda 16 bin km yol yaptım. bunların çoğu tek yön 1000+ km yolculuklar. konfor, rahatlık ve yol tutuşu açısından mükemmel. benim boyum 1.80 ve kilom 80 kg. gerek baş gerekse de bacak mesafesi olarak fazlasıyla kullanılacak yer var daha. o nedenle alacağınız aracın baş ve diz mesafelerine bakın. bunlarda sorun yoksa bir passat uzun yolda bu konforu sunuyorsa bir volvo veya beamer çok daha fazlasını sunar eminim.
  • Uzun bi sure binecekseniz volvo olabilir ama kisa vadede passat derim bmw passat ve volvoya gore daha pahali ancak bn olsam 2.0 170 hp 4x4 Skoda Superb alirdim cam tavan tadindan yenmez..
  • gönül v70 der ancak şartlar passat diyor.
  • Konforsa eğer mercedes derim.
    Amortisörlerin, yalıtımının.
    Panoramik iç dizaynın.
    Ortapedik koltuklarının..
    üstüne araç yok bence.
    Zaten uzun yol için ideal olmasıyla övülür mercedesler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 13 Mart 2012; 21:19:36 >
  • her ne kadar saçma olsada fikrimi söylemeden edemeyeceğim.

alacaksın şöyle 2.0biTDI 180ps caravelle + DSG keyfine bakacaksın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.