|
Herkese selamlar. Araç alırken herkes para harcadığı şeyden maksimum faydayı almaya bakıyor. Gerek donanımı gerek yürütme maliyetleri gerekse kullanımı açısından, biraz da şekil şemal olsun dersek aşağıdaki kriterlere uyan tavsiyelerinizi yazar mısınız? Her türlü fikre ve tavsiyeye açığım. 4 kişilik bir aileyiz. Benzinli ve otomatik olması önemli. İkinci el olacaksa kilometresi 40-50 bini geçmemiş, nispeten donanımlı araçlar arıyoruz. En azından orta paket diyebileceğimiz araçlar olursa hoş olur. Aracı çok yoğun kullanmayacağız. Babam emekli, benim iş yerim çok yakın. İhtiyaç halinde sağa sola, köye, tatile gitmek için kullanılacak. Yakıt konusunda aşırı cimri olmasına gerek yok ancak verimsiz de olmasın. Özellikle yerden yüksek bir araç birincil önceliğimiz. Çünkü bizim emekli peder ören yerleri gezmeyi, pikniği vs. sever. Altını kolaylıkla vuramayacağı bir araç olması gerek. Ben 30 yaşındayım, elbette araçtan mümkün olduğu kadar sportif ve estetik bir görünüş beklentim var. Göreceli ama bu bütçeye en iyisi neyse ona talibiz. Yeni nesil çinli araçlara karşı önyargılıyız. Bilindik markaları tercih etme eğilimindeyiz. Bizim aklımızda 2024 ilk çeyrekte gelecek olan Dacia Duster var. Fiyatı öngöremiyoruz ancak 1200 civarı olursa ona zorlayabiliriz şartları fakat ikinci el olacaksa şartları çok zorlamamak kanaatindeyiz. Benim aklımdaysa Kia xCeed modeli var, parasına göre çok başarılı bir araç bence. 1100 civarına temiz kullanılmış bulursak tercih etmeli miyiz? Seat Arona da fena bir araç değil gibi, sıfır ya da ikinci el olarak değerlendirebiliriz. Bir de nedense Ford Puma hoş, kullanışlı bir araç gibi geliyor. Umarım az çok beklentilerimizi aktarabilmişimdir. Teşekkürler şimdiden. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt